LMA Ghiocei de martie-aprilie 2009 !! *201*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Ce e ala SUPERBEBE? Un DVD? Un canal tv?

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Monnvas, nici eu nu-i pun desene, in afara de Superbebe ala, la care ba se uita, ba nu se uita, dar ii place muzica de acolo ( seara de multe ori nici nu-l mai pun cu imagine, ci doar sonorul) Inutil sa spun ca pot sa cant toata dracovenia aia, de cate sute de ori am auzit-o!...da'i utila, nu ma plang!
Cand i-am pus prima data dvd-ul asta, avea vreo doua luni si era in plina criza de colici, nu dormea, urla, stiti voi...am pus dvd-ul, in doua minute eu si H. dormeam dusi...nici nu stiu cand a adormit si bebele, dar ne-am trezit toti trei dupa vreo ora!

Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)

Gina lu' Ian
Ian are 1 an!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaza22 spune:

Gina ma bucur ca te-am putut incuraja.
E adevarat ca la varsta asta asimileaza ffff multe, dar cele mai multe lucruri le asimileaza fara ca tu sa constientizezi, invata cum si la ce se folosesc diferite obiecte, cum se comporta parintii (oamenii) in diverse situatii cum ar fi vizite, un eveniment neprevazut, etc, cum reactioneaza cei din juru lui la diferitele tipuri de comportament pe care el le manifesta, etc. Sunt lucruri mult mai complexe si mai subtile decat sa puna obiecte intr-o cutie sau sa recunoasca un animal si sa-l imite. E adevarat ca noi ca parinti incercam sa ne manifestam latura pedagogica in dorinta de a dezvolta cat mai bine abilitatile psihice si fizice ale copilului nostru dar acest lucru nu e intotdeauna necesar pt ca transmiterea de informatii se poate face si fara ca mama sa preia rolul de invatatoare. Asa ca in etape de crestere ca aceasta e bine sa te relaxezi si sa intelegi ca atata timp cat nu-ti ignori copilul si cerintele lui, petreci timp cu el si il lasi sa faca parte din activitatile tale totul e ok. Pup

Aaaa si inca ceva, mie nu mi-au placut niciodata parintii care au insistat cu indarjire sa invete copilul de la varste mici tot felul de lucruri pe are de obicei le fac copii mai mari. Am vazut un asemena caz intr-o familie de pedagogi, si e adevarat ca fetita lor stia o gramada de lucruri de cand era mica si te uimea cu inteligenta si bagajul de cunostinte, dar era un copil ff linistit, nu prea vesel si care pur si simplu nu stia sa se joace si sa faca boroboate. Era un copil matur. De aceea eu mi-am propus sa nu ma stresez. Da, ma informez, va mai inteb si pe voi dar stresul refuz cu indarjire sa il am. Pup mult si scuze ca m-a apucat logoreea, n-am vrut sa-ti fac tie o prelegere dar am vrut sa-mi exprim parerea ca stiu ca multe dintre noi ne stresam la un moment dat sau altul daca facem sufcient pt copilul nostru.

Mami de Gazii mica si frumoasa Primul Anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

No, si acum sa va salut si eu: hola tuchicas

Mihaela, multu' de cafea; o dau pe git si merg sa fac ceva de papa ca sta mama cu Ian cit doarme si profit de ocazie sa fiu si eu gospodina

Gaza nici eu nu-mi doresc un "copil-enciclopedie" sa ma dau mare in parc sau la cumetrii dar voiam sa ma asigur ca e ok ceea ce se intimpla; pe mine m-a speriat articolul DC despre autism; scria acolo ca unul din semnalele de alarma care pot fi precoce identificate ar fi faptul ca nu executa niste comenzi simple; si Ian nu le executa pentru ca el e tot timpul FOARTE ocupat sa-si vada de ale lui.

ca ti-ai rupt din timp ca sa ma lamuresti pe indelete

Gina lu' Ian
Ian are 1 an!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

bianca - legat de pasaport pt bebe- cat dureaza eliberarea?
este aglomerat la depunerea documentelor? (si care-s alea?)

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor

Aglomerat nu am de unde sa stiu daca e sau nu e. E la noroc.

Actele sunt urmatoarele:
- trebuie platite la cec taxele consulare si de pasaport (la fel ca pentru oameni mari)
- faci copii ale certificatului de nastere al copilului, certificatului de casatorie si buletinelor voastre si mergeti acolo cu ele in copie si original
- se completeaza clasicul formular acolo
- daca vrei sa ti-l elibereze in 2 ore, mai platesti pe loc o taxa de urgenta de 100 ron; daca nu, mi se pare ca termenul este de 14 zile
- poza copilului i se face la fata locului
- valabilitate 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Pai, GAZA, probabnil merge si cu procura. Dar si aia costa bani si trebuie si programare la notar. Cat se mai sta la coada pe acolo...cred ca e mai eficient sa se mearga impreuna si se termina balciul repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Gaza, bine punctat!! Parca mi-ai fi luat vorbele din gura!
Si eu cred ca la varsta aceasta a copilului el achizitioneaza chestii fara sa-l dadacesti, descopera lumea, oamenii, animalele etc. Tot ce are mai bun de facut o mama e sa-l secondeze (fara sa-i "sufle-n ceafa", fara sa-l "cotropeasca", sa-l bata la cap,sa sara cu "nu-i voie/caca"), sa fie pe faza la nevoile lui, sa nu-l ignore.
Deci inapreda, io zic ca ginerele meu e crescut cum trebuie
Sa va zic ce-am facut azi-noapte:
- la 12.30 cand am mers la culcare atata m-am foit si scartzait pana am trezt-o si am luat-o cu mine
- mai tarziu am auzit un sms (asa-l apuca pe husband romantismul) si-am zis hai cu ocazia asta sa vad cat e ceasul (era 2.30) si...am scapat telefonul pe parchet. S-a speriat Phiphi si s-a trezit miorlaind, am lansat rapid operatiunea tzitza.
- pe la 6 a mai supt oleaca, io fiind semi-adormita si apoi trezirea dupa 9!
Nu-i rau!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramona7575 spune:

Bine ati punctat cu bebe ne-secondat la spate... chiar voiam sa va intreb, copilul meu nu are nici o treaba cu mine, chiar daca plec de acasa si-l las cu altcineva nu imi simte lipsa (a stat cu soacra ieri si nu au fost prbl,chiar la adormit); in parc pleaca de langa mine si nu ma suporta sa stau pe urmele lui cum am vazut la alte mamici (altele ma barfesc ca nu stau dupa el )... prin casa, tot apart.e a lui (exceptie baia), mai vine in bucatarie si mai trage de dulapuri, aragaz si ma dispera cu asta... So, e cam "libertin" dar nici nu-mi pare rau, poate mai tarziu il trimit la piata singur, gradi e la 100 m.... si uite asa mai fac un fratior/surioara si il cresc singurica, eh, cu ajutorul lui Stefan.

Hm, e soacra la mine, mi-a facut papansi fierti si nu prea i-au iesit, iar sosul de la pifetele prea acru, ii este asa necaz... e o dulce ea, pleaca cam repdea acasa .

http://family.webshots.com/album/577298563nQKiLG?start=12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Am fost IN SFARSIT la vaccin. Ne cacaim de vreo luna. Raresu a smiorcait nitel dar mai mult cred ca m-am panicat eu. In schimb, facem cerere pentru intrarea in clubul manechinuitelor...doar 150 gr in ultima luna. FOarte putin in conditiile in care mananca bine (adica nu stu sa umblu cu lingura dupa el) si are cel putin 2-3 mese de mancare omeneasca pe zi si 2 de lapte de mama. Cum a zis si tanti dr Probabil din cauza ca a fost cacacit mai tot timpul. I-am povestit ca de cele mai multe ori chiar daca face kk normal la final tot face cu mucus. Si mi-a dat Sanzyme. Si sa manance branza.
In rest, toate bune si frumoase.

A, ultima gaselnitza...NU are semn de la BCG-ul din maternitate si trebuie REFACUT. Mai ales ca acum e lipsa de BCG. Ce stiti despre asta???? PArca Novus la Alexandra era o problema d-asta?

Despre intalnirea de duminica, discutam duminica dimineata despre ora, sa vedem cum se simte tanarul. Ma refer sa nu faca vreo reactie de la vaccin. Mie imi convine si ora 1-2 ca atunci se trezeste dupa somnul de dimineata, dar si 5-6 ca atunci e inca treaz, de fapt se pregateste pentru somnul al doilea. Daca venim pe la 5 vom sta putin ca incepe sa isi caute un loc bun pentru somn. Vom vedea.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelacg spune:

flori, noua ne-a zis dr. ca semnul de la bcg tb sa fie de un 3mm. noi am scapat, avem vreo 5mm.
da, e criza mare sunt zeci de mii de bebelusi nevaccinati.

cat despre ora si noi avem acelasi program ca al vostru. acum vedem ce zic si restul, cadem noi cumva de acord.

din 10 martie 2009, mami fericita de

GHIOCICA CU GHIOCEI

PETRECEREA MARIEI

MOTUL MARIEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelacg spune:

i-am dat mariei o jumatate de capsuna mare. sper sa nu fie bai mare. eu nu fac alergie la capsuni sper sa nu faca nici ea. abia astept sa iasa capsunelele noastre sa-i fac cu iaurt.

mie mi se pare un pic cam calduta pisi a mea. are 8 zile de la ROR sa fie de-acolo? sau o fi de la d-na maseluta?

din 10 martie 2009, mami fericita de

GHIOCICA CU GHIOCEI

PETRECEREA MARIEI

MOTUL MARIEI

Mergi la inceput