Cereale bebe fara lapte
Cerealele pentru bebelusi (de ex orez simplu, sau combinatii de 3-7 cereale) fara lapte se pot face cu apa in loc de lapte formula/muls?
Mai specific, eu am Milupa bio orez, pt 4 luni, si scrie pe cutie ca se face cu lapte formula, nici macar de lapte de mama muls nu scrie nimic, iar eu asta o sa folosesc. Dar voiam sa stiu daca a facut cineva cu apa.
Mami de Calin Gabriel (8 mai 2007) si Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)
Raspunsuri
philip spune:
poti face cu lapte matern fara nici o problema, de ce cu apa? n-ar fi pacat? cu apa sunt scarboase.
arcadia spune:
sincer, nu ma omor dupa muls cand e asa simplu sa o pun pe pitica la "aparat" si ea sa faca toata treaba
dar nu vreau sa ii dau cu formula si nici din cele cu lapte, ca au chestii prin ele care nu mi se par prea roz pt un bebe asa mic, asa ca muls scrie pe mine in fiecare seara
multumesc pt raspuns
Mami de Calin Gabriel (8 mai 2007) si Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)
AgnesLuca spune:
da, poti sa le faci cu apa si apoi sa amesteci cu fructe rase sau fierte si pasate , sunt
sau, dupa ce bb are 6-7 luni, poti sa le faci cu lapte de vaca nedegresat (200 ml), dar renunti la iaurt/ brinza de vaci pina in jur de 1 an; aici asa se recomanda
de acord cu tine referitor la muls si lapte praf, never ever, noi se pare cam am reusit sa scapam
Agnes si Alexa (21.06.2009)
miha_iv spune:
Arcadia, este de preferat sa le faci cu lapte matern.
Daca le faci cu apa, nu au gust bun.
In alta ordine de idei, cat timp alaptezi este bine sa nu ii dai cereale cu lapte formula, s-ar putea sa ii placa mai mult si sa nu mai doreasca sa o alaptezi.
Llaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AgnesLuca da, poti sa le faci cu apa si apoi sa amesteci cu fructe rase sau fierte si pasate , sunt sau, dupa ce bb are 6-7 luni, poti sa le faci cu lapte de vaca nedegresat (200 ml), dar renunti la iaurt/ brinza de vaci pina in jur de 1 an; aici asa se recomanda de acord cu tine referitor la muls si lapte praf, never ever, noi se pare cam am reusit sa scapam Agnes si Alexa (21.06.2009) |
Asa fac si eu, cu fructe, chiar si cu fructe de la borcanel, fara lapte. Ii dau fulgi de ovaz, de orez nu se atinge sub nici o forma (ciudat, ca biscuiti de orez vrea).
Lapte/iaurt/branza inca nu i-am dat.
CorinaDani spune:
buna,
sunt si alte marci de cereale fara lapte, pe cutie scrie ca se pot prepara cu lapte formula, cu lapte matern, iar cu apa se pot prepara in cazul intolerantei la lactoza.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Bee spune:
Arcadia, eu i-am dat cereale fara lapte facute doar cu apa. Nu a protestat. Bebelusii nostri nu au aceleasi gusturi ca si noi. Dar in general i-am dat cereale cu lapte, amestecate cu cereale fara lapte, in care pun apa. Al meu e si mare mancau. Cu mulsul, te inteleg. M-am lipsit de asta!
sdcristian spune:
pai daca scrie ca e fac cu lapte... se fac cu lapte
sunt unele care au deja lapte in ele - scrie pe cutie ca se fac cu apa
andruskandu spune:
Eu, cand i-am introdus cerealele lui Andrei, i le-am dat cu lapte formula (bebelac). Le-a acceptat usor si nici n-am avut probleme cu alaptatul, adica am continuat sa-l alaptez mult si bine dupa diversificare. L-a iubit teribil pe sanutz, cum sa renunte el la o asa placere si alinare?!
ymca spune:
eu am fost nevoita sa cumpar numai cereale fara lapte inclus si sa le fac numai cu apa.
nevoita pentru ca nu a functionat mulsul, desi alaptarea a fost un real succes. si nevoita pentru ca noi am avut alergie la proteina laptelui de vaca, care se regaseste in formulele de lapte praf normal sau HA, + alergie la formulele pe baza de soia.
Asadar am functionat numai pe alaptare si cereale cu apa.
Am descoperit numai urmatoarele forme
- de la Bebelac: orez cu mere, orez cu banane, orez cu fructe de padure, orez cu piersici - si i-au placut numai merele si piersicile, pe care le-am alternat
- de la Humana - orez cu mar (apfel bla bla)
Acum 2 ani cand ma agitam eu astea erau singurele marci fara lapte inclus si pe prospectul carora scria ca se pot face cu apa. Fierbeam apa, masuram praful si amestecam cu teul. Miroseau foarte bine si daca asta a fost gustul cu care i le-am dat de la inceput, le-a acceptat foarte bine si pe termen f lung. Adica si dupa 2 ani, ii mai faceam dimineata niste aposenii din acestea si le savura multumita.