Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (10)
Raspunsuri - Pagina 8
nikolici spune:
ana , no comment!
in 22s cu si mamica dewww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)
nikolici spune:
Eu sunt derutata, am fost ieri la drita mea si prin urletle Karinutei, am intrebat-o de nasterea in apa.La care ea imi zice, ca travaliul il voi petrece in apa pt destinderea perineului, iar nasterea o vom avea pe masa,Excuse me???Si ii zic , dar stiti as vrea sa nasc totusi in apa, ca altfel cu nastere pe masa fac epidurala fara sa ma chinui, raspunsul ei a fost daca bb nu este mai mare de 3000 gr, incercam apa, altfel nu ma sfatuieste, plus ca vezi doamne ca sunt riscurile ca bb sa inghita din resturi.Am plecat cam ametita de la ea.Cred ca ii este frica de nasterea in apa!
in 22s cu si mamica dewww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)
sovietica spune:
Nikolici, nici nu mai stiu daca te-am tzucat de primire. Uite, o fac acum :)
I-am trimis mail acum unei fete care a nascut in apa la CMU, sa imi zica detalii. Eu stiam ca ea a nascut sub apa acolo, pana la capat. Si a fost foarte multumita de ei. M-as fi dus si eu acolo, dar mi se parea f scump.
Nu sunt de acord cu temerile doctoritei tale, eu pe amandoi i-am nascut printre toate resturile posibile, sa fim seriosi, ei dupa ce ies nu vor trai in mediu steril...
Cam toti doctorii din buc nu sunt de acord cu nasterea sub apa, dar nu ma asteptam sa aud asta si de la acea maternitate, unde sunt echipati cu tot ce le trebuie exact pentru nasterea acvatica! Mai ales ca deja ai o nastere la activ, eu as fi mai relaxata la bb2. A iesit zana din mine ca din pusca la a 2-a nastere. Cum simti si tu...
Bine, eu am facut si sport inainte sa nasc.
peseu:
ti=am vazut filmuletul cat de frumoase sunteti amandoua!
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara
alina_k spune:
Nikolici, pai ce fel de nastere in apa e asta, daca nu e in apa? Si cum sa nu poti naste in apa daca e bebe mai mare de 3000g? Tocmai, daca e mai mare, ar putea sa te ajute apa... si in plus, 3000g e chiar putin... La Constanta s-au nascut copii de 4 kg in apa fara epiziotomie, si cred ca e cum zicea si Sovietica, a doua oara ar trebui oricum sa fie mai simplu!
Si eu cred ca doctorita ta nu vrea sa asiste nastere in apa si cauta motive sa nu o faca. Eu am mai auzit la CMU ca sunt destul de stricti si procedurizati, si daca nu iti convin regulile lor, nu te interneaza. Stiu inclusiv pe cineva, a nascut cu dr. Niculescu, careia i-au scos apa din cada pentru ca nu nastea in termenul in care se astepta doctorul... a fost foarte frustrant, mai ales la cati bani costa!
nikolici spune:
sovietica;alina multumesc de sustinere, sunt foarte atinsa de subiect, e clar ca nu prea le are, ii e teama etc.Dar daca ei au aceasta procedura why not?Eu mi-o doresc, cum sa nu ma lase?Poate dc nu reusesc as zice ok...let's go on the table, dar pana atunci macar putin sprijin din partea ei ca doctorita.
O sa ma mai documentez, ca in niciun caz nu fac doar travaliu in apa, ori nasc acolo ori pe masa cu epi si gata.
sovieticacat au cantarit bebeii tai la nastere?
Si eu ti-am admirat pozele inca de mult de tot, dar stateam in umbra si nu ziceam nimic, sunt zgarcita cu vorbele.Glumesc, ai niste copii tare frumosi, iar ieri am vazut pozele din parc.
sovietica spune:
Nikolici, multumim pentru aprecieri
Am fresh news, mi-a raspuns amica de care ziceam ca a nascut la CMU. I-am dat cu copy-paste pe mail ce ai scris tu despre ne-nasterea in apa. Mi-a raspuns asa:
Numai aberatii...si mie mi-au zis asa initial...si adevarul este ca majoritatea femeilor nasc afara din apa, adica isi fac travaliul in apa si dupa aceea nasc pe masa. Numai ca eu am spus de la inceput ca vreau sa nasc IN APA, indiferent de zic neonatologii (caci ei sunte de vina pentru scoaterea femeii din apa). E adevarat ca apa aia arata ca dupa razboi, cu sange si materii fecale (pe care le scoti oricum cand te scremi...) dar riscurile sunt extrem de mici...si daca inghite resturi, ce???? Si da, doctorilor le e frica de orice nastere naturala si de orice complicatii, pe care nu stiu sa le gestioneza, asa ca: la cezariana cu toata lumea!!!
Am nascut cu Marius Romila, care e de-o varsta cu mine, foarte competent si extrem de destupat (m-am rupt putinla expulzie, ca n-am vrut epiziotomie, si m-a cusut de nu se vedea nimic dupa 5 zile, plus am stat in fund in aceeasi zi), plus dr Ionescu, de vreo 45 de ani, care a lucrat pe-afara multi ani si care, cand a stat de vorba cu mine, a zis: mi-ar placea mai multe paciente ca dvs...
Plus am avut acolo o moasa, Elena Axinte, absolut geniala. Asta e echipa pe care o recomand. Sa ma caute pentru detalii.
si as mai cita si din impresiile ei despre aceasta maternitate din alt mail, ca pana la urma subiectul e despre nasteri in apa, oriunde ar avea loc:
Am nascut la Regina Maria in apa,nastere spontana si fara anestezie, iar maternitatea asta este absolut geniala! Au stat asistentele si medicii in jurul meu de parca eram printesa. Hotelurile de 5 stele nu au asa conditii, iar angajatii parca au facut cursuri de customer care, nu medicina! Am fost asistata la fiecare incercare de alaptare, instruita, mi s-au dat sfaturi de toate felurile, cu rabdare si pricepere. Am iesit din maternitate fericita, odihnita si cu lapte la san integral, fara rani si fara probleme. Tatal a avut pat in rezerva mea si m-a sustinut si ajutat la fiecare pas.O sa recomand aceasta maternitate tuturor care sunt ingroziti la ideea de spagi si milioane bagate pe bites prin buzunarele medicilor, pentru ca, una peste alta, nu costa mult mai mult ce-am primit eu (2000E) si face fiecare banutz...
Cam asta e... Presupun ca nu iti vine sa schimbi doctorul, dar macar sa stii ca se poate si cum vrei tu. Daca vrei contactul proaspetei mamici, sa imi spui.
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
sovietica spune:
am uitat sa raspund cat au cantarit copiii:
bb1 -3.650
bb2 -3.700 kg
Parca existau niste masuratori (care nu le face oricine, oriunde) de craniu bb si de bazinul mamei, sa se stabileasca daca poate sa treaca bebe? sper sa nu aberez!!. dar si eu m-as gandi, ca e mai important sa stii daca trece capul, decat sa te gandesti cat cantareste restul.
alina_k spune:
Da, Sovi, sunt masuratori pentru craniu bebelui si bazinul mamei, dar sunt tot estimari, ca si ecografiile, pentru ca au cum sa masoare bazinul pe dinauntru. Asa ca si aici pot sa spuna doctorii acelasi lucru - uite, e posibil sa nu incapa, daca nu se intampla sa fie capul muuuuult mai mic decat bazinul. Asa ca tot prin incercare se poate afla, daca iese sau nu copilul
Suna bine ce zice prietena ta despre CMU. Iar de moasa Elena am auzit si eu, daca e din doua surse buna, e clar ca e ceva!
Nikolici, abia asteptam si impresiile tale!
ana_micu83 spune:
Neata, o cafeluta+laptic+ceiut+clatite pentru toata gasca!
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
ana_micu83 spune:
Neata, o cafeluta+laptic+ceiut+clatite pentru toata gasca!
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***