Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (44)
Raspunsuri - Pagina 12
Fistiq spune:
Fulguta, iti zic ce functioneaza la mine pt ca nici eu nu stau prea bine la capitolul asta. Apa, 2 l pe zi, si neaparat un iaurt ca asta regleaza tranzitul intestinal (in ambele extreme). Fructe am vazut ca ai enumerat ca maninci.
Si inca ceva care pt mine e important: sa-mi respect programul zilnic de mers la toaleta. Daca sar peste o zi… se cunoaste ca sa zic asa. ![]()
![]()
Stiu cum suna, dar ce sa fac asa stau lucrurile in cazul meu. Sper sa gasesti ceva potrivit tie 
cu burticuta aproximativ bleu de 18+
LilianaR spune:
Contra constipatie: ananas, cereale de dimineata, lapte, 2 mese de fructe pe zi (2 mese de fructe, daca mancati fructele la o masa principala nu au efect de reglare tranzit).
Eu mananc fructe la 10-11 si la 16-17.
Fuc la doctor, sa vedem. 
19+ 
ghiocela13 spune:
LilianaR, chiar daca si eu sunt de acord cu tine, sa stii ca nu este chiar asa!! Am mai scris intr-un post ca prietena mea cea mai buna este Neonatolog la Elias (cine o sa nasca acolo sigur trece pe la ea!), si mi-a explicat ca in ziua de astazi foarte multe boli nu mai respecta simptomatologia specifica din analele medicale, ca sa zic asa. De ex. acuma 30 de ani, pe vremea parintilor nostri, numai persoanele cu probleme cromozomiale si genetice nasteau Downieni sau copii cu alte malformatii. Acuma...de unde-de neunde se trezesc din ce in ce mai multe cupluri fara antecedente ca fac copii cu probleme de care familiile lor nu au avut parte niciodata.
Si asta se intampla datorita alimentatiei nesanatoase, pline de chimicale, aerului toxic pe care-l respiram, cosmeticele pline de parabeni si arome sintetice. Toate provoaca mutatii genetice in organismele noastrte. Din ce in ce mai multe femei sunt infertile la varste fragede si nu stiu de ce. Cazurile de cancer se inmultesc in fiecare an. Ma rog, asta e civilizatia mileniului 3. Totul e business, sa iasa bani: din mancare, din medicamente, etc!
Testele astea DT si TT sunt orientative, fac selectie. Detecteaza daca e ceva in neregula in organismul mamei. Daca ele ies bine, nu mai e nevoie de amniocenteza. inseamna ca totul e ok. daca nu ies bine, ele te trimit la amniocenteza, si doar amnio e sigura si poate sa dea verdict sigur.
Si eu astept rezultatul de la TT si sunt cam stresata, exact cum spuneai si tu. Dar nu am ce face. Eu am descoperit anul trecut o tumora la san de care medicii s-au mirat, spuneau ca nu e posibil sa apara sub 40 de ani tipul asta. Si totusi...a aparut! Asa ca ...sunt patita!! Norocul meu ca am descoperit la timp.
Mai bine sa ne cautam mai mult pt ca nu mai suntem pe vremea parintilor. acuma totul e infectat in jurul nostru! Dar Dumnezeu are grija de toate!
Ghiocela
16+ 
fulguta28 spune:
Fistiq, zi de zi mananc iaurturi, beau lactate, ,mananc foarte multe branzeturi, beau apa mai mult de 2 litri pe zi. Nu prea sunt prietena cu preparatele din carne.
Daca nu am avut probleme in primele 3 luni cu greturi, trebuia sa am cu constipatia asta severa. Maini si picioare umflate... nu mai zic.
uta28 este
16+
http://zaleboutique.wordpress.com
ionela.n spune:
Fulguta, ai incercat sa bei cafea pe stomacul gol?
La mine mergea cand aveam probleme
--------------------------------------------------
Sunt o 
16+
Ingerasul meu
fulguta28 spune:
Elevit. Cred ca de la atata durere nici tastele nu vor sa bata cum trebuie.
uta28 este
16+
http://zaleboutique.wordpress.com
lucianna_83 spune:
ghiocela13, or fi testele astea orientative, dar in calcularea lor intra niste masuri de la eco ale lui bebe si sa zicem ca nu ies chiar bine din cauza varstei mamei....si inainte de amniocenteza dr ar trebui sa te trimita la o eco 4D, poate chiar la 2 dr diferiti, apoi amniocenteza. Numai ca am auzit de o gramada de cazuri in care testele n-au iesit bine si urmatorul lucru a fost intreruperea de sarcina
....iar mama e ferm convinsa ca copilul avea ceva si de aia au iesit testele prost. Si dr. are o vina, normal.
Si mai sunt si cazuri cand copilul are malformatii de sarcina (cum a fost la TV acum ceva timp, fara o manuta)....mamica respectiva sustinea ca a facut toate aceste teste si de ce nu i-a spus nimeni nimic?
Mie mi se pare ca toti acei factori care i-ai enumerat tu negativi asupra sistemului nostru duc la o gramada de malformatii (negenetice) care nu se vad decat la eco si pot fi departe de trisomia 21 sau sindromul down....iar amniocenteza tot pe baza genetica se bazeaza, lipsa unui membru sau creierul neportionat nu se vede nici acolo.....
14+
si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008
Poze Raul
Fistiq spune:
Din cite stiu, fierul din suplimentele astea au ca efect constipatia. Dar banuiesc ca nu il iei de doar 2 zile...
cu burticuta aproximativ bleu de 18+