Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (156)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Salutare,

sanatate copilasilor raciti: Mara, Robert, Mirci..

Ina78 sa ne mai vizitezi.


Uite Cleo o ocazie buna sa-ti cumperi bluzite, camasi, cosmetice la preturi bune si faine. Numai sa fiti bine pana plecati.

Sa va spun si eu ca-mi cumpar parfumuri pentru voiaj din aeroporturi. Asa am toate felurile de parfumuri de care in general ma satur destul de repede. Sunt niste cutiute in care sunt 4-5-6 parfumele de diferite firme sau aceeasi firma in cantitate mica. Bine am si parfumuri mari dar parca mai mult imi plac cele mici pe care le port si cu mine. Asa am avut toata gama Lancome, Chanel, givency, hugo boss, etc Acum am o cutie Guerlain neinceputa si Nina Rici mar rosu, Elizabeth Arden-15 avenue, CHANEL-madamemoiselle, Estee Lauder-pleasure astea primite.
Despre fond ten/machiaj eu am vazut diferenta intre produsele de pe piata si cele scumpe in momentul in care am primit o pudra compacta/fond de ten Chanel. Este super nu se cunoaste ca ai fond de ten pe fata nu-ti incarca fata. Ideea e sa fie o nuanta cat mai apropiata de culoarea fetei. Acum mi-am luat Loreal si se vede clar diferenta.
Cat despre creme am folosit toata tipurile de la cele bio la cele de pe piata. Si aici se cunoaste diferenta: Mi-a placut mult una lancome fresh, apoi imi plac si unele de la Yves Rocher, si in ultimul timp am cumparat ceva de la planter's cu aloe vera care sunt naturale si foarte soft.
Cele bio mi se par un pic prea agresive parca si nici dupa mirosul lor nu ma dau in vant.
Rimel am folosit in general de la rimmel sau de la sephora. Acum am vazut ca au si la Planter's si cred ca e ok ca nu au multe chimicale.
http://www.planters-cosmetice.ro/index.php?act=linie&id=1



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Mersi, mersi ...

Am trimis si posterul si cred ca azi voi sta mai mult pe forumuri decat sa produc altceva constructiv sua destructiv ...hihihi

Citat:
citat din mesajul lui Andrada79
numai ca nu stiu ce crema sa fac si as vrea una alba ca pe margini sa cumpar jeleuri colorate si sa decorez asa http://family.webshots.com/photo/2947477560105212586jMBeuS



Foarte multe variante la crema perfect alba nu ai, dar pot sa fie delicioase.

Crema de unt, nu sunt mare fan...

Frisca cu intaritor sau gelatina, ca sa-si tina forma.

Crema de branza. Sigur am mai dat-o pe aici, ma delcar inventatorul acestei creme, desi poate o mai fac si altii, eu am facut-o din pura intamplare inainte de botezul fetei si de atunci o folosesc...permanent cand e vorba de copii.

250g mascarpone de calitate, 250 g branza de vaca (poti folosii si pasta de branza dar sa nu fie sarata), zahar pudra, vanilie, zeama de la o lamaie sau si mai bine si aromat de la o lamaie verde.
Branzele sa fie ambele la temperatura camerei fiindca uneori mascarpone se taie...ca untul...
Se freaca mai intai putin mascarpone, cat sa "se desfaca" se adauga branza cealalta, zaharul si aromele si se amesteca pana la omogenizare/ topitul zaharului.

E o crema absolut delicioasa, rapid si usor de facut, racoroasa, merge superb cu zmeura, capsuni, mure, ananas, kiwi (desi asta din urma se oxideaza putin), stafide, struguri si caise, mere sau pere usor coapte in cuptor sau pe plita.
Nu mi se pare ca merge prea bine cu afine si banane.

Suporta sa ii pui scortisoara (dar de regula aia ar fi o combinatie mai de iarna si ii altereaza usor culoarea), cacao, rom (clar nu pentru copii).

Se poate folosii la umplut/decorat torturi, la umplut tarte dupa care se pun multe fructe deasupra.

Ganache de ciocolata alba.

Asta e o super crema de acoperit torturi mult superioara cremei de unt insa desi e super usor de facut oricand poate sa te faca sa iti smulgi parul din cap si sa o iei de la capat.
In plus e indicat ca ganache-ul sa fie facut inainte cu o zi de ornare.
200ml frisca lichida (35%-40%)
420g ciocolata alba de buna calitate (adica care contine unt de cacao) rupta in bucatele
Pune ciocolata intr-un bol in care sa ai spatiu si pentru frisca si pentru amestecat.
Incalzeste intr-un vas (dublu dac ase poate) frisca pana incepe sa fiarba, o iei de pe foc si o torni peste ciocolata. Lasi doua minute sa se imprieteneasca si apoi amesteci sa omogenizezi ciocolata cu frisca. In mod normal trebuie sa se topeasca toata ciocolata, daca nu...10s microunde si apoi amestecat, repetat pana se topeste ciocolata. Atentie sa nu o arzi.

Crema se lasa 24 de ore la shazut pur si simplu. Poti sa o pui si in frigider dar atunci cand o scoti s-art putea sa fie prea tare pentru intins si atunci e iar nevoie de cuptorul cu microunde unde s-ar putea sa ti se prea topeasca crema si atunci e iar nevoie de frigider. Sau poti sa o tii 24h in bucatarie (frisca e deja fiarta) sau camara si atunci in mod normal cand o folosesti e la consistenta necesara pentru uns. Daca nu ai mai lucrat cu ganache e tare, tare important sa incerci inainte...cu jumatate sau un sfert de cantitate, doar sa te obisnuiesti si sa vezi ce inseamna o jumatate sau un sfert din ce ti-am zis, ca sa te poti orienta cat iti trebuie tie.

Dupa ce ai uns tortul cu ganache incalzeste paleta de uns sub apa fierbinte si mai trece-o o data peste ciocolata, ii da mai multa sclipire.

Inlocuind ciocolata alba cu de lapte sau neagra obtineti ganacheurile aferente, care sunt de nu stiu cat eori mai bune decat cremel cu unt si ciocolata - parerea mea. Se pot adauga si chestii producatoare de gust, cel mai bine in frisca cand e la fiert.

esme




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Esme, cand e vorba de crema de ciocolata eu nu am preferinte. Imi plac si cele de unt in combinatii cu nuca/alune dar si cele cu frisca care sunt mai fine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui aldaesme

Mersi, mersi ...

Am trimis si posterul si cred ca azi voi sta mai mult pe forumuri decat sa produc altceva constructiv sua destructiv ...hihihi

Citat:
citat din mesajul lui Andrada79
numai ca nu stiu ce crema sa fac si as vrea una alba ca pe margini sa cumpar jeleuri colorate si sa decorez asa http://family.webshots.com/photo/2947477560105212586jMBeuS



Foarte multe variante la crema perfect alba nu ai, dar pot sa fie delicioase.

Crema de unt, nu sunt mare fan...

Frisca cu intaritor sau gelatina, ca sa-si tina forma.

Crema de branza. Sigur am mai dat-o pe aici, ma delcar inventatorul acestei creme, desi poate o mai fac si altii, eu am facut-o din pura intamplare inainte de botezul fetei si de atunci o folosesc...permanent cand e vorba de copii.

250g mascarpone de calitate, 250 g branza de vaca (poti folosii si pasta de branza dar sa nu fie sarata), zahar pudra, vanilie, zeama de la o lamaie sau si mai bine si aromat de la o lamaie verde.
Branzele sa fie ambele la temperatura camerei fiindca uneori mascarpone se taie...ca untul...
Se freaca mai intai putin mascarpone, cat sa "se desfaca" se adauga branza cealalta, zaharul si aromele si se amesteca pana la omogenizare/ topitul zaharului.

E o crema absolut delicioasa, rapid si usor de facut, racoroasa, merge superb cu zmeura, capsuni, mure, ananas, kiwi (desi asta din urma se oxideaza putin), stafide, struguri si caise, mere sau pere usor coapte in cuptor sau pe plita.
Nu mi se pare ca merge prea bine cu afine si banane.

Suporta sa ii pui scortisoara (dar de regula aia ar fi o combinatie mai de iarna si ii altereaza usor culoarea), cacao, rom (clar nu pentru copii).

Se poate folosii la umplut/decorat torturi, la umplut tarte dupa care se pun multe fructe deasupra.

Ganache de ciocolata alba.

Asta e o super crema de acoperit torturi mult superioara cremei de unt insa desi e super usor de facut oricand poate sa te faca sa iti smulgi parul din cap si sa o iei de la capat.
In plus e indicat ca ganache-ul sa fie facut inainte cu o zi de ornare.
200ml frisca lichida (35%-40%)
420g ciocolata alba de buna calitate (adica care contine unt de cacao) rupta in bucatele
Pune ciocolata intr-un bol in care sa ai spatiu si pentru frisca si pentru amestecat.
Incalzeste intr-un vas (dublu dac ase poate) frisca pana incepe sa fiarba, o iei de pe foc si o torni peste ciocolata. Lasi doua minute sa se imprieteneasca si apoi amesteci sa omogenizezi ciocolata cu frisca. In mod normal trebuie sa se topeasca toata ciocolata, daca nu...10s microunde si apoi amestecat, repetat pana se topeste ciocolata. Atentie sa nu o arzi.

Crema se lasa 24 de ore la shazut pur si simplu. Poti sa o pui si in frigider dar atunci cand o scoti s-art putea sa fie prea tare pentru intins si atunci e iar nevoie de cuptorul cu microunde unde s-ar putea sa ti se prea topeasca crema si atunci e iar nevoie de frigider. Sau poti sa o tii 24h in bucatarie (frisca e deja fiarta) sau camara si atunci in mod normal cand o folosesti e la consistenta necesara pentru uns. Daca nu ai mai lucrat cu ganache e tare, tare important sa incerci inainte...cu jumatate sau un sfert de cantitate, doar sa te obisnuiesti si sa vezi ce inseamna o jumatate sau un sfert din ce ti-am zis, ca sa te poti orienta cat iti trebuie tie.

Dupa ce ai uns tortul cu ganache incalzeste paleta de uns sub apa fierbinte si mai trece-o o data peste ciocolata, ii da mai multa sclipire.

Inlocuind ciocolata alba cu de lapte sau neagra obtineti ganacheurile aferente, care sunt de nu stiu cat eori mai bune decat cremel cu unt si ciocolata - parerea mea. Se pot adauga si chestii producatoare de gust, cel mai bine in frisca cand e la fiert.

esme


nu mai pot sa citesc asa ceva!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE


dar si cele cu frisca care sunt mai fine.


si usor mai slab calorice .

Eu sunt tare pretentioasa si defapt prefer de la distanta cremele bavarois, dar de cand cu Lorelei sunt setata si pe cremele cu branza, ca deh

Mai vrea careva idei de creme? torturi? checuri? tarte? cup cakes?

Sunt aici cu un chef nebun de munca...

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

da,Esme

Caut de mult un aluat sfaramicios pentru tarta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

da,Esme

Caut de mult un aluat sfaramicios pentru tarta.



Aluat sfaramicios, ma gandesc ca e asa zisul aluat nisipos, perfect pentru tarte si biscuiti.

Ingrediente principale, zahar, unt, faina uneori se pune sau nu ou. Eu pun la tarte nu prea pun la biscuiti.

Nu e neaparat batut in cuie dar eu folosesc ori metoda 1,2,3, ori metoda, 1,1,2. Complicat...nu?

1 00g zahar;
2 00g unt;
3 00g faina;

sau

1 00g zahar;
1 00g unt;
2 00g faina;

cu multiplii aferenti

la asta din urma pentru faina pana la 500g adaug un ou iar pentru faina peste 500g adaug 2 oua.

Pentru o forma de tarta cu diametrul de 20-25 cm ai nevoie de un aluat cu 250-300 g faina.

Untul trebuie adus la temp camerei si taiat cuburi. Faina se pune intr-un bol, pe planseta sau in bunul mixer, se face cuib in ea in care se pun cuburile de unt, zaharul, oul daca se foloseste, eventual vanilie, scortisoara, cuisoara, sirop de trandafiri, iasomie (o lingurita mica) sau alte arome minunate. Se framanta ori cu mainile ori cu robotul minunat, dar nu foarte tare...pana ajunge la consistenta de sfaramicios. Apoi se strange intr-o minge, se acopera cu folie de nylon, sau se pune in bol acoperit cat de cat ermetic la frigider 30min-1H. Dupa care se intinde se pune in forma si se umple sau se coace neumplut dar cu o greutate in interior, in functie d eumplutura folosita.

Daca folosesti umplutura gen creme caramel, sau brulle, care sunt initial lichide si se fac impreuna cu aluatul iti sugerez cu caldura ca dupa ce ai tapetat forma de tarta sa o bagi la congelator pentru inca o jumatatea de ora, intre timp evident incalzesti cuptorul si abia dupa ce e congelata tarta sa pui lichidul in ea.

Eu folosesc aceasta reteta la facut minitarte cu o zi, doua trei inainte de eveniment si in ziua evenimentului le umplu. Fiind aluat nisipos se inmoaie foarte repede si uneori prea tare, de aceea daca umplutura e prea umeda e bione ca tarta sa fie mai intai unsa cu niste gem care nu va permite prea usor tartutei sa se inmoaie.



esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui BELLEANE

da,Esme

Caut de mult un aluat sfaramicios pentru tarta.



Si nea Ion ca e si el om... consecvent
Multumim, Belleane, Multumim Esme!

Azi merg si eu sa iau printesa! Mi-e un mare doooooor de ea!!!

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Multumesc Esme,

Tarta asta nu am facut-o niciodata acasa dar imi place tare mult. O sa o incerc in weekend cu mere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Salut!

Ina! Multa sanatate si fericire!

Sanatate maxima kinderilor raciti...Bietul Mirci! ...Laurita sper sa-ti treaca repede intinderea...sa te maseze B!

Si eu azi am facut tort...crema e tot cu mascarpone si frisca, zahar si frisca de padure...Abia astept sa aduc kinderii de la gradi!



Mergi la inceput