Isi da singura palme la 1 an si 6 luni

Isi da singura palme la 1 an si 6 luni | Autor: mariana_flo

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 1 an si 6 luni. De vreo saptamana am observat ca atunci cand greseste ceva si-si da seama ca a gresit, se loveste singura peste fata. Noi n-am lovit-o niciodata. Doar am certat-o. Evident ca gandul m-a dus imediat la bona cu care sta 2 saptamani/luna. Nu stiu cum sa interpretez gestul fetitei mele. Oare o loveste bona sau este o faza a copilariei? Bona o avem de jumatate de an si pare ok. Copilul se duce cu drag la bona in brate, este hranit bine, schimbat de pempers la timp. Este plimbata zilnic 1-2 ore. Si totusi... instinctul imi spune ca ceva nu este in regula. Cum sa aflu ce se intampla?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Poti sa instalezi o camera web.

Dar ca sa te linistesc iti pot spune ca si baietelul meu isi da palme in cap cand e suparat sau frustrat.
Noi nu l-am lovit si nu l-am certat niciodata, nu am ridicat tonul la el niciodata.
El are 16 luni si merge la gradinita unde de asemenea nu a fost certat sau batut, este un mediu cald, cu educatoare calme si zambitoare, in plus il urmaresc tot timpul pe webcam si as vedea dc ceva nu e in regula acolo.

In cazul nostru probabil ca este doar o faza, va trece probabil cand va putea sa exprime verbal ceea ce doreste. Spun cazul nostru pt ca eu am certitudinea ca baietelul meu nu a vazut/intalnit comportamentul acesta nicaieri, in cazul vostru...exista insa posibilitatea ca bona sa provoace aceste reactii, mai ales dc feelingul tau de mama iti spune ca ceva nu e in regula.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Nu vreau sa pun apa pe foc, dar si eu as banui bona. Daca se poate instaleaza o camera web si in felul asta macar ai pace. Ea nu se loveste din cate inteleg din frustrare sau cand e suparata ca baietelul lui miereamara, ci cand greseste.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Din pacate nu am cum sa instalez aparate de supraveghere. Copilul sta in casa bonei pe perioada celor 2 saptamani, de la 9 dimineata pana la 6 seara. Bona locuieste in aceeasi cladire cu mine, cu un etaj mai jos. Am ales ca fetita sa stea la bona ptr ca lucrez de-acasa, si in cele 2 saptamani sunt extrem de ocupata. Apartamentul meu este de 2 camere minuscule, si cand este copilul acasa nu se poate lucra.

Am citit tot ce-am gasit pe net privind autopedepsirea la copii. Reactiile descrise nu prea seamana cu ce face fetita mea. Ea isi da palme peste fata numai cand greseste. Cand este frustrata doar plange. Nu se tavaleste pe jos, nu se da cu capul de pereti...

Sunt foarte ingrijorata si nu stiu cum sa procedez. Nu am dovezi clare ca fetita este bruscata, dar nici nu pot sa ignor comportamentul ei. Problema este cu atat mai complicata cu cat daca renunt la aceasta bona, nu vad o alta varianta convenabila si sigura. Nu am incredere in alte bone, ptr ca nu cunosc altele. Si din pricina spatiului locativ, ar trebui sa mearga copilul in alta casa. N-am curaj sa-mi las fetita in casa straina. Bona locuind langa mine, as fi auzit daca ar fi tipat la copil, sau daca ceva nu era in regula... zic eu, bazandu-ma pe peretii foarte subtiri ai cladirii. Varianta cresei ... nu prea e agreata de sotul meu. Zice ca la cresa expun copilul la diferite boli si e mai rau.

Pana sa implineasca 7 luni, de copil ne-am ocupat doar eu si sotul meu. Pe urma, din ratiuni economice, eu a trebuit sa reiau munca, si sotul a ramas acasa cu cea mica. A fost foarte greu. Eram extrem de obositi si am fost pe punctul de a divorta. Gasirea bonei a fost colacul de salvare. Asa am reusit si noi sa ne odihnim putin si sa ne revenim. Acum sunt iar insarcinata in 22 saptamani. Ma bazam pe ajutorul bonei pentru perioada in care o sa nasc. Trebuie sa gasesc repede o solutie in care sa -mi fie copilul in siguranta, astfel incat eu sa am in continuare cele 2 saptamani "libere". Cum sa fac? Dati-mi idei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

vorbeste cu bona. intreab-o daca nu cumva fetita a vazut in parc de exemplu ca un copil sa fie lovit peste fata. si spune-i ce te ingrijoreaza, ca unei amice. eu am vazut de ma multe ori parinti lovindu-si copii anume peste fata, cu palma... al meu pui se dadea cu capul de pereti cand avea in jur de un an, dar rar si avea grija sa nu se loveasca tare. i-a trecut repede, in orice caz dupa 2 ani cand a inceput sa vorbeasca destul de bine nu l-am mai vazut facand asta. drept e ca noi nu-i interzicem aproape nimic si nu cred ca stia la un an jumate ca greseste... ce anume crede ca greseste fetita ta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ce desene animate vede?
La ce filme are acces?
Este certata si invinuita des atunci cand greseste?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebeaca spune:

Corecteaz-o cand face asta,cand vezi ca se loveste distragei atentia,gadilo si razi,fa ceva s-o opresti.O sa-i treaca,e o faza,dar poate fi si bona.Si fetita mea facea asa,dar eu o luam in brate,ma faceam ca o mananc de burtica,o alergam in casa si cu timpul a uitat si nu s-a mai lovit.Daca se loveste cand greseste o poti ajuta sa reuseasca ce a gresit,ii explici cum se face.Si vorbeste si cu bona sa faca la fel,daca are un astfel de comportament si in prezenta ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

N-am pedepsit-o niciodata. De certat, o certam in sensul ca ii explicam ca nu e voie si ca daca mai face acel lucru va face bubita, sau daca nu vrea sa se imbrace va face hapciu. In general cam face ce vrea ea. O lasam sa insire jucariile prin toata casa, sa se incalte cu papucii nostri, mai nou scoate si hainutele din sertare. Cand s-a apropiat de aragaz, i-am spus ca face "ars, buba" daca pune mana. La fel si pe cana de cafea sau vre-un pahar de pe masuta din sufragerie. (De regula cand sunt musafiri pe la noi, altfel, nu las obiecte la indemana ei). S-a intamplat sa mai verse cate o cana sau ceva.. dar nu am pedepsit-o. I-am spus ca nu-i frumos ce face si ca mami si tati se supara pe ea. Este un copil destul de intelegator, zic eu. Cand i se explica ce a gresit, nu insista sa mai faca aceeasi prostioara in continuare. Evident... pana data viitoare.

La desene nu se uita ca nu-i plac. Nici povesti nu-i plac. In schimb cere ca TV-ul sa fie dat pe muzica toata ziua si danseaza mult. Ii lasam programul U-TV sau M TV cand este colajul cu Michael Jackson. E tare draguta cand incearca sa-l imite.

Este un copil forte energic, si cere sa fie scoasa in parc foarte mult. Cauta jocul cu alti copii si nu este egoista in privinta jucariilor ei.

Prima data cand am luat in serios palma pe care si-a administrat-o a fost intr-un moment cand s-a urcat in picioare pe scaunelul ei. (Un scaun cu spatar, de dimensiuni mici; nu un scaun de inaltime normala). Atunci i-am spus "da-te jos, mami, ca ai sa cazi si ai sa faci bubita". Nu m-a bagat in seama. Atunci i-am spus pe un ton mai ferm:"haide, gata, da-te jos. Trebuie sa cobori, ca sa nu faci buf". In acel moment, s-a uitat tinta in ochii mei si si-a dat o palma destul de tare peste obrajor.

Treaba cu palmutele a inceput sa se repete cand se juca cu biberonul si-l varsa pe jos intentionat sau cand face alta nazbatie.

Astazi, de exemplu, a luat o rigla din suportul de pixuri si tot spunea "bati, bati". Noi n-am amenintat-o niciodata cu vre-un obiect sau verbal macar.

Pe bona n-as vrea sa o invinuiesc fara dovezi. Am sa incerc sa o intreb daca a observat si ea comportamentul fetitei. Asta peste 2 saptamani, cand va veni iar randul sa mearga la bona. Dar ma sperie gandul ca puiul meu poate este maltratat si eu nu iau masuri drastice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Astazi, de exemplu, a luat o rigla din suportul de pixuri si tot spunea "bati, bati". Noi n-am amenintat-o niciodata cu vre-un obiect sau verbal macar

Se poate sa fi vazut pe afara dar la fel de probabil e sa o fi amenintat bona...
Poti incerca sa o inregistrezi cu un reportofon micut plasat undeva in apartamentul bonei sau intr-un buzunar din bagajul copilului.
Sau poti trimite ca observator o prietena pe care nu o cunoaste bona in parcul in care iese cu fetita.

Instinctul iti spune ca se intampla ceva, nu lasa lucrurile asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meb spune:

mda... si eu cred ca tr sa verifici si bona... multi copii mici au perioade cand daca nu-i bat pe cei din jur atunci isi dau palmute peste cap, se dau cu capul de canapea, de perete, de podea, dar de obicei cand sint frustrati, nu li se da ce vor sau nu sint intelesi ce zic. dar aici zici de circumstante anume... e normal ca un copil de un an jumate sa mai verse laptele pe jos, sa arunce jucariile, hainele, intentionat, ca sa vada ce se intampla, ce sunete produc etc, nu ca sa-i enerveze pe cei care au grija de ei. exita reportofoane mici, eu as plasa unul in casa bonei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Exista un dispozitiv de ascultare apelat prin telefon. Il poti pune in bagajul copilului, intr-o jucarie, intr-un buzunar, este o cutiuta mica si neagra in care se pune o cartela gsm. Se apeleaza de pe orice alt telefon mobil, de oriunde, si in momentul in care este apelat dispozitivul transmite foarte discret, fara sa scoata vre-un bip sau altceva. Te inteleg ca nu poti trai cu incertitudinea si sper sa nu afli ca fetita ta a fost supusa la rele tratamente, imi imaginez ca trebuie sa fie groaznic sentimentul.

Mergi la inceput