Bravo ANDRADA ! Flori de liliac mai-iun'10 (77)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aniska80 spune:

Fetelor voi cum procedati....in legatura cu dosarul pt indemnizatie...asteptati sa vi se termine cele 126 de zile sau dupa ce nasteti stati cele 42 de zile obligatorii si depuneti dosarul?Eu am mari dubii in aceasta privinta...firma unde lucrez nu ne-a mai platit din dec'09,fiind in insolventa de plata si mai nou...au intrat in falimet!Am inteles ca ne v-a da statul salariile din urma,angajatorul urmand sa bage lumea in somaj si sa-i reangajeze in alta societate,tot a lor,si-au schimbat denumirea societatii dar au ramas cu acelasi profil...
Eu termin cele 126 zile in luna iulie...daca stau pana atunci oare imi vor da banii si unde mai pui ca vroiam si acel salariu pe unitate,care se acorda la nastere+cele 6 sapt de 15% din partea nagajatorului dupa nastere!Sincer nici nu stiu pe cine sa intreb...cum naibii sa procedez...???!!!
Si daca as depune dosarul din iulie,cand termin cele 126 de zile,daca eu nasc pe 1 mai,cat timp beneficiez de indemnizatie...pana face copilul 2 ani sau pana in iulie peste 2 ani,2 ani de cand am depus dosarul???La baiat am avut o altfel de indemnizatie,am platit eu tp de 6 luni...ca nua veam carte de munca...era altceva atunci,d-aia nu stiu cum sa procedez acum...Am incercat sa gasesc pe net obligatiile angajatorului in caz de faliment...dar nu am gasit nimik...oare sunt scutiti de acel salariu pe unitate si de plata celor 15% pt cele 6 sapt de dupa nastere?Daca eu nasc pe 1 mai...mai primesc indemnizatie pe luna mai sau o primesc din iunie???Stiu ca dureaza o luna sau doua pana se rezolva cu dosarul la casa de pensii,stiu ca or sa-mi vina banii din urma dar nu stiu cu ce luna si pana cand anume...in cazul meu!

Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)&37+cuMELISSA
AMR...2 ZILE!!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Reallaura

Sorana nu e nici o tragedie cu lapticul.Stiu ca regreti, dar nu tb sa dramatizezi f mult... Matei cum se poarta cu tine? dar cu Tudor?
Lauriciu, Crissy asa e, aveti drepatate, prea multe nu putem face... sper sa-i treaca de la sine, cat mai rapid!
Aniska wow, sambata gata!
Cu bcg-ul eu am inteles ca dimpotriva, va aparea... sa vedem...atatea zvonuri!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca, 19 aprilie 2010

Daaaaaaaaaaaa

AMR...2 ZILE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Salutare burtici si mamici!

Am lipsit ieri, iar azi am stat sa recuperez cuminte tot ce ati scris

La noi azi e zi de pauza si odihna, ca ne-am cam agitat saptamana asta, asa ca azi am diminuat ritmul: am dormit pana mai tarziu, stat in pat cu o revista de sfaturi pt ingrijire bebe, etc.

Nati, n-ai mai scris pe aici - esti ok? La noi tre sa vina nasha in vizita de la Chisinau weekendul asta, zi-mi daca ai nevoie de ceva din Ro - vitamine sau alte chestii - ca as putea sa iti transmit.

Ioana(Artu), tot vreau sa te intreb de ceva timp si uit: folositi sling-ul? Cum va descurcati? Va e de folos?
Parca mai era cineva din fete care comandase, dar am uitat cine

Proaspetele mamici, tin pumnii sa treaca repejor colicii/raceala si orice alte problemute!

Ma duc sa citesc blogul Carlei.

Corina 31s+ cu Maria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bubu30

Neata fetele

Artu multumim de vestea buna despre intoarcerea mazarichilor acasa

Bine-ati venit acasa dragi mazarichi + mamica de maza. Carla , dupa asa o lunga asteptare !
Sa cresteti mari si sanatoase si sa fiti fericiti toti patru !

Laurita sorry pt. bebelina asa mica si bolnavioara

Gabriela felicitari pt. 35 + tot asa pana la 40 !

Nikol, Rocsy, Crissy multumim de felicitari !

Crissy bafta azi la medlife ! Sa se lase cu lipici

Aniska celelalte vaccinuri se gasesc in farmacii pe bani.
Normal ca spitalele nu o sa mai aiba vaccinuri, daca nu au nici solutii de dezinfectare - e jale mare in tara asta

Ruxi 36 + cu
AMR ... cine stie ?

Asa stiam si eu ca se gasesc in farmacii,contra-cost dar se pare ca or sa dispara si astea!

AMR...2 ZILE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Buna, burtici si mamici!

Noi v-am tot citit, am lispit 2 zile cu scrisul, dar motivate, am fost la dr., am facut analize, luat rezultate, facut cumparaturi pentru camera lui bebe, etc.

Dar sa o luam pe rand: am fost la doctor la control, totul e ok, bebe e bine, mai maricel, ca de obicei, cu durerile mele inghinale mi-a zis ca asta e, ma dor din cauza muschilor, a ligamentelor si a oaselor de pe acolo care incep sa se deschida, plus ca ma apasa si bebe cu caputul lui mare, mi-a zis ca orice durere in afara de contractii dureroase (dureri de burta si de spate + intarirea burtii) sunt oarecum normale, daca am vreodata contractiile mentionate sa-l anunt imediat. (desi eu n-am avut niciodata pana acum si sper sa nici n-am pana la travaliu). M-a vazut ca sunt cam cu pluta dusa de frica nasterii si a incercat saracul sa ma mai linisteasca, mi-a zis sa nu citesc/vad/discut cu nimeni despre nasteri si experiente de acest fel ca mai rau imi fac, si ca asa cum nasc toate femeile o sa nasc si eu, n-are rost sa ma stresez si sa il stresez si pe bebe. Imi povestea de ultima nastere pe care a avut-o, ca sa ma mai incurajeze, o tipa la prima nastere, careia i s-a rupt apa de dimineata (sau pe la pranz, nu-mi mai amintesc bine, in orice caz cu multe ore inainte de a naste) si pana seara nu a avut nici o contractie/dilatatie, abia pe la 9 seara au inceput contractiile, i-au facut epidurala si pe la 12 noaptea a nascut, dupa ce pana atunci se uitase la tv la clinica, mi-a zis dr ca i-a zis: “hai ti s-a terminat serialul sa scoatem si noi copilul?”, deci relaxare totala. Mi-a zis si mie ca asa o sa fac, o sa ma uit la tv in sala de nasteri pana vine bebe si de asemenea mi-a zis daca am preferinte muzicale sa i le zic sa se pregateasca sa-mi creeze o atmosfera propice. Alta chestie: el la cabinet are un fel de scaun de dentist cu 2 craci din aia de gineco, arata f misto, si eu il intreb, la clinica cum e masa de nasteri? (ultima data in Ro am fost la Sp Caritas si m-am urcat pe o masa ruginita, si asa mi-a ramas in minte o sala/masa de nasteri). Si mi-a zis ca la clinica avem un pat care e pat de travaliu si care se ridica/coboara (n-am inteles exact) si devine masa de nasteri (cu picioarele alea), deci nu mai e nevoie sa ma mut de colo-colo. Of, parca am mai scapat de un stres, macar sa fie conditii omenesti, ca si asta conteaza mult. A, si bomba, mi-a zis ca sotul meu o sa stea cu mine pana in momentul in care incepe copilul sa iasa, dupa aceea, out. Pe aici e obiceiul ca tatii sa stea la toata nasterea, si stiam ca si dr. meu face la fel, dar mi-a zis ca a avut experiente f nasoale si ca barbatii greci (oare numai ei?) nu sunt pregatiti sa vada asa ceva, unii dintre ei chiar daca nu lesina (ca cei mai multi, de altfel) raman cu frustrari, inclusiv sexuale, cand isi vad nevestele nascand, iar altii au socuri dupa ce vad copiii abia scosi plini de sange, mucus, vineti, etc. asa ca mai bine nu. Mi s-a parut foarte ok atitudinea lui si chiar m-a linistit si mi-a dat un tonus f bun, asa mi se intampla de fiecare data cand merg la el, are o influenta pozitiva asupra mea, care la nastere va conta f mult. Mi-a dat si un mic cadou, o bratarica-talisman de la o prietena de-a lui maicuta la nu stiu ce manastire de pe Muntele Pilion, si chiar m-a impresionat, de atunci o port si sper ca DD sa fie cu mine si cu bebe, asa cum a fost si pana acum. Ref. la alte “probleme” pe care le aveam eu adica tensiune maricica si kg in plus, tensiunea e ok acum, fara tratament, iar kg in plus, nici n-am mai luat asa mult in ultima vreme, insa nici dr. n-a mai zis nimic, s-o fi resemnat si el saracul. Mi-a dat sa fac analizele de trim III si testul de glucoza, care n-a fost chiar asa horror cum ma asteptam, mi-am luat si rezultatele azi dimineata si totul e ok, o sa merg sa i le arat si drului. Mi-a zis ca ne mai vedem peste 3 sapt, si de atunci ne vom vedea saptamanal, plus ca va trebui sa merg saptamanal la clinica unde nasc pentru a monitoriza bataile inimii lui bebe si eventualele contractii ale uterului.

Apoi, ieri am fost si am facut cumparaturi pentru camera lui bebe, mai avem doar carutul si alte cateva nimicuri, tot ce-a fost important am luat si ne vom pune pe amenajat zilele astea.

Cam astea sunt vestile despre noi, scuze ca m-am intins atat, dar trebuia sa va povestesc pt ca am un tonus f bun si sper sa va molipsesc, mai citesc din urma si incerc sa mai raspund pe ici pe colo (ca mult ati mai scris).

Va pupam pe toate burtici, mamici si bebei, speram ca toata lumea e bine si ne pregatim de agitat motatele pentru fete.

Theodora 31+ Stelios

AMR 9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinasmile spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

Fetelor, nu mai stiu cine povestea de cursuri pentru gravide+curs de alaptare+puericultura la Filantropia. Parca miercurea erau, dar nu mai stiu la ce ora si daca poate merge oricine, chiar daca nu va naste la Filantropia...

Cristina, fericita 33+ cu Patricia

AMR 6+

Cristina, eu ziceam de cursurile de la Filantropia

Reiau, pt toate burticile interesate:

Se tin in fiecare miercuri, la 17:00. Poate sa vina orice garvidutza, indiferent unde naste. E bine sa ajungeti inainte de ora 17:00, ca poate fi destul de aglomerat si nu prea mai raman locuri.
Un curs are 4 module, care se reiau in fiecare luna. Urmatorul incepe miercurea viitoare, pe 5 mai.
Intrati pe la camera de garda si intrebati de tanti de la vestiar, unde e sala in care se tine cursul prenatal.

Corina 31s+ cu Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Si acum despre nasterea la CMU:

Partea cu nasterea a decurs ff bine: dupa ce m-am cazat in rezerva (conditii bune, singura in rezerva dar cu un fotoliu extensibil pt sot, daca vrea sa mai ramana peste noapte) a venit o moasa care m-a preluat si cu care am si nascut. Ea mi-a monitorizat BCF-urile, s-a ocupat de mine pana am ajuns in sala de nasteri unde ma astepta dr meu, au stat amandoi cu mine pana am nascut si nu am ce sa le reprosez, doar le multumesc pentru tot ce au facut pt noi intr-un moment atat de important din viata noastra..

Dezamagirea in cazul meu a venit dupa nastere, in calitatea cea noua de LAUZA. Practic, dr meu nu este angajat al CMU ci doar colaborator cu ei pt nastere si atat, dupa nastere am ramas in grija celor de la CMU, dar practic eram..A NIMANUI.
Dr meu nu a putut trece sa ma vada dupa nastere si pana la externare (si nici nu avea decat o obligatie morala, poate), practic eram internata la CMU. Nu cred ca este normal ca timp de 3 zile cat am stat acolo sa nu-mi vada niciun dr plaga perineala, sa nu se intereze nimeni sa vada daca se vindeca ok, sa nu-mi verifice nimeni starea uterului, daca se retrage cum trebuie, sa nu-mi fie facuta decat o singura toaleta a plagii in cele 3 zile, de catre o asistenta, la rugamintea mea, mai mult ca sa fiu sigura ca s-a uitat cineva si e ok (mie inca imi era teama sa ma uit).
In fiecare zi trecea dimineata un dr de garda ca ma intreba cum ma simt, in asta consta serviciul medical pt o proaspata lauza, si cum eu nu ma plangeam de nimic, eram in rest ca la hotel. Nu venea nimeni sa ma intrebe de sanatate de dimineata pana seara, nicio asistenta macar, absolut nimeni pt nimic.Doar o data pe zi mi se punea un termometru si m-am trezit la un moment dat ca vine o asistenta si-mi spune ca trebuie sa iau antibiotice, ca mi-au iesit analizele un pic prost. Cu antibioticul a fost alta distractie, desi trebuia facut la 12 ore, veneau ziua la ora 13, iar noaptea la 12, probabil dupa 12 se culcau, ca altfel nu-mi explic programul variabil de administrare a antibioticului. In rest, pe la mine treceau cu regularitate de 3 ori pe zi infiemierele sa-mi aduca masa.
Aveam buton sa chem asistentele, dar nu l-am folosit prea mult din mai multe motive: ma puteam deplasa singura oricand aveam nevoie de ceva, atitudinea lor era una oricum care te descuraja sa le mai chemi (nu toate, desigur, erau si din acelea dragute si politicoase) dar sa dau 2 exemple: seara cu nasterea, la vreo 7 ore de la nastere, vazand eu ca nu trece nimeni sa-mi dea nimic si avand dureri am sunat sa cer un calmant: a aparut o asistenta dupa 10 minute sa vada ce vreau, i-am spus ca am dureri si ca in cele 7 ore de la nastere nu mi-a fost dat niciun calmant, a spus ca vine imediat: a mai trecut o jumatate de ora, nimic..am sunat iar, a aparut dupa alte 10 minute cu un supozitor cu diclofenac, eu..total dezamagita ca durat atat pt un calmant care poate ar fi tebuit sa mi-l dea oricum din proprie initiativa; sau, alt exemplu: sun sa chem asistenta, vine, da sa intre in rezerva, apoi este chemata de cineva de pe hol, (o alta colega cu care sa stea la cancanuri, probabil) si ii spune: "stai sa vad ce mai vrea si ASTA si vin" (ASTA fiind eu, desigur); acum nu stiu daca a zis sa aud si eu sau doar atat o duce capul, insa asta e nivelul de educatie si de bun simt pe care il poseda, din pacate. Doar ca nu ma asteptam sa aud aici asa ceva, doar eram intr-o maternitate de lux, cum le place probabil sa se considere.

Dar durerea si dezamagirea si disperarea mare a venit din partea celor de la neonatologie. In seara cu nasterea am fost eu sa-mi vad bebeul, l-am luat in rezerva si am solicitat ajutor cu alaptatul, date fiind problemele mele mai speciale (mai ales lipsa unor mameloane din care sa traga bebe, plus experienta esecului cu alaptatul de la prima nastere). Am fost politicos asigurata de dr neonatolog ca voi fi ajutatata, insa de a doua zi de dimineata, in seara aceea considerand ca nu este cazul sa incepem cu alaptatul.
A doua zi, eu plina de speranta ma duc dis-de-dimineata la bebei sa-mi iau flacaul la masa si sa fiu ajutata sa-l pun la san. Insa...nici acum nu se poate, dr neonatolog imi spune ca sunt ff aglomerati, sunt multi bebei si nu fac fata si sa astept pana dupa pranz si cu siguranta va veni cineva sa ne ajute si pe noi. Eram iar dezamagita, practic mi-au adus copilul insa nimeni nu era dispus sa ma ajute in vreun fel. Am incercat eu sa-l pun la san, am solicitat si pompe, si mameloane de silicon si cand mi le-au adus am rugat-o pe sistenta sa ramana un pic sa ne ajute. Era o acritura nesimtita si nepoliticoasa, din cele acrite de viata, care nu au niciun pic de suflet, desi te vad neputincios, nu mai zic de educatie sau bun simt, din acelea ce-mi erau foarte cunoscute din spitalele noastre de stat dar pe care, desi stiam ca le gasesc si aici, ma gandeam ca voi fi intr-o alta "prezentare", cu o alta atitudine (macar e fatada)dat fiind ca aici platesti cu bani frumosi niste servicii medicale teoretic decente.
M-a si repezit la un moment dat, asa ca i-am spus ca ma descurc singura si am fost si mai mult descurajata sa cer ajutorul pe viitore. De fapt, eram scarbita, nu aveam chef sa-i mai vad mutra, daramite s-o mai si rog ceva, nu i-am zis practic nimic, nu sunt genul sa ma cert (desi ar fi meritat cel putin sa-i bat obrazul),in sfarsit.. asa ca iar singura..cu Tudor si niste sani defecti, din care nu curgea nimic..un bebeloi viguros si flamd si o sticluta cu lapte praf care-mi oferea un minim de confort stiind ca o sa-l cad macar satul si multumit, daca eu nu puteam sa-i ofer mai mult

De-abia in tura de seara am dat peste o asistenta mai draguta care si-a rupt 10 minute din timpul ei si a incercat sa ne ajute, sa-l puna pe Tudor la san, sa-mi picure lapte pe mamelonul din silicon ca sa-l pacalim sa suga, etc..Practic, a fost singura care m-a ajutat de 2 ori (2 seri la rand cate 10 minute) in rest nimanui nu i-a pasat de noi..In ultima seara a fost apogeul, cand m-am dus sa cer sa-mi fie schimbata pompa (sa primesc una sterila) si mamelonul de silicon am fost luata la rost de o alta asistenta (ca de fiecare data venea o asistenta noua si eu trebuia sa povestesc iar si iar ce probleme cu alaptarea avem), care mai ca nu m-a certat ca la ce-mi trebuie pompa, ca de ce nu pun copilul la san, eram practic pusa la zid fara macar sa cunoasca cu ce ma confrunt, fara sa fi incercat sa ma ajute, iar eu, culmea, trebuia sa ma justific, sa dau explicatii, etc..
Moment in care am cedat, eram la finalul a 2 zile in care primisem atat de putin ajutor, eram descurajata, nu-mi doream decat sa merg acasa si sa incerc cu ajutorul familiei si in mediul linitit de acasa sa lupt cu dificultatile cu alaptatul, la spital era deja clar ca nu ma ajuta nimeni..Asa ca m-am intors deznadjduita in salon (unde ma astepta Tudor) si m-a bufnit plansul, nu reuseam sa ma mai opresc, simteam ca esuez, ca sunt defecta, ca nimeni aici nu ma ajuta, doar ma descurajeaza, imi doream sa-l iau si sa plecam acasa.. La un moment dat a intrat asistenta cu pompa sterilizata si m-a vazut ca plang (nu aveam chef sa ma vada asa, dar eram toata umflata si rosie, lacrimile curgeau fara sa le pot opri) si abia atunci a aratat putina compasiune si dorinta de a face ceva, dar e posibil sa se fi si gandit ca o sa fac reclamatii, tambalau ca nimeni nu-mi ofera un minim de suport, nu stiu daca chiar simtea ca vrea sa ajute. Cert e ca a chemt-o si pe neonatoloaga si au stat vreo cateva minute uitandu-se cum pun eu pompa la san si nu curge nimic, cum ma lupt cu Tudor sa-l fortez sa traga dintr-un plastic din care nu iar curge nimic, si concluzia a fost sa perseverez, chiar daca pare acum ca nu vom reusi..
Ziua urmatoare a fost cea cu externarea, mi se promisese ca in ultima seara mi se va arata cum se face toaleta bebelusui, evident ca nu s-a intamplat asa si nimeni nu mi-a aratatat nimic. Acum eu stiu ce am de facut, dar oricum mi-a lasat un gust amar faptul ca nu s-au tinut de cuvant, doar ei imi spusesera ca asa se procedeaza, li se arata mamicilor cum sa-i faca toaleta lui bebe inainte de a pleca acasa. IN ziua externarii dr neonatolog care venise sa mai discutam de bebe s-a aratat ff surprinsa ca nu mi s-a aratat cum se face baita si atunci am prins ocazia sa-i povestesc despre tot ajutorul care mi s-a promis si pe care nu l-am primit, despre faptul ca cu fiecare ocazie cand mergeam la neonatologie sa-mi iau bebele trebuia sa explic fiecarei asistente ce problema am, inclusiv eu trebuia sa cer cat lapte bea bebe (ele habar n-aveau, ma intreb la ce mai exista fise de observatie daca nu le completeaza nimeni), cand intrebam cat a mancat iar nu primeam raspuns (daca se intampla sa-l mai las peste zi 2-3 ore era important sa stiu daca i-au dat sau nu sa manance, ca sa stiu cand incep si eu cu muls, etc).

Nu-mi vine sa cred ca am iesit din spital cu un bilet de externare in care scrie ca mi-au fost verificat uterul, lohiile, plaga perineala si de fapt toate astea nu s-au intamplat. Practic, daca as fi avut un dr angajat la CMU probabil ca era obligatia lui sa ma consulte si sa se aigure ca e totul ok la iesirea din spital, insa cum dr meu e doar colaborator si nici nu a putut trece pe acolo cat am fost internata, am fost a nimanui si tot asa am iesit din spital.
Slava Domnului ca eu ma simt bine, dar si daca ar aparea vreo problema ei oricum sunt acoperiti, au un bilet de iesire din spital prin care scrie ca am fost verificata inainte de externare si e totul ok.

La sfarsit am avut de completat un formular despre serviciile lor, si am facut mai multe comentarii despre perceptia mea asupra asa-ziselor servici medicale de top pe care le ofera. Chiar a venit asistenta sefa la sfarsit si mi-a spus ca a citit toate comentariile mele si ca sunt pertinente, imi multumeste pt sinceritate, ca numai asa pot si ei sa imbunatateasca ceva, insa sunt sigura ca hartia a ajuns fix la cos si n-o sa se schimbe nimic, oamenii sunt asa cum sunt, practic sunt aceiasi din spitalele de stat, insa din pacate procedurile si managementul de aici sunt foarte slabe, daca nu au reusit sa ofere decat aceste servicii medicale " de suflet" (asa e sloganul lor: "serviciu cu suflet")

Toata afacerea m-a costat cu totul 72 milioane (am platit in plus fata de nastere si 2 screening-uri pt bebe, care la stat nu se platesc, evident), acum socotiti si voi daca a meritat..Pt mine e important ca suntem amandoi sanatosi, ca nasterea si recuperarea au mers ok si am ajuns cu bine acasa. Insa despre serviciile medicale asa zise de "top", sunt departe de ce inseamna macar servicii normale, decente (nu de lux), dupa parerea mea, si nu ma refer aici la conditiile de cazare (desi am avut surpriza sa curga cada si sa faca o mare baltoaca in baie si sa se prelinga si in camera) sau de masa (desi nici aici nu a fost totul impecabil, de exemplu desi am comandat desert nu l-am primit niciodata), insa e dureros ca cei care ar trebui sa te ajute in momente de neputinta n-o fac cum trebuie nici macar acolo unde platesti mult mai mult decat asigurarile de sanatate pe care oricum fiecare din noi le platim..

Asta a fost experienta mea, ma gandesc ca daca nu aveam nevoie de vreun ajutor mai special (cum a fost cel cu alaptarea) as fi plecat, poate, cu o impresie mai buna, nu m-as mai fi lovit de toti acesti "oameni", insa chiar si asa impresia mea generala a fost ca pe nimeni nu a interesat de soarta mea sau a lui Tudor, au incercat de fatada sa fie policticosi si interesati (unii din ei, care aveau totusi mai multa educatie, bun simt si suflet) insa per ansamblu nu as recomanda nimanui sa vina aici.
Repet, este doar ceea ce am trait si am simtit eu, poate am avut eu asteptari prea mari, in general am citit numai de bine despre CMU, de-asta am si crezut ca am facut alegerea potrivita. Acum ma gandesc daca nu cumva la Euroclinic sau Medlife ar fi fost mai bine, dar deja nu mai conteaza..

Sorana, mami de Matei si Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sensibila spune:

Buna fetele !

In primul rand sarcini usoare si nasteri si mai usoare.

Am intrat doar sa va spun ceva ce probabil stiti, dar eu nu am stiut si cum trag ponoasele.

Faceti rost din Ungaria, germania, bulgaria inainte sa nasteti de vaccinul BCG.

In romania nu se mai gaseste demult si e pacat sa nu il faceti la timp, adica in a 4-a zi. Trebuie facut in maternitate si nu il au.

Daca stiam il procuram din timp dar nu am stiut si nici acum fetita mea nu e vaccinata.
Inca odata nastere usoara.

Mami de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD nr 3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (prima IAD nereusita, a 2-a IAD avort menstrual)
Atat sunt de mare !
Poze Gia Darria
Poze ecografie Bebelina
Lucrusoare Bebelina
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinasmile

Citat:
citat din mesajul lui Crissy_C

Fetelor, nu mai stiu cine povestea de cursuri pentru gravide+curs de alaptare+puericultura la Filantropia. Parca miercurea erau, dar nu mai stiu la ce ora si daca poate merge oricine, chiar daca nu va naste la Filantropia...

AMR 6+

Cristina, eu ziceam de cursurile de la Filantropia

Reiau, pt toate burticile interesate:

Se tin in fiecare miercuri, la 17:00. Poate sa vina orice garvidutza, indiferent unde naste. E bine sa ajungeti inainte de ora 17:00, ca poate fi destul de aglomerat si nu prea mai raman locuri.
Un curs are 4 module, care se reiau in fiecare luna. Urmatorul incepe miercurea viitoare, pe 5 mai.
Intrati pe la camera de garda si intrebati de tanti de la vestiar, unde e sala in care se tine cursul prenatal.

Corina 31s+ cu Maria

Corina, multumesc mult!!! Of, uituca mai sunt, scuza-ma te rog

AMR 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna ziua fetelor,
Mii si rusinica ca nu reusesc sa tin pasul cu voi, am de recuperat si cu cititul.
Ieri am calcat hainutele, scutecele, prosopul bebelinei pentru materninate. Asa ca acum pot sta mai relaxata. Dar mai am multa treaba prin casa.
Corina, merci. Sunt OK scumpica! Doar ca mai am cateva zile pana vine sotul, si deh, ca o gospodina ce sunt, vreau sa-mi aranjez cuibul, desi el a zis sa stau linistita ca o sa faca el totul! Merci frumos, dar momentan nu am nevoie de ceva special din Ro. Mi-au adus Elevit si Garmastan cea ce aveam nevoie mai mult. Iar peste vreo 3 sapt. o sa plece si sotul la Bucuresti.

Am inceput sa-mi dau sanii cu Garmastan, dar oricum ma dor rau.
Resimt durerile din timpul alaptarii. Nu-sh ce au?!

Sper sa mai citesc din uurma sa vad ce ati mai scris si sa mai raspund si eu.

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de zvapalici Camelia-Nicole si cu 33+

Mergi la inceput