*LMA* Puiuti de Randunici 2008! (404)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

In week-end ne ducem la Sarata Monteoru, vine cineva?

alo, provincia???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Citat:
citat din mesajul lui tuchita
Cica o sa mearga pe toata talpa cand o sa se ingrase!

Catalina, mami de si

Cat de mult?

Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )

Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea

Mergi la inceput

ce sa va mai zic....O pup cu drag pe Cristina!
Ma bucur ca ai revenit!

Ma rog, va pup cu drag pe toate ca n-am mai facut-o de mult!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mimonix

Citat:
Cica o sa mearga pe toata talpa cand o sa se ingrase!

Cat de mult?

nu stiu, al meu are 12 kile....si niste gambe de invidiat la cat efort face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Citat:

In week-end ne ducem la Sarata Monteoru, vine cineva?

alo, provincia???

Catalina, mami de si

Ma simt cu musca pe caciula, da zau daca stiu unde vine Sarata asta.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Premii se mai dau?

Mergi la inceput

Cristina, langa Buzau!
Prea departe de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Nu se dau, ca ma bag ba eu, ba Mimo
M-am lamurit si cu Sarata asta, cam departe pentru noi.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Frumos la Sarata aia, cred ca Buzaul e ocupat cu dragostea si dorul
Mie sa-mi spuneti daca stiti careva o pensiune frumoasa la Vatra Dornei: curte mare, mancare buna, d-astea. Musai sa nu ne descalte la intrare si sa aiba hidrofor bun ca nu pot sa uit experienta aia de la Poaiana Marului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Si eu sunt total impotriva etichetarii - stiu pe propria-mi piele cat de rau poate sa faca. Eu inca am probleme in a diferentia actiunea de persoana si asta doar pentru ca am fost criticata EU ca persoana, EU am fost etichetata pentru niste lucruri pe care le-am facut, in loc sa fie altfel. De cate ori imi e criticata o actiune o iau extrem de personal, si ma consider eu atacata.
Observ ca ai mei si acum ii spun Sanzianei "vai ce obraznica esti" sau "vai ce rea esti" cu o usurinta care in acelasi timp ma uimeste si imi trezeste amintiri de mult uitate. Le atrag atentia de fiecare data, dar e doar o solutie de moment. Nu mai am acum nici o sansa se le schimb optica, si a doua zi repeta exact aceeasi greseala.
Eu vad copilul ca pe oglinda parintilor, un fel de "cum il cresti, asa-l ai". Urmand aceasta logica daca ii spui copilui tau "esti rau, esti prost, etc" este ca si cum te-ai jigni pe tine. Este asa pentru ca tu l-ai crescut asa.

Cred foarte mult in puterea exemplului. Si un succes concret este cel povestit de Cristina in conversatia cu Vladic.
Este in acelasi stil ca aia cu medicul care, stand cu tigarea in gura, iti spune ca nu e bine sa fumezi Fiind ea mereu politicoasa, copilul a preluat foarte natural acest comportament si nu trebuie sa fie impins de la spate sau cicalit ca sa spune "te rog" sau "multumesc".

Despre mancatul in parc nu am ce sa spun, pentru ca nu am incercat niciodata. Si nici pe Sanziana nu am vazut-o sa se duca plutind dupa aroma vreunul covrig, budinca sau biscuite Stiti voi, ca in desenele alea animate cand zbura personajul purtat de miros.

Creta i-am pus-o in mana acum ceva vreme si a aruncat-o pentru ca a decis ca nu prezenta interes. E adevarat ca asta a fost cam de multisor, si poate intre timp gandeste altfel. Dar nu am mai incercat. Noi mergem mai des in Herastrau unde pe jos este pietris care lasa un praf albicios. Dupa 1-2 ore de joaca acolo, hainele noastre toate intra direct in masina de spalat! Si daca nu e praf de pietre, este pamant sau iarba sau caca de cal ( de la poneii de acolo). Deci cred ca niste creta in plus nu m-ar deranja.
Principiul meu este "murdarirea este buna" Mai aud parinti care stau pe margine si tipa in continuu la copii "nu te mai tranti, ca te murdaresti, ridica-te ca-ti murdaresti pantalonii, ia uite cum ti-ai prafuit haina, nu pune mana acolo ca te murdaresti...." Pai de ce-l mai aduci in parc?!? Tine-l acasa sau intr-un glob de cristal ca acolo sigur nu se murdareste. Pe cuvant daca ii inteleg...

Nu mai stiu daca vroiam sa ma spun ceva...

Aaa, ba da. In capitolul trecut spuneam ca vreau o invat pe fii-mea ca fiecare actiune are si o reactiune, si ca trebuie sa fie responsabila pentru actiunile ei. Ma refeream la ceea ce a spus Olguta - ca daca Sof rupe eticheta de la un CD, atunci nu o sa mai stie ce disc e inauntru. O consecinta fireasca, o urmare naturala, nu o pedeapsa asociata, data de mine.
Aici am o parere diferita de Mimo (N.B. nu spun ca nu ai dreptate, ci doar ca am o alta opinie)- nu mi se pare corect sa-i spun "daca nu mananci nu mergem afara". Este o asociere aleatorie intre 2 actiuni aparent fara nici o legatura logica. Astazi ii spun "daca nu mananci nu mergem afara" si maine ii spun "daca nu mananci... nu te mai uiti la televizor". Mi se pare confuz pentru copil. Mai degraba as incerca ceva de genul "daca nu mananci o sa ti se faca foame si o sa te doara burtica"... Bine, iarasi este adevarat ca la varsta asta sunt poate prea mici sa inteleaga aceasta urmare. Dar era doar un exemplu. Ceea ce vreau sa spun este ca mai degraba as incerca sa nu transform aceasta amenintare intr-o pedeapsa, ci sa o fac sa inteleaga urmarile naturale ale actiunilor ei.

Si uite ca mi-a venit in cap alt exemplu pe care l-am experimentat cu Sanziana si a functionat. Era iarna si nu vroia sa iasa afara cu canadiana pe ea. Mama stand pe margine, s-a repezit imediat "daca nu-ti pui haina pe tine, nu mai iesi afara". Am ignorat-o si i-am spus copilului "afara e foarte rece, si daca nu-ti pui haina pe tine o sa-ti fie frig si nu o sa-ti placa". Tot nu a vrut sa se imbrace, asa ca am iesit afara asa, cu ea in pulover. Dupa 1-2 minute, a venit la mine sa-mi spuna "brrrr" si singura si-a cerut haina, sa o imbrac. O aveam evident la mine. Si uite asa a stat frumos imbracata, fara urlete si fara scene cu tavaleli. A incercat sa faca ceva, a vazut singura ca nu e bine, a inteles si s-a corectat.

Vorbind din perspectiva unui fost copil cu care s-a procedat exact pe dos, mi-ar fi placut tare mult ca parintii mei sa se fi comportat asa.

Mami si Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput