Fulgusori de nov.dec2009 (67)
Raspunsuri - Pagina 10
Laura B spune:
Cateva activitati simple, potrivite pentru varsta asta.
Albumul foto
Invata sa recunoasca fetele familiare (inclusiv a lui) si sa le asocieze cu numele
Dezvoltare motorie fina
6 luni… 1 an
Puneti intr-un album foto mic (din cel unde pozele sunt puse in buzunare de plastic transparent) poze cu el/ea, cu membrii familiei, cu prieteni apropiati, cu animalele din casa, cu jucarii, etc
Aratati regulat albumul copilului, aratand si vorbind despre imagini. Cum copilul incepe sa prinda obiectele intre degetul mare si aratator, va invata in curand sa dea singur paginile, va incepe sa vada pozele si sa le arate cu degetul.
Fetele cunoscute sau doar culorile il vor fascina cu siguranta in curand pe copil. Albumul foto va deveni repede o jucarie favorite.
Cuburi care cad
O sa mai treaca cateva luni pana copilul va putea aseza singur cuburile unul peste altul. Pana atunci, se poate distra daramand turnuletele. Daca face si zgomot cand cad, cu atat mai bine!
6 luni… 1an
Invata coordonarea mana-ochi
Construiti un turn cat mai inalt din blocuri de lemn sau plastic, ideal pe ceva ce va face zgomot atunci cand cad (lemn, gresie).
Lasati-l pe cel mic sa il darame. Cu cat exerseaza mai mult, cu atat va deveni mai bun -in acelasi timp si voi veti deveni mai rapide la ridicat turnulete.
Cucu-bau
Cand un copil incepe sa invete ca obiectele exista chiar daca el nu le vede, orice activitate in care obiectele apar si dispar va fi un hit.
6 luni… 10 luni
Intelegerea ca obiectele exista chiar cand nu se vad
Decupati o gaura in baza unui pahar de plastic sau a unei cutii mai mici. Introduceti un creion prin gaura. In capul creionului lipiti o figurina mica de plastic, sau o papusa pentru deget. Cand trageti de creion in jos, figurina dispare in pahar. Cand impingeti creionul in sus, figurina apare si-l surprinde pe copil:
“Unde-I ---- ?
Uite -----!“.
Cauza / efect
Pe masura ce copilul creste si incepe sa inteleaga, vor fi fascinate de intrerupatoare, telecomenzi, etc. folositi fascinatia si invatati copilul ca anumite actiuni vor genera anume rezultate
6 luni… 1 an
Invata despre cauza/efect si legaturile intre obiecte apparent departate
Jucati-va cu copilul aratandu-i si vorbindu-i despre ce se intampla cand umblati la intrerupator, sertare, incurajati-l sa sune la sonerie, aratati-i ce se intampla cand rotesti robinetele de apa, etc.
http://www.babycenter.com
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
lorelix spune:
Buna dimineata
ne-am trezit la 6, am papat si acum
off.noi cu puiul in acelasi pat..dar a dormit doar cu mine..taticul la job
Camy, mare grija cu enterocolita SANATATE MULTAAAAAAAAAAAAA
laurab,buburuzul meu se joaca cu tot ce prinde-n manute dar este fascinat de pc, tastatura, tv, mai nou a invatat de la vasilix( sot) sa tuseasca..si saracutzul este cam ragusit
lady,tiusca,adriana,camy,laura,luciandrea
OFFFFFFFF.SE PARE CA AZI
eu nu , v-am intrebat din curiozitate
XENA , FORUMISTA RAZBOINICA !!!
Daniel-Matei
sa fie SANATOS!
lorelix spune:
LAURA, FOARTE INTERESANT
Daniel a descoperit intrerupatorul , voi incerca treaba cu albumul de foto...dar ma tem sa nu le distruga
. Trebuie sa achizitionez un joc cu diverse forme geometrice
Daniel-Matei
sa fie SANATOS!
lorelix spune:
am gasit si eu cateva :
- 3-6 LUNI inele de suprapus ( sunt obiecte perfecte pt ca 1 copil mic sa le prinda, sa le miste si sa le duca la gura)
-5-6 LUNI cuburi mici( viu colorate sunt usor de manevrat si de observat), copilul va invata sa-si coordoneze miscarile mainilor, sa ia si sa arunce obiectele in diverse recipiente.
-5-10 LUNI seturi de jucarii de introdus una in alta, sunt obiecte de aceesi forma, dar de marimi diferite, care ajuta copilul sa-si dezvolte coordonarea miscarilor mainilor si sa invete ca obiectele exista chiar daca nu le poate vedea. o alta cale de a ajuta copilul sa intaleaga ca obiectele nu dispar este sa acoperiti o jucarie mica cu o ceasca, iar apoi sa o descoperiti. curand copilul va juca si singur acest joc.
-6-1 1/2 cutie sau cub pt activitati, acesta jucarie ofera copilului obiecte care pot fi manevrate, intoarse, impinse, apasate cu degetul sau lovite. are o varietate de accesorii, cum ar fi usi de deschis, mingi de rotit si discuri telefonice de invartit.
POZELE, ajuta dezvoltarea perceptiei vizuale a copilului( inclusiv focalizare, distanta, detalii, culoare si recunosterea imaginii)
CARTI, cititi-i cat de des puteti.alegeti carti cu ilustratii interesante, viu colorate. numiti si descrieti obiectele in timp ce i le aratati pe pagina. imitati sunetele de animale sau spuneti-i povesti.
Daniel-Matei
sa fie SANATOS!
vias spune:
buna dimineata
nu-s deloc mai bine cred ca o sa ma tina mult si bine nebunia asta de enterocolita. Intreba cineva daca se ia...ieri la spital cand mi-au luat sange mi-au spus ca vad daca e infectioasa sau nu...daca e infectioasa ma retin la spital. Si mi-au dat drumul, banuiesc ca nu se transmite, plus ca deja azi e a 5a zi de cand o am si bebe e bine, multumesc lui DD!
Cum ma joc cu bebe???????
Si eu ii arat albume foto, reviste (ii plac), carti colorate,centrul de joaca dar ii pun foarte multe jucarii ca se plictiseste repede, peturi mici de 0,5l cu putina apa inauntru (ii plac si astea f mult)....si garla de jucarii pe care le are....si astea il mai tin ocupat. Eu iau animalutele de plus si le imit...el rade... Ii dau castronasele lui de plastic (are vreo 2 cu care se joaca) plus lingurite, dansam foarte mult, cantam, cand e si Cris acasa ne jucam de-a v-ati ascunselea....
daca imi mai vin in cap...va mai spun..
LauraB ti-am raspuns la amandoua intrebarile mai sus!
acum cobor sa-i cumpar lui Flavius biscuiti adecvati varstei lui...
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
lorelix spune:
nu v-ati trezit??
eu sunt singura pe forum?
Daniel-Matei
sa fie SANATOS!
tiusca spune:
Buna dimineata!Inca beau cafeaua....de la vremea asta simt ca as mai dormi.Bebe inca doarme..
Camy-imi pare rau canu te simti mai bine,dar cu siguranta iti vei reveni repejor.
Laura -si noi ne jucam cu,cuburi,mingiute de plus.cantam,dansam si ne uitam la fratior cum se joaca...
Azi au anuntat astia ploaie?Nu ma asteptam sa vad ca e inchis afara..
O zi buna
My_Lady0091 spune:
neatza
lauriciuleai chef de glume..ai?
eu nu am probleme sa ii dau Beccai sa guste din ce mai mananc eu..si ce cred ca nu i-ar face rau...stiu ca nu e cum scrie la carte..dar una e sa il indopi cu acele alimente si alta e sa ii dai sa guste..0,001mg
lucy...eu nu am trimis ploaia..doar am rugat-o sa plece
camelush...imi pare rau de ce ti se intampla....dar nu te speria scumpo...enterocolita nu trece in 3 zile..dureaza cel putin 2 sapatamani de tratament.rabdare iubita...multa rabdare
a_driana...nu te speria de rahitism...probabil ti-a spus sa ii dai calciu si vit.D3...in doza mai mare...va trece si asta.
acum asteptam vesti de la tine..si eu am transaminazele mari la ficat...iau essentiale forte n...e posibil sa fie de la stres...sarcina(bataile incasate de la bebe)...oboseala..asa ca nu te speria..daca iti ies transaminazele mari..sa faci testele de hepatita..eu le-am facut..B si C....sa scapi de griji
roxy...pe unde umbli mamicule?
xena..te-am botezat..deci iti sunt nasa nu?
tiusca...stim atat de putine despre tine...nu vrei sa ne povestesti sau asa esti tu mai rezervata in toate..?
si eu ma joc cu Rebe mic...cu jucarii de plush care zornaie...
ma ascund si fac ,,cucu-bau,,....si rade de nu mai poate...o pun in fatza oglinzii..si fac cucu-bau..o iau din ftza ei si o pun iar..se prapadeste de ras....butoneaza telecomanda...tastele la laptop....rade la poza ei de pe desktop...povesti inventate ii spune taica-su..eu nu am rabdare..imaginatie da...ne jucam in caditza..am invatzat-o de vreo 2 sapt..sa dea din maini si picioare...imi stropeste tot patul..si rade de nu mai poate...
am invatat-o sa scoata limba...face numai baloane la gura
ieri am invatat-o sa isi traba patura in cap..ei si nu spui ca azi dimineatza a tras paturica de pe marginea patutzului si a pus-o in cap si mormaia...gangurea..tipa extaziata cu ea in cap...
vorbeste cu jucariile..are jucariile ei preferate..eh..daca mai stiu mai spun..acu is prea multe...
gata epopeea mea
Mariuca acasa la buni 20.04.2010
cum s-a nascut broscutza mea
" Sunt o pana de vultur pe coama unui leu/
O crusta de sare sub unghia unui zeu..."
Sum,esse,fui-by me
My_Lady0091 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tiusca My_lady-ce-ai vrea tu sa sti despre mine? |
totul...zi-ne o poveste pe scurt
Mariuca acasa la buni 20.04.2010
cum s-a nascut broscutza mea