Cainii si poporul

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micha08 spune:

Varului meu i-au tabarat maidanezii copilul si bona in "civilizatul" cartier bucurestean Baneasa. Copilul a scapat, bona a ajuns la urgente cu mainile si fata sfartecate.
Sincer, decat sa pateasca copilul meu asa ceva mai bine sa eutanasieze cainii (sterilizati sau nu).
Inclusiv la noi in complex am procedat in acelasi mod unde se "lipisera" cativa caini agresivi, carora vecini" buni la suflet" le dadeau de mancare dar nu in curtea lor ci in strada. Le-am spus vecinilor sa ia in curtea lor cainii pe care ii vor, ca pentru restul chem hingherii. Am facut mai multe mamici o scrisoare la primarie, am chemat hingherii si am scapat de ei.
E adevarat, sunt si ei suflete, dar tin mai mult la copilul meu decat la cainii maidanezi!! Recunosc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:
citat din mesajul lui unducthable

daca la cat e tara asta de mare , la cate terenuri necultivate agricol exista din lene , din lipsa de bani , ma rog , ce mai conteaza, cine nu poate sa isi cultive un teren din lipsa de bani , sa doneze pentru o perioada determinata pentru aceste adaposturi , si sa fie scutit acest proprietar de IMPOZIT , SAU ALTE IDEI ... care mai poftiti

Eu ma indoiesc sincer ca cineva isi va dona pamantul ca sa se faca adaposturi pentru animale. Impozitul pe pamantul agricol este mic, pentru banii aia nu se complica nimeni...

Mie mi se pare ne-realist sa-ti propui sa tii un caine un adapost pe durata vietii. Nicaieri in lumea asta mare nu se face asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

scuzeeeeeeeeeeee
am spus sa doneze !!! m-am referit sa doneze temporar si de fapt ma refeream la "a dona" cu acte , contract semnat , donare temporara , Cricor, scuze

nu am spus sa doneze , am spus temporar , sub contract , sa il imprumute , sau sa il arendeze, pentru ca de cativa ani pot sa duc pe oricine pe BUCURESTI-PITESTI si sa va arat terenuri cu balarii de care nu s-a mai ocupat nimeni de ele ... poate asteapta un Carrefour , ca e mai util, avem prea putine ...

"imprumuta" NU DONEAZA ... da am uitat ca la romani decat sa dau ceva de care nu ma mai pot ocupa , sa ii gasesc alta folosinta ... , mai bine sa se faca desert acolo , potopul dupa noi , cui ii pasa

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf

Mergi la inceput

ce se intampla cand un caine cu stapan SFARTECA fatza , mainile si ce mai apuca dintr-un om ????? ce face stapanul ??? pateste cineva ceva ? raspunde cineva ??

si mai ales CAINELE ESTE EUTANASIAT ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Citat:

ce se intampla cand un caine cu stapan SFARTECA fatza , mainile si ce mai apuca dintr-un om ????? ce face stapanul ??? pateste cineva ceva ? raspunde cineva ??

Aici da, asta se intampla, cainele este eutanasiat iar stapanul plateste amenda sau inchisoare, in functie de legea pe care nu a respectat-o (dc cainele tb sa poarte botnita si nu a purtat, dc era vaccinat/bolnav, etc).

In patru ani de zile am vazut un singur caine vagabond pe strada.
Si ala era scapat din masina celor de la Animal Services pt ca la cinci minute i-am vazut patruland pe strada.

Animalele fara stapan sunt adunate de pe strazi, consultate, cele f bolnave, batrane sau agresive sunt eutanasiate, restul sunt puse spre adoptie pt o perioada de maxim 3-4 saptamani apoi eutanasiate sau transferate intr-un altfel de centru care le tine pe o perioada mai indelungata pana sunt adoptate. Respectivul centru (pt timp indelungat)functioneaza numai pe baza de donatii!
In fiecare zi voluntari se posteaza la intrarea marilor centre comerciale sau alte puncte de interes, cu pui adoptabili (caine,pisica) si militeaza pt adoptia animalelor sau strangerea de fonduri pt ca acestea sa poata sta mai mult timp in adaposturi inainte de a fi eutanasiate.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

s-au inmultit oamenii fara casa , stau pe strazi , si noaptea dorm pe unde apuca cu sticla la nas ...

daca si unul din acesti oameni ajunsi in boala alcoolului si disperare , ne face de petrecanie si dispare ... , il eutanasiem si pe el ??? nu ca face inchisoare ??? pai sunt pline inchisorile , mai devreme sau mai tarziu ies afara si o iau de la capat , ne ataca seara ... eu zic asa SA II EUTANASIEM SI PE EI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Citat:

Aici da, asta se intampla, cainele este eutanasiat iar stapanul plateste amenda sau inchisoare, in functie de legea pe care nu a respectat-o (dc cainele tb sa poarte botnita si nu a purtat, dc era vaccinat/bolnav, etc).

Si ala era scapat din masina celor de la Animal Services pt ca la cinci minute i-am vazut patruland pe strada.

Animalele fara stapan sunt adunate de pe strazi, consultate, cele f bolnave, batrane sau agresive sunt eutanasiate, restul sunt puse spre adoptie pt o perioada de maxim 3-4 saptamani apoi eutanasiate sau transferate intr-un altfel de centru care le tine pe o perioada mai indelungata pana sunt adoptate. Respectivul centru (pt timp indelungat)functioneaza numai pe baza de donatii!
In fiecare zi voluntari se posteaza la intrarea marilor centre comerciale sau alte puncte de interes, cu pui adoptabili (caine,pisica) si militeaza pt adoptia animalelor sau strangerea de fonduri pt ca acestea sa poata sta mai mult timp in adaposturi inainte de a fi eutanasiate.

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

In lumea cu adevarat "civilizata" - acestea sunt singurele solutii si cai de urmat.

VERZELE - simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Citat:

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

MULTUMESC ca mi-ai raspuns , vroiam sa iti spun ca te simpatizez de mult timp , imi plac pozele tale da asta e alta poveste

eu intrebam in ROMANIA , ca in USA e normal ce spui tu acolo Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Ce m-as bucura sa se voteze legea asta...dar sper sa nu fie doar pt Bucuresti, ca daca Bucurestiul are 40,000 de caini, comunele inconjuratoare mai pot participa linistit si ele cu inca 20,000 - 30,000. Eu stau in Mogosoaia..in primul an , cat aveam copilul mic, n-am avut curaj sa ies din curte decat ca sa ma arunc in masina. Am facut o pana aproape de casa, cand sa ies sa mai uit, au sarit 10 din dreapta si 10 din stanga. Mi-am facut ditai cucuiul incercand sa urc la loc in masina.

Intre timp am mai capatat curaj, mai ies la plibare, si cu copilul de mana, pe strazi. Nu m-au atacat niciodata, iar in ultima vreme, poate s-au mai obisnuit cu mine, ca nici nu ma mai latra. Dar, mamelor, voi ce simtiti cand treceti de mana cu un copilas de 3 ani pe langa un tapsan pe care zac la soare 10-15 catzelusi din astia. Ca eu lesin de frica, lesin, credeti-ma. Este haita, si stiu ca este suficient sa sara unul ca sa sara toti.

Iubesc animalele. Am 2 pisici si un caine. Cainele meu nu poate iesi din curte la plimbare, pt ca sculam toate haitele de pe strazile din jur. Mi-ar place sa ne luam toti bicicleta, daca tot ne-am mutat in afara orasului. Sa ne plimbam, pana la lac, pana la Palat, e o zona frumoasa....dar am observat ca haitelor nu le plac biciclistii. Nici cei de 3-4 anisori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Si eu iubesc animalele, si am avut, si am animale

Insa am vrut sa punctez ca, in lumea civilizata, ne place sau nu ne place, si euthanasierea este una dintre solutii...

VERZELE - simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput