Despre deontologie intr-un spital de stat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Claudia, la episodul cu fetita m-au apucat si pe mine nervii, rau de tot. Vorbim de un copil, da?
Asta n-am inteles, ce era cu fetita aia? De ce URLA? De ce se tinea de halatele femeilor implorand sa-i sune mama? Unde era mama? Si ...cum adica n-au sunat ca le era FRICA de consecinte?? Pai erau prizonieri ai doctoritei? Unde traim?? Se mai si folosesc cuvinte gen ´´teroare´´

Teroare de ce anume? E normal sa te lasi calcata in picioare de un isteric care intamplator e cadru medical?Erau pacientii acolo pe mosia doctoritei sus numite sau wtf?

De aia nu o sa se schimbe nimic curand, exact din cauza de lasat capul in pamant, privire miloaga si lipsa de atitudine. Bine ca avem forum sa ne putem descarca ca maine sa o luam de la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaCrts spune:

Dragele mele (si dragii mei, care sunteti tatici sub ID-uri), ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat inspiratia sa ma adresez voua pe acest forum.
In 24 de ore am putut afla cu totii la ce tratament inuman suntem supusi noi si copiii nostri in spitalele de stat. Mamica iraniana folosea termenul de "puscarie" referindu-se la atitudinea fata de noi a personalului medical.
Eu am deja o varsta si nu voi apuca probabil sa vad Romania asa cum o visez, adica o tara civilizata demna de statutul european.
Credeti-ma ca numai de voi tinerii depinde REFORMAREA Romaniei!
Daca voi tinerii nu luati atitudine, cine sa o faca?
ATENTIE - toate mamicile ale caror copii erau internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu", in Sectia Toxicologie condusa de doamna dr Viorela Gabriela Nitescu, erau timorate si terorizate, toate vorbind intre ele prin semne evocand groaza si toate sarind in pozitie de drepti cand se anunta vizita doamnei doctor.
Cu mana pe icoana va jur ca acel colectiv medical, incepand cu femeile care fac curatenie, continuand cu asistentele si incheind cu Sefa sectiei Toxicologie, dr Viorela Gabriela Nitescu, NIMENI NU STIE SA ZAMBEASCA si NIMENI NU II ACORDA PARINTELUI NICIO INFORMATIE MEDICALA.
Fiecare clipa petrecuta in Sectia Toxicologie a Spitalului "Grigore Alexandrescu" este un supliciu, inculcandu-ti ideea ca tu parinte este vinovat si trebuie sa fii blamat pentru faptul ca ti s-a imbolnavit copilul si deranjezi colectivul medical al sectiei.
Sederea ta ca parinte langa copilul tau internat in acea sectie este un ADEVARAT ACT DE PENITENTA.
Ca trebuie sa fim pedepsiti noi parintii as putea accepta, dar prin noi sunt pedepsiti copiii nostri, de doua ori: o data pentru ca sunt bolnavi si a doua oara pentru ca vad tratamentul la care suntem supusi, ceea ce arunca in aer increderea pe care copiii o au in parintii lor.
Nu-i lasati sa va faca asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

cei din tarile civilizate stiu lectia - reclamatiile sunt sfinte. mai, daca ceva nu e normal, se face reclamatie.

dar toata toata lumea

cu o reclamatie nu se face primavara

dar daca dna respectiva trateaza sa zic 20 de copii pe saptamana, in 10 saptamani s-ar strange 200 de reclamatii. apoi 2000. apoi 20.000. si pana la urma tot s-ar schimba ceva.

si asta nu doar pt doctori, pentru orice angajat care se poarta altfel decat ar trebui.

da ce e ciudat e ca la noi facem reclamatii la cei din privat, dar cand e vorba de spital/scoala/politie/functionari tacem, plecam capul si ne lasam calcati in picioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Mihaela,scrie un mail aici " cmb(at)cmb.ro"(e adresa colegiului medicilor bucuresti),fa o sesizare,doua,trei,poate asa se mai domoleste distinsa doamna doctor si revine la" sentimente mai bune".
'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Claudia, la episodul cu fetita m-au apucat si pe mine nervii, rau de tot. Vorbim de un copil, da?
Asta n-am inteles, ce era cu fetita aia? De ce URLA? De ce se tinea de halatele femeilor implorand sa-i sune mama? Unde era mama? Si ...cum adica n-au sunat ca le era FRICA de consecinte?? Pai erau prizonieri ai doctoritei? Unde traim?? Se mai si folosesc cuvinte gen ´´teroare´´

Teroare de ce anume? E normal sa te lasi calcata in picioare de un isteric care intamplator e cadru medical?Erau pacientii acolo pe mosia doctoritei sus numite sau wtf?

De aia nu o sa se schimbe nimic curand, exact din cauza de lasat capul in pamant, privire miloaga si lipsa de atitudine. Bine ca avem forum sa ne putem descarca ca maine sa o luam de la capat!

exact :-(
nici eu nu pot sa inteleg cum poti sa ramai asa fara reactie in fata unei persoane care se comporta in halul asta...

Your heart is my piñata..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

cred ca cel mai simplu ar fi asa :

o mamica internata deja in sectia "istericei" sa faca rost de o camera de filmat, un telefon mobil cu camera, astfel incat s-o inregistreze pe ascuns in momentele in care se dezlantuie

pe urma, trimise inregistrarile la toate televiziunile nationale, pe youtube, la ziarele de scandal

imposibil sa nu se intample ceva, mai ales in contextul scandalului deja iscat la CF2...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

cred ca cel mai simplu ar fi asa :

o mamica internata deja in sectia "istericei" sa faca rost de o camera de filmat, un telefon mobil cu camera, astfel incat s-o inregistreze pe ascuns in momentele in care se dezlantuie

pe urma, trimise inregistrarile la toate televiziunile nationale, pe youtube, la ziarele de scandal

imposibil sa nu se intample ceva, mai ales in contextul scandalului deja iscat la CF2...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

asta ar rezolva poate un caz, important e sa se ia atitudine in toate cazurile in care cineva te trateaza prost. eu nu cred ca germania are strazile curate ca au nemtii o gena in plus, sau ca americanii sunt oameni mai buni la suflet si de aceea doctorii de acolo te trateaza cu respect. le e frica de amenzi si de reclamatii. frica asta in timp creeaza un stil de lucru. dar pana nu schimbam noi ceva nu se vor schimba nici lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citesc si eu interzisa cum e acolo

Am fost si eu internata cu Vladut, inclusiv la Matei Bals intr-o sectie nerenovata unde nu era decit WC pe culoar. Dar chiar asa bataie de joc nu am intilnit

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns burtika spune:

nu stiu cand vom reusi sa scapam de astfel de "medici". si eu am intalnit un specimen, doamna Stancescu de la Matei Bals, o certa pe o mamica din salon sa nu-i mai dea san copilului de 1 an si 2 luni ca e prea batran, ca daca o mai face o externeaza, deci trebuia sa-l intarce atunci, in spital. mie mi-a spus sa folosesc apa si sapun ca deaia a facut fetita enterocolita si ca e o rasfatata ( pt ca a plans cand a vrut sa se uite in gatul ei). mai era o mamica care a cerut externarea deoarece numai rezista psihic la conditiile de acolo, copilul urmand sa continuie tratamentul acasa, a rugat-o sa nu-i scoata branula si raspunsul a fost: eu nu fac treaba pentru altii. nu s-a gandit o clipa la copil, sa nu mai fie iar intepat. din pacate , sunt foarte multi medici asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Citat:
copilul urmand sa continuie tratamentul acasa, a rugat-o sa nu-i scoata branula si raspunsul a fost: eu nu fac treaba pentru altii. nu s-a gandit o clipa la copil, sa nu mai fie iar intepat. din pacate , sunt foarte multi medici asa.

Doamne, mare-i gradina ta si....
Ce nenorociti mai, ce lipsiti de inimi! Oare li se spala creierul, ce se intampla de devin asa, fara mila, fara sentimente ? Oare nu au suflet, li s-a scos odata cu luarea diplomei de medic?

Mergi la inceput