Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (42)
Raspunsuri - Pagina 7
lucianna_83 spune:
Inainte sa va urez noapte buna, vin si eu cu o propunere referitor la numele odiseei cum a zis Nerantula: "Strugurasi de sept-oct" ![]()
Noapte buna si un somn profund fara vise urate
. 
13+
si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008
http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#
andra_b spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lucianna_83 Inainte sa va urez noapte buna, vin si eu cu o propunere referitor la numele odiseei cum a zis Nerantula: "Strugurasi de sept-oct" Noapte buna si un somn profund fara vise urate . ![]() 13+ si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw# |
Hihi, Luciana, fte fain cum te-ai gandit
Imi place!Da, inca nu dorm, dar ma duc imediat in pat
Ale
------------------------------
Nimic nu umple mai mult sufletul de desfatare decat faptul de a iubi si de a fi iubit.
-----------------------------
16+ cu bebe mic
Karin25 spune:
Salutare burtici!
Ma bucur sa vad ca toata lumea e bine! Recuperez foarte greu activitatea voastra intensa dar ma straduiesc sa fac fata! Cu scrisul staui mai rau pt ca am foarte putin timp liber. Sper sa nu va suparati pe noi si sa ne acceptati si asa!
Noi am fost marti la eco si suntem bine. Avem 9,1 cm, lungime femur 1,2 cm si circumferinta cap 2,8 cm. Sapt viitoare mai mergem odata cand e dr in garda ca sa ne vedem si 3d ca poate aflam ce culoare are caruciorul.
Haideti sa va spun si voua ce am aflat: am vorbit cu o prietena a carui baietel a fost operat la 6 sapt pentru o coarctatie de aorta. Acum bebe e foarte bine. De la ea am aflat ca exista anumiti cardiologi care fac ecocord la bebe din burtica, In Cluj este o singura dr care face treaba asta si am inteles ca ar fi cea mai buna din tara. Eu vreau sa ma programez nu de alta dar daca prietena mea ar fi stiut de lucrul asta din timpul sarcinii recuperarea lui bebe ar fi fost mai rapida pt ca operatia ar fi fost facuta mai din timp pt ca acel bebe 6 sapt nu a luat in greutate mai deloc si a pierdut foarte mult pt ca abia dupa o luna au descoperit ca are probleme. Un strop daca mai dura putea fi prea tarziu.
Eu am sa ma interesez la cate sapt se poate face aceasta investigatie si daca intereseaza pe cineva va voi tine la curent.
Cam asta ar fi de la noi! Va pup dulce pe toate!!

Edith
14+
office spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui lucianna_83
Ciudat cu asteptatul.....la ce clinica ai fost? 13+ si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw# |
La Clinica Sanador din Piata Victoriei.
TINA,
cu
(21+) si
fetita(2 ani)
office spune:
Fetelor am numarat 19 carucioare albastre si 12 roz pe pagina de inceput! Mamicilor de fetite prindeti-ne din urma!
TINA,
cu
(21+) si
fetita(2 ani)
Nerantula spune:
Neata! 
Eu sunt pentru strugurasi si mamici de strugurasi! 
Am vazut ca vorbeati de lucrusoare si accesorii pentru bebe, eu la pe 4 luni ale lui Gruia am descoperit slingul si mi s-a parut o super-inventie, bebe poate sta linistit si in contact permanent cu mama inca de la nastere, se poate purta in mai multe pozitii, in functie de varsta bebelusului, mi s-a parut muuuult mai comod decat marsupiul, pentru ca greutatea se distribuie mult mai bine pe intreg spatele, nu numai pe umeri, asa ca acum voi mai schimba prin garderoba si un ring-sling va fi printre achizitiile foarte asteptate ![]()
Da, batista bebelusului este esentiala, la noi prima pediatra a fost o neonatoloaga si ne-a aratat o manevra foarte eficienta de a curata nasucul, pentru toate cazurile de fornaieli, mai ales ca ei la inceput inca mai au secretii, e inca foarte-foarte utila la raceli si viroze cand il ineaca mucii. Deci e un must-have. Aspirator muzical am avut si noi, Petit Teraillon, nu mi-a placut deloc, nu aspira deloc bine, a sfarsit prin a fi (inca) o jucarie pentru Gruia, ii place cum vibreaza si isi mai pune muzica uneori.
Am iesit afara la o saptamana, am fi iesit din a doua zi, dar nu ne ajunsese caruciorul inca. E important sa fie scosi afara cat mai mult si imbracati adecvat, nu suprainfofoliti, tendinta aceasta de supra-protectie de cele mai multe ori nu face decat sa distruga sistemul propriu de protectie al organismului. Gruia s-a nascut in septembrie, insa caciulita a purtat abia prin noiembrie afara, desi am scandalizat toate bonele si bunicile in parc, insa pana acum nu a fost bolnav decat de 2 ori, niste virusi pe care chiar i-a inhatat direct in botic, dar de racit nu a racit niciodata, e mai rezistent decat mine la frig ... dar mai vorbim despre asta dupa nastere ![]()
Varianta mea de temperatura ambientala este la max 21 grade
, mai putin la baita, cand ar trebui sa fie in camera de baie cam 24 grade, iar apa sa aiba max 37 grade.
Mie mi-a mai fost foarte de folos un saculet de dormit, puteti sa il faceti chiar voi, iar mai tarziu paturica celulara de la Mothercare, care are gaurele, astfel ca, daca si-o trage peste cap, nu se sufoca.
aaa, si inca ceva, pentru mamicile care chiar isi doresc sa alapteze: feriti-va de biberoane (mai ales in primele zile, ideal sa nu aveti niciunul in casa!), veti fi foarte tentate sa le folositi, daca aveti impresia ca inca nu a venit laptele sau ca bebe plange de foame, este un drum destul de sigur spre intarcarea precoce sau spre pierderea lactatiei care nici nu a apucat sa se instaleze, si auzim apoi ca 'nu am avut lapte'. Aveti incredere in voi, sunt foarte, foarte putine mamici care chiar nu au lapte, in marea majoritate a cazurilor sunt greseli datorita lipsei de informare si suport adecvat. Lui bebe ii ajung in primele zile cateva picaturi de colostru, plansul nu este de foame, ci datorat dificilei adaptari la mediul extrauterin, voi trebuie sa fiti acolo langa el, cat mai apropiate, cat mai calde, cat mai departe, infinit de departe de gandul ca asa il veti obisnui in brate!
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
neghinita
chichiutza spune:
Aparui si eu cu tonetica mea, mai tarzior asa!
Cafeluta calda, ceiut si nelipsitul laptic alaturi de biscuiti cu ciocolata sunt servite!
Eu alerg prin casa sa-mi gasesc actele pentru inscriere la un medic de familie, mi-a fost lene pana acum sa gasesc unul. Evident ca sambata si duminica n-am avut chef, asa ca acum caut disperata tot felul de copii dupa acte, ca intarzii si la servici! Cred ca gandesc cu vreo 2 neuroni maxim.
Asadar va urez la toate o zi excelenta si numai vesti bune si frumoase! Soare nu stiu daca vom avea...macar voie buna sa fie!
pupici multi

Cristina
16+
ghiocela13 spune:
Buna dimineata gargarite rotunde (deja!) !!!
Sunt la serv cu treaba multa, insa o intrebare am pt voi care ma tot roade si am nevoie de un raspuns sa ma linistesc: Cand eram la 14 sapt si 1 zi am facut prima eco morfologica. A iesit bine si fatul avea cca 90 grame. De ce peste tot citesc ca in acea perioada fatul tb sa aibe cca 45-60 grame??? Asta inseama ca al meu e cam mare???
Pe de alta parte ma gandesc la faltul ca daca era ceva in neregula mi-ar fi spus medicul, nu-i asa???? De ce totus peste tot scrie ca la 14 sapt fatul are 45-60 grame???
Va rog sa nu ma sariti ca sunt singurica si si fara ajutor aici la serv si am nevoie de voi!!!
O saptamanan superba va doresc la toate!
Kissessss and flowerssss!
16+ 
Ghiocela
LoraG76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ghiocela13 Buna dimineata gargarite rotunde (deja!) !!! Sunt la serv cu treaba multa, insa o intrebare am pt voi care ma tot roade si am nevoie de un raspuns sa ma linistesc: Cand eram la 14 sapt si 1 zi am facut prima eco morfologica. A iesit bine si fatul avea cca 90 grame. De ce peste tot citesc ca in acea perioada fatul tb sa aibe cca 45-60 grame??? Asta inseama ca al meu e cam mare??? Pe de alta parte ma gandesc la faltul ca daca era ceva in neregula mi-ar fi spus medicul, nu-i asa???? De ce totus peste tot scrie ca la 14 sapt fatul are 45-60 grame??? Va rog sa nu ma sariti ca sunt singurica si si fara ajutor aici la serv si am nevoie de voi!!! O saptamanan superba va doresc la toate! Kissessss and flowerssss! 16+ ![]() Ghiocela |
'Neata!
Nu-ti mai fa atatea griji! Sigur ai un bebe care se dezvolta normal, ecograful la Iustina arata ca e prea mare pe la 27 de saptamani si cand colo, la nastere, avea 3100g...
Acum la fel, arata ca ar fi mai mare cu 2 sapt., eu ii ziceam dr. ca ultima menstruatie a fost pe 25 nov., ea zicea ca, daca se ia dupa marimea copilului, ar fi fost pe 14 nov....de parca eu nu eram acasa, nu aveam cum sa stiu mai bine..dar a zis si ea, astea sunt valori date de ecograf doar, pot fi si marje de eroare.Lora, mami de Iustina si

21+Bazar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
LoraG76 spune:
M-am uitat acum pe ultimul rezultat de la eco morfo...arata ca bebe are 525g, aproximativ..pai eu aveam 21 de sapt., vad ca pe net scrie 380g...
Deci nu ma iau nici dupa net, nici dupa ecograf, stiu doar ca am in burta o fetita sanatoasa care se dezvolta normal!
Lora, mami de Iustina si 
21+
Bazar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)