Alocatia pana la 3 ani

Alocatia pana la 3 ani | Autor: G.AURA

Link direct la acest mesaj

Fetelor am o intrebare in legatura cu alocatia pana la 3 ani,am un baietel Sebi pe 2 iunie facem 2 ani,nascut prematur ,incompatibilitate de rh,icter accentuat in jur de 3 saptamani la fototerapie,problema este ca,inca nu mergem cum trebuie,marcata hipotonie axiala,ce credeti ne incadram la alocatia pana la 3 ani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Nu cred ca ti se poate raspunde pe forum la asemenea intrebare. Si intrebarea este pusa oricum gresit. Intrebarea corecta este: mi se poate emite certificat de handicap pentru afectiunile pe care le are copilul meu? Iar raspunsul corect din punctul meu de vedere: numai un doctor iti poate spune. Dar numai dupa ce il vede. Iar apoi, iti poti pune problema alocatiei.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G.AURA spune:

In primul rand la toate controalele de pana acum medici nu au folosit cuvantul handicap ci deficit locomotor nici pan cap nu mi-a trecut sa scot certificat de handicap deja simt ca suntem mai grav de cat am crezut eu,dar ai dreptate am citit si asa se procedeaza,astia sunt pasi,problema a fost pusa de kinetoterapeut daca ma intorc la servici sau prelungesc pana la 3 ani,eu stateam cu fetita acasa inainte sa il am deci nu am avut indemnizatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Imi pare rau pentru voi. Nu am vrut sa par dura. Dar asta este ordinea, din pacate. Fara certificat de handicap nu se poate. Daca este cazul, fa demersurile necesare si obtine-l! Nu este vorba doar de alocatie ci si de indemnizatiile aferente handicapului (care ajung undeva la 700 de lei in cazul handicapului de gradul I, copiii sub 7 ani fiind incadrati, de regula, la gradul I). Eu, totusi, sper ca nu este vorba de un handicap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G.AURA spune:

Stai linistita,multumesc ptr.raspuns,pe mine ma scarbesc medici astia si am fost la cativa,copiaza unul dupa altul in momentul cand le arati unde ai mai fost,intrebi de o mie de ori daca este nevoie de un rmn,il platim nu este o problema,nu spun nici da nici ba,iar raspunsul final se recupereaza dar multa kinetoterapie,dar el e bine merge cat de cat sunt altii saracii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Si eu am o fetita nascuta prematur (o prematuritate destul de mare) si care acum are un an si sapte luni. Nici ea nu merge cat ar trebui sa mearga de bine la varsta asta (hipertonie musculara) dar totul se rezolva prin rabdare si exercitiu. Eu nu inteleg de ce vrei sa prelungesti statul acasa. Eu cred ca socializarea cu copii o sa ii mareasca ambitia si s-ar putea sa te uimeasca cu progresele. Deci el sigur nu e un caz pentru certificate de handicap.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput