Clasa a III-a, 2010-2011 *7*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Am intrat sa scriu ca fii-mea e aiurita, " Cangurasul in lumea povestilor" e pe 21 mai, nu maine, deci trage chiul si maine. Cum am aflat: am sunat o colega de-a ei ptr teme si cand i-am spus de concurs, mi-a spus ca nu-i maine, asa ca am sunat-o pe invatatoare sa ma lamureasca, i-am spus si de ce n-am dus-o azi.

Ni-na, imi pare rau, dar invatatoarea asta a voastra e mai in varsta? Nu-l poti muta la o clasa paralela?

Anina, , multumesc ptr listuta.

Cricor, cum s-a acomodat Luca in clasa cea noua? Cand l-ai mutat?
Te intreb ptr ca eu am mutat-o pe Oana in clasa a 2-a si foarte greu s-a integrat in colectiv, de-abia de anul trecut, pana atunci n-avea prietene in clasa, era cam singuratica si ma durea tare cand o vedeam. ( cu colegii din clasa I se cunostea de la gradi, erau prieteni toti, aici erau grupuri- grupulete, formate deja cand a venit ea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxana c.

Cricor, cum s-a acomodat Luca in clasa cea noua? Cand l-ai mutat?
Te intreb ptr ca eu am mutat-o pe Oana in clasa a 2-a si foarte greu s-a integrat in colectiv, de-abia de anul trecut, pana atunci n-avea prietene in clasa, era cam singuratica si ma durea tare cand o vedeam. ( cu colegii din clasa I se cunostea de la gradi, erau prieteni toti, aici erau grupuri- grupulete, formate deja cand a venit ea)

Roxana

Eu l-am mutat la inceputul clasei a 2a. A avut marele noroc ca si invatatoarea noii clase s-a schimbat, asa ca pentru invatatoare au fost toti la fel, i-a cunoscut pe toti odata. Probabil ce a contat e ca odata cu el au mai venit alti doi copii din sta lui clasa, la inceput s-a jucat mai mult cu ei, pe urma s-a imprietenit si cu ceilalti copii. Oricum, in noua clasa copiii au fost foarte draguti, l-au acceptat destul de usor (mai ales baietii...cu fetele parca a fost mai greu). Un alt avantaj a fost ca el vorbeste engleza perfect ..si atunci nu era doar elevul cel nou..ci elevul cel nou care stie engleza super :)..i-a impresionat..cand colegul de banca vorbeste ca din filemele americane ... e cool .

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Anina_n multumesc pentru lamuriri si multa sanatate.
Cricor ,mutarea dintr-o clasa in alta se face greu, adica ca de la o scoala la alta? Sau pur si simplu, mergi, expui motivele si gata!
P.S. Am fost pentru prima data dupa n-ani la o scoala din cartier, la cateva strazi de cea de fite. Uluitor cati bani au bagat parintii in scolile astea "celebre".Diferenta e uriasa, chiar socanta.
M-am saturat de scolile astea bune,care doar cer si nu dau nimic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui meru
Cricor ,mutarea dintr-o clasa in alta se face greu, adica ca de la o scoala la alta? Sau pur si simplu, mergi, expui motivele si gata!
P.S. Am fost pentru prima data dupa n-ani la o scoala din cartier, la cateva strazi de cea de fite. Uluitor cati bani au bagat parintii in scolile astea "celebre".Diferenta e uriasa, chiar socanta.
M-am saturat de scolile astea bune,care doar cer si nu dau nimic.

Mutarea dintr-o clasa in alta se face foarte greu..a durat un an. Eu sincer cred ca cineva acolo sus ne iubeste.. cand m-am dus ultima data sa vorbesc eram resemnata sa-l mut de la celebra scoala la care era la una mai modesta..eram sigura ca eu inca un an cu el in clasa aia nu mai rezistam..si brusc, ceea ce nu s-a putut tot anul, s-a putut atunci. Nu eram pregatita, nu aveam cerere facuta, nici macar o foaie de hartie goala nu aveam.
Era deja al 5 lea copil din clasa care vroia sa plece..directoarea stia toate motivele de la parintii care venisera pana atunci, nici macar u m-a intrebat de ce, doar mi-a zis "da-mi cererea sa ti-o aprob"...am facut cererea cu ea, am pus un motiv tampit, fara nici o legatura cu realitatea si l-am mutat. A fost asa o conjunctura generala favorabila..venisera 5 copiii din afara scolii pe care i-au pus pe toti in fosta clasa (altfel se desfinta clasa), la noua clasa se schimba invatatoarea ...

Noi nu suntem la o scoala chiar de fite, este aproape de noi dar nu apartineam de ea ..este considerata buna, a 2-a pe sector, arata foarte bine...dar sincer sunt foarte dezamagita. Eu l-am dus acolo pentru ca alternativa era foarte trista...daca as fi stat in militari sau drumul taberei l-as fi dus la o scoala de cartier.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Exista o migratie mare a elevilor, credeam ca e mare chestie, dar este ceva banal. Toate scolile o accepta cu seninatate, o fi inca o modalitate de a scoate ceva in plus? Noi am fost deja la doua scoli bune, ultima chiar de fite. De fapt, nu urmaream sa fie vestita, ci doar curata, ingrijita, dotata, zona buna si accesibila,si cu o doamna OK! Din enumerarea aceasta, iti dai seama cate scoli raman, adica acestea.
N-a fost sa fie,din pacate. Ceea ce vreau sa spun e ca, nimic nu e la intamplare, la noroc, in invatamant, totul e bine pus la punct, toti sunt taxati. Ex. La ultima scoala, am aflat ca impartirea pe clase s-a facut dupa punga, starea sociala, relatii. Acestora li s-au dat cei mai buni invatatori+cheltuielile aferente. Cei care nu sunt notabilitatile orasului, dar sunt si ei cu ceva scoala & stare, trebuie sa cotizeze,la clasele care raman, cu cadre mai putin abile. Cei care nu au nici o scoala(oameni simpli) sunt si ei pusi intr-o clasa simpla. Ce selectie naturala au! Romania reala si paralela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Buna,

Matei merge la faza pe Bucuresti a concursului "Calator printre randuri"

Mai merge cineva?

El n-a vrut niciodata sa se inscrie la Cangur sau MediaKinder sau nu mai stiu ce concursuri mai sunt

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui teo1970

Buna,

Matei merge la faza pe Bucuresti a concursului "Calator printre randuri"

Mai merge cineva?

El n-a vrut niciodata sa se inscrie la Cangur sau MediaKinder sau nu mai stiu ce concursuri mai sunt

Si al meu ... Nu stiu cum or fi altii dar el e atat de relaxat si chiar neinteresat de rezultat, nici nu inteleg de ce merge totusi. Cred ca a participat la insistentele inv. prima data si acum merge din inertie. Ieri i-am zis ca daca ar fi fost putin mai atent ar fi putut lua un punctaj mult mai mare. Raspunsul lui ... "M-am calificat da? Mai conteaza acum 5 puncte???"

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Hai Corina, vezi si tu partea buna a lucrurilor, s-a calificat copilul! Raspunsul lui e de milioane, parca il aud pe fiul meu: "Fii multumita mami, fii multumita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka1 spune:

Eu nu am auzit de concursul asta. E de limba romana?

Vlad s-a dus la Cangurul si Micul matematician. Desi la Micul matematician a luat punctaj maxim, nu a fost impresionat foarte tare si a zis ca la anul nu stie daca se mai duce. Iar de Cangurul a zis ca e prima si ultima data, ca nu-i place. Va fi alegerea lui, eu am vrut mai mult sa vada ce inseamna un concurs...in rest, eu zic "sa fim multumite!":-)

O zi faina,
Anca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui danamiha

Hai Corina, vezi si tu partea buna a lucrurilor, s-a calificat copilul! Raspunsul lui e de milioane, parca il aud pe fiul meu: "Fii multumita mami, fii multumita!

zau ca am vazut-o (partea buna).

Asta cu atentia este marea noastra problema...eu ma mir tot timpul cum reuseste el sa navigheze la scoala numai cu note bune cand efectiv nu stie pe ce lume e de cele mai multe ori. E marea mea dilema ...pana si invatatoarele sunt contrariate.

Uneori imi vine sa deschid un subiect pentru mamele de baieti mai mari, sa-mi spuna si mie cum evolueaza baietii astia..
Stiti ce ma intreb? Ma uit la fi-miu si mai la toti baietii..asa un dezinteres..nici ca le pasa...fetele pe de alta parte, sunt ambitioase, muncesc, fac suplimentar...cum naiba la maturitate barbatii ajung sa aiba cle mai interesante/bine platite meserii?

Corina

Mergi la inceput