Lapte rece de la frigider pt copii
Sotul meu ii da copilului lapte rece de la frigider si pe tema asta avem discutii nesfarsite. El sustine, ca pana nu aduc argumente convingatoare,nu vede nimic rau ii ai da lapte direct din frigider unui copil de 4 ani.
Eu, care toata copilaria mea am "trait-o" numai cu lichide cel putin la temperatura camerei, mi-e greu sa trec peste asta.
Poate ma ajutati voi sa lamuresc-mi lamuresc dilema asta.
Astept cu interes comentariile voastre.
Raspunsuri
desprecopii spune:
Buna, copilul meu a baut si bea laptele numai la frigider. Asa e in Olanda. Drept pentru care asa l-am crescut. De aceea, nu face niciodata rosu in gat primavara sau toamna, sau cand bea rece sau mananca inghetata, nu il dor amigdalele, e calit si e sanatos ... spre deosebire de mine care cum beau un pic de rece, cum fac rosu in gat si ragusesc si tusesc, si pe care mama m-a crescut mereu cu stresul ca as putea raci sau ca m-ar putea trage curentul , am baut totul la temperatura chioara a camerei... si chiar si asa, am luat mii de antibiotice in fund ...inutil.
din acelasi considerente depasite ... ai sa vezi peste tot in Romania copilasi transpirati cu caciulite in cap cand e chiar cald ... bietii de ei sunt victimele unor conceptii antice si total nefondate de crestere...
relax, copiii se cresc altfel acum si nu ca acum 30 de ani si pregateste-l pentru viata adevarata pentru ca nu ai sa stai tu sa ii incalzesti berea cand va fi mare ...
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
Gabrielama spune:
Fata mea bea bautruri reci de la frigider, mananca iaurt direct din frigider si nu are absolut nimic. Are 6 ani acum si face chestia asta de mult timp.
La fel cum mananca inghetata de pe la 2 ani si jumatate.
Nu s-a imbolnavit niciodata din aceasta cauza.
Eu personal nu pot bea apa sau orice alta bautura decat daca este foarte rece; si nu am probleme din cauza asta in nici un fel.
Eu cred ca sotul tau are dreptate...
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
ruxij spune:
Si eu concur la ideea ca sotul are dreptate. Si al meu bea rece. Pe mine ma tortura mama sa ling inghetata cand eram mica, ce chestie fara nici un rost
Happy_in_TO spune:
Mie mi se pare scirbos laptele la temperatura camerei. Fetele mele beau lapte de la frigider, daca sta in pahar si se incalzeste, il refuza. Si in cereale tot rece ne place.
Off topic: Saptamina trecuta (o vreme de primavara absolut superba, in curtea scolii, pe o banca) am vazut o bunica impreuna cu nepotelul ei. Ii tot tragea caciulita pe urechi. Cind m-am apropiat de ei, vorbeau romaneste. Am vrut sa ma opresc sa ii explic femeii ca este ok sa il lase fara caciulita, dar mi-am vazut de drum.
roli25 spune:
Subscriu la ce s-a scris. Laptele de la frigider nu face rau. Eu le dau incalzit, ca mi se pare mai gustos, dar nu am probleme cu altele reci din frigider.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
roxy spune:
se vede ca fiecare face dupa cum e organismul obisnuit , adica dupa cum a fost crescut.Eu daca beau rece de la frigider, laptele, automat ma stric la burta, da rau de tot, de vreo saptamana nu mai pot manca nimic, asa ca automat trebuie sa-l beau incalzit,iar daca beau alt lichid rece de la frigider , de a doua zi am gatu rosu .Copiilor nu am avut curaj sa le dau de la frigider direct, laptele il beau incalzit ca le place, iar restul nu tin in frigider.Inghetata nu avem probleme , dar se consuma mai mult cand e cald.Culmea cand au avut rosu in gat, aici doctorita ne recomanda sa le dau inghetata si lichide reci, cica calmeaza gatu, total contrar decat celor stiute de mine, de cand eram copil, cand trebuia sa beau doar ceai cald si lichide calde...asa ca incearca vezi ce reactie are organismul, dai intai mai putin , apoi trptat ajungi la cantitatea care o vrei, si daca nu are nimic, e ok, atunci e adaptat...mergi inainte.
AB_AC spune:
Copiii mei au fost alaptati pana in jur de un an si laptele matern vine caldut. Niciodata n-au vrut decat lapte caldut. Eu am tot vrut sa le dau rece, ca deh se gaseste rece pe peste tot.
Daca puiul vrea rece zi merci.
conchita spune:
lichidele reci stimuleaza metabolismul (corpul consuma energie sa readuca iarasi temperatura la normal), dar cea mai buna temperatura a apei, laptelui, etc, de baut este la temperatura camerei, altfel, daca e foarte rece se contracta vasele de sange din stomac si ingreuneaza digestia, una dintre cauze fiind cea mentionata mai sus -corpul, in loc sa digere, munceste la reglarea temperaturii. de unde mai tarziu posibile probleme digestive.
pe de alta parte, temperaturile foarte reci sau foarte fierbinti senzitivizeaza dintii, dupa aia se distruge smaltul, vin cariile, etc.
iaurtul vine de la frigider, normal, dar si eu am meciuri la fazele in care tati de sonia ii da apa cu cuburi de gheata. inghetata doar din an in paste, e prea mica, are 3 ani, deci nu are dulciuri la discretie. dpdv al sanatatii, totul ok, deci nici o sensibilitate la rece.
Sabina spune:
ai mei beau si si.
caldut cu cacao si rece daca e simplu.
Direct de la frigider inca de la inceput.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
anya spune:
Daca copilul e ok - lasa-l sa bea lapte la temperatura dorita. Eu le dau copiilor cum vor ei. Pustiul cel mare prefera de multe ori laptele rece, cel mic il vrea incalzit. Inghetata mananca iarna/vara cand nu tusesc sau nu le curge nasul .