Bostana cu cei mai dulci PEPENASI iul/aug'08 (183)
Raspunsuri - Pagina 13
maitreyi spune:
so...i-am pus in farfurie 2 parjolute cu cartofi copti, putina mazare si 2 morcovi fierti si taiati longitudinal. s-au papat parjolutele, cartofii, s-a jucat cu mazarea da' mi-a dat-o mie sa o pap
iar morcovii nici nu cred ca i-a vazut + 80 ml lapte. mai incercam si maine. ma gandeam sa ii pun zilnic si cate ceva nou pe farfurie si la un moment dat poate va si lua. 
-----
Mami de
roza +
19 s 
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE 
Slava Tie, Doamne!
The colder the winter the warmer the spring
Biribu spune:
salut gagix, scuzati absenteismul dar am avut o vreme asa de frumoasa, am fost la plaja la greu, m-am pirlit de numa. v-am citit din umbra si acum la discutia cu mincarea nu putui sa tac ca m-a enervat rau Vick 
femeie tu intrii in categoria aia cu copil mincator asa ca habar n-ai ce spui
. parol!
vrei exemplu? a mea de 3 saptamini traieste cu lapte si ceva fructe (ar baga ea si dulciuri daca si cum prinde). si atit... ce scheme ca nu-i dau altceva, ca asa si pe dincolo... nu vrea si gata 
Mai3 hai sa ne luam mina cu mina, ce sa zic. eu zen sunt cind ma tin nervii, da si cind nu ma tin tot aia e ca doar nu pot s-o indop cu forta. si am incercat toate schemele/ stratagemele din lumea asta, dar asa e ea, asta-i e felul, cu asta defilam. la fel si a mea, ii puneam mereu de toate pe farfurie, nu se atingea puteam sa stau si-n cap
si prefer sa ii pun ce stiu ca ar minca (inclusiv cartofii aia prajiti) si macar sa bage ceva, macar si ca sta la masa tot e un succes. a inceput sa refuze carnea care ei ii placea, daca ii puneam alaturi legume. si eu stoica, am zis lasa ca pina la urma de foame maninca... aiurea. asa am ajuns la 3 saptamini de greva... pai si ce rezolv? pediatra mi-a zis sa o las in pace o perioada, deja ea simte tensiunea si e clar ca va merge mai rau si nicidecum mai bine. plus inca o chestie, am mai zis-o, si chiar la tine cu Alexandra dupa cit spui ca maninca mi se pare chiar bine: nu atit varietatea alimentelor conteaza ci sa-si ia din toate grupele suficient. a ta are suficiente proteine, grasimi din carne/iaurt, apoi fructele cu vitamine, e chiar ok.
ca sugestie, neverificata dar sunt dispusa sa incercsi asta: retete care mascheaza diferite legume/fructe in mincaruri acceptate de copil. am o carte, sa vad cum ne-om descurca, daca merge vedeti artificii spre vest undeva acolo, mai ceva ca norul islandez...
pup
Mami de doi
mici
"If you believe everything that you read, better not read"
dia_filipas spune:
Neatza fetele!!
Intru si eu dupa o perioada aglomerata cu musafiri si pregatiri de nunta (se insoara fratele meu acuma in 15).
Cu cresa mergem rau, o las de la 8 la 10, asa e programul, urla si striga mami, mami de se aude de afara (are o voce puternica
) iar la 10 cand vin si ma vede se opreste brusc, se ia cu joaca pe coridor de zici ca nu s-a intamplat nimic. In prima zi a urlat aproape tot timpul si nu a lasat pe nimeni sa o ia in brate, ieri a mai tacut, s-a jucat putin cu niste cuburi si a stat in brate la o ingrijitoare. Azi vom vedea cum e...am inima stransa dar ciudat, si o liniste interioara cumva, de parca stiu ca va fi bine...
Oricum pana acum acasa nu s-a manifestat nicicum diferit, de parca nu s-a intamplat nimic, era la fel de vesela, dormea bine, sa vedem cum va fi cand realizeaza ca e treaba serioasa si de durata...
Va pup, sper ca sunteti bine, nu stiu cand mai intru ca la noi e haos cu curatenia si pregatirile si mai am si de lucru.
Dia, mami de soferita in devenire
Miruna (15.07.2008) 
maitreyi spune:
biri saru'mana mult
aveam nevoie de o parere din afara ca eu am muci in creier cand ma gandesc cum mananca si ce
daca functioneste sa ne zici si noua reteta succesului
bafta!
-----
Mami de
roza +
19 s 
Slava Tie, Doamne!
flo1980 spune:
Biribu 
Sa ai o viata frumoasa ca tine, alaturi de cei dragi!
_
Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!
flo1980 spune:
Kimmy mi-am adus aminte...daca salvezi pozele in D sau in E nu le mai pierzi niciodata.
_
Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!
maitreyi spune:
biri e ziua ta? pei asa trebuia sa incepi mesajul ca io nu prea ma uit pe prima pagina
la multi ani, sanatosi, voiosi! 
-----
Mami de
roza +
19 s 
Slava Tie, Doamne!
SunSmile spune:
Neata,
Cu scuze pentru intarziere:
La multi ani Gabriela si tot ce e mai bun alaturi de frumoasa ta minune!
La multi ani Andreiule!
Hai, intra la fete, mi-ai promis!;)
La multi ani Rodica si un munte de flori pentru o finete de fata! Am dat sms, nush daca mai ai acelasi nr!
La multi ani pui Nardi, fratior de fete frumoase!
si...ca d'aia am intrat tocmai astazi, de nu mai stiam nici cum se tasteaza parola:).....
La multi ani NEVI! Sa fii sanatoasa, frumoasa, implinita si fericita! Sa ai alaturi oameni adevarati si sa traiesti viata pe care o meriti, alaturi de comorile tale superbe! Te iubesc tare si te admir, pana la cer si inapoi!

p.s. si sa ramai mereu la fel de secsoasa ca acum, la 20 de ani!![]()
Nati am vazut offline-ul acum, in weekendul 22-23 e ziua mea, schimb prefixul si D mi-a pregatit o surpriza, nu stiu inca ce, deci nu pot. In functie de cum se aseaza lucrurile, vorbim pt zilele celelalte....noi mergem pe 15-16 la Tl dar tu nu esti....fac eu cumva, vedem. Poate imi lasi un nr de tel unde sa te pot gasi! Drum bun si pupici si sanatate!
Noi bine, sanatosi. Nu mai am timp de nimic, n-am mai deschis forumu de 2 sapt, greu! Peste 2 sapt am cele mai grele 2 examene din viata mea de "scolar", de 23 de ani incoace; poate incrucisati un desht si pt mine, por favor!
Tet e bine, zurlie si razacioasa, cum o stiti. Are numele de cod " spaima SPP", adica spaima scarilor, papadiilor si pedalelor....acestea fiind cele mai recente obsesii!:)
Va imbratisez cu drag, ma gandesc la voi toate si la pepenasi si sper sa mai intru curand!
Sanatate si pupici!
Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá
Kimmy spune:
Buna dimineata!
As da o cafea,dar iar am ramas fara
.Zici ca sunt habauca,tot timpul uit sa cumpar.Cred ca data viitoare iau vreo 4-5,sa ma asigur ca nu se termina degraba!
Flo,stiu ca daca erau pozele pe alta partitie,nu se pierdeau,dar imi era lene sa le mut,si programul de descarcare era directionat pe C...ca si pe ala l-am instalat "cu mare atentie",adica i-am dat acolo in nestire,next,next,next...nu m-a interesat unde le directionez...si apoi am tot amanat sa le mut,si uite asa,am invatat o lectie ![]()
Biri,la multi ani!iti doresc sa fii fericita,implinita,sanatoasa si sa-ti priasca bronzul!![]()
Sun
,ce bine ca mai dai cate un semn!pupici si la mocuta spaimicioasa!Bafta multa la cele 2 iegzamene fioroase!Sunt sigura ca le dovedesti cu brio 
Mai,cu mancarea asta,e grele.Ca si eu m-am panicat si m-am raspanicat,si am intrebat si am incercat si pana la urma am ajuns la concluzia ca copilul meu nu e robot,si trebuie s-o las in treaba ei.Ii place tare mult monotonia,repetismul,rutina.Si cand isi spune nu,apoi nu e!A avut si ea perioada de dormit super bine,apoi perioada de dormit super rau,perioada de mancat numai lapte,perioada de lapte si iaurt,acuma de exemplu,de unde ea adora iaurtul,cred ca i s-a aplecat.Cum ma vede cu iaurt,cum fuge.Singurul pe care il accepta e ala choco balls de la muller,ca vede ea pe acolo bilutele alea.Apoi,daca ii pun pe farfurie rosii cu cascaval de exemplu,manca toate rosiile,si cascavalul il ignora complet!Sau daca fac pui cu legume la cuptor,manca de exemplu morcovul,eventual ciuguleste 2-3 mazarici,de carne si de restul nu se atinge!Daca ii fac ficatel cu ceapa,scuipa cu jet,dar daca ma vede ca bag mamaliga,si se galbeneste putin compozitia,e iam iam,manca de mai ca nu toarce de placere.(adica asta era in zilele ei bune,ca acuma a slabit si ea putin cu excursia..manca cam putin si pe alese-asta e)
O sa pun poze azi sau maine,sa vad cum am si eu chef ![]()
Acuma ma duc sa termin www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21242/Cheesecake-marmorat/" target="_blank">cheesecakeul
,care a devenit desertul meu preferat!
_
Iza mamica mandra de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
bujo spune:
Biri La multi ani!! Sa fii sanatoasa, fericita si implinita.

Ca tot vorbiti de ascuns legume in mancare. Faceti placinta cu cartofi, dovleac sau spanac. Sunt chiar bune, poate ii pacaliti. Si e si o prajitura faina cu morcov.
Mai3 mai incearca in loc de parjolutele prajite niste parjolute pe gratar. Eu ii fac lui Filip si ies super bune. Din carne de pui. La gust seamana doar ca nu mai sunt prajite in ulei.
bujo mami de Filip