Bravo ANDRADA ! Flori de liliac mai-iun'10 (77)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bubu30 spune:

Wow Sorana, nu pot sa zic decat NO COMMENT

La banii pe care i-ai dat te admir ca esti asa de calma, da, stiu ca zici bine ca a trecut, dar la privat in zilele noastre si in loc de servicii medicale de calitate sa primesti ... NIMIC, ca de fapt cam asta a fost, doctorii nu te-au urmarit, asistentele nu te-au ajutat,...
Este exact ca si cum te-ai caza la un hotel, vine dr si nasti, si apoi te descurci singura, dar iesi mai ieftin
Dar asa e cum zici tu, buba e faptul ca asistentele alea plictisite si comuniste, invatate numai cu spagi, s-au mutat din clinicile de stat in clinicile private, asa ca nu poate fi altfel ...

Ruxi 36 + cu
AMR ... cine stie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Sorana, draga de tine, nu mi se pare deloc ca ai fi avut pretentii prea mari de la ei, mi se pare absolut inadmisibil pentru cea mai scumpa maternitate din Romania sa aiba lacune si la un singur capitol, d'apoi la toate, cum povestesti tu aici. Cred ca ai fost mult prea draguta si cu bun simt, si ai interiorizat toate nemultumirile, in loc sa le exprimi si sa le dai peste nas. Din pacate, pentru unii respectul si bunul simt apar brusc atunci cand faci scandal... Offf, tare rau imi pare ca te-au tratat asa... Dar a trecut, nu te mai gandi si nu-ti mai face sange rau.

Uite ca pe mine ma ajuta mult ce ai povestit tu aici, stateam in cumpana daca la Medlife sa aleg sa nasc cu medicul meu care mi-a urmarit sarcina pana acum - care e doar colaborator la ei - sau cu un medic din spital. Acum, ca mi-ai povestit, m-am hotarat: o aleg pe dr-ita din spital, pe care ma duc azi s-o si cunosc.

Legat de alaptat, incearca totusi cu un consilier in alaptare de la ProMama, poti sa te duci tu cu Tudor la ei, sau sa ii chemi acasa, mergi o data si vezi daca iti sunt de ajutor sau ba, nu ai mare lucru de pierdut

Cristina, fericita 33+ cu Patricia

AMR 6+

Mergi la inceput

Anamaria, legat de intrebarile tale cu indemnizatia, cel mai potrivit este sa te adresezi Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale - am inteles ca iti raspund si pe mail, dar cred ca cel mai bine este sa suni sa vezi daca nu poti sa stabilesti o intalnire cu cineva pe acolo sa te lamureasca. Am o prietena care le-a scris pt o problema punctuala si chiar i-au raspuns, deci n-or fi asa comunisti. Oricum, ei sunt cei mai in masura sa-ti raspunda.

Vezi pe www.prestatiisociale.ro

AMR 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Sorana, imi pare rau de dezamagirea ta, cred ca stiu sentimentul, e cu atat mai dureros cand esti ignorat sau tratat prost pe banii tai, si nu putini...mai avem mult de tot pana o sa ajungem si noi la nivelul spitalelor private din occident, la noi singura diferenta intre spitalele de stat si cele private o fac facturile mari si niste jaluzele frumoase la geamuri. pacat!
ce sa zic, bine ca sunteti bine amandoi si acasa, o sa treaca toate, poate pana la al treilea bebe s-or mai imbunatati conditiile in sistemul nostru medical si o sa ai parte de alt tratament .

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) + 33+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Theo, cat de tare e medicul tau!!!! Si ce frumos va trateaza acolo, offf, oare la noi va fi asa vreodata?

AMR 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aniska80

Fetelor voi cum procedati....in legatura cu dosarul pt indemnizatie...asteptati sa vi se termine cele 126 de zile sau dupa ce nasteti stati cele 42 de zile obligatorii si depuneti dosarul?Eu am mari dubii in aceasta privinta...firma unde lucrez nu ne-a mai platit din dec'09,fiind in insolventa de plata si mai nou...au intrat in falimet!Am inteles ca ne v-a da statul salariile din urma,angajatorul urmand sa bage lumea in somaj si sa-i reangajeze in alta societate,tot a lor,si-au schimbat denumirea societatii dar au ramas cu acelasi profil...
Eu termin cele 126 zile in luna iulie...daca stau pana atunci oare imi vor da banii si unde mai pui ca vroiam si acel salariu pe unitate,care se acorda la nastere+cele 6 sapt de 15% din partea nagajatorului dupa nastere!Sincer nici nu stiu pe cine sa intreb...cum naibii sa procedez...???!!!
Si daca as depune dosarul din iulie,cand termin cele 126 de zile,daca eu nasc pe 1 mai,cat timp beneficiez de indemnizatie...pana face copilul 2 ani sau pana in iulie peste 2 ani,2 ani de cand am depus dosarul???La baiat am avut o altfel de indemnizatie,am platit eu tp de 6 luni...ca nua veam carte de munca...era altceva atunci,d-aia nu stiu cum sa procedez acum...Am incercat sa gasesc pe net obligatiile angajatorului in caz de faliment...dar nu am gasit nimik...oare sunt scutiti de acel salariu pe unitate si de plata celor 15% pt cele 6 sapt de dupa nastere?Daca eu nasc pe 1 mai...mai primesc indemnizatie pe luna mai sau o primesc din iunie???Stiu ca dureaza o luna sau doua pana se rezolva cu dosarul la casa de pensii,stiu ca or sa-mi vina banii din urma dar nu stiu cu ce luna si pana cand anume...in cazul meu!

Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)&37+cuMELISSA
AMR...2 ZILE!!!

Anamaria sincer nu ma pricep,dar incearca sa intrebi pe forum la "legislativ"..sau daca nu fa-ti cont pe site-il "avocat.net"...pe mine m-au ajutat foarte mult cand am avut nelamuriri legislative

poze

Cristina38+ cu Sebi
AMR:7 day's

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare burtici, mamici si bebici !

Azi noapte am dormit de la 12 la 2:20 si de la 5:30 la 7:40; dar m-am trezit extraordinar de fresh, poate din cauza ca stiam ca ma duc la medic; ma intrebam aseara daca ma opreste sa nasc, sau mai "scap" o saptamana . Se pare ca fetita mea nu are nici cea mai mica intentie sa iasa afara! Nu e angajata (capsorul e departe de a fi in pelvis), inca sta cocotata sus de tot, iar dupa o palpare minutioasa si foarte finuta, medicul a conchis ca minicolul se tine inca tare . N-am mai luat atat de spectaculos in greutate, avem acum 3.238 g (marja eco +/- 438 g) si ne pastram avansul de o saptamana, precum si DPN-ul comunicat saptamana trecuta, adica 12 mai. Deci, urmatoarea vizita la medic, daca nu apar surprize, este joia viitoare, la 38+1. Vorbeam cu o lauza care venise la control (nascuse natural) si mi-a zis ca i s-a rupt apa exact in ziua in care i-a stabilit medicul DPN-ul dupa eco, pe la amiaza, cand a ajuns la spital avea deja dilatatie de 4 cm fara sa fi avut contractii dureroase, si la sapte seara a si nascut! Acuma sunt si mai curioasa daca predictia lui se va adeveri si in cazul meu .

Carla, bine ati venit acasa! pentru tine si mazarichi!

Lauriciu

Flory, la mine mierea e otrava curata pentru stomac; orice e dulce (mai ales concentrat) imi cauzeaza acid in cantitati industriale. Pe locul doi sunt grasimile... Laptele e de asemenea contraindicat pentru stomac (fermenteaza). Chestiile astea le-am observat si eu din proprie experienta, dar si gastroenterologul le-a pus din start pe lista neagra. Dar daca la tine functioneaza, e ok. Oricum, multumesc !

Nana 37+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -3sau mai putin ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Bubu, dureri de burta ca la ciclu, surda si continua, pentru multe ore, am avut in sapt. 37, dar au trecut cu nospa si scobutil. Noaptea dor soldurile, tare ciudat. Exact cum zici tu, dispar cand ma ridic, dar in par e jale, si pe spate nu pot dormi, ca nu-i place lui bebe deloc.

Pisi, sa stii ca aceeasi parere o am si eu despre ce s-a intamplat acum prin spitale. De frica, si tot or sa miste ceva in perioada asta la capitolul curatenie, dezinfectie.

Sorana, m-ai lasat fara cuvinte. Nu m-as fi steptat la asemenea tratament la banii care i-ai dat, si de la servicii private. Ce pot sa spun decat ca multumim lui Dumnezeu ca esti bine, ca nu ai fost la prima nastere si mai stiai cu ce se mananca meseria de proaspata mamica. Parca a fost povestea Carlei, cu deosebirea ca de la privat nu te astepti la asa ceva nici intr-o mie de ani. Te lispesti de asa servicii de top.

Rocsy, la mine supozitoarele cu glicerina sunt ok, fara contractii cum spunea Nikol ca are, si au efect imediat, 5 minute. Eu pana acum nu am avut probleme de costsipatie, acum insa e alta poveste. Asta in caz de forta majora. In rest suc natural de fructe pe stomacul gol, cereale, cam atat.

Theodora, felicitari iubita. Mare noroc ai cu asa medic.

Uffff, cati pitici am si eu pe creier in ultima vreme, de nici nu vreau sa ma mai gandesc la ei. Cu Dumnezeu inainte si o sa fie bine.

Ana 37+ Miruna-Nicola sau Alexandru-Nicolae AMR 8 zile
bebica mea mica si scumpica

ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Sorana, am citit ce ai scris mai sus, si nu inteleg un lucru... CMU e maternitate privata sa u de stat? Acum sincer, la noi cam tot asta ar fi atitudinea in maternitati (noi nu avem spitale private) dar daca cotitezi aproape toate asistentele te ajuta daca ai nevoie si-ti dau explicatii. Desi, au fost cazuri ca mai intii mi-au dat sfaturi/ajutat cand aveam nevoie, apoi le-am dat ceva banuti ca se purtau dragut. Intreb pentru ca ai scris ca ai platit 7 milioane. E taxa ceruta de medicul tau la nastere sau e taxa la CMU pentru rezerva.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de zvapalici Camelia-Nicole si cu 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viriniana spune:

Buna fetele!

In primul rand felicitari fetelor care au nascut intre timp si acum sunt mamici

De saptamana asta sunt si eu pe acasa, in concediu de odihna urmand sa intru incepand cu 01.05 in prenatal...am mult de recuparta din urma, recunosc!
Sorana, eu una iti multumesc mult pentru povestirea despre CMU.
Oricum, de cand cu scandalul la CF2 nu mai stiu unde nasc...ma gandeam si la CMU ca o alternativa...Deci, concluzia este ca: nu stiu unde sa nasc
Va pup pe toate ...revin

http://lbdf.lilypie.com/DJmqp3.png

Mergi la inceput