Gravidute prin FIV(61)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

catalina, dragaica, moniland, elenada, multumesc pt raspunsuri. n-am probleme, e inchis colul, e stabil, i jur de 35 mm, cat era si la echografiile de monitorizare din ultimii 4 ani. dar am intrebat ca sa stiu cum pun problema la dr ginecolog la urmatoarea consultatie.
mai am o nelamurire: faci serclajul si cand scoti firul? la cezariana? sau inainte? adica fara numar, fara numar anestezii?nu radeti, inteleg ca riscul sa nu faci serclaj e mai mare decat al unei anestezii, intreb ca ma gandesc ca orice cusut tre saaiba si un descusut. raman rani pe col? am o prietena care trage de 15 ani cu colul de la serclajul fetei.

Adi +12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Citat:
citat din mesajul lui adipapazi

fetelor, ce stiti despre sarcinile gemelare carora le trebuie serclaj? de ce se poate ajunge la serclaj? am un nou pitic pe creier.catalina, cunosti?

Adi +12

Musai cerclaj! Sarcina e ffff lunga, nu se stie ce se intampla pe parcurs, azi te culci linistita, maine te trezesti cu membranele rupte sau alte necazuri, nu vreau sa te sperii ci doar sa constientizezi ca este o sarcina totusi indusa si cu riscuri crescute.
Cerclajul este ca centura de siguranta la masina, poate nu vei avea nevoie, dar daca da - salveaza viata la bbi.
Mie cand mi l-a facut aveam 13 sapt si colul aproape 5 beton, Profu zice nu ti-l mai fac, eu am zis ba da, am dus sarcina f probleme pana in sapt 30 cand a mai ramas o tara din el si s-a mai si deschis.
Stau la pat si e ok acum, dar daca nu aveam cerclaj nu stiu.... Decat internata in spital pe perioada nedefinita si cu litice in brate stau in patul meu si butonez pe forum , cu copilul langa mine, e ceva.
Si am patit-o si la prima sarcina, col lung si inchis pana in sapt 21 cand brusc s-a deschis, am facut cerclaj pe ultima 100 de metri.

Shery 32 & cu inimioara Alesia (30.10.2007)

AMR -4

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Moniland

Pup si eu gravidutele si mamicile si fetele dragi de FIV.
Eu nu am avut cerclaj ca dr. nu a vrut sa-mi faca, si am nascut la 39 sapt si 4 zile.
Doamne ce mai trece timpul... nici nu mai stiu cum eram gravida, nici nu-mi amintesc pustoaicele mele cand erau mici. Acum nu mai sunt bebelusi, sunt fetite.
Traiam si eu dintr-o eco in alta si a zburat timpul. Imediat vor avea 1 anisor si nici macar anul acesta nu stiu cum a trecut. Sunt ocupata si nu am timp sa ma bucur de ele. Cateodata stau si le privesc cat de frumoase si mari s-au facut. Dar nu realizez ca sunt ale mele.
Bucurati-va de burtica si sa faceti multeeeeee poze.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Bey Moni, tu esti Rara Avis, zii pana la capat, ca ai condus, mers la servici pana in 37 sapt, si cine stie ce altceva ai mai facut si nu ne spui .
Noi vorbim aci de femei normale care stau la pat si tot li se deschide colul .

AMR -4

Mergi la inceput

Hai ca umplu pagina doar cu raspunsurile mele.
La scoatere se face pe viu, nu te mai anesteziaza, senzatia este ca la Papanicolau, nu doare deloc.
Eu de probleme cu colul dupa cerclaj n-am auzit.

AMR -4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adipapazi spune:

sheritra, o sa iau in considerare ce spui. chiar ma pui pe ganduri.hai bafta!sa nasti usor si peste 4 sapt!

Adi +12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmelly spune:

Adipapazi, eu nu am facut cerclaj, aici nu iti face chiar daca te dai peste cap, numai daca vad ei ca ai colul deschis si foarte scurtat. Si am dus sarcina pana la 32 s si 3 z si nu din cauza colului ci din cauza contractiilor si a fetei ca a vrut sa iasa mai repede.
Sherita aproape o luna, emotii cumva? Cezariana musai, nu? Prima cum a fost?

Zisei ca pun si eu pozele de la botez dar uite ca nu am timp sa ma loghez pe vre-un site pt a posta pozele. Puisorii mei sunt mari deja, Ioan avea pe 25 mai 3900 g si Mina 4200 g. Saptamana asta caut si eu un carucior pt gemeni, aveti idei? De sunny baby aveti idee?

mami de  Mina Anita si  Ara Ioan

Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna fetelor!
Fetelor astazi da am implinit 2 luni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu-mi vine sa cred, mi-a facut sotul dimineata la micul dejun un montaj cu toate filmarile de cand s-a nascut, cele din maternitate cand se chinia ( si eu deasemeni) sa suga, cand eram la inceput.
Ce s-a schimbat in 2 luni!!!!!
E un miracol!
fetele nu scriu mult ( o sa spuneti unde este surpriza) dar am iar problemem cu calc, se in cinge si puf se stinge.

va puuuuuuuuuuuuuup si sarcini usoare si la termen si sa va traiasca frumusetile (cele ce ati nascut deja!)

castelana fericita mami de Cezar
luni am deschis ouletul nostru de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Fetelor, a mai primit cineva fier in primul trimestru de sarcina? Am citit ca nu ar fi indicat decat dupa trim I. Mie mi-a iesit o anemie usoara si dr ginecolog si cel de fam mi-au prescris fier. Ce stiti de asta? Deja il iau de cateva zile. Oare fac bine?
Sunt cam ingrijorata cu atatea pastile- femibion, magne b6, duphaston, ac folic, fier si clexane. Of!!!
Voi ce ziceti?
La ce lungime a colului se recomanda cerclaj?

8+
incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zapp spune:

Tamy, dr meu mi-a prescris fier din sapt 18. Nu stiu daca mai devreme face rau, mie mi l-a dat oricum profilactic.
Legat de cerclaj...Eu am avut colul lung de 4.5 cm, dar in sapt 16 s-a observat o mica deschidere in forma de Y. Dr a incercat sa simuleze presiuea care s-ar pune pe col mai tarziu (prin apasari nu prea placue pe burta) si mi-a facut si control manual. Atunci a luat decizia pt cerclaj, vazand ca colul meu era moale. La 17 sapt am facut cerclajul iar la 22 (dupa ce statusem numai in pat) colul era complet deschis, fix pe firul de cerclaj. De la 22 sapt duc asa sarcina, cu col de 1.3 cm si cu cerclaj. iti dai seama ce ar fi insemnat sa nu am cerclajul facut...

Fetelor gravidute, sa-i rugati pe doctorii vostri sa nu treaca cu usurinta peste problma colului si sa se asigure ca nu sint riscuri sa se deschida mai tarziu...EU as opta pt cerclaj, pentru siguranta.
Va pup si numai bine tuturor!

zapp 33+ si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Zapp, iti doresc ca bb-ii tai sa mai stea in burtica inca 4 saptamani! Mai ai putin! O sa fie bine!

8+
incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput