No more Happy Meals

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Am o prietena care e cercetator in consumer behaviour, imi zicea de un proiectel al lor, concluzia fiind ca aportul caloric e acelasi in mancarea McD si in mancarea altor restaurante fast food percepute pe aici ca "healthy" (Subway de ex, legume proaspete, paine integrala, no fries), chiar putin mai mare la Subway decat la McD. Este important ce mananci, dar e important si cat. Numai si numai vesti rele

Absolut de acord, pe mine ma chiar amuza "choice" de fast food pe motivul ca e mai sanatos, haha.

si de acord si cu restul, aia incercam sa explic si eu.

dar eu as vrea sa se scoata si cotton candy machines si zapacelile alea de pescuit bomboane si jucarii din pozitiile hyper-strategice la intrari in magazine si malls. Vreau multe.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Inseamna ca eu nu voi mai manca HappyMeal
Si noi cumparam pt jucarioare. Giulia acolo merge de 2 x / luna cu tatal ei si e satula de mancarea din cutie.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Dupa parerea mea e o prostie. Nu vor merge la Mac Donalds ci la Burger King sau alte restaurante fast food. Sau la restaurantele lor la care platesti 11 dolari si maninci cit poti.

Eu cred ca ei sint obezi nu pentru ca maninca la MacDonalds happy meal, ci pentru ca acasa maninca semi preparate, pizza, burgeri.

Nu asa cred eu ca vor opri obezitatea, ci prin educatie, la scoala sau la televizor sau chiar pe strada.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira1980 spune:

Eu incerc sa-mi tin fetita (4 ani) cat mai departe de astfel de locuri. Insa, mi-e teama ca o sa creasca si o sa vrea si ea sa mearga, la fel ca toti copiii, la McDonald's. M-as bucura daca s-ar interzice peste tot acesta fast food-uri, dar din pacate traim intr-o societate capitalista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

De mai multa vreme se discuta interzicerea asocierii produselor alimentare de jucarii si bine ar fi sa se intimple asa. Este absurd sa vada copilul o jucarie si sa fii conditionat de cumpararea unui gunoi alimentar. Pe de alta parte asta cel mult scuteste parintii de o cheltuiala inutila, nu rezolva problema obezitatii. Copiii maninca prost din cauza parintilor- cel putin cei mici pina in 11-12 ani, nu din cauza restaurantelor fast food. La baietelul meu la gradinita, din 20 de copii nu sint mai mult de 5 cu pachetel facut in casa. Au numai prajituri, biscuti, budinci si alte minuni cumparate, nimic facut in casa, nici macar un banal sendvis.
Ca sa raspund la intrebare, baietelul meu merge la McDonalds cam o data/de doua ori pe an, in general daca isi serbeaza cineva ziua acolo si atunci nu manica decit cartofii pentru ca nu-i place nimic altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira1980 spune:

Este adevarat, in cele mai multe cazuri parintii se fac vinovatii pentru preferintele copiilor lor. Am observat si eu ca nu prea se mai poarta "pachetelul" la scoala. Multi dintre parinti prefera sa le dea bani de buzunar, dar nu-si dau seama cat de mult gresesc cu asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Undeva intre 2 si 3 ani am cumparta si noi HappyMeal la greau. Dar la un momnet dat m-am uitat in containerele de jucarii ale copilului si m-am inspaimantat. Erau atatea porcarii inutile gen:
-un fel de geam din plastic prin care intra un caine si scotea un sunet ca de geam spart
- o colectie de mielusei cu fete de betivi
- niste masinute carora nu li se invartesc rotile
- niste jocuri cu butonele pe care nu puteai vedea nimic si cu care copilul nu s-a jucat in viata lui, etc, etc.

Numar pe degete jucariile cu care chiar s-a jucat mai mult de 5 minute. Sa zicem seria Transformers care a fost f. reusita.

Si cand m-am uitat la acele jucarii am vazut brusc banii nostri aruncati si poluarea planetei cu aceste tone de porcarii inutile. Am vazut cum mi-am incurajat copilul sa colectioneze tampenii si mi-a fost rusine de mine.

Din ziua aceea am inceput campania "aceste jucarii sunt inutile, idioate si polueaza planeta". A prins extraordinar! Copilul a inteles. De atunci, cand mergem la Mc (sa zicem o data pe luna dar nu e o regula) nu luam HappyMeal decat daca cine stie ce chestie cu totul deosebita se da. In rest ne luam ce ne place: inghetata de la drive in pijama vara la 12 noaptea, cafea, sucuri de mere, cartofi prajiti, etc.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Punem pariu ca si fara jucarii in Happy Meal, si fara Mc, tot obezi vor fi? Nu Mc-ul e problema, vor manca in continuare junk food, nu de la Mc, ci din alta parte...pt ca asa sunt obisnuiti

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu is de acord cu fetele care au spus ca nu de la Mc. se ingrasa astia p'aci, ci de la cat de mult mananca si ce mananca in general, inclusiv acasa. Poa' sa scoata toate Mc.urile de pe piata cu totul, tot grasi vor fi copiii dc. nu isi schimba parintii atitudinea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

off topic:

exista multe locuri unde poti cumpara mancare buna in Canada. Nu poti spune ca nu se gaseste mancare buna, organica. Cel mai simplu, mers la ferme, sunt u pick sistem, unde iti culegi sngur fructele legumele, gusti la fata locului. Carnea o iau tot de la ferme, de la piata, daca nu am timp sa ajung la menonit la ferma.
Se mananca sanatos intr-o multime de restaurante: subway pentru sandwich-uri, restaurantele cu ethnic food si...
Nu ai timp intr-o vizita sa intelegi cultura si viata canadiana, asa ca generalizarile sunt, asa, cum sa zic...

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Citat:
citat din mesajul lui maru

Noi nu mergem la McD, acasa mergeam, aici numai mirosul imi intoarce stomacul pe dos.
Da, mergeam pentru jucarelele care erau cool, orice s-ar zice! Pentru vremea aia, pentru timpurile alea, jucarelele erau cool!
Na ca am depasit varsta, dar o data pe saptamana tot ne mai porcim cu fast food, facut in casa, ca de, poftele sunt mari. O data pe luna e seara de pizza, face un sarb acilea la doi pasi o pizza de iti bati copkilul si ii furi felia!
Miscarea in schimb e solutia! Copilul face inot 3 zile pe saptamana, o alta seara bate cartierul la picior cu flyierele lui, si tot asa...

urmaream aseara la BL ca Texas are 5 din cele mai obeze orase din State!

Inseamna ca nu mi s-a parut! In Canada miroase la McD de-ti muta nasul la spate. Bine... nici la noi nu miroase prea ademenitor, de multe ori cand treci pe la Unirii prin fata iti cam tii respiratia.
Ai mei copii nu servesc fast food, este exclus din meniul nostru.
Insa ce m-a dezamagit in Canada a fost multitudinea de fast-food-uri. Efectiv la tot pasul. Iar inauntru, o populatie majoritar obeza. Si un alt paradox ai indolentei pe care l-am vazut acolo: obezi (si cand zic obezi zic oameni la peste 130-140 kg) care se deplasau dintr-o parte intr-alta intr-un soi de carucior electric si care, de multe ori, in timp ce se deplasau, RONTAIAU CHIPSURI sau mai stiu eu ce alte tampenii.
Foarte greu am gasit acolo un loc unde sa mancam cat de cat sanatos.
Prin comparatie, in restaurantele la noi e chiar foarte fain, mancarea mult mai buna, chiar si ambianta...

Scoaterea jucariilor din meniurile alea mi se pare o idee foarte buna, nici macar nu ar fi trebuit sa le introduca vreodata.

Elle

_
www.immunocal.ro" target="_blank">Despre glutation si Immunocal

Mergi la inceput