Burtici cu flori de liliac mai-iun'10 (76)
Raspunsuri - Pagina 19
pisi-pis spune:
Of Sorana, ce suflete haine prin spitale. Am plans si cand am citit jurnalul Carlei.
Incearca sa te linistesti cu alaptatul, linistea ta sufleteasca e cea mai importanta. Eu zic ca ai mult laptic, am inteles ca ca ce reusim sa stoarcem cu pompa e infinit mai putin decat reuseste sa suga bebe. Incearca sa pui pe bebe la san inainte de fiecare biberon, inclusiv noaptea, cand am inteles ca se stimuleaza cel mai bine lactatia.
Dupa cate am inteles cea mai importanta e pozitia corecta a lui bebe. el trebuie sa aiba capul drept, nu intors spre tine, adica trebuie sa stea cu burtica lui indreptat spre burta noastra.
Guritza trebuie sa ia in mod ideal toata aoreola sanului. Bine inteles ca asta nu e posibil, deci corect e sa ia cat mai mult din aoreola in gurita, in principal aoreola de sub sfarc. Ca sa deschida gurita mare si sa apuce sanul il mangai pe obrajor si refelxul suptului il va face sa deschida guritza. Daca a prins sanul gresit (numai sfarcul) il desprinzi fara sa tragi, ci bagand un deget intre "dintisorii2 lui.
Cica lui bebe nu trebuie sa-i fie foarte foame cand il pui la san, adica inainte de a incepe sa planga. Asistentele de la maternitate spuneau ca bebe incepe sa isi miste capul dintr-o parte in alta, ca si cum ar spune "nu", cauta sanul.
Daca ai sanii tari cred ca ai deja febra laptelui, despre asta n-am asa multe informatii, se pare ca ajuta foile de varza (dar nu in exces ca sa nu opreasca de tot lactatia) si baile calde, la care eventual sa incerci, suav, sa extragi cate putin.
Daca ai rani, lasa sanii liberi, la aer, si unge-i cu laptele tau.
Of, te asteptam cu vesti si poate impreuna, castigam toate un pic de experienta, ca asa in teorie e foarte usor sa vorbim.
Ana 33+ cu
Laura
Vivela spune:
Ale, asta cu medicii care nu-si dau silinta, e deja alta problema...intr-adevar, mult mai grava. dar la cum se face scoala in zilele nostre, cum se dau examenele la facultate...mi-e si frica sa ma gandesc.
de-aia zis, sa ne fereasca Dumnezeu sa avem nevoie de medici!!!
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07)
+
33+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
r_ocsy spune:
De cateva zile am probleme cu constipatia, lucru de care nu am avut parte in sarcina pana acum . Pot sa folosesc supozitoarele cu glicerina ?
R_ocsy
36 +
Ana Sofia
AMR 21 de zile si apare
!
mommy_to_be spune:
Hello burtici!!!
Ce zi urata si posomorata e azi... Chiar daca nu am de iesit nicaieri, parca imi da asa, o stare mai proasta. Noi suntem ok, in afara de obisnuitul disconfort, durerea constanta de "noada" si vesnicele endeme.
Artu, vazut poza noua cu Sabina la 3 saptamani
O minunatie de fetita!
Nico, asteptam poze cu pantalonii facuti de manuta ta. Te inteleg ca-ti sunt dragi
Zi-mi de unde iei tu ata si andrele din Buc ca eu nu stiu decat un singur loc. Am vazut si raspunsul
Oricum, spor mult la treaba! Apropos de modele si reviste, cand am intrebat-o pe mama cum se fac botoseii, mi-a scos de la naftalina teancuri de carti cu modele de tricotat si crosetat. Inca nici nu am apucat sa le studiez pe toate.
Marylenac tu cate saptamani ai? E actuala semnatura? Ca daca e, chiar ca e cam devreme pentru o nastere programata doar din cauza pozitiei lui bebe... citind vad ca sunt in acelasi gand cu nana.
nana, felicitari pentru cele 4 ore neintrerupte de somn
Ce sadic suna...Oricum, sper sa fi reusit sa te odihnesti macar putin
Vivela, saru'mana de raspuns! Ce bine ar fi sa se fi intors Damian! Tine-ne si pe noi la curent.
ela, felicitari pentru stabilirea datei nasterii!
vero, vazut si eu poze cu burtica, si tare mi-au placut. Esti o mamamica frumoasa, cu burtica frumoasa!
Sabina, ma bucur mult ca Infacolul da roade! Sper sa fie din ce in ce mai bine si sa aveti nopti cat mai pline de somn
Sorana... ce rau imi pare ca lapticul asta se lasa asa de mult asteptat... Bine macar ca ai ajuns acasa, daca spui ca in spital te-au tratat aiurea! Incearca si tu Infacol pentru Tudor, poate are efect si la voi. Cat despre Matei... imi inchipui ca e afectat, saracutul, mai ales ca e asa sensibil. Eu tin pumnii sa vina lapticul si iti trimit pupici
impotriva frustrarii pe care o resimti. Va fi bine, vei vedea!
rocsy, si eu ma intrebam de ce n-ai intrat ieri. Bine ca esti bine!
Va multumesc tuturor de raspunsurile referitoare la forme de manute si picioruse
Ma gandeam ca sunt eu prea grasa sa se mai vada ceva...
Of... chestia asta cu sistemul sanitar din Romania ma demoralizeaza complet!!! Mi se pare inuman tot ce se intampla. De la conditiile efective din spitale pana la tratamentul inuman de care avem parte daca Doamne fereste ajungem pe un pat de spital. Imi doresc din tot sufletul sa plec din tara asta care nu ne ofera nimic. Sper ca dorinta mea sa fie realizabila, pentru ca nu as vrea sa-mi cresc copilul/copiii in mizeria asta de la noi...
Eu imi simt sfarcurile foarte sensibile, si mai mereu sunt "erecte". Ma dor si sanii. Voi va confruntati cu problema asta?
Pupic pentru burtici, mamici si bebelusi
Mira
fericita 36+cu
Maya Alesandra
AMR 3 saptamani 

minunea mea
aleesicoo spune:
Nikol, sunt convinsa ca la un moment dat am sa ma adun si voi stii ce si cum sa fac, insa mai am si ganduri din astea negre
ca sa nu va zic ce i am zis sotului acum cateva zile![]()
i am zis ca daca mor pe masa de operatie, sa imi promita ca daca se va insura si va face alti copii, Karina sa fie mereu pe primul loc pt el si sa nu permita nimanui sa ridice tonul la ea sau si mai rau sa o loveasca

la care el ff linstit asa mi a zis:" u te pe balcon ia o gura de aer ca a inceput sa iti faca rau statul in ksa, hormonii tai au inebunit de tot"![]()
asa creste bebicu
pozici cu noi
ale
cu printesa Karina Florentina in34 sapt
ma
Tie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte
AMR:5 SAPTAMANI SI VINE PRNTESA!! 

nikolett2445 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aleesicoo langa salonul cumnatei mele era o mamica cu un baietel de 5 luni care tipa saracul cat il tineau plamanii, fiind internata de dimineata de la ora 7, venita de la slatina, si cu chiu cu vai au internat o(toate astea mi le a zis cumnata mea), si se ruga de medic sa vina sa il consulte sa ii spuna ce sa ii dea ca nu mai stia saraca femeie ce sa faca, era deja ora 16.30, iar medicul foarte nonsalant i a spus ca este de garda si are tot timpul sa vina sa se uite la copil si sa nu creada ca este singura in spital, si ca lui de azi de dimineata ii ajunge ![]() mie in secunda 2 imi venea sa il dau cu capul de chiuveta asa nervi ce m au apucat si saraca femeie a inceput sa planga , noroc cu o asistenta care i a zis ca o sa vb cu rezidenta dr. sa vina la copiliar pe foaia de internare a nepotului meu scria ca i s a aplicat tratament perfuzabil si cumnata mea cand i a zis dr. ca el nu a avut nicodata perfuzie , si ca i au facut decat injectii si a luat prafuri, dr ia zis ca :"ce vrei draga trebuie sa aiba o epicriza nu?" asa creste bebicu pozici cu noi ale cu printesa Karina Florentina in34 sapt ma Tie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte![]() AMR:5 SAPTAMANI SI VINE PRNTESA!! ![]() ![]() |
si pe foaia mea de spitalizare erau trecute nnnnnnnnnnn,diagnostice pt care cica eu am fost tratata,si nnn medicamente care mi s-au administrat,de care eu nu-mi aduc aminte.....multe afectiuni,multi banii pe care ei ii cer de la casa de asigurari,unde se duc acesti banii fictivi doar pe foaie,apoi in buzunar
NIKOL
37+
ANTONIA si DAVID

(15 MAI 2006)
AMR 2 saptamani,in asteptarea printesei
r_ocsy spune:
Ale : acum am inteles la ce te refereai cu povestea de la Budimex !
Mira : eu cu sfarcurile si sanii chiar nu am nicio treaba, de aceea ma si intreb uneori daca voi alapta sau nu ; e drept, nu folosesc nici Garmastan ( dr. a spus ca doar dupa nastere ), nici nu i-am frecat cu prosopul ( nu suport nimic aspru in general ), si nici nu mi-au mai crescut in ultimul timp ... sunt chiar curioasa cum va fi
R_ocsy
36 +
Ana Sofia
AMR 21 de zile si apare
!
aleesicoo spune:
asa ca vb Vivelei sa ne fereasca dzeu sa ajungem la mana medicilor
fetele daca la nastere bebe are 3kg sau 2500kg, oricum peste 2 kg si mamica a nascut prin cezariana, cat te tine in spital?
asa creste bebicu
pozici cu noi
ale
cu printesa Karina Florentina in34 sapt
ma
Tie Doamne sa am un copilas sanatos si cuminte
AMR:5 SAPTAMANI SI VINE PRNTESA!! 

nikolett2445 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui r_ocsy De cateva zile am probleme cu constipatia, lucru de care nu am avut parte in sarcina pana acum . Pot sa folosesc supozitoarele cu glicerina ? R_ocsy 36 + Ana SofiaAMR 21 de zile si apare ! |
dau contractii
la mine nu,nici calciu,dar la tine poate sa fie altfel
incearca cu tarate inmuiate in apa dimi pe stomacul gol
fructe dimi pe stomacul gol
la mine a functionat,si nu mai folosesc supozitoare
NIKOL
37+
ANTONIA si DAVID

(15 MAI 2006)
AMR 2 saptamani,in asteptarea printesei
marylenac spune:
R_ocsy, imi pare rau ca te-am rugat sa ma treci in listuta cu data de 29 dar asta era varianta atunci. Acum, mai asteptam un pic, mai "dospim"...
Sorana, imi pare rau ca treci prin momente grele...Dar trebuie sa gasesti puterea sa depasesti situatia...baieteii tai au nevoie de mamica lor in forma maxima. Si eu am patit ceva asemanator cu Matei, desi mama natura m-a inzestrat cu niste sani....foarte mari, laptele nu aparea oricat incercam eu sa mulg cativa ml de laptic sau sa il pun pe bb la san. Dar nu m-am lasat si incet, incet a aparut si laptele, nu cine stie ce dar l-am alaptat pe Matei exclusiv pana la 5 luni si jum. si apoi diverisificat pana la 8 luni si jum. Curaj, nu te lasa doborata. Un
pentru tine si pentru baietei.
In rest, cred ca toate grijile noastre de acum sunt pe deplin justificate, dar cred cu tarie ca natura stie ce face si instinctele materne nu vor intarzia sa apara, astfel incat sa ne crestem puii cat mai bine, ca ne vom adapta nevoilor lor.
tuturor
Mami de Matei nazdravan si
Tudor, 36 s