ochelarii de vedere -un lux in Romania

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

asa e cum zice xio, exact aceeasi lentila poate costa aici 50 de lei, dincolo 350. tot zeiss, tot din plastic, tot cu protectie de calculator. doar ca o optica mica, de familie, poate are sediul cumparat, mobilat mai modest,nu plateste chirie, lucreaza acolo familia deci au cheltuieli mici cu personalul... opticris sau optiplaza au spatii enorme, in locatii de lux, chirii mari, arata ca din reviste, personal numeros... si adaos mare

de ex aici unde mi-am facut eu cea mai scumpa rama era 250 de lei, la mall la optiplaza cea mai ieftina era 200.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu am dat in Franta acum vreo 4 ani 300 euro pentru 2 perechi (era oferta 1 pereche de vedere + una de soare cu dioptrii); Iar acum 2 ani am dat 1100 RON pentru o pereche la Optinova. Dar mentionez ca lentilele sunt din plastic, heliomate, si subtiate (am dioptrii mari, aproape de -5, si am vrut rama usoara)... Inca ii mai am pe cei de soare facuti in Franta, sunt excelenti vara .

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Eu am lentile cu protectie pentru toate tipurile de "lumini" calculator, bec, zapada, faruri de masini, soare, etc. Plus ca am miopie si o lentila are cilindru. Au fost aduse din Germania cu tot ce le trebuie, la documentele de insotire ma refer. Au costat 450 de lei. Normal ca incercau sa-mi bage pe gat rame la fel de scumpe insa, fiind invatat deja cu procedurile lor, le-am refuzat sugestiile si am ales rame care mi-au placut mie si ca forma si ca pret. In jur de 100 parca au fost. Consultatia nu mai stiu, vreo 50 de lei. Eu imi fac controale cam la doi ani si miopia mea da inapoi, asa ca tot trebuie sa-i schimb, lucru care nu ma prea incanta.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Pozele_mele

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

l-am intrebat si eu exact cat a dat pe ochelarii fetei ultima oara pe sotul meu si mi-a spus ca 245 euro au costat nu 300 cum banuiam eu dar am spus despre lentile cum sint si plus de asta cred ca asta mica si-a ales si rame scumpe.Cel putin din ce spuneti voi asa reiese.
In Austria i-a facut .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ea cam la doi ani are nevoie de lentile noi insa ramele e prima oara cand le schimba.De obicei ii pune lentila noua in rama veche.Acum insa nu s-a mai putut pentru ca nu se mai potrivea am zis asta.Este singura dintre copiii nostri care poarta ochelari asa ca nu este o suma enorma insa daca ai doi trei copii cu ochelari si daca ii schimba si mai des de doi ani este greu cred.
Normal ar fi cred eu macar la copii asigurarea sa acopere o parte din costul lentilei , nu stiu cum e prin alte parti .
Ma gandeam ca sunt o groaza de familii in mediul rural mai ales care chiar la 30 euro perechea de ochelari nu si-ar permite prea des schimbarea lor.Pentru copiii lor chiar devine un lux.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefiuta spune:

multumesc mult pentru sugestiile voastre, adevarul e k nu caut fite si nici firma, doar niste preturi decente si cat de cat calitate. din pacate trebuie sa tin cont de anumite aspecte pentru ca nu vreau sa-mi schimb rama in fiecare an, e deajuns ca schimb lentilele. am astigmatism cu hipermetropie(2,50 la unul si 2,75 la altul), anul asta vad ca au stagnat dar mi-a aparut si un minus 1 la dreptul si chiar e f nasol. stau mai mult de 8 ore in fiecare zi in fata calculatorului si plec acasa cu niste ochi terminati, rosii si f umflati. daca mai stiti centre de genul asta va rog sa le scrieti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

Raman la idea ca ceva costa mult doar daca nu stii unde sa cauti in bucuresti , daca iei prima locatie intalnita fara sa sondezi piata da va fi scump , exact ca la piata

Eu mi-am refacut ochelarii acum vreo 4 ani , cu rame , ramele le am luat dintr-un loc unde nu am dat mai mult de 20 de lei , dar ptr lentile care sunt cele mai importante ptr ochi am cantarit bine si am cautat preturi , am o fotofobie , deci trebuie sa port heliomat , in concluzie cu totul m-a costat cam 180 leiatunci , acum daca ar fi sa ii refac aceeasi pereche de letine a ajuns undeva la 200 si tot cred ca as iesi ieftin

in general spatiile mari , in centrul capitalei cat si in zonele ce se stiu mai scumpe e bine de ocolit

In zonele berceni , pantelimon , iancului , militari , rahova dar nu in malluri poti gasi lentile cat si ramele aferent cu preturi modice , acum depinde ca paote 200 lei ptr cineva nu este un pret mediu sau modic , realitatea asupra unui pret sau a calitatii difera de la individ la individ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Eu am intrebat daca lentilele vor fi heliomate, madame mi-a zis ca nu se poate deoarece ele sunt progresive si sunt facute pentru interior.
In acelasi timp ochelarii nu sunt facuti doar pentru interior deoarece i-a recomandat sa nu-i dea jos decat cand doarme.
Ma poate lamuri cineva care-i adevarul si de ce la pretul asta frumos nu poate beneficia de letila heliomata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Mai din ce-mi aduc eu aminte, heliomaticele nu se deschid chiar ca o lentila normala, raman o idee intunecate. Sotul tau lucreaza in electronica si are nevoie de claritate, probabil de asta nu-ti recomanda. Cand am plecat eu din Ro doar ce aparuse la noi (in cabinet) lentilele progresive si nu stiu sigur daca erau heliomatice.

Dar tu nu poti contramanda totul si sa mergi la o optica de cartier?
Sau mergi si cere macar parerea unui alt optician, poate gasesti unul dragut si-ti explica cum sta treaba.
Eu am uitat multe, dar miercuri voi incepe iar munca aici, intr-o optica medicala, chiar sunt curioasa cum este

Am recitit prima ta postare si presupun ca ce-a de-a doua pereche de ochelari ce v-o putea face in juma de ora la un pret mic, ar fi o pereche pt aproape, care necesita o lentila simpla clara si o rama made in china.
Lentilele progresiva sunt al naibii de scumpe caci sunt si de departare si de aproape si nu sunt ca bifocalele de are 2 lentile lipte una-n alta si este lipitura vizibila si deranjanta la vedere ci coboara sau urca diopria in trepte in aceiasi lentila.
Cand povestesti, povesteste totul, caci fiecare extra la lentila costa, si nu putin. E posibil totusi ca la un cabinet mai simplu si nu unu de firma sa gasesti aceleasi lentile la un pret mai ieftin. Cum spunea si Xio, unii pun adaos de 200%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Azi mi-am dat comanda pt. ochelari. 25 de lei lentila cu antireflexie , era 50 una daca luam Zeiss dar n-am nevoie , ca si asa ii port f. rar.
In total am platit 180 de lei , asta din cauza ca mi-am luat rama de 110.
Fetele din Canada , mai sunt ochelari la Dollarama sau 1$ ?
Ca de acolo mi-am luat niste rame fantastice si le-am pierdut :( (stiu ca am mai zis asta , dar mna :P )

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput