LMA Ghiocei de martie-aprilie 2009 !! *201*

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06

Eu i-am pus Anei Novocalmin, facuse 2 puseuri de 40 si ambele pediatre asta mi-au recomandat. Cred ca dat in caz de uregnta nu e capat de tara.

Si i-am facut impachetare in prosop/cearceaf cu apa rece, defapt la temperatura camerei, nu rece gheata. Si-a facut efectul.

Impachetarile dau rezultate forte bune si la febra mai mare( 40,40+..)

Algocalminul fiole se da o picatura pentru fiecare kg al copilului,(novocalmin=supozitor cum este indicat de catre dr...pana la 4 ani). Avantajul administrarii este scaderea brusca a temperaturei...Dezavantajul febra revine la fel de puternic sau mai rau.Este indicat in special ca sa se evite convulsiile .. sa se coboare macar pe o perioada scurta febra si sa ajute atat cat poate.

Monnvas asa o sa fac

petrecere frumoasa celor care petrec si o zi minunata tuturor

Bazar general pe DC

Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Dodo, multumesc pentru mesajul de ieri, nu am apucat sa o fac ieri.

Eu am citit aici pe forum despre o mamica din Japonia care cerea metode ne-medicamentoase de scadere a febrei, pt ca copilul ei facuse o data convulsii febrile, si medicii de acolo i-au spus ca marele dezavantaj al antitermicelor este ca cu cit scad mai repede temperatura, cu atit aceasta creste mai brusc atunci cind efectul medicamentului a trecut. Si se pare ca principala cauza a convulsiilor este cresterea brusca a temperaturii, mai mult decit temperatura mare in sine.

Novocalmin nici eu nu am folosit niciodata.

Mababei, nu am fost pe faza aseara, dar iti spun azi: sosetele cu apa cu otet (juma juma) sau cu apa, otet si spirt (proportii egale) sint f eficiente, ca si frectiile. Eu am prestat la sosete de-astea cit a avut Ilinca febra, si desi o pazeam noaptea, ca sa nu o indop prea des cu siropele, foloseam metoda alternativa.

Impachetarile si imbaierile se fac cu mare grija, a scris un medic aici pe forum, ca pot face mult rau. Copilul se pune in apa la temperatura corpului, ca la baie, si abia apoi apa se raceste incet si treptat. Un copil cu febra bagat brusc in apa prea rece poate intra in soc din cauza vasoconstrictiei bruste care afecteaza inclusiv vasele de singe care iriga creierul.

De asemeni, tot dr asta spunea ca niciodata nu se pleaca din casa, nici macar spre spital, cu un copil cu febra de 40, ca pe strazi nu ai ce-i face sa-l ajuti; se cheama ambulanta, si se sta acasa sa ii scazi temperatura cu metode fizice (daca nu raspunde la medicatie, daca temperatura e prea mare ca sa astepti sa isi faca efectl medicamentele uzuale)

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Dodo, Pisigri, multumesc de informatii! Foarte utile!
Din pacate, febra s-a intors spre dimineata, nu depaseste 39, dar e blegutz, se uita la desese animate de vreo 10 minute acum ( iar el nu se uita la desene animate decat f.f.f. rar si nici atunci mai mult de 30 de secunde, dupa care calareste TV-ul incercand sa jumuleasca protagonistii), deci nu-i de bine. Doftora nu raspunde, o sa sun medica de familie daca situatie se va inrautatzi.
Incep sa ma gandesc si la vreo perioada de incubatie a ...ceva!

mihaela, mama de nazdravan Calin Cristian. din 14 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Mababei, zici ca nu ati facut vaccinurile de 1 an in ultima vreme?
A mea la Pentaxim a facut febra 2 zile la 4 zile dupa vaccin. Iar la Priorix...avind in vedere si usoara eruptie cutanata rubeola-like, m-as lauda cu febra de 3 zile care a debutat la fix 7 zile dupa vaccin..

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Mababei, zici ca nu ati facut vaccinurile de 1 an in ultima vreme?
A mea la Pentaxim a facut febra 2 zile la 4 zile dupa vaccin. Iar la Priorix...avind in vedere si usoara eruptie cutanata rubeola-like, m-as lauda cu febra de 3 zile care a debutat la fix 7 zile dupa vaccin..

Pentaximul l-am facut acum o luna iar ROR-ul il facem saptamana viitoare. Deci reactia post vaccin pica. Tind sa cred totusi ca sunt maselele caci gingia e vinetie, de dimineata a facut si doua scaune moi iar cand prinde seringa dozatoare de la nurofen o indeasa pana-n fundu' curtii.

mihaela, mama de nazdravan Calin Cristian. din 14 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Doamne ajuta, sa se "intimple" lucrurile asa cum iti doresti si sa nu mai fii suparici niciodata

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06

Iaca pozele

http://picasaweb.google.ro/Ioana.sima/2904IORCuGhioceii#

GIANINA, eu nu am fost inca, tot aman. Eu zic sa nu iti faci atatea griji, pt ca perfectiunea nu o putem gasi. Important este sa o duci cu inima impacata ca ai facut cea mai buna alegere din ce ai avut la dispozitie. Probabil ca oricum, orice am alege, vom sta ca pe ghimpi macar prima luna, eu una deja ma codesc. Daca imi iese o colaborare (Doamne ajuta!) nu ma mai intorc decat in februarie la serviciu, dar de dus tot o duc, poate nu chiar in septembrie, dar pana la finalul anului sigur.

Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)

Pozele noastre

Fotografii profesionale evenimente

Gina lu' Ian
Ian are 1 an!

Mergi la inceput

Si Ian maninca capsuni intr-o veselie; initial, i-am luat doar asa, sa testam gustul pentru ca, in asteptarea celor "adevarati", astia nu cred ca au nici o valoare nutritiva; dar e innebunit dupa ei, asa ca mincam zilnic impreuna; la Coco nu-i plac ca "sint nashpa rau, n-au nici un gust"
Si kiwi maninca cite 1 o data; o fi ok?

Citat:
citat din mesajul lui anamariame

Buna, fetelor!
Ati avut o intalnire pe cinste. Am admirat toate pozele, daca mai aveti, mai aratati!
Eu am inceput acu doua zile sa scriu la un mesaj, pe laptopul de acasa, inca nu am reusit sa dau send. Acu-s la birou, da' nu mai stiu ce am scris acolo.
Eva de vreo saptamana mananca zilnic capsuni, cate 10 pe zi daca nu chiar si mai mult, ii plac la nebunie. A incercat si omleta, si asta ii place ft mult.
De mers insa nu vrea sub nicio forma sa o faca singurica, desi ar putea, dar pentru psihicul ei are nevoie de un sprijin cat de mic. Mai nou merge tinuta de pereti , iar cand foloseste antemergatorul e comica rau, face curba cu el, iar daca da de covor il scutura bine ca sa-l poata ridica.
Noi nu facem nimic deosebit de 1 mai, dar pe 2 mergem la ziua unui ghiocel.
Weekend placut va dorim!

Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Gina lu' Ian
Ian are 1 an!

Mergi la inceput

Citat:

A, si tot din ciclul "Ce minuni a mai facut copila mea": Pisilinca isi duce singura pampersul la gunoi :))

Gina lu' Ian
Ian are 1 an!

Mergi la inceput

Te rog frumos, da-mi si mie reteta ca pentru ceva asa buuuuuuuuuun, uit de Monti o zi
Da' pls, pas cu pas, ca pentru handi'

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Citat:

A, si tot din ciclul "Ce minuni a mai facut copila mea": Pisilinca isi duce singura pampersul la gunoi :))

Super! Si mai ziceau fetele despre Adela mea ca e independenta, pai ea pampersul nu si-l duce... ia! Sa o pun la treaba!

A! Sa ma intorc la grija mea, i-am facut azi papanashi cu branza, de-aia fierti, imi facea mamaia cand eram mica, da'mica de tot... pana in 3 ani cred ca aveam... tare bine mi-i amintesc... nu stiu de ce nu mi-a mai facut pe urma... o fi zis ca-i papa de bebe... N-a mancat pushlamaua mea.... dar am mancat io! Si-l astept si pe motan, sa-l indop si pe el cu papanashi!

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Gina lu' Ian
Ian are 1 an!

Mergi la inceput

Dar, daca vrei sa stii, la felul in care arati nu cred ca se uita cineva la freza

Distractie faina sa aveti

Citat:
citat din mesajul lui novus

Si eu am aparut, asa scurt ca trebuie sa fac bagajele pt munte !

Azi am fost la coafor, m-am tuns si vopsit, ma simt alt om
Pisi cand m-a vazut asa aranjata , m-a intrebat daca il ajut maine la gratare ?!L-am refuzat

Am stat afara azi o gramada, a fugarit Alexandra toti porumbeii si cainii !

Revin dupa ce finalizez bagajele !

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Am implinit 1 anisor !

Gina lu' Ian
Ian are 1 an!

Mergi la inceput