Despre deontologie intr-un spital de stat
Nepoata mea in varsta de 2 ani si 8 luni a facut convulsie in urma unei raceli cu temperatura de 4o de grade.
A fost internata la Spitalul Grigore Alexandrescu la Sectia Toxicologie condusa de doamna dr.Viorela Gabriela Nitescu.
Nepoata mea, nascandu-se cu artrogripoza, nu poate indoi manutele, astfel incat mama ei adoptiva, cetatean japonez, face in locul ei totul, fiind o sacrificata.
Am solicitat sa o schimb si sa stau si eu langa patul fetitei macar 8 ore pe zi, astfel incat mama ei sa poata sa se odihneasca.
Inaintea primei vizite facute in salon de doamna dr.Viorela Gabriela Nitescu, asistentele au venit aferate si ne-au spus (eram eu si doua mame, dintre care una o prea distinsa cetateanca de origine iraniana) sa ne ridicam de pe scaune, sa le pliem si sa le depozitam intr-un loc ascuns.
Ne-am ridicat in picioare si am luat pozitia drepti, dupa care ni s-a spus sa bagam absolut tot ce era pe noptiera in interiorul ei.
Am fost admonestata ca nu dusesem inapoi la bucatarie vesela in care ne fusese servita masa.
A aparut val-vartej doamna dr.Viorela Gabriela Nitescu care a inceput sa tipe la mamica iranianca spunandu-i sa isi bage toate lucrurile in noptiera, ca spitalul este spital de stat si nu este hotel. Cand aceasta ea raspuns ca, daca stia ca va fi tratata in acest mod, s-ar fi dus in alta parte, doamna doctor s-a oferit sa ii faca imediat externarea, ceea ce s-a si intamplat ulterior.
Mama iraniana a plans incontinuu pana a venit sotul sa o ia de la spital si cand a avut o discutie dura cu doamna doctor, discutie din care tot doamna doctor a iesit invingatoare depasindu-l prin tonul ridicat si injurii.
Mama iraniana mi-a marturisit printre lacrimi ca nici macar parintii ei nu si-au permis sa aiba o astfel de atitudine fata de ea.
Mentionez ca am luat toate datele de contact ale acesteia, pentru ca sa ateste diferendul.
A doua mamica a avut de suportat aceasi sapuneala referitor la faptul ca avea o butelie de apa minerala langa pat.
Ajungand la mine, doamna dr.Viorela Gabriela Nitescu m-a supus unui adevarat interogatoriu despre date intime ale familiei mele.
Desi i-am spus ca mama adoptiva a fetitei este cetatean japonez, folosea la adresa ei apelativul "bona filipineza". Cand i-am atras atentia ca acest apelativ este jignitor, ca are un comportament interuman incalificabil si ca, oricat de bun profesionist ar fi, dumneaei ar trebui sa fie pentru rudele unui copil bolnav cum este preotul pentru enorias, doamna dr.Viorela Gabriela Nitescu a urlat la mine ca nu imi permite sa ii dau lectii cu privire la cei 7 ani de acasa.
Specific ca pe tot parcursul vizitei in salon, doamna dr.Viorela Gabriela Nitescu nu ne-a spus niciun cuvant despre situatia medicala a copiilor nostri, iar cand i-am reprosat acest lucru, mi-a raspuns ca nu discuta cu mine, ci doar cu parintii copilului.
Am postat acest comentariu cu dorinta sincera de a-i ajuta pe toti parintii ai caror copii ar putea sa se imbolnaveasca in viitor, Doamne fereste, si sa ajunga printr-o nefericita intamplare la sectia Toxicologie condusa de doamna dr.Viorela Gabriela Nitescu.
Dragi parinti si bunici, trebuie sa aveti multa rezistenta psihica sau, daca nu, inarmati-va cu provizii de Distonocalm pentru a deveni imuni la comportamentul agresiv, intolerant si jignitor, contrar oricarei etici profesionale, a doamnei dr. Viorela Gabriela Nitescu.
Raspunsuri
asteryaro spune:
Din pacate, nici mama distonocalmului nu te ajuta sa "faci fata" la asa ceva
.
Unde si-au lasat omenia toti acesti medici?
Cristina si
Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
www.dropshots.com/asteryaro6" target="_blank">(7) MY HERO
Leditia spune:
Imi pare tare rau si ma cutremur cand aud de asa "medici" frustrati al caror loc nu este in spitale sa ajute oamenii ci in cu totul alte locuri.Distonocalmul,sa-l ia ea,caci are mare nevoie!
De ce n-au facut toate mamicile plangere?
Sunt scarbita de sistemul sanitar din Romania.![]()
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
Alizee spune:
Mihaela, ar trebui sa trimiti si la Colegiul Medicilor o plangere cu tot ce ai scris pe forum. Macar un avertisment tot va primi.
Are clar probleme cu bunul simt. Probabil i s-a suit la cap postul si are nevoie de un bobarnac sa revina cu picioarele pe pamant.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
MihaelaCrts spune:
Am uitat sa va spun ca mi-a mutat nepoata ulterior din salon, pe cand eram inca acolo, fara sa imi dea nici cea mai mica explicatie pentru ce o face.
Eram disperata, pentru ca salonul in care a mutat-o era dotat cu tot felul de monitoare care mai de care mai sofisticate, ceea ce, neprimind niciun fel de informatii de la nimeni (asistentele nu imi raspundeau nici ele), mi-au indus impresia ca starea copilului este extrem de grava.
In patul alaturat era o fetita de 9 ani care mi-a rupt sufletul, dar credeti-ma ca mi l-a rupt numai mie.
Fetita avea o criza pe fond nervos, plangea cu sughituri si tremurand din tot corpul dupa mama ei, se agata de halatele noastre, ale tuturor mamicilor, implorandu-ne sa telefonam mamei ei ca sa-i spunem sa vina la ea, iar niciuna dintre noi nu avea curajul sa faca acest gest, caci eram terorizate de repercusiunile lui.
MihaelaCrts spune:
Va multumesc tuturor pentru suportul moral.
Am apelat mereu la aceste forumuri doar pentru a culege de pe ele informatii, dar este pentru prima oara cand realizez ce usurare sufleteasca iti pot aduce cand impartasesti pe ele problema ta, iar ceilalti percuteaza imediat la ea.
Am scris despre asta si spitalului Grigore Alexandrescu, la Medsana si in alt loc unde aceasta doctorita s-ar parea ca mai functioneaza.
Am postat comentariul si pe pagina mea Facebook, asa ca sper sa imi fi atins scopul.
Daca va duceti pe linkul de mai jos, puteti sa-mi vedeti si nepotica!
http://www.facebook.com/#!/notes/mihaela-cartis/despre-deontologie-intr-un-spital-de-stat/397507472864
Scopul meu a fost acela de a avertiza parintii si bunicii sa stie la ce sa se astepte in cazul in care, Doamne fereste, ar avea vreodata nevoie sa apeleze la serviciile doamnei doctor Nitescu.
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui capcaunul Pe unde umbla "purtatoarea de cuvant a ministerului sanatatii"? |
Uite-ma aici , Iubire.
Mihaela , de ce nu ati facut plangere?
Martori sunteti , mergeti la seful de sectie , la directorul spitalului , interesati-va si faceti o amarata de plangere.
Asa cum ai spus pe forum poti spune si in fata superiorilor ei .
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
ladyJ spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MihaelaCrts Fetita avea o criza pe fond nervos, plangea cu sughituri si tremurand din tot corpul dupa mama ei, se agata de halatele noastre, ale tuturor mamicilor, implorandu-ne sa telefonam mamei ei ca sa-i spunem sa vina la ea, iar niciuna dintre noi nu avea curajul sa faca acest gest, caci eram terorizate de repercusiunile lui. |
Nu mai folositi cuvinte mari degeaba. De ce anume erati voi terorizate, astfel incat sa va uitati la copila aia DISPERATA, agatandu-se de voi si chemandu-si mama?
CE anume se putea intampla daca dadeati un telefon mamei copile? Va taia cineva capul?
NU INTELEG, te rog mult sa-mi explici.
beren spune:
Mihaela, eu as sugera sa faceti o reclamatie la Colegiul Medicilor din Romania.
Ca medic in Romania, persoana despre care scrii este obligata sa respecte Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanitar. Redau mai jos parte dintr-un articol din lege; din ce povestesti tu, persoana incalca grosolan aceste prevederi:
ART. 378
(1) La primirea in randurile Colegiului Medicilor din Romania, medicul va depune juramantul lui Hipocrate in formularea moderna adoptata de Asociatia Medicala Mondiala in cadrul Declaratiei de la Geneva din anul 1975:
"Odata admis printre membrii profesiunii de medic:
Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;
Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;
Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;
Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatia sacra;
Voi pastra secretele incredintate de pacienti, chiar si dupa decesul acestora;
Voi mentine, prin toate mijloacele, onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;
Colegii mei vor fi fratii mei;
Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;
Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.
Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!"
MihaelaCrts spune:
Iti explic.
Situatia era extrem de tensionata.
Trecuse vizita doamnei doctor Violeta Gabriela Nitescu, lasand in urma ei ravagiile unei tornade autentice.
Eu facusem tensiune, mamica iraniana tocmai vorbise la mobil cu sotul si isi strangea bagajele plangand, iar cealalta mamica din salon alergase pe culoar dupa doctorita sa ii smulga diagnosticul, pe care aceasta i l-a mitraliat din mers, incat respectiva nu a inteles nimic.
Dupa circa un sfert de ora a aparut sotul mamicii iraniene si geamurile sectiei zanganeau de urlete amestecate. A invins doamna doctor.
Drept urmare, mamica iraniana a plecat.
Imediat dupa aceea, au aparut doua asistente care au luat-o pe sus pe mamica numarul 2 si au mutat-o la un etaj superior, dupa care s-au intors la mine, mi-au luat pe sus nepoata si noptiera cu totul si ne-au mutat intr-un salon specific de REANIMARE.
Nu mi s-a dat nicio explicatie oricat am intrebat, asa incat am fost tentata sa cred ca vor sa imi ascunda faptul ca nepoata mea se afla intr-o stare critica.
In salonul in care fuseseram mutate de afla acea fetita disperata.
Te rog sa ma crezi ca eram deja ca anesteziata de spaima ca mi se ascunde ceva grav cu propriul meu copil, incat nu am avut vizavi de fetita disperata decat vorbe de imbarbatare, i-am cerut numarul de telefon al mamei ei si i-am promis ca o voi suna de acasa de pe telefonul meu fix.