Retete pentru bebelusi si copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Legumele
Pentru inceput dam bebelui legume fierte taiate in bucati, care sunt usor de tinut in mana. Il incurajam sa muste micile bucati. Este bine sa gatim la abur legumele deoarece in acest mod isi pastreaza vitaminele. Apoi gatim din ce in ce mai putin legumele pentru a invata bebelusul sa mestece mai bine.
Cand bebelusul poate sa manance legumele fierte ii putem introduce legumele proaspete. Chiar daca bebelusul nu poate musca din betigasele de legume totusi le va mesteca cu placere deoarece il ajuta in momentele cresterii dintilor. Betigase de morcov sau castravete tinute in frigider pot calma durerile din cauza dintilor.

Finger food de legume – broccoli, morcovi, conopida, telina, porumb dulce, dovlecei, ciuperci, cartofi noi, cartofi dulci

Sandvisuri in miniatura
Mici sandvisuri taiate bucatele,patratele,triunghiuri sau in forme de animale sunt delicioase pentru bebelusi.
Sugestii de umpluturi pentru sandvisuri :
-banana piure sau/si unt de arahide
-ton cu porumb dulce si maioneza
-humus
-branza de vaca cu ananas
-crema de branza cu gem de capsuni sau caise uscate tocate
-branza rasa si rosii
-sardine zdrobite cu sos de rosii
-maioneza si creson

Mic dejun cu cereale
Bebelusilor le place sa ia si sa manance mici bucati de cereale ca Cheerios. Cerealele trebuie sa fie bogate in fier si vitamine si sa nu aiba adaos de zahar.


dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
22.04.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Branza
Incepeti sa dati bebelusului branza rasa. Indata ce stie sa mestece ii puteti da bucati si fasii de branza. Urmatoarele branzeturi sunt iubite de bebelusi: cheddar, mozzarella, edam, gouda, emmenthal si gruyere. Crema de branza si branza de vaca sunt de asemena favorite. Nu dati bebelusului branzeturi ca brie, camembert sau branza cu mucegai. Intotdeauna aveti grija ca branza sa fie pasteurizata.

Pastele
Pastele se gasesc sub diferite marimi si forme. Cele mici, cele sub forma de animale sau litere sunt ideale pentru bebelusi. Majoritatea piureurilor de legume se pot servi cu paste. De ex. Puteti amesteca piureul de legume cu putin unt topit si presarati branza rasa. E minunat cu paste, chiar si pentru mofturosi.

Puiul

Felii sau bucati de pui gatit sau chiar curcan sunt bune ca finger food. Dati copilului atat carne rosie cat si carne alba deoarece contine de doua ori mai mult zinc si fier.

Pestele

Bucatele de peste alb fiert sunt bune deoarece au cantitate mare de proteine, putine grasimi si sunt usor de mestecat. Puteti face finger food din peste: taiati fasii de file de peste alb, le dati prin faina, apoi prin ou batut si fulgi de porumb zdrobiti - le prajiti in ulei pana se rumenesc. Inainte de a servi pestele aveti grija sa nu fie oase. Introduceti in dieta bebelusului somon sau sardine,de preferat de doua ori pe sapt.


dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
22.04.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

MIC DEJUN

Musli cu fructe 4 portii copii, 2 adulti
- 65 gr. Fulgi de ovaz
- 15 gr germeni de grau
- 175 ml suc de mere
- 1 lgt suc de lamiae
- 1 mar ras
- 1 para bucatele
- 1 lg sirop de artar
- 120-150 ml iaurt natural

Amestecati fulgii de ovaz,germenii de grau si sucul de mere. Lasati la o parte cateva ore sau lasati peste noapte la frigider. Dimineata, amestecati sucul de lamaie cu marul ras si puneti peste amestecul de ovaz. Adaugati apoi para, siroul de artar si iaurtul.

Iaurt cu fructe

- ½ piersica bucatele
- ½ banana mica bucatele
- 150 ml iaurt natural
- 2 lgt sirop artar
Se amesteca toate ingredientele. Pentru bebelusi mai mici pasati.

Clatitele mele preferate - 12 clatite

- 100 gr faina alba
- putina sare
- 2 oua
- 300 ml lapte
- 50 gr unt topit

Se pun faina si sarea intr-un castron, se face loc la mijloc si se adauga ouale. Folosind un tel se amesteca ouale cu faina si se adauga incet laptele.
Se unge cu putin unt topit o tigaie cu diametrul de 15-18 cm. si cand e fierbinte se pun 2 lg din compozitie. Se coc la fel toate clatitele.
Se pot servi cu fructe si sirop de artar.


dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
22.04.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Crema de caise, mere si pere 3 portii

- 75 gr caise uscate
- 1 mar mare bucatele
- 1 lg de praf custard (crema de lapte si oua)
- 150 ml lapte
- 1 para bucatele

Caisele si marul se pun in tigaie cu 4 lg. apa. Se lasa cam 8-10 min. praful de custard se amesteca cu putin lapte pentru a face o pasta fina. Se adauga apoi restul de lapte si se da la foc mic. Se amesteca pana se ingroasa. Se paseaza fructele si se adauga crema.

Musli cu fructe 4 portii adulti

- 100 gr fulgi ovaz
- 2 lg stafide
- 300 ml suc de mere si mango
- 2 mere rase
- 4-6 lg lapte
- putin sirop de artar sau miere (pentru bebelusi peste un an)

Se amesteca ovazul, stafidele si sucul de mere si mango,se acopera si se lasa peste noapte la frigider. Dimineata se adauga celelalte ingrediente.

Banana si prune 1 portie

- 5 prune din compot (fara zahar)
- 1 banana mica
- 1 lg iaurt natural
- 1 lg crema de branza

Se pun toate la blender impreuna cu 1-2 lg. din compot.


dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
22.04.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Mic dejun “trei ursuleti” 2 portii adulti

- 300 ml lapte
- 40 gr fulgi de ovaz
- 25 gr caise sau piersici uscate tocate
- 1 lgt stafide tocate

Laptele se pune in tigaie, se aduce la fierbere si se adauga ovazul. Se da iar in fiert amestecand. Apoi se adauga fructele, se da focul incet si se lasa 4 min.

French Toast – 2 portii

- 1 ou
- 2 lg lapte
- un praf de scortisoara
- 2 felii de paine cu stafide
- 25 gr unt

Se bate oul cu laptele si scortisoara. Se da painea prin ou si se prajeste in untul topit. Feliile de paine se pot taia cu diverse forme,de ex. de animale.

Oua cu branza 1 portie

- 1ou
- 1lg lapte
- 15 gr unt
- 1 lg cheddar rasa fin
- 1 rosie fara piele si seminte, toacata

Se bate oul cu lapte. Se topeste untul si se adauga oul. Se gateste la foc mic amestecand. Cand s-a inchegat bine se adauga branza si rosia. Se serveste imediat.


dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
22.04.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

FRUCTE

Mere coapte cu stafide 6 portii bebe sau 2 portii adulti

- 2 mere
- 120 ml suc de mere sau aoa
- 2 lg stafide
- un praf de scortisoara
- 1 lg miere (copii peste un an) sau sirop de artar
- putin unt sau margarina

Se scoate miezul merelor si se inteapa coaja cu furculita. Se pun intr-o tava, se toarna sucul de mere sau apa. Se pune cate o lg. de stafide in fiecare mar, se presara scortisoara si apoi mierea. Se pune pe fiecare cate o bucatica de unt. Se coace la cuptor la 180 grade cam 45 min.
Pentru bebelusi mici se scoate pulpa merelor si se face piure impreuna cu stafidele si ceva suc din tava.

Mere si mure 6 portii

- 2 mere bucatele
- 100 gr mure
- 50 gr zahar brun

Se fierb merele si murele impreuna cu zaharul si 2 lg apa. Se lasa pana se inmoaie bine. Se dau prin mouli (razatoare asemanatoare cu cea de nuci).

Budinca de orez 5 portii

- 50 gr orez
- 600 ml lapte
- 1-2 lg zahar
- ½ lgt esenta vanilie

Se pun orezul, laptele si zaharul intr-o cratita. Se aduce la fierbere apoi se da focul mai incet, se acopera si se lasa sa fiarba 30-35 min.,amestecand din cand in cand. Se pune esenta de vanilie.

Inghetate de zmeura si pepene rosu – 8 inghetate

- Ό pepene rosu
- 60 gr zmeura
- 40-50 gr zahar pudra

Se taie pulpa pepenului, se scot semintele. Se pun in blender pepenele si zmeura apoi se dau prin sita. Se adauga zaharul. Se pune compozitia in forme de inghetate (inghetate pe bat) si se da la congelator.


dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
22.04.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Inghetate tropicale – 8 inghetate

- 1 mango mare taiat cubulete
- 180 ml. suc de fructe tropicale
- 3 lg zahar pudra
- 1 lg suc de lamaie

Se pun in blender toate si se fac spuma. Se pune compozitia in forme de inghetate (inghetate pe bat) si se da la congelator.

Fructe proaspete cu sos – 1 portie

- fructe variate, taiate bucati care pot fi tinute usor de bebelus
- 3 lg iaurt
- 1 lgt lapte
- 1 lgt zahar pudra
- 1 lg peltea de lamai (lemon curd)

Se amesteca ingredientele in afara de fructe pentru a face un sos. Fructele se servesc cu acest sos.

Caise uscate cu papaya si para – 4 portii

- 50 gr caise uscate
- ½ papaya coapta, tocata
- 1 para zemoasa toccata

Caisele se pun in tigaie cu apa cat sa le acopere. Se fierb cam 8 min. sau pana se inmoaie. Se toaca si se amesteca cu papaya si para. Pentru bebelusi mici se pun la blender.


dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
22.04.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

LEGUME

Risotto cu dovleac – 4 portii

- 50 gr ceapa tocata
- 25 gr unt
- 100 gr orez basmati
- 450 ml apa fierbinte
- 150 gr dovleac bucatele
- 3 rosii coapte, fara piele, fara seminte, tocate
- 50 gr Cheddar ras

Se soteaza ceapa in jumatate din unt pana se inmoaie. Se pune orezul si se amesteca bine. Se toarna apa, se acopera si se fierbe 8 min la foc mare. Se pune dovleacul, se da focul incet si se fierbe acoperit 12 min sau pana se absoarbe apa.
Intre timp se topeste restul de unt si se adauga rosiile si se soteaza 2-3 min. se pune branza. Acestea se adauga la orez.

Linte si piure de legume – 6 portii

- 1 lg ulei
- 50 gr ceapa tocata sau praz
- 100 gr morcovi tocati
- 150 gr apio tocat
- 50 gr linte rosie
- 250 gr cartof dulce tocat
- 200 ml suc de rosii
- 50 gr cheddar ras

Se soteaza ceapa, morcovul si apio cam 5 min. se pune si lintea,apoi cartoful dulce si se mai lasa 1 min. se toarna sucul de rosii si 1 lg de apa. Se lasa sa fiarba 30 min. se ia de pe foc si se adauga branza. Se face piure.

Tocana multicolora – 4 portii

- 1 lg ulei de masline
- 1 ceapa tocata fin
- 40 gr ardei rosu cubulete
- 100 gr mazare congelata
- 100 gr porumb congelat
- 120 ml supa de legume sau apa

Se soteaza ceapa si ardeiul in ulei. Se adauga mazarea si porumbul, se toarna supa sau apa si se fierb pana se inmoaie. Se paseaza.



dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
22.04.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Orez brun gustos – 6 portii

- 50 gr orez brun
- 1 lg ulei
- 75 gr morcovi rasi
- 75 gr rosii tocate,fara piele si seminte
- 40 gr Cheddar ras

Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. Morcovii se soteaza in ulei 3 min. se adauga rosiile si se lasa inca 2 min. Se scurge orezul si se amesteca cu morcovii si rosiile. Se presara branza si se lasa pe foc 1 min. sau pana se topeste branza.

Legume in sos de branza – 6 portii

- 100 gr buchetele de conopida
- 1 morcov feliat
- 50 gr mazare congelata
- 100 gr dovlecei feliati

Pentru sos:
- 25 gr margarina
- 2 lg faina
- 250 ml lapte
- 50 gr. cheddar ras

Se pun la steamer conopida si morcovii pentru 6 min, se adauga apoi mazarea si dovleceii si se mai lasa 4 min. pentru bebelusi mici lasati-le pana se inmoaie bine.
Pentru sos se prajeste putin faina in margarina, se adauga incet laptele si cu telul se amesteca bine pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga branza.
Se zdrobesc, toaca sau se fac piure legumele si se servesc cu sos.

Cartof dulce cu spanac – 3-4 portii

- 1 cartof dulce mare (375 gr)
- 1 cartof mare (200 gr )
- 1 morcov mediu (75 gr)
- 60 gr spanac spalat bine
- O bucata mare de unt
- 1 lg unt
- 40 gr Cheddar ras

Se toaca cartoful dulce, cartoful si morcovul. Se pun in cratita si se acopera cu apa fierbinte. Se fierb 15 min. sau pana se inmoaie. Se pot pune si la steamer. Se scurg, se adauga spanacul si se lasa inca 2 min. pe foc. Se zdrobesc toate cu unt, lapte si branza.


dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
22.04.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinabojuc

Nu stiu daca mai este vreun subiect asemanator. am incercat sa caut pe forum dar se incarca foarte greu. va rog sa imi spuneti daca pot continua cu retetele

www.flickr.com/photos/22219026@N04/" target="_blank">POZE

alina, mami de Alexandra (12.09.2009)
dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
22.04.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.



Alina, nu cred ca mai este un alt subiect la fel ( mai sint cele in care se discuta despre diversificare si se posteaza si retete dar sint mai amestecate lucrurile pe acolo) asa ca poti continua linistita si orice reteta e binevenita! Eu iti multumesc pentru munca ta si-mi este foarte de folos acest subiect!

Mergi la inceput