Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (10)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina_k spune:

Buna la toata lumea,

Astazi e ziua de plecare de la Isis. Am fost aici ca intr-o vacanta de noua zile, unde ne-am facut prieteni noi - si ne si intoarcem acasa cu un copil!

Ca sa nu o mai o mai lungesc prea mult, aproape ca am nascut in apa.
Asta s-a intamplat pe 6 mai, cand mi s-a rupt apa la ora 3 dimineata. Am avut un travaliu de 12 ore (cand or fi trecut???); dupa doua ore de impins la dilatatie maxima, am ajuns cu totii la concluzia ca Toma nu coboara deloc in bazin. Avand in vedere dimensiunile lui, 4.1 kg si un cap care nu a incaput in estimarile ecografului (depasea dimensiunile normale pentru un copil de 42 saptamani, maxim ce calculeaza ecograful), mi se spusese ca s-ar putea sa se intample asta. Dar ma bucur ca am incercat si nu imi pare rau pentru nici un minut din cele 12 ore. Stiu ca am facut tot ce se poate, stiu ca Isis e singurul loc unde oricum ma lasau atat sa incerc (Dr. Zaher isi eliberase toata seara si era dispus sa mai stea cu mine 12 ore, daca intr-adevar voiam sa mai insist). Si stiu ca toata lumea, de la director la infirmiera, a fost mai mult decat de ajutor in perioada asta.

Acuma, daca e sa fac o comparatie intre nascutul natural si cezariana, as alege oricand, de data asta in cunostinta de cauza, nasterea naturala. E mai simpla, mai fara dureri si mai ales cu impact zero dupa ce s-a sfarsit. La cezariana am avut dureri nasoale in prima noapte, inca merg incet si putin indoita, nu am voie sa fac multe lucruri si am un mare semn de intrebare privitor la o a doua nastere naturala, mai ales daca bebe va fi la fel de mare.

Cand ma gandesc la cele 12 ore, nu ma gandesc cu groaza sau cu durere sau cu rusine. Ci imi aduc aminte despre cum intra soarele in apa din cada, cum a stat sotul meu alaturi de mine 12 ore, cum mirosea apa a levantica de la sarea de baie pe care am adus-o cu mine (cred ca toata lumea a zis ca suntem dusi cu capul cand a vazut cada plina de ierburi uscate, dar important e ca doctorul ne-a lasat in boii nostri!). Imi mai amintesc cum intrasem ca intr-o transa si eram complet intoarsa spre mine si spre ceea ce mi se intampla. Imi mai amintesc cat de atenta am fost sa nu imping la contractii, pana nu ajungeam la dilatatie maxima, pentru ca mi-era teama sa nu ma fac bucati. Si cum am tipat de cateva ori la sotul meu, care imi dadea sfaturi bine intentionate, dar zau nu la momentul potrivit, cat timp am tot impins sa nasc.

Pe urma a venit momentul in care Dr. Zaher mi-a spus ca imi lasa o ora de gandire - mai stam sau mai incercam. Inima lui Toma batea bine, deci timp era berechet. Dar deja el avea un hematom mare in varful capului si era evident ca se loveste de oasele bazinului. A fost un moment tare greu, in care ma luptam cu sentimente contradictorii: vreau sa nasc natural - dar daca insist aiurea si ii fac rau si copilului; nu ma intorc acasa infranta, dupa ce am batut toba despre cum am sa nasc eu complet natural, in apa - dar zau, nu mai pot; nu se poate sa nu iasa, m-am pregatit in atatea feluri pentru nascut natural - dar am incredere in Dr. Zaher si in medicii de la Isis si nu cred ca ma trombonesc ca nu merge, numai ca sa scape mai repede.

Si uite asa am ajuns si pe masa de cezariana unde, odata sedata, sotul meu imi povesteste cum repetam intr-una "n-am putut, n-am putut". Si dupa aia l-au adus pe Toma, si era alb si mic si lung si absolut perfect (stiu ca toate mamele spun asta, dar zau ca Toma era in mod obiectiv perfect!!!). Si restul nu a mai contat. L-am primit la mai putin de o ora dupa ce l-au scos, si imediat mi l-au pus la san si l-au lasat cu mine in pat vreo patru ore. De a doua zi, de cand m-au mutat inapoi in camera cu sotul meu, l-au adus si pe el, si de-atunci suntem de nedespartit. Am avut rapid lapte pentru el - a ajutat travaliul aproape complet si pusul devreme la san; de atunci alaptez natural, fara nici o lingurita de supliment. Astazi a venit laptele-lapte, e drept mai mult la un san decat la celalalt, dar suntem pe drumul cel bun.

Toma e foarte cuminte, aproape ca nu plange deloc, e deja curios cu degetele lui si cu ce se intampla in raza de 10 cm de ochii lui. Si noi suntem in culmea fericirii, sotul meu e exact la fel de implicat ca si mine - ma rog, mai putin partea cu alaptarea :) - si de-abia asteptam zilele si anii care urmeaza.

A doua oara, tot la Isis vin; indiferent ce se mai deschide in Bucuresti, aici e un loc extraordinar cu oameni extraordinari. E un loc cald, confortabil, super pregatit medical si cu muuuulta deschidere fata de orice inseamna nasterea naturala si dorintele pacientelor. E pur si simplu un loc binecuvantat!

Nu mai zic nimic de mancarea buna si de vederea la mare a camerelor; par detalii mici, dar completeaza de minune partile esentiale.

Va multumesc pentru toata inspiratia pe care mi-ati adus-o pentru nascutul in apa; multumesc lui Sovi pentru inspiratia pentru Isis. Pur si simplu intalnirea asta ne-a schimbat viata.

Ne auzim cu povesti de partea astalalta a baricadei, de acum incolo!

Si oricine are intrebari despre Isis, ma gasiti la alina.kasprovschi@yahoo.co.uk, daca vreti un raspuns instant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha_obi spune:

Alina, felicitari, draga mea. Numai bine si multa sanatate lui bebe Toma! Chiar daca nu ai reusit in apa, conteaza ca ai facut tot posibilul, ca bebe e sanatos, ca tu esti bine si ca sunteti multumiti de clinica si de alegerea facuta. Parerea celorlati nu conteaza absolut deloc! Iti doresc sa te bucuri din plin de bebele tau, sa ai cat mai mult laptic si bebe fara colici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirelou spune:

Vai, Alina, ce m-a emotionat felul in care ai "descris" travaliul tau, faptul ca erai intoarsa spre tine si spre felul in care simteai, felul in care se oglindea soarele in apa din cada. Am sa incerc sa fac acelasi lucru, sa ma repliez pe ceea ce simt si sa nu las nimic sa ma perturbe.

Eu iti spun FELICITARI pentru minunea de copil si pentru felul in care te-ai luptat 12 ore ca sa-l aduci pe lume! Cezariana, in cazul tau, a fost o decizie inteleapta si spre binele lui Toma, iar tu sa fii mandra ca ai putut sa iei o asemenea decizie...grea cand esti pornit sa nasti natural, in apa...Am citit undeva ca nasterea e durere si pentru mama si pentru copil dar in durerea asta mama si pruncul se leaga definitiv unul de celalalt. Eu cred ca ati trait asta amandoi! ...acum va urez sa va bucurati din plin unul de celalalt si sa ne mai povestesti din aventurile voastre.

De acum, fetele, urmez pe lista. Sa dea Domnul sa fie bine si cu noi...Si mie mi s-a spus ca va fi o fetita peste 4 kilograme. Daca vom putea sa ne nastem in apa, va fi un vis implinit. Daca nu, va fi oricum o lupta...inaintea marii intalniri. Eu deja visez in fiecare noapte ca imi nasc fetita...

Va pup cu drag...si va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Alina, felicitari! , am plans azi noapte ca nebuna cand am citit aveam insomnii si am zis ca sa bag un ochi pe forum. nooo sa vezi dupa ce insomnie :) ca ai povestit asa de frumos, de am empatizat cu tine amintindu-mi si trairile mele.
Nota 10 doctorului Zaher, nota 10 lui Toma ca v-a ales de parinti, si nota 11 tie ca ti-ai mentinut moralul sus si nu regreti nimic din munca depusa in a-l aduce pe lume.

Mirelou, tinem pumnii! ca maine ai marea intalnire. si daca ti-o fi prea greu in unele momente, poate iti vei evoca atitudinea Alinei. Important e sa iti strangi in brate minunea sanatoasa.
Deci se poarta copiii bine dospiti :)

Ana, sper ca m-am purtat frumos in vis

Aurorra multamim pentru capitol nou!

va pup pe toate!

(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Superba povestea! Felicitari pentru bebe, Alina!

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1980 spune:

'Neata si Hristos s-a Inaltat!
Iaca vin si eu pe aici, daca ma mai primiti.
Cam greu cu scrisul. Cosmina ma solicita toata ziulica. Ei daca aveam 2 bebe ca Sovi nu stiu ce faceam. Imi dadeam demisia!
Ce sa facem, suntem ok, crestem, facem nazuri, mofturele. Nu vrem sa mai mancam, nu vrem sa ne schimbam pampersul etc.
Ies dintii. Avem la activ 5 bucati si urmeaza nr.6.
Mergem f.bine in picioare, dar inca ne tinem de mobila. A facut cativa pasi singura, dar a cazut si de atunci nu mai vrea.
Cam atat. Acusi facem 1 anisor si vom merge la Brasov sa taiem din mot.
Va pupam si va imbratisam pe toate.
Nastere usoara celor care urmeaza la cadita!!!


<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb1f.lilypie.com/72HZp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie First Birthday tickers" /></a>

<a href="http://daisypath.com/"><img src="http://davf.daisypath.com/UdbJp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Daisypath Anniversary tickers" /></a>

<a href="http://www.glitter-graphics.com/myspace/text_generator.php" target="_blank"><img src="http://text.glitter-graphics.net/crl/c.gif" border="0" /><img src="http://text.glitter-graphics.net/crl/o.gif" border="0" /><img src="http://text.glitter-graphics.net/crl/s.gif" border="0" /><img src="http://text.glitter-graphics.net/crl/m.gif" border="0" /><img src="http://text.glitter-graphics.net/crl/i.gif" border="0" /><img src="http://text.glitter-graphics.net/crl/n.gif" border="0" /><img src="http://text.glitter-graphics.net/crl/a.gif" border="0" /></a>


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

Alina,felicitari pentru bebe Toma,scuza-ma te rog ca l-am "botezat" data trecuta,din graba.
Multa sanatate si crestere usoara! Sper ca nu ne vei parasi si vei mai veni sa ne povestesti ce mai faceti si cum cresteti!

Cristina,ma bucur ca ne mai vizitezi,normal ca te primim,poate vii mai des! Sa stii ca de-acum incepe cea mai grea perioada,ca sa zic asa! Cu multe mofturele,incapatanari! Dar si o perioada frumoasa,o sa vezi cum pe zi ce trece o sa invete tot mai multe si o sa te uimeasca tot mai mult! Sa ne tii la curent cu toate prin cate treceti!!!!pup

Sovi si la voi !

Pup pt toate!!!!

Aurora de duracell neastamparat Robert Matei

Robert Matei

Pozici
Mateut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_k spune:

Liliana, am uitat sa iti dau un raspuns despre spitalizare. Se pare ca nu se plateste nimic. Noi am stat 9 zile si sotul meu a mancat cu mine aproape toate mesele acolo, si am platit in plus doar vreo 250 RON, fata de cei 1000 euro! Ne-a fost si rusine...
Aurorra, nu iti face griji cu numele, la cati bebe ti-au trecut prin mana pe site-ul asta, e normal sa mai incurci pe cate unii :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

buna fetele,
La multi ani! tuturor care poarta numele de Constantin sau Elena,multa sanatate si numai lucruri bune!
Ce liniste e pe aici,cred ca incet incet se va stinge subiectul asta, poate ar trebui sa deschidem unul care sa fie cumva legat de actualul!

Alina,bebe Toma e nascut pe 6 mai?!Sa lasi datele ca sa modific listuta!
Liliana,daca vrei lasa si tu datele ca sa te trec in listuta si poate la momentul potrivit ne vei povesti despre nasterea in apa a puiutului tau!
Mirelouscoatem agitatele pentru tine? Bafta multa si sa vii sa ne povestesti despre nasterea care sper din tot sufletul sa fie in apa!Sa ne anunti cand soseste momentul!!
Va pup pe toate!!

Aurora de duracell neastamparat Robert Matei

Robert Matei

Pozici
Mateut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Alina,

Va doresc tuturor sanatate, bucurii si realizari pe toate planurile. Micutului bebe-TOMA ii uram o viata lina, fara suparari, cu mii de realizari, sa fie mereu protejat, indrumat si iubit de cei dragi si nu numai.


Pentru TOMA mic si scumpic: “Ursitoarele sa-ti puna, ‘Colo sus o vorba buna: Sa fii bun si sanatos, Sa cresti mare si frumos.”



***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***

Mergi la inceput