Despre silueta

Despre silueta | Autor: Irinutza

Link direct la acest mesaj


Buna seara!

As vrea sa aduc in discutie subiectul siluetei proaspetelor mamici,pt.ca din acest punct de vedere ma simt teribil de frustrata!Sa nu va imaginati ca inainte am fost top-model,dar aveam masura 38,iar dupa nastere am cu greu(hainele imi stau fix)nr.40.In timpul sarcinii am luat 17 kg(am doar 1,54m),iar acum,la aproape o luna de la nastere,inca nu incap in hainele mele(blugi,fuste)!Ma simt teribil de frustrata si ma obsedeaza ideea ca sotul meu ma vede in momentul de fata doar ca pe o mamica si,pe undeva e normal,cind toata ziua nu fac altceva decit schimb pampersi,stau cu cisterna de lapte pregatita si mai incerc sa dorm pe apucate(nu cred ca arat prea bine chiauna de somn cum sint),si,colac peste pupaza,am si kilogramele astea nenorocite in plus!Inainte aveam talie frumoasa,iar abdomenul,desi nu era perfect plat(nici nu mi-am dorit vreodata!)arata sexy;acum am ramas cu o burta flasca,care-mi da fiori!!!Ma feresc sa ma dezbrac de fata cu sotul,iar daca ma uit in oglinda ma demoralizez si mai rau!In cit timp de la nastere se retrage burta?E necesar sa port burtiera(am auzit pareri care se bat cap in cap,asa ca nu stiu cum ar fi mai bine)?Nu mi-am imaginat vreodata ca trupul unei femei se poate schimba atit de mult dupa o sarcina...In concluzie,nu ma mai simt deloc atragatoare si asta ma deprima...Stiu ca nu e sanatos sa tin cura de slabire cit alaptez(dar asta inseamna vreo jumatate de an sa ramin asa ca acum!).De asemeni,dr.meu mi-a zis sa nu ma astept sa-mi revin peste noapte la forma initiala,cica daca mi-au trebuit 9 luni sa-mi creasca burta cu bebele,o sa-mi trebuiasca alte 9 luni sa-mi revina la loc!E necesar chiar atit de mult timp??!Ce sa va zic,in momentul de fata am senzatia ca n-o sa mai arat in veci ca inainte...Cu voi cum a fost sau cum e,prin ce experiente ati trecut?Cred ca am nevoie de niste sfaturi...

Irina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Irinutza..parerea mea sincera e sa bagi o ciocolata daca-ti place si sa te relaxezi cand apuci...ca o sa slabesti de nu te vezi si o sa-ti doresti un kil in plus!
6 sapt ii trebuie numai uterului sa se retraga si tu vrei abdomen plat la o luna de la nastere??? Hehehe . Cura de slabire nu dar ceva miscare nu ar strica macar in casa...te mai relaxeaza, iar 20 de abdomene pe zi fac minuni.
Mie mi-au trebuit 6 luni sa depasesc forma de dinainte de sarcinaasta fara nici un efort si fara burtiera. Singurul regret al meu e legat de sport dar cand sa mai faci si asta cu un bebe mic si un sot plecat aiurea prin lume...
asa ca revin la cele spuse initial...o ciocolata, un dus fierbinte, paseaza copilul la sot cat de des si trage un somnic...si rabdare...totul va reintra in normal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PITI spune:

Nu te mai gandi atat la cum arati ,ca ai burtica etc.caci nu rezolvi altceva decat sa te panichezi mai mult decat esti !Eu am 1,6 ani de cand am nascut si abdomen plat tot nu am ,dar s-a mai retras burtica si cred ca se mai retrage,dar dupa ce ca eram obsedata ca n-o sa mai slabesc si eu macar aproape de cum eram inainte,acum astept alt bebe si o iau de la capat si sa te uiti tu ce abdomen "plat"o sa am !Nu iti face griji in ceea ce il priveste pe sotul tau caci e constient de situatie si cred ca te iubeste mai mult acum vazand ce comoara i-ai adus acasa si nu te critica ci te apreciaza.Eu am vorbit deschis cu al meu si mi-a spus ca nu conteaza ca am cateva kg in plus ci faptul ca este fericit cu noi ,iar kg se dau incet inapoi.Incearca chiar daca alaptezi,sa nu mananci exagerat-doar gratar,iaurt,lapte,fara sosuri sau sarmalute etc. si ai sa vezi ca totul o sa revina la normal dar nu asa repede ci poate dupa 9-10 luni in functie de organismul fiecaruia.Relaxarea ta te va ajuta mai mult sa revii cum ai fost ,un somn bun,o baie,iar atunci cand doarme bebe nu te apuca sa faci curatenie prin casa ci dormi alaturi de el si.....relaxeaza-te !Daca iti pui si o centurica ai face f bine,eu nu am putut sa o suport si rau am facut--acum dupa a doua nastere o sa ma leg luni si imi dau drumul duminica-si dr mi-a spus sa imi pun multa gheata pe burta caci ajuta sa se stranga muschii burtii,dar nici asta nu am ascultat,acum nu o sa mai uit.Felicitari pt bebic si toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxette spune:

Irinutza,
Nu fi atat de pesimista, nu e cazul, crede-ma. Eu am pus in timpul sarcinii 19 kg si am pornit de la 57 kg. Dupa nastere aveam burta, eram umflatica la fata, picioarele la fel. Ma mai uitam din cand in cand in oglinda si nu eram deloc multumita.
M-am gandit totusi ca bebe e mult mai important decat kilogramele mele in plus si n-am tinut cura de slabire pentru ca am alaptat. Cura de slabire iti poate dauna si poate duce la scaderea lactatiei.
Stii ca alaptarea ajuta la scaderea in greutate treptat asa cum trebuie sa se si intample. Tu vrei prea mult si prea repede :). Acum, Andrei are patru luni, iar eu incap din nou in vechii mei pantaloni, asa ca nu dispera si ai rabdare.
Cu privire la sot, saracul chiar a ramas cam pe ultimul loc, iar eu eram atat de preocupata sa-i fie lui Andrei bine incat chiar n-am vrut sa ma gandesc la felul cum ma priveste sotul meu dupa nastere. Daca imi facea vreun compliment ma simteam f. bine, daca nu, nu ma interesa :). Putin egoism nu strica. Crede-ma ca a pus si el grasime in ultima vreme si el n-a ramas insarcinat si nici n-a nascut.
Acum, este si depresia postnatala de care putine mamici scapa, dar trece si asta. Gandeste-te doar ca ati zamislit un bebe perfect si asta merita orice sacrificiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Cand ma gandesc la mine iti zic ca nu prea ai de ce sa-ti faci probleme (oricum nu prea mari). Eu am luat 30!!! de kg. odata cu sarcina. Iti dai seama ce deprimata eram dupa nastere. Numai ca am fost foarte ambitioasa. Am tinut regim in timp ce alaptam. Asta nu inseamna ca nu am mancat. Dar am mancat doar ce stiam ca-i face bine fetitei, adica: branza de vaci, lapte, carne fiarta, oua fierte si, adaugate treptat, fructe (nu dulciuri, nu fainoase). Si am baut multe ceaiuri, mai ales de chimen si anason. In 4-5 luni am slabit exact cat am dorit (adica kg. luate in plus) si, in afara de asta, fetita mea nu a avut colici (multora nu le vine sa creada, dar e adevarat). Am facut si ceva gimnastica, acasa, cand dormea bebitza. Am inceput cu exercitii usoare si, treptat, am ajuns si la abdomene.
Acum sunt din nou insarcinata (21 saptamani), si, cu toate ca mi-am propus sa nu ma mai ingras asa de tare, am luat deja 10 kg. Of! Stiu insa ca o sa urmez acelasi regim (culinar si fizic) dupa nastere.
Apropo de centura, eu am purtat, cu toate ca-mi era ingrozitor de greu. Transpiram si ma deranja cand mergeam. Dar am insistat si nu-mi pare rau.
Asa ca nu-ti fa mari probleme, dar incearca sa faci putina miscare. Oricat de putine exercitii faci, daca le repeti zilnic, o sa te simti mult mai bine.

Succes la slabit si multa sanatate,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Asha, deci eu am plecat in sarcina cu 58 de kg shi aveam in saptamana cind am nascut 88 = 30 kile in plus. Andreas are acum 10 luni jumate shi eu mai am de dat jos 7 kg, shi ce?? Inainte de a pleca in concediu aveam 63 shi am revenit din concediu cu 68, shi ce?? Am luat-o de la capat, dar tre sa-tzi spun ca nici nu m-am tzinut de cura de slabire cu care deja am slabit odata 18 kile in 2001 (atunci in 2 luni) dar acum, avind in vedere cite chestii grozave a realizat corpul meu, nu vreu pur shi simpku sa-l chinui prea tare, pana la sfarshitul anului vreu sa fiu din nou la greutate, asha mi-am propus, shi o sa o fac ... asta ca anul viitor sa "lucram" din nou la umflarea burticii, ca sa primeasca shi Andreas o surioara.
Deci nu te stressa, shi abdomene sa nu incepi sa faci prea devreme. Daca faci jogging nu te sfatuiesc sa incepi inainte de 3 luni dupa nashtere, pt. ca musculatura pelvina e inca prea laxa. O cunoshtiintza a mea a inceput sa faca sport la numai o luna dupa nashtere, jogging, aerobic, etc. shi a trebuit operata, pt. ca ii cazuse uterul shi a trebuit fixat operativ, ligamentele uterine fiind inca intinse.

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Dar bicicleta cam de cand merge dupa nastere, stiti cumva? Yasmine, publica si tu cura aia cu 18 kile in doua luni ca ne faci fericite.

Moka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Ma primiti in club? Eu am 5 luni de la nastere si 65 kg...Cand am ramas gravida, aveam 59...Nu e foarte mult, insa problema e ca nu mai pot sa slabesc...Nu mai slabesc...Din contra, ma ingras!!! Alaptez si mananc foarte mult si total aiurea!!! Am zis ca, dupa ce nu mai alaptez, fac o cura de-aia drastica!!!!!!!!! Sau iau pastile pentru slabit si topit grasimi!!!!
Moka, tu crezi ca o sa ai timp de bicicleta?????????? Sa fii fericita daca ai timp sa tragi un pui de somn si sa mananci! Lasa ca mai vorbim!

_ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinutza spune:


Da,da,Yasmine,as dori si eu cura aia de slabire,chiar daca trebuie sa am rabdare pina voi termina cu alaptatul!Multumiri!
Moka,din pacate Ella are dreptate,cu un nou-nascut nu ai aproape timp deloc pt.tine.Vorbesc din punctul meu de vedere.Aici,in Elvetia,nu am decit ajutorul sotului,socrii sint in virsta,iar ai mei sint acasa,in Romania.Trebuie sa ma descurc singura aproape si,citeodata,mi-e asa de greu...,ma apuca jalea si deprimarea uneori,da`-mi trece...Acum,sa stii ca depinde enorm si de bebe!Fratele sotului meu are si el un bebe,care doarme frumos din primele saptamini de viata si nu plinge intreaga zi cu unele momente de pauza(cind maninca si doarme)ca mititica mea.
Multumesc tuturor pt.sfaturi si incurajari,da,trebuie sa am rabdare,ca nu se poate slabi peste noapte cind vrei sa alaptezi,iar deocamdata,nici de sport nu ma pot apuca,ca-i prea devreme.Asta e!Va multumesc inca o data,la toate!
O seara placuta linga puiutii vostrii!
Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Doamnelor, ma gandeam la o bicicleta de camera, si oricum doftoru' (ca m-am interesat) mi-a zis ca cel putin la 3 luni dupa nastere am voie. Eu sunt o fire activa si sportiva, nu vreau sa ma gandesc sa nu fac ceva miscare, si altceva de facut in casa n-am gasit. Plus ca vine iarna, afara nu-i de stat prea mult, kile multe sunt in plus si la mine ca sa le dau jos, stiu din experienta ca nu merge doar cu cura de slabire.

Moka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea spune:

Irinutza, e normal sa te simti frustrata si deprimata! Incearca s-o iei incet, asteapta intai sa se potoleasca hormonii, ca ei sunt in cea mai mare masura responsabili de starea asta.
Eu am luat 24 kg si in prima luna dupa nastere nici eu nu prea realizam ca trebuie putina rabdare ca sa ma transform din pinguin in sirena.
Am citit pe undeva ca asa cum sarcina dureaza 9 luni, tot 9 luni ii sunt necesare unei femei sa-si revina complet, si d.p.d.v hormonal, si al siluetei. Eu am inceput sa ma simt bine in pielea mea cam dupa 4-5 luni si acum ma simt excelent, deja sunt cateva luni bune de cand am fost intrebata daca pe fiu-meu l-a adus cumva barza, ca nu se vede c-am nascut. Si am nascut prin cezariana, dupa care burta isi revine mai greu. In plus, mie mi se pare ca arat mai bine acum, mai femeie, mai implinita (si sotului meu la fel:)!).
Si ca sa te mai linistesc un pic, absolut toate prietenele mele mamici si-au revenit excelent, dar nici una dupa prima luna!!! Cam dupa 5-6 luni.
Fii barbata, soro!
Andreea.

Mergi la inceput