**Zmeurici de iulie-august 2009 (38)**

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corinna1982 spune:

Flosideea, ai dreptate cu laptele. Mai ales ca Maria imi refuza categoric apa, iar ceai nu bea decat noaptea. Oricum ea nu mai bea decat vreo 100 ml noaptea de cand a inceput sa manance solide, dar bea aceeasi cantitate de lapte ziua. Si ce sa-i dau daca nu lapte? Bere?

Monitza, imi pare rau pentru verisoara ta, e cumplit pentru ei sa nu stie ce are puiul lor. Sanatate multa!

Apropo de Spock, citeam de scaunele moi si febra nu au legatura cu cresterea dintilor decat ca bbii baga toate alea in gura si au o gramada de germeni si bacterii. Eruptia dentara are ca efect cresterea dintilor si atat. Si totusi, Maria inca face scaune moi de 12 zile si altceva nu am descoperit.

------------------------------
Corina, mami de Maria Alexandra (07.08.09)
Botezul Mariei (18.10.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Blanca, eu nu mai retin daca Evei ii place iaurtul sau branzica de vaci, daca da atunci poti incerca unele smecherii cu fructele, daca inca nu le-ai incercat, nici asta nu mai retin. Poti sa-i faci smoothies (adica in blender iaurt si fructe, daca doresti si tu o portie poti adauga miere si fructele sa fie congelate, ai mei aia mari sunt inebuniti dupa asa ceva). Daca vrei pt ea un pic mai dulce poti pune ori banana ori ceva cereale care nu contin lapte deja. Sucul de ananas si banana se pot folosi daca prefera smothie mai dulce. Oliver il prefera acruuuu, 'geaba ma mir eu. Ori poti sa-i tai cuburi, sa le inmoi in iaurt si sa i le pui tu in gurita (asta daca merge cat de cat blw la voi), asa ca primul lucru pe care il simte e iaurtul. Zdrobite cu branzica sau puse bucati in cocoloase de branza. Si incepe cu fructe cat mai dulci la inceput. Poate o convingi asa sa pape fructe, pulpa e foarte bogata in vitamine si nutrienti si desigur fibra, pe care asa le arunci. Daca ii dai puree de vegetale chiar poti sa amesteci fructe si legume, bebeii n-au nici o idee ce merge cu ce. Asta asa , de idee. Daca tu mergi totusi pe suc nu-i bai, numai nu-i da mult si lungeste cu apa, s-ar putea sa fie prea multe zaharuri si e pacat si de dintisori. M-am lungit, cam atat ma duce capul. :))

Monitza, imi pare rau de bebelus, sper sa afle ce se intampla.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Citat:
citat din mesajul lui Corinna1982
Si totusi, Maria inca face scaune moi de 12 zile si altceva nu am descoperit.

------------------------------
Corina, mami de Maria Alexandra (07.08.09)
Botezul Mariei (18.10.09)

Corina, nici la coprocultura nu a iesit nimic? Din cate-am inteles coproparazitologicul a iesit ok. Am patit-o si noi, a iesit E-Coli la coprocultura. Am scapat cu antibiotic, iar vreo 2-3 saptamani doar lapte HN si regim. Sa dea Domnul sa-i treaca repede! Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Mqqm, bune variantele tale de fructe, insa Evei nu ii place iaurtul..nimic si pace..am incercat in toate modurile..nu vrea. Plange cu el in gura sa il dea afara .
Totusi vad ca de dimineata mi-a mancat un pic de fructe, am mixat acolo si capsuni si parca parca..cateva linguri insa nu a fost un refuz total.
Branzica o mai manaca insa si pe asta cu figuri si cel mai adesea in legume.

Mor ca nu vrea lactate, ea bea lapte doar de la san si asta e pe secate simt eu, plus ca in timpul zilei nu ii mai dau asa mult doar dimineata, seara la culcare si de vreo 2 ori in timpul noptii..de aia ma gandesc ca e cazul de supliment praf insa deocamdata nu accepta nimic de gen.

Monitza si reteta de de vanata insa mai pentru adulti asa..parca nu i=as cali ceapa inca..o sa incerc o mancarica cu vanata, adrei, dovlece si pui..asa ceva..

Smantana vreau sa incerc sa vedem daca o vrea, insa am dubii...

De vreo 2 nopti ne luptam cu dintisorii, incisivii laterali de sus drapta-stanga, intr-o zi, maxim doua sparg gingia la cum ii vad si o sa avem spre 6 dintisori ..poate de aia si mofturile..insa doar la fructe, la legume e bunnn...deocamdata..

Ce le mai dati seara de mancare?..si nu imi spuneti iaurt+cereale ca

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Buna dimineata!
Blanca, fetele mele s-au saturat de cereale cu lapte la masa de la ora 18. Nasoala situatie mai ales ca era masa lor preferata. Acum imi bat si eu capul ce ar putea manca laora aceea. Ma gandesc la varianta iaurt cu biscuiti, iar dimineata cand mancau fructe+biscuiti+iaurt sa le dau fructe cu branzica. Branza nici Laura nu o mananca, dar in combinatie cu fructele merge. O alta varianta ar putea fi pastele la ora 18 sau papanasi sau orez cu lapte.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Blanca, uite meniu de seara:
- coaja de paine alba unsa cu: avocado, unt sau orice gem fara zahar
- pe paine uscata sau de oricare pune-i cate o picatura de iaurt, unge asa, apoi inca una si tot asa poate vrea. iaurt natural sau blenduieste-l cu un fruct. da-i cate putin de tot la inceput.
profita de ce ii place si amesteca cu ce nu prea baga.

De la 8 luni in sus se introduc finger food la orice copil care mananca piureuri, e chiar indicat. step by step.

Eu ceapa i-am dat demult, adica mancare gatita gustoasa, eu nu prajesc ceapa nici pentru noi, ci o inabus cu apa, arunc prima tura, cica e toxica, o pun iar cu apa si o las sa se inmoaie, poti adauga un pic de ulei, dar nu ajunge la prajeala.
Fa-i cu ceapa, usturoi asa si apoi pune un varf de unt, ies mancarurile mai delicioase, poate asta vrea si Eva.

Eu acu nu stiu ce sa mai inventez ca Dari nu mai vrea nimic asa in forma simpla, aburit, trebe elaborat
Azi a aburit boccoli, apoi in tigaie cu un pic de unt la perpelit, branza rasa si smantana pe deasupra. E prima oara crek luna asta cand mananca legumele, ca pana acu numai pe jos ajungeau.

Fug la somn, pups!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulie.aug09 spune:

Mamici de zmeurici suntem aici

Mergi la inceput