Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (42)
Raspunsuri - Pagina 15
lucianna_83 spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui kiti2205
Hai mai Lucianna, nu o fi asa rau cu fetita ![]() Eu de cand ma stiu mi-am dorit o fetita, l-am primit pe Vlad, dar uite, pentru ca am fost cuminte si am avut rabdare, primesc si fetita ![]() Kiti, 16+ si mami de Vlad 15.05.2006 |
Pai uite asta e diferenta, tu ti-ai dorit fetita, te imaginezi cum e cu o fetita, vrei sa fii mamica de fetita.....la mine nici imaginatia nu functioneaza, mereu mi-am dorit 2 baieti, sotul se adreseaza lui Raul despre bebe numai cu "frati-tu", mi-a si zis o data la misto ca el numai baieti face, daca era fetita isi punea semne de intrebare

. Nu putem sa ne imaginam un ghemotoc cu rochite.....dar cum mi-a zis o prietena, de asta tin femeile copii 9 luni in burta, ca sa se obisnuiasca cu ideea ce sex va avea bebe 
14+
si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#
lucianna_83 spune:
Intreba cineva de acte si tot restu si am gasit aici:
www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=49" target="_blank">http://www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=49
lucianna_83 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui fulguta28 Andra, da este obligatoriu sa iti dea stimulentul de 100 de lei timp de 2 ani de la nasterea copilului. Pt fiecare banut in parte trebuie sa facem cerere si sa depunem acte. Nu depunem acte, nu primim bani. Vreau sa-i jupoi de fiecare leut care mi se cuvine. Copilului meu trebuie sa beneficieze de ei. Pentru cu o sa fiu o mamica informata, nu au cum sa ma pacaleasca, altfel... musc din ei. ![]() uta28 este 15+http://zaleboutique.wordpress.com |
Te contrazic, citeste link-ul care l-am pus eu, la punctul B). Stimulentul lunar pentru cresterea copilului pāna la 2 ani - 100 lei/luna;.....scrie mai jos ca:
Adeverina tip eliberata de angajator, din care sa rezulte ca persoana īndreptatita:
- a beneficiat de concediu de maternitate (pre si postnatal), (sa se precizeze perioada),
- a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului,
- realizeaza venituri īn prezent, cu precizarea datei (zi/luna/an) de reluare a activitatii;
Ultima liniuta inseamna ce am zis eu azi, ca daca te intorci mai repede de 2 ani la munca, pana face copilul 2 ani statul iti da lunar 100 lei.
Inainte sa se bage asta era in lege ca daca te intorci mai repede iti da o data 300 lei si gata. Acum e asta cu 100lei/luna.

14+
si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw#
fulguta28 spune:
Scuze, ai dreptate luciana. Nu se cumuleaza la indemnizatie si cei 100 lei. Sorry!
uta28 este
15+
http://zaleboutique.wordpress.com
aniast72 spune:
Eu nu pot sa dorm....sper sa nu radeti de mine daca va povestesc de ce:
Acum vreo 2 ore am citit repede pe forum, asa cum fac de obicei seara si am vazut propunerea de schimbare a titlului subiectului. De atunci m-am perpelit si m-am gandit daca sa zic a patra oara (chiar daca am zis ca n-o mai fac) parerea mea vis a vis de schimbare... Pana la urma, ca sa pot dormi, iata ca spun...de fapt va aduc aminte postarea mea de la capitolul 6 cand s-a mai pus problema schimbarii....
Pe atunci spuneam:
Autor: aniast72
Raspuns la: 11/02/2010 13:31:49
Haideti sa-mi mai dau a treia oara cu parerea vis-a-vis de denumirea subiectului.
Spunea cineva la un moment dat "sa gasim ceva mai frumos"...si m-a pus pe ganduri. Adica, ce poate fi mai frumos decat a fi "viitoare mamica"?...niste struguri, castane, seminte de bostan, ciuperci, fulgi, greieri, furnici...sau alte cele??
Pana la urma, denumirea o punem pentru noi sau pentru viitorii bebelusi?
E ultima oara cand imi dau cu parerea, daca conteaza parerile tuturor. Decizia va apartine dar in cazul asta va dau parola, ocupati-va voi de listuta si de toate treburile organizatorice de care m-am ocupat eu pana acum (si ulterior mihutza)
...sau faceti un alt subiect de septembrie - octombrie cu ce denumire vreti voi...si motivati aparitia lui ca nu va place sa fiti "viitoare mamici".
Am vazut si la alte odisee, multe persoane au tendinta de a diminutiviza, de a "boteza" diverse persoane gen "tontonel, tuturel, gurita, soricel, fluturas, bombonica"...nu vi se pare ca sunt totusi niste intimitati? Spunea Ana_Perianu la un moment dat sa gasim o denumire naturala, unicat, sa nu plagiem alte odisei. De ce sa insistam sa ne punem o patalama unui subiect care a fost creat atat de natural si din suflet? De ce sa fiu de acord sa fiu denumita mamica de struguras cand mie nici macar nu-mi plac strugurii?
apoi m-a impresionat extraordinar de mult mesajul lui viss, care, din pacate, acum e pe lista prietenelor dragi:
Autor: viss
Raspuns la: 11/02/2010 15:00:47
fetelor, nu stiu cum vi se pare voua, dar mie -"viitoare mamici" mi se pare ca suna minunat.poate ca cele care mai au un copil, nu mai sunt asa fascinate de adevarul ascuns in spatele acestui cuvant banal,dar ptr mine care ma chinui de 2 ani de zile,cu ecografii in fiecare luna,cu injectii purtate dupa mine la munte, la mare, la nunti,cu.. teama ca dc voi face trat. de hepatita imi voi putea anula de tot sansele de a avea copii care si-asa erau mici,cu frica de a visa ptr ca dup-aia caderea sa nu fie prea de sus..cuvantul mamica, mi se pare superb, frumos,simplu..doar nu avem nevoie de pampoane, nu?eu m-am inscris pe forum, am trecut de la inseminari cautand ceva unde sa ma pot inscrie, un loc ca sa vorbesc cu cele apropiate de varsta sarcinii mele.. dc scria mamici de strugurasi, sa mor eu dc imi atragea atentia sau ca m-as fi gandit eu ..ca da,strugurii se produc toamna, bla, bla..mamici de sept-octombrie- mi-au lucit ochii:da, acolo sunt eu,acolo treb sa fiu si eu, ptr ca da, sper si ma rog sa fiu o viitoare mamica de octombrie.
clary spune si ea:
Autor: clary
Raspuns la: 11/02/2010 13:50:26
Eu prefer sa fiu viitoare mamica de septembrie-octombrie..nu vreau sa supar pe nimeni doar ca nu-mi place ideea de a face ceva doar pentru ca asa face vecinul..
ddanagh si-a dat cu parerea:
Autor: ddanagh
Raspuns la: 11/02/2010 14:26:47
Nici mie nu prea imi plac denumirile date la copilul meu considerat ceva de mancare: gogosica, strugurel, ciresica, zmeurica, .....Totusi poate e bine sa redenumim subiectul,pentru a ne gasi mai repede peste ani in noianul de subiecte dar as prefera orice altceva decat de mancare
Daca nu ne vine nici o idee stralucita, unanim acceptata, cel mai bine sa ramanen pur si simplu "mame".
Vroiam sa mai precizez anticipat ca nici denumirea de ingerasi nu mi se pare ideala, ma infioara, ma gandesc la altele ...
Poate viitoare mamici de ...."gingasii", "minuni", "miracole", "odorasi",
sau "viitoare mamici de copilasi de nota 10 din 2010 sep-oct".....
Iata si ce spune Arthurana
Autor: Arthurana
Raspuns la: 11/02/2010 20:46:37
Mie imi place cum suna "Viitoarele mamici". Practic asta este dorinta fiecaruia, indiferent de luna in care se naste bebe. Sa fie mamica. Cred ca subiectul nostru are cel mai frumos nume.
si ca sa nu ma lungesc mai tare de atat, mai scriu si parerea lui Karin25
Autor: Karin25
Raspuns la: 12/02/2010 02:26:06
Legat de numele subiectului eu cred ca andreea are dreptate. Nici eu nu sunt fan diminutive si ce poate fi mai frumos decat " Viitoare mamici". In plus eu asa am gasit numele subiectului cand am intrat si asa mi se pare corect sa ramana forever! Toate ar trebui sa ii multumim Andreei pt ca a avut intiativa crearui odiseei!. Nu cred ca trebuie sa se supere nimen ci din contra trebuie sa fim ca intr-o familie si sa ne sprijinim reciproc!
Citesc ca sunteti cateva dintre voi entuziasmate de schimbarea de denumire dar si multe, foarte multe, care nu-si dau cu parerea...probabil nu li se pare atat de important.
Eu mi-am permis sa dau citate din discutiile de mai demult pentru ca nici una din cele care ati fost acum de acord nu erati inscrise la vremea respectiva si nu aveati de unde sti ca subiectul s-a mai discutat...
Da, mi se pare si mie normal sa facem o schimbare, sa gasim un nume frumos pentru bebelusii nostri dar oare nu mai putem astepta cateva luni sa le dam lor denumirea?...pana la urma acum scriem noi, "viitoare mamici", cand vom trece la Odisee va fi subiectul lor.
Va cer prea mult sa mai reflectati?
Sper sa nu supar pe nimeni dar n-am putut sa tac, avand in vedere ca suntem un grup frumos, placut si invatam atat de multe unele de la celelalte.
Noapte buna!
Andreea,
in 20+ cu
si bb Vladimir (03 septembrie 2007)
nushulica spune:
andreea mi se pare ca te "perpelesti" prea tare pentru nimic,fara suparare dar ce e asa mare minune ca schimbam titlul unui subiect de pe forum??
pe mine nu ma afecteaza nici daca schimbati titulatura nici da nu...mi-e totuna...dar sa zici ca de cateva ore te perpelesti si nu te poti culca pt asemenea lucru(gravida fiind,cand oricum sunt multe alte lucruri mai importante) mi se pare mult prea mult

dupa cum vezi toate odiseele si-au atribuit cate o titulatura,singura chestie e ca toate viitoarele mamici sa fie de acord asupra numelui,noi de ce nu am schimba titulatura?
chiar nu inteleg,sincer,de ce se da asa o mare importanta unui subiect atat de neinsemnat
de
David si
16+
chichiutza spune:
Buna dimineata burtici dragute si iubite!
Viu si eu, ca de obicei cu mica mea tonetica aromata si va ofer cafelute, ceiuturi si laptici, si musai ceva dulce si vanilat pe langa. Azi avem cornulete vanilate cu gem si rahat! ![]()
ieee vin fetitele din urma! Felicitari fetelor pentru toate carucioarele roz de ieri! Productiva zi pentru bebeline! ![]()
Aniast dar stiu ca te-ai gandit si-ai reflectat! Ai si tu dreptatea ta, eu n-am avut timp sa-mi pun problema! Pana la urma cu siguranta ca sunt toti bebelasi de sept-oct, si cu toatele ii vedem asa. Daca sunt unele mamici care vor sa le zica strugurasi sa le zica, dar sa nu se schimbe numele odiseei! Cred ca nici un cuvant nu e mai frumos decat bebelus, sau copilas! Parerea mea
Azi facem si noi 17s si inca nu l-am simtit pe bebel! Ziua nici nu prea am timp, ma agit pe-acolo prin spital, dar seara m-am concentrat si...nimic. Il rog zi de zi sa dea un semn sa ma asigur si eu ca e bine!
Multumim din suflet fetelor care ne-au ajutat cu sfaturi despre bebei cu acte si concedii de maternitate! Pentru noi incepatoarele idee n-aveti cat sunt de binevenite!
Asadar tre sa ma car, dar revin eu!
Va
pe toate si va urez o zi minunata!

Cristina
16+
Nerantula spune:
In alta ordine de idei, azi merg la eco pentru TT, poate-poate s-o vedea ce am in burtica, asa mi-e dor sa cumpar lucrusoare mici ![]()
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
neghinita
LoraG76 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui lucianna_83
Te contrazic, citeste link-ul care l-am pus eu, la punctul B). Stimulentul lunar pentru cresterea copilului pāna la 2 ani - 100 lei/luna;.....scrie mai jos ca: Adeverina tip eliberata de angajator, din care sa rezulte ca persoana īndreptatita: - a beneficiat de concediu de maternitate (pre si postnatal), (sa se precizeze perioada), - a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului, - realizeaza venituri īn prezent, cu precizarea datei (zi/luna/an) de reluare a activitatii; Ultima liniuta inseamna ce am zis eu azi, ca daca te intorci mai repede de 2 ani la munca, pana face copilul 2 ani statul iti da lunar 100 lei. Inainte sa se bage asta era in lege ca daca te intorci mai repede iti da o data 300 lei si gata. Acum e asta cu 100lei/luna. ![]() ![]() 14+ si mamica de baietel nazdravan, Raul 22.08.2008http://picasaweb.google.com/luciana.oprea/Forum?authkey=Gv1sRgCPrmy5DtoaXAPw# |
'Neata!
Incerc si eu sa ma trezesc...Luciana are dreptate, primesti 100 de lei ca stimulent doar daca te intorci la serviciu inainte de a face copilul 2 ani. Eu la Iustina m-am intors cand avea 8 luni si am primit cate 300 de lei lunar stimulent, asa era atunci - acum e 100 stimulentul si 200 alocatia, alta Marie cu aceeasi palarie...

Felicitari pentru fetiteeee!!! Baietei, aveti grija, venim tare din urmaaaa!!!

Lora, mami de Iustina si

21+Bazar DC - ajutati copiii
Teledon pentru Dan
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)