**Capsunele-n scutecele (119)** Bun Venit Dominic

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Liviana, Alynta multumesc de incurajari. Eu sper , dar stiti cum e, mie cand imi intra o idee in cap trebuie materializata imediat, altfel incep sa disper, nu stiu de ce. Asa ca vreau sa vina cat mai repede.
Liviana, mergem la sora mamei mele care e si nasa noastra de cununie si nasa ELizei. De abia astept.

Referitor la case - ati asculatat-o pe Carmen HAra aseara la HAppy hour? zicea ceva de genul ca cei care au case vor fi binecuvantati in viitor deoarece dupa alinierea planetelor vor reveni la traiul de la tara........nebunie curata..........deci LIVIANA NE MUTAM LA TINE!!!!!!!!!!!!!!!

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

salutare,

in ultimile zile imi rasuna in minte cuvintele Micai. Acu, fata sper sa nu creada ca iar ma leg de vorbele ei..dar pus si simplu as vrea sa sa impartasesc in continuare cu voi, faza cu dulciurile.
Cu cat ei cresc am observat ca au tendinta sa isi delimiteze spatiul, asa ca nr 1 al meu mereu ma intreaba : la ce ora il iau si cand apar, ma intreaba: ce mi-ai adus?!

nu ii aduc mereu, dar am o pretena care ma cearta..sa am mereu la ceva la mine. Acu situatia e diferita: R e cu dulciurile si ar mananca 10 oua Kinder odata, David nici jumate nu ii trebuie, cealalta jumatate o doneaza.
Mult timp cand R era mai micutz i-am interzis dulciurile iar cand la micul dejun am vazut nutela la gradinita, am facut atac si am crezut ca le strang pe alea de gat. Apoi vb cu alte mamici mi-am dat seama ca cea care exagereaza sunt io. oamenii astia au crescut si ei cu nutela si eh sunt sanatosi..nu toti,,,ca sunt exceptii ca peste tot, nu toti sunt ca mine, nu isi cumpara niciodata ceva dulce, iar daca primeste, o pastreaza sa o de-a mai departe, (noroc de sotz ca el cumpara si desface )

Si, atunci mi-am pus intrebarea, aceeasi intrebare pe care o puneam si Ellei odata: ca schimba vioara cu paleta..adika io uneori sunt nemultumita cu ceea ce mi-a fost ingradit in copilarie (de ex, cel mai acut am simtit lipsa somnului de dimineatza, mai ales in primele zile de vacanta) si atunci daca io ii interzic in mod repetat si neintrerup as zice..ca nu am evoluat deloc.

Mi-a trebuit sa il am pe David, sa fie tot al meu, sa imi dau seama ca e gresit sa emit judecati generale de valoare. Copii sunt diferiti, iar daca nu ii inteleg nu fac decat sa ii distantzez.

Acu sa nu credeti ca le dau dulciuri. Robert are 22 de kg si e mare, are si 1,20 indiferent tre sa fiu cu okii mari pe ce mananca, chiar si dulciuri, uneori zi de zi, sub diverse forme.
Dar nu ii zic niciodata sa manace ceva ca apoi primeste desert. am intalnit de doua ori afirmatia.

Dar, cand colegu meu avea delegatii si venea acasa, niciodata nu aducea nimic. evidnet ca avand delegatii doar in DE, nu avea sens sa cumpere ceva de suvenir, asa cum imi doresc ca copii sa isi iubeasca revederea cu parintii asa nu doar pt ceea ce are in traista.
Mai e un aspect, io cand merg in ro am o adevarata durere de cap, finainciar si la ingraditul bagajelor. Acu 2 ani am plecat asa pe nepusa masa si nu am luat la nimeni nimic si nici nu am primit nimic si a fost ff bine. Asa ca ma orientez pe loc si gata. Schimbul asta de cadouri ma omoara

Mi-a placut expresia Ioanei de la Cluj cu supradozaj, la noi nu exista..din cate pove voi ai mei sunt pe ultimul loc la cadouri, nici pe Thomas nu il iau, si ma gandesc daca sa i-l procur lu David de ziua lui.

Noi anul acesta pe D il vom serba acasa. pt ca e luni si dimineatza o sa ii duc tort la cresa, e ultima zi de cresa de altfel si seara ii invit vreo 7 copii acasa. tocmai am aflat ca 2 fam sunt in ro, asa ca mai aduc de la gradi 3 copii. Sunt copii de-a lu Robert, dar parca nici nu ma pot apropia de parintzi care au copii in cresa cu David. Asta e..si sa il serbez in We urmator..nu, copilul ar if dezorientat la cete zile are. La 1 an am facut la o gradinitza, la 2 anieram in ro. La Robert am facut la la gratar si acasa. de obicei, in funtie de cum pica ziua.
evident ca nu imi ajunge timpul...pacat ca nu e vorbitor forumul asta

Edit: David a inceput deja acomodarea la gradi si e asa vioi.
Info conteaza, stii voi zicala, daca stiam. Intre timp am aflat ca imi pot alge io edu lu David initial mi-a spus Dna ca are copii destui..tra la la..dar apoi, dupa ce si-a spart R capu mi l-a luat pe D instantaneu, asa ca D cum o vede cum ii sare in bratza. Azi e si ziua ei, mi-a spus R aseara, dar nu l-am luat prea in serios

Mergi la inceput

iar io

in legatura cu crizele. Mai avem si noi destule, cand le face el mare ma prostesc si io..ii bat din picior si il bufneste rasu si trecem mai departe..D in schimb se da cu capu de pamant sa impresioneze.
Dar imi iau mereu morala atat de la coleg cat si de la edu, si mi-am spus stop pt ca nu-s io aia care "stric copii". Asa ca am readus de ceva timp in prim plan: consecventza. Cu cat is mai consecventa, cu atat au crize mai putine, cu cat le explic mai mult, fara sa ii grabesc, cu atat ne intelegem mai bine. Nah, nu toti au timpu meu, dimineatza mai spunem o poveste, mai facem una alta si la 9 sunt si ei la gradinitza, nu ii iau de o aripa.

Dar uneori asa ce imi vine sa cedez..mai mia.
De ex: nu au voie sa duca lega la gradi. si am constatat cu stupoare ca d il asculta pe tat-su si pe mine ,nu. Halal asa1 asa ca stau acolo pan lasa jucaria si isi alege altceva. Mda, trebuie timp fara presiune si merge snur.

Ei se simt in suguranta cand au anumite ritualuri, Dar David tot nu doarme noaptea. mi-am facut si planu sa ii schimb patul, ma costa peste 500E un pat (pat, rost si saltea)..mai asteptam, ca altu prost nu iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaraspt spune:

Hello! Nu am scris de foarte mult timp, sunt in urma tot timpul cu cititul, dar ieri am reusit sa citesc tot .

La multi ani capsunelilor sarbatoriti si mamicilor de capsunici!

si noi ne pregatim de sarbatorit acasa, stiu doar ca tortul va fi Thomas.

Am vazut poze superbe - mai ales cu multe fetite .

Ana mi-au placut ideile tale pentru activitati si am cules ceva idei si de pe site-ul indicat de Betty.

Betty te inteleg cu evaluarea Andreei. Si la noi a durat ceva pana a folosit persoana intai, dar acum foloseste cateodata 'mi place/ ti place' . Ma ingrijoreaza ca vorbeste mult, dar cateodata fara subiect sau fara predicat. Se exprima cateodata asa greoi sau atunci cand vrea sa spuna multe lucruri sare peste cuvinte. Oricum si aici a progresat, tin minte ca asta iarna ii trebuia traducator cand povestea ceva cu pasiune, acum intelegi chiar daca mai lipsesc cuvinte.
Legat de job eu zic sa aplici indiferent de marimea firmei, conteaza mult colegii de birou, mult mai mult decat 'numele' firmei. Important este sa faci ce-ti place, iar recompensa sa fie pe masura.

Pentru ca vorbeati de filme, iar eu cand am putin timp liber incerc sa vad ceva deosebit, asa ca va recomand si eu cateva: Le concert de Radu Mihaileanu, Coco avant Chanel; Vicky Cristina Barcelona sau un film englezesc usurel: Easy Virtue. Toate sunt ne-americane si tare se vede.
Din cele care care au avut nominalizari la Oscar recomand Julie & Julia; It's complicated; Inglourious Bastards. Avatar si Alice merita vazute pentru experienta 3D - mie mi-a placut mult mai mult Alice. Si despre documentare v-as putea recomanda multe, astazi pentru fetele care bucataresc: www.imdb.com/title/tt1134897/episodes" target="_blank">In search of perfection. Sper sa va placa - le gasiti voi cumva .

Legat de dulciuri: greu. Lui Matei ii plac dulciurile. Si mie. Si sotului. Oricum primeste, dar trebuie descurajat sa primeasca ori de cate ori cere. Sau sa-si faca o obisnuinta ca primeste de la anumita persoana/sau anumit moment al zilei ceva dulce. Si mereu sustin ca nu trebuie sa stie gustul tuturor dulciurilor din lume - sotul meu cand isi ia ceva ii da si lui sa guste.

La multi ani Ana Teodora!

Edit: Nu v-am povestit de Matei: noi activitati in casa mai slabutz, caci stam mult pe afara. Doar daca ploua f tare nu plecam. In casa facem puzzle, lego, sau se joaca cu masinutele/trenuletele. De obicei singur. Inca vrea sa-i citesti cu orele. De desenat nu deseneaza decat cifre. Mai nou a inceput sa faca si cate un cap de copil. Inca culoarea lui preferata este negru .
Inca nu i-a uitat pe Tom si Jerry, tot timpul povesteste despre ei. Asa ca noi incercam sa-l 'saturam' cu Thomas, sa uite cumva de ei.
Si are imaginatie: era la ai mei de Pasti si eu beam o cana de lapte. Si Matei care era langa mine pe canapea vine si-mi sare in brate. Sotul l-a intrebat de ai facut asta, uite s-a varsat laptele. Raspuns: Am vrut s-o sperii pe mami si s-a speriat si laptele .

Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

LA MULTI ANI Ana si Mario Luca sa cresteti mari si sanatosi

didi cui i-ai spus tu La Multi Ani??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Androix!
Ana Teodora de Madi!
Betty ce dragute sunt fetele! Iar imi vine asa pofta de bb2, care inca nu vrea sa vina.
Didi e o placere sa te citeasca omul. Pe mine mereu ma aduci cu picioarele pe pamant. Am ajuns sa fac si eu o obsesie din asta cu dulciurile. Mai sa-l mut pe Andrei la alta gradinita din cauza ca le dau ciocolata Kinder la gustare uneori. Desi daca stau sa pun in balanta in ansamblu sunt foarte multumita de gradinita, personalul e super ok, copilul meu e vedeta acolo. Am si eu fixul cu Kinderul, care e de 2-3 ori pe luna. Cred ca-mi trebuie mie un control la cap si copilul lasat acolo unde e ca ii e bine.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Liviana, suntem vreo 15-18 persoane cu copii cu tot (deh, neamu’ mare…fara prieteni) si nu avem loc.

Aaa, daca ar fi ca la Didi, sa vina doar copiii, ar fi ceva. Dar la noi, cred ca pana la varsta de scoala, vin copiii+parinti (adevarul e ca nici eu nu as lasa-o pe Ana singura la o aniversare la varsta asta. Bine, cred ca nici al adolescenta n-as lasa-o, dar atunci nu cred ca ma mai intreaba nimeni).

Stiti vreun restaurant care sa aiba loc de joaca???

McDonals nu-mi place. Am fost la ziua unui copil la cel de la Brancoveanu, in vapor sau ce e ala: spatiu miiiiiiic si nici o distractie in afara de hartie si culori. Plus ca dupa 1h-1,5h ne-a dat afara. Nici nu am terminat de mancat.

Locuri de joaca: am cautat pe net si m-am inspaimantat: preturi maaaari pt o mana de cartofi prajiti si ceva snitel, min. 10 meniuri pt copii de comandat, chiar daca nu avem atatia copii, dreptul lor de a mai aduce in paralel alta petrecere in acelasi loc, +meniuri de parinti min. 5+…HORROR!! (am fost si la o aniversare la loc de joaca, ca invitati, si nu mi-a placut).

Didi, cu schimbarea patului…io sa stii ca te am pe tine de reper.
Ana inca doarme in patut (si ce bine e, ca asa nu se da singura jos ca sa circule prin casa daca nu are somn seara sau la pranz). Dar si eu m-am gandit ca acum la 3 ani sa-I iau pat (desi speram sa ne mutam mai intai, dar vad ca mai dureaza).

Dulciurile: anul trecut cand am fost la dr. Palicari (care este si nutritionist de copii) m-am “plans” de sot ca parca ii da prea multe dulciuri Anei (mai ales cioco). I-a explicat ca nu e buna prea multa, bla, bla,…dar cand sotul nu era atent, mi-a spus sa nu mai fiu asa restrictiva cu dulciurile (adica de Pasti si Craciun, cum vreau eu, e prea rar), ca de obicei tulburarile de alimentatie de mai tarziu vin din restrictii exagerate. Ca este important sa ii invatam pe copii sa fie echilibrati/ponderati in general si nu sa se abtina. Pt ca nu voi fi mereu cu ea si daca ii interzic acum, cand va fi singura va da iama in toate dulciurile si de aici problemele…Ei, de atunci am o atitudine f relaxata in privinta asta: in general dulciurile la noi sunt cele de casa, dar nu ma mai crispez cand ii dau ciocolata, bomboana pe bat, inghetata. Nu stiu sa va spun frecventa cu care le mananca. Clar nu in fiecare zi, nu inainte de masa, nu inainte de somn. Dar, de cand m-am relaxat eu, am vazut ca nici ea nu face abuz: nu mananca un ou kinder intreg (de fapt cred ca nici jumate, restul mi-l indeasa mie in gura), din bomboana pe bat (preferata ei, pe care o cumparam 1 data/luna) linge de 10 ori si o arunca singura la gunoi ( cica a ajuns la bat), daca vreau sa-i dau 2 bonbonele M&M (ca are 2 ani) imi zice uneori ca vrea doar una,…deci e fata rezonabila.

Cu mancatul in parc/locuri publice, iar n-am stress (poate pt ca am mereu ceva la mine de mancare?), dar m-am gandit ca nu o pot creste in glob si mereu vor fi altii care vor avea ce nu are ea: acum mancare/jucarii, mai tarziu haine, chestii electronice. Asta e: nu intotdeauna avem ce au altii si nici altii ce avem noi. Vede in parc copii cu pungi colorate (probabil pufuleti, napolitane), intreaba ce au acolo, ii zic ca "probabil ceva biscuiti".
-vreau si eu
-azi nu avem biscuiti. Avem banana/mar/cozonac/…vrei?
Uneori vrea, uneori nu.

Eu mi-am dat seama ca de fapt, de cele mai multe ori, ei nu vor ce au altii, ci sa manance si ei in momentul ala, cand mananca altii. Cel mai bine am vazut asta al inot: dupa ora de inot, ne strangem cu copiii in camera de aclimatizare si fiecare scoate din traista ce are: unul banana, altul mar, morcov, sandvis (fiecare cu ce are acasa si ce-i place copilului propriu si personal). Locul e ff stramt, copiii se joaca si noi le bagam in gura. Intr-un an de zile, nu cred ca am servit de 2 ori pe altii sau sa ne fi servit altii pe noi de mai mult de 2-3 ori pe motiv ca intreaba copilul ce mananca ceilalti si pofteste. Si de obicei, cand am impartit mancarea, copilul respectiv nici nu a mancat ce i-am dat (la fel Ana), pt ca fiecare aduce la pachet ce ii place copilului lui. Si nu prea se potrivesc gusturile.

De asta zic ca la ei e mai mult sa faca ce fac altii, adica sa manance si ei cu altii. Sa vezi cand cere unul apa, cum in secunda 2 au cerut si aialalti apa.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Mica, lu`´ Androix i-am urat sa petreaca si pt noi

acu vad ca se serbeaza azi si Cosanzeana- Ana, La multi ani!!! sa va traiasca Madi

io is cu asta mare acasa..care isi face ordine in camera, ca maine are musafir . am fost la gradi si am vazut ca D se juca bine mersi in gradina afara si l-am luat doar pe cel amre si pe asta mic merg sa il iau in drum spre Musikschule, ca doar e marti.

he he..An@, la copii asa de mici nu ma bag fara parintzi, dar fiiind luni, cred ca numai mamele apar, si doar al nostru tata ca doar e zi de nastere, deci are liber. dimineatza o sa il duc sa il serbeze Dnele la cresa, dar apoi il iau sa doarma de gatu meu si apoi la pe la 4 sa ii aduc si pe cei mari. V-am spus ca R de ziua lui, pe 13 nu vroia sa ma lase sa ii schimb data din calendar ca nu au fost copii la ziua lui sa ii sufle in tort, asa ca 13 sept a fost tot 12 pan au venit copii si si-a pus dorintzele, nu a contat ca suflese si in unul pe 12 si pe 13 si pe 14 la gradi ca saracu vineri pe nu mai stiu cat..cu copii luati de la gradi m-a intrebat foarte serios daca el face 6 ani, ca 5 facuse odata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msemcu spune:

Ella, La Multi Ani pentru cel mic, care vad ca nu mai este asa mic!! Si mi-a placut foarte tare tortul! Am si eu o nepotica fascinata de dinozauri care cred ca l-ar aprecia la maxim! Noi sintem mai degraba cu Mickey, Minnie si Daisy .
Doxinu, la Iasi nu avem veverite asa prietenoase sa vina sa manance alunele din mana, ca tare le-ar mai place si fetelor sa hraneasca pe cineva. Acum ne consolam cu catelusii si pisicile din parcare, plus cei de la bicu .
Betty superbe fetele tale! si ce bine seama amandoua!
An@ perfect de acord cu tine cu mancatul afara si cu imitatia! In ceea ce priveste mancatul dulciurilor, eu am trei gaze care reactioneaza total diferit: Petra este fun maxim si ar manca oricata ciocolata i-as da, Mara are momente si momente iar Maia cred ca imi seamana si mananca destul de rar, doar asa cand o apuca cheful!
In ceea ce priveste locatia pentru ziua de nastere, noi am iesit de obicei la cate o pensiune. Anul asta insa mergem la gradi si cred ca trebuie sa facem si acolo un tort! NU am stabilit inca nimic, dar mi-ar prinde bine o iesire, cu iarba, liniste si pasari care sa cante in jur!
Aici pun cateva poze de la ultima noastra excursie la munte http://picasaweb.google.co.uk/msemcu/CiumarnaAprilie2010?authkey=Gv1sRgCJGJ1fSemNHI1QE#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

La Multi Ani Androix

Mergi la inceput