Bravo ANDRADA ! Flori de liliac mai-iun'10 (77)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare burtici, mamici si bebici !

Wow, s-a nascut Dominic! Inca o floricica de liliac la noi la odisee ! Andrada, sincer, cred ca toata lumea se bucura din suflet pentru tine, dar te si invidiaza putintel ; pai te zbantui pana-n ultima clipa, si mai si nasti in mai putin de doua ore !!! Multi si sa fiti sanatosi!

Carla, inca o data, bine ati venit acasa !

Felicitari pentru toate fetele cu vesti bune de la eco si cu date de nastere a puilor stabilite deja !

Azi noapte am crezut ca nasc, am si zis: asta este, s-a dus 12 mai . Contractii destul de slabute, insa dureri lombare ce radiau pe sub burta, de mai ca am intrat in panica... Pana la urma au cedat cu muuulta plimbare prin casa. N-am zis nici mac, ca eram speriata de idee, sotul ma intreba ce am, si eu i-am zis ca n-am nimic interesant, ma doare stomacul doar... Cred ca daca-i ziceam adevarul ma ducea cu forta la spital. La un moment dat m-am resemnat si asteptam sa devina contractiile regulate, sa fiu sigura ca nasc, sa nu sun medicul aiurea-n tramvai, insa in loc de asta, s-au oprit de tot ! Deci, in concluzie, travaliul fals e foarte scarry . Azi am fost la medic din nou, dar mi-a zis sa stau linistita, ca nu o sa nasc in aprilie , se pare ca, contractiile de azi noapte nu au avut repercursiuni asupra colului. Mi s-a sugerat totusi, sa nu plec departe de casa de 1 mai ! De parca mi-as fi permis sa-mi fac program!

Despre vaccinuri, Discordia are dreptate: cele donate de unguri sunt doar pentru judetele Arad, Timis si Bihor, din pacate. Sunt vaccinuri produse in Danemarca, insa ungurii se lauda ca la ei au fost foarte eficiente, se pare ca este tulpina buna. Eram stresata ca se vaccineaza doar copiii de la maternitatea de stat, si am trecut pe la spitalul unde voi naste sa intreb de vaccin, mi-au spus de acolo ca sa stau linistita, ca au si ei vaccinuri (atat BCG cat si antihepatitic B) si ca ajung cu certitudine pentru toti bebeii nascuti in mai (asta ma interesa pe mine ). Oricum, imi aduceam de la spitalul de copii din Szeged (era deja vorbit acolo), sau in cel mai rau caz treceam granita cu Adelina, pana la primul spital de copii din Ungaria unde o vaccinam (contra cost, bineinteles), dar asa am scapat de o grija. Apropo, pentru fetele care vor sa cumpere BCG din Ungaria, vaccinul nu se gaseste in farmacii, este folosit exclusiv in spitale!

Nana 37+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana
amr: -3sau mai putin ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Felicitari Andrada!!Recuperare usoara!
Bine ai venit bebe Dominic,sa fii sanatos,papacios si necolicios!

poze

Cristina39+ cu Sebi
AMR:6 day's

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Andrada, felicitari!!!!!
Jur ca ma gandeam ieri la tine ca nu te-am mai vazut pe-aici...nu ma laud cu renume de mama omida, dar acum m-a apucat frica .

sa fiti sanatosi amandoi, tie refacere rapida, laptic din belsug si lui Dominic, tot ce-i mai bun si mai frumos pe lume .

Citat:
citat din mesajul lui veronicach

gata si cu epidurala..
Cateva studii efectuate pentru a masura eficienta anesteziei epidurale la nastere si incidenta efectelor secundare au scos in evidenta posibile probleme, cum ar fi:
- substantele anestezice pot duce la scaderea fluxului de oxigen la fat si o scadere a ritmului cardiac fetal;
- ele cresc de 3 ori riscul de utilizare a forcepsului sau a vacuumului extractor, deoarece femeia nu mai simte nevoia de a impinge si abilitatea de a se implica activ in faza de expulzie, astfel ca anestezia epidurala scade sansa nasterii vaginale, deseori medicul fiind nevoit sa recurga la nasterea prin cezariana;
- nou-nascutul poate avea un scor Apgar mic la nastere;
- substantele afecteaza capacitatea motorie a mamei care, desi ar putea merge si s-ar putea misca pe tot timpul travaliului, in realitate doar o femeie din 3 alege sa o faca. Restul femeilor raman intinse in pat, datorita unui sentiment de insecuritate si a resimtirii unei oboseli coplesitoare.
- dupa nastere, mama poate resimti o lipsa a tonusului vezical; de asemenea, pot aparea senzatia de greata, varsatura, frisoane sau ameteala.
- anestezia epidurala creste durata travaliului.

37+ Matei ...

aha, deci clar renunt si eu la asta...chiar ma gandeam sa discut cu medicul meu marti despre riscurile epiduralei, cred ca ma duc cu carnetelul de notite, desi decizia e in proportie de 80% luata...

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) + 33+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Crissy, tot raul spre bine, pana la urma! Ma bucur ca esti incantata de maternitate !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui n_a_n_a

Crissy, tot raul spre bine, pana la urma! Ma bucur ca esti incantata de maternitate !

Merci mult, Nana

Cristina, fericita 33+ cu Patricia

AMR 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biajitaru spune:

Ale pai am incurcat-o daca o sa fie asa de mare bebe. Eu ziceam ca nasc naturalO sa ma cocosez daca ia peste 4Kg.

Bia

Bia 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

crissy ma bucur ca esti multumita de maternitate si de dr.
nici la maternitatea unde voi naste eu nu o mai vad pe printesa pana a doua zi cand ma scoate de la reanimare, o vad decat dupa ce iese din burtica, asta daca anestezia este rahi
nana daca nu ai nascut aseara , gata nasti la vremea propusa, aseara s a jucat iubiricea cu tine un pic sa iti puna nervii la incercare

nu am auzit pe nici o mamica....Sabina, Artu sa fii iesit deja cu bebelinele afaraoare dupa cat timp avem voie sa ii scoatem

asa creste bebicu
pozici cu noi
ale cu printesa Karina Florentina in34 sapt
maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte
AMR:5 SAPTAMANI SI VINE PRINTESA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

incep capitol nou

R_ocsy 36 + Ana Sofia
AMR 19 de zile si apare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

nu te supara pe mine la ce iti voi spune dar daca ia peste 4 kg iti rupe pipinica
dar ce conteaza cand o sa ai un baietel vanjos si frumos si sanantos tun
vezi ca am zis prima ca ne incuscrim sa nu il dai la alta fata

Citat:
citat din mesajul lui biajitaru

Ale pai am incurcat-o daca o sa fie asa de mare bebe. Eu ziceam ca nasc naturalO sa ma cocosez daca ia peste 4Kg.

Bia

Bia 31+

asa creste bebicu
pozici cu noi
ale cu printesa Karina Florentina in34 sapt
maTie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte
AMR:5 SAPTAMANI SI VINE PRINTESA!!

Mergi la inceput

Ale , pai daca pipinica Soranei e inca intreaga dupa doi flacai de peste 4 kile, poate si Bia sa faca unul fara probleme, nu ?!

Mergi la inceput