Poti jigni pe cineva oferindu-i postul de bona?
Este vorba despre o prietena a unei rude. Este inginer, are 2 copii la facultate si nu mai are serviciu de multi ani. Sotul (tot inginer) a ramas si el de cateva luni fara serviciu.
Nu-i cunosc foarte bine, dar par niste oameni foarte placuti si cu sufletul foarte bun la prima vedere.
Eu, caut o bona pentru fata mea incepand din septembrie cand va merge la scoala. Vreau pe cineva care sa o ia de la scoala si sa o supravegheze la lectii si sa stea cu ea daca e vacanta si nu suntem plecate sau daca e greva la scoala
.
Daca gasesc pe cineva mai devreme de septembrie nu o mai duc la gradinita si o las din iunie cu persoana respectiva (acum este la o gradinita particulara, in principiu este ok dar as vrea mai multe activitati in afara gradinitei si mai multa libertate/flexibilitate).
As aborda-o pe doamna despre care spuneam mai sus pentru aces job, dar n-as vrea sa se simta in vreun fel jignita.
V-ar deranja o astfel de oferta, ca principiu, ca idee? Pe mine nu, in niciun fel, as munci orice ca sa am din ce trai dar am auzit in jurul meu glasuri simandicoase care ar prefera sa stea acasa.
ce ziceti?
Raspunsuri
Alizee spune:
Depinde ce aspiratii are persoana careia i se propune postul de bona.
Poti sa ii propui, dar intai sa ai grija sa-ti exprimi admiratia fata de ea ca om si mama. Si ca ai fi onorata daca ar accepta sa iti ajute copilul la lectii, dupa ce va incepe scoala.
Succes.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
corap spune:
De ce sa fie jignita??? Ca nu inteleg - bona e persoana care sta cu copilul tau (adica ii incredintezi ce ai tu mai scump pe lume). de ce s-ar simti cineva jignit de o propunere(care nu e imorala sau asa ceva)?
desigur, poate sa refuze.
o bona nu-i femeia de serviciu care face curat. (
desi si asta-i un job proposal care n-ar trebui sa jigneasca pe nimeni. care pe mine nu m-ar jigni daca as fi in situatia de a nu avea niciun fel de venit si nici alta perspectiva mai "luminoasa")
c & andrei-ardei
14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
belleane spune:
Nu e o jignire sa oferi cuiva posibilitatea sa se exprime ca femeie. Orice munca mi-ar oferi cineva nu m-ar jigni. Si daca mi-ar oferi un post de bona m-ar bucura asta ar insemna pentru mine ca ma considera o mama buna.
Cand angajezi pe cineva ca bona nu trebuie sa te porti cu manusi cu persoana respectiva ci trebuie sa-ti arati clar asteptarile. La varsta asta nu trebuie doar sa piarda timpul cu copilul.
pisi-pis spune:
Intai ai putea sa te interesezi la ruda ta daca doamna respectiva nu mai lucreaza pentru ca nu are unde, daca isi cauta de lucru, daca a intrerupt serviciul din motive personale sau de sanatate si este in general disponibila sau isi doreste sa lucreze. In cazul in care si-ar dori sa lucreze, poate si dansei i-ar prinde bine intrebarea ta.
sunnyday07 spune:
Multumesc pentru raspunsuri! 
Doamna in cauza are in jur de 50 de ani si isi cauta de mult timp de lucru dar nu si-a gasit pe motive de varsta initial. Apoi, pe masura ce a trecut timpul a fost din ce in ce mai greu sa o angajeze cineva - si a mai venit si criza.
Are 2 copii care sunt la facultati de stat si sunt foarte bine crescuti - pe mine asta ma face sa cred ca ar fi o bona buna chiar daca nu are niciun fel de experienta.
O sa mai meditez putin dar cel mai probabil o sa-mi fac curaj si cu ceva tact si diplomatie o sa pun intrebarea.
Burtocika spune:
Ia-o pe departe: spune-i ca te-ai gandit sa cauti o bona si daca nu stie ea pe cineva care sa ... Si vezi cum reactioneaza. Si poti sa-i spui ca te-ai gandit si la ea, dar nu stii daca ar fi interesata, daca ar avea timp etc.
Sau poti s-o intrebi direct, intr-o conversatie, daca s-a gandit vreodata sa lucreze ca bona.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...
Kariris spune:
O oferta de lucru nu ar trebui sa jigneasca pe nimeni. Spui ca tu ai munci orice ca sa ai din ce trai. OK. Si eu la fel. Dar "a munci orice" si a lucra cu un copil si a raspunde pt el nu-i totuna. Nu orice om se simte capabil sa lucreze cu un copil si nu orice om e potrivit pt asta. Unii pot percepe o astfel de oferta mai degraba ca pe o responsabilitate decat ca pe o oportunitate de castig.
Trebuie sa o cunosti bine pe doamna si sa incerci sa iti dai seama daca ar fi compatibila cu oferta ta.
Mult succes. sper sa iasa bine.
Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna