Grupa pregatitoare este obligatorie?

Grupa pregatitoare este obligatorie? | Autor: gabitza2005

Link direct la acest mesaj

Sunt in mare dilema. Baietelul meu trebuie sa mearga la scoala la 6 ani si jumatate sau la 7 ani si jumatate. Deocamdata nu am luat o hotarare si nu stim cum sa procedam cu gradinita. El acum termina grupa mijlocie si noi nu stim la ce grupa sa-l reinscriem.
Ar urma grupa mare dar daca noi ne razgandim si la anul vrem sa-l trimitem la scoala va avea dezavantajul ca nu a facut grupa pregatitoare.
Foarte multi parinti vor sa-i reinscrie la pregatitoare sa sara peste grupa mare dar daca fac asa si ma razgandesc la anul si nu-l dau la scoala ce o sa fac o sa-l pun sa repete pregatitoarea.

Voi cum ati procedat? Grupa pregatitoare este chiar atat de necesara?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tonic spune:

Buna, fetita mea avea in grupa atunci cand am inscris-o la gradinita copii nascuti in anul 1998, ea fiind in 2000. Asa era impartirea, toti copiii fac intai grupa mica, fie ca au trei/patru/cinci ani. Drept urmare a facut de trei ori grupa pregatitoare pe masura ce fiecare serie de copii a plecat la scoala, pana i-a venit si ei randul.
Nu i-a daunat cu nimic, educatoarele lucrau mai mult cu cei care plecau la scoala, la cererea parintilor, si pe cei mai mici ii lasau in ritmul lor.
Nu cred ca are vreo importanta, la unele gradinite ultima grupa este grupa mare-pregatitoare . La voi diferenta de programa este considerabila? Eu am inteles ca in general se merge pe varianta asta cu mare-pregatitoare, ca de fapt o grupa pregatitoare in sine nu exista, cel putin asa sustineau educatoarele la noi, poate ma insel. Cred ca ar fi f bine sa discuti asta si cu educatoarele, cred ca pot da un sfat in cunostinta de cauza.
Multa bafta!
PS Noi am mers la scoala la 7 ani, desi eu eram adepta sistemului la 6 ani, sfaturile celor cu mai multa experienta in domeniu s-au dovedit f bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isis_23 spune:

Gabitza,grupa pregatitoare este obligatorie pt.inscrierea la scoala.Cand il vei inscrie,iti va trebui o adeverinta de la gradi(asa e in constanta),cum k a frecventat gradinita.
Ar fi bine sa-l inscrii la grupa pregatitoare,asta in cazul in care nu exista grupa mixta,mare-pregatitoare.Kiar dak ar fi sa te razgandesti in privinta scolii,nu are ce sa-i strice dak repeta grupa pregatitoare,dimpotriva,poate unele cunostinte le intelege si asimileaza mai bine,fiind cuun an mai mare.

Parerea mea...
succes in decizia ta!

Mami mandra de Edith de pe 23.01.2009

http://www.flickr.com/photos/44563043@N03/?saved=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Din cate am inteles in gradinita noastra se face grupa speciala de pregatitoare de care se ocupa o anume educatoare.
Dar in acelasi timp am inteles ca in grupa aia sunt si copii mai mici care isi asteapta randul sa plece la scoala de cativa ani.
Pai eu nu mai inteleg la ce se mai face aceasta separare-il mut pe fimiu la pregatitoare ca sa aibe colegi de 3 ani acolo? mai bine ramane coleg cu cei care fac 6 ani au 5 ani.
Sistemul asta in gradinite de a inscrie alandala copii pe la ce grupe considera directoarea ca au loc dezavantajeaza f mult copii ce trebuie sa mearga la scoala.
Sa scoata clasificarea asta pe grupe si sa-i zica simplu GRADINITA
Eu zic ca acea adeverinta nu va fi o problema nici pentru cei care nu au fost la gradinita.

La grupa pregatitoare au o programa diferita sau ramane totul la alegerea educatoarei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isis_23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

La grupa pregatitoare au o programa diferita sau ramane totul la alegerea educatoarei?

Temele generale sunt aceleasi,insa informatiile sunt mai complexe.la fel si activitatile extracurriculare(dak ele exista!)
Dak te hotarasti sa il dai la 7 ani jumate(ceea ce iti recoamand!),as zice sa nu-l muti de la grupa la care este acum,sa-l lasi cu colegii cu care s-a imprietenit,cu doamnele cu care s-a obisnuit!

Mami mandra de Edith de pe 23.01.2009

http://www.flickr.com/photos/44563043@N03/?saved=1

Mergi la inceput