Copilul captiv (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Olimpia, ala nu trebuie bifat ci, in continuarea frazei care e prezentata, scrii ce crezi tu.

Exemplu:

Cea mai fericita amintire din copilaria mea este(si aici continui tu)...cand am mers cu bunica la piata si mi-a cumparat o pisica pe care am botezat-o Pis:-)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Mey,despre ce tabel vorbiti ca eu sunt blonda si nu-l gasesc nicaieri !

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns semiramida spune:

Laura, e la pagina 2

Mergi la inceput

Lady e foarte interesant 'tabelul' As vrea sa te intreb insa daca un psihoterapeut mai putin capabil ar putea interpreta unele raspunsuri la diverse intrebari in mod gresit, si in consecinta ar putea conduce terapia intr-un sens care nu-i benefic pentru mine. Cum imi dau seama (ca pacient) daca psihoterapeutul e bun? Exista vreun pont?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Multam mult!Acu l-am gasit!

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Semiramida, iti raspund eu pana scrie LadyJ. Un psihoterapeut bun ar analiza raspunsurile impreuna cu tine. Ti-ar cere sa te uiti peste raspunsuri si sa scrii care e "leitmotivul" care apare. De exemplu, la mine ar fi cu siguranta faptul ca ma simt singura/ca trebuie sa depind numai de mine pentru sa razbat/ ca mi-e greu sa cred ca altora le pasa.

LadyJ, multumesc pentru tabel. O sa-l folosesc si eu cu clientii mei. Daca nu ma insel, e un exemplu de test proiectiv (bazat pe asociatia libera a lui Freud) unde prin faptul ca stimulii sunt ambigui, se poata penetra prin mecanismele de protectie ale persoanei si persoana va raspunde cu adevarat autentic. E in genul testului Rorschach. Il cunosti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Intrebarea despre Rorschach era pentru Semiramia. LadyJ, sunt convinsa ca tu cunosti testul asta!
Tabelul e in genul la Rotter Incomplete Sentence unde intrebarile sunt de genul: "My childhood...." "My father..." "I love ..."

Mergi la inceput

Gina nu cunosc testul asta, nu stiu mai nimic despre psihanaliza pentru ca abia acum am realizat ca as avea nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Olimpia, ala nu trebuie bifat ci, in continuarea frazei care e prezentata, scrii ce crezi tu.

Exemplu:

Cea mai fericita amintire din copilaria mea este(si aici continui tu)...cand am mers cu bunica la piata si mi-a cumparat o pisica pe care am botezat-o Pis:-)).

De aceea eu m-am gandit ca o sa iasa un roman. Sunt atatea de spus! Mie mi se pare ca o calatorie prin camerele copilariei. Ceea ce ne-ai dat tu e doar o harta a camerelor astfel incat sa nu ratam pe cele mai importante. Dar odata intrate in incaperile respective... fiecare dintre noi are altceva de gasit si confruntat. Eu nu am facut niciodata aceasta explorare in mod organizat.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Ceea ce voiam sa-i spun lui Deus referitor la link-ul pe care ni l-a dat este ca eu cunosc aceasta senzatie ca omul poate orice. Am trecut pe acolo. Din pacate pentru a reusi sa-ti gasesti un oarecare echilibru prin meditatie, rugaciune sau orice altceva ai nevoie de singuratate, de timp folosit egoist, numai pentru tine.

O mama trebuie sa faca ceva ACUM si eventual fara sa se sustraga prea tare din cotidian. Ea nu se poate duce hodoronc-tronc in templul Shaolin sau pe un munte si acolo sa-si regaseasca sinele pierdut. Am o prietena care a incercat asta intr-o criza mare de depresie iar consecintele pentru cei doi copii mici ai ei au fost dezastruoase. Si nici ea nu si-a gasit sinele pierdut pentru ca a trebuit totusi sa revina in familie. Terapia i-ar fi produs cu siguranta mult mai putine daune!

Da, tot respectul pentru calugarul acela (si pentru toti oamenii speciali gen Maica Tereza, Daniel Sihastrul, Isus, etc.). Dar daca ar fi avut copii ei ar fi fost niste micuti tare nefericiti.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput