Inca un caz
Raspunsuri - Pagina 14
danat spune:
Pina la urma cum se mai simte pacienta, solista de la Opereta?
Apropos de cf2, cred ca e ceva vechime in "porcarii" pe acolo. Varul sotului meu, a murit acum 4 ani acolo. Muncind la amenajarea unei expozitii la Romexpo si-a pierdut cunostinta si a fost dus acolo, fiind cel mai apropiat spital. Ulterior a fost operat, intubat...in mai putin de o luna a murit de .....septicemie
Nu cred ca e singurul spital din Bucuresti (nu mai zic la nivel de tara) unde sunt aceste probleme. Lucrand in domeniul informatiei medicale multi ani, mi-au ajuns sub ochi zeci de articole referitoare la infectiile nosocomiale care sunt responsabile de multe din decesele īnregistrate īn serviciile de chirurgie. De obicei stiu ca sunt implicati germeni de spital multirezistenti la antibiotice si din pacate, ele afecteaza persoanele cu imunitate redusa (postoperator, de obicei).
Aceste infectii nu exista numai in Romania, ci pot exista in orice spital din lume, intr-o masura mai mica sau mai mare.
Diferenta intre Ro si tarile civilizate este ca in acele tari personalul/ conducerea spitalului sunt stimulati sa raporteze astfel de cazuri) pe cand in Ro se dau sanctiuni
Pentru a scapa de astfel de infectii singura solutie este arderea camerelor. Si in ultima instanta demolarea institutiei. Germenii acestia sunt deosebit de rezistenti.
_
Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Conchita , aici gresesti . |
ba din contra,io cred ca a exprimat cel mai bine ,in cit mai putine cuvinte posibil ceea ce eu una cel putin, m-am chinuit in citeva mesaje.
Stii,ai trintit *+_*++*/:** in fasole cu vorba asta adresata conchitei.Pt. ca eu tocmai citeam cu mila cum saracii medici n-au nici de unele,asta in ciuda faptului ca iar,pt. a cincea oara in cinci zile am gasit mesaj offline de la sor`mea care imi explica la cite cabinete a fost mama ieri si cite milioane a bagat in buzunare!
Xio,ti se pare normal?Ca mie una nu!Deja mi s-a ridicat tensiunea pt. ca banii aia au plecat de la copiii mei.In loc sa le cumpar lor ceva,sa le platesc un curs,o activitate eu trebuie sa umflu buzunarele doctorilor din ro.Ce sa-i fac daca am avut ghinionul sa se imbolnaveasca mama!nu-i asa?
Sau poate crezi ca nu conteaza,ce importa citeva sute de euro lunar ca doar sunt in japonia nu?si aici dupa cum se stie curg sutele de euro la coltul strazii,io doar ma duc si bag in buzunare!
Nu ma intelege gresit!Eu pt. mama ,pt nevoile ei fie si medicamente,o pereche de ochelari,un test care-i prea scump...un buchet de flori sau un parfum pe care ea alege sa-l ofere unei doamne doctor care o trateaza cu atentie...nu ma zgircesc!
Insa mi se ridica tensiunea asa cum ziceam cind citesc ca vine acasa cu moralul la pamint,cind toti zbiara si asteapta sa le umfle buzunarul abia apoi se uita la tine,abia apoi putem vorbi de un tratament,de o metoda...de o solutie...de abia dupa aia devenit medic si pacient.Si asta culmea,se intimpla la fiecare vizita.Daca in fiecare zi mergi la acelasi dr....zi de zi,luna de luna ,ei bine,zi de zi,luna de luna,ASTEAPTA!!!
De unde naiba are amaritul ala batrin si bolnav sa-i dea,il doare pe dr. exact in partea dorsala!Culmea,ca multe din ele sunt femei!!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
XIO spune:
Danat , asta e o alta mare problema la noi : starea spitalelor care la multe dintre ele este jalnica. La noi in TM Casa Austria arata incredibil,la ortopedie iarasi este renovat si amenajat normal (adica maximum 6 pacienti in saloanele mari, unde au loc , nu 6 in saloane de 3. La sectia de gastro seful sectiei a adunat donatii si a modernizat sectia, arata extraordinar de bine. La neurologie sunt saloane dezolante , dar cateva au fost refacute , unul de Contra , 1-2 de doctorul cu care am facut eu neurologie samd.
La nefro profa noastra a adus de acasa cateva chestii pt. a face salonul mai primitor si dragut . Si sectia aia e ok , desi ceva mai inghesuita decat ortopedia. In acelasi timp sunt saloane teribil de triste in care nici nu-ti vine sa stai.
Hanen, imi pare rau pt. experienta ta , daca se duce la spital in Policlinica si are trimitere plateste foarte putin sau chiar deloc.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
petra spune:
Cum se poate ca dupa un scandal sa se sterilizele instrumentele, sa se gaseasca vinovatii, sa se faca curatenie si dezinfectare in salile de operatie abia dupa ce 2 femei trag sa moara din cauza indolentei unora. Si cine stie cate femei au fost la un pas de moarte sau mutilate pentru ca cineva nu si-a facut treaba. Si aici nu este vorba ca un medic a apreciat gresit un diagnostic, ci este vorba despre niste chestii standard cu care nu te poti juca. PAi daca undeva este scris ca instrumentarul se sterilizeaza intr-un anume fel pai as trebuie se sa faca. Cineva a luat salariu (mic sau mare nu discutam acum ) pentru a face asa ceva, cineva este reponsabil pentru ca nu si-a facut treaba. Acel cineva trebuie gasit (si nu este greu) si pus sa plateasca pentru asta. PAna nu vor fi cei vinovati executati asa cum trebuie pentru iresponsabilitate nu se v-a remedia nimic in Romania.
Sa ne aducem aminte de bebelusii prematuri stersi (si arsi) cu solutie de sters pe jos, de bebelusul ars pentru ca a fost uitat in incubator, de femeia care a murit pentru ca unii nu au vrut sa-i faca cezariana, de oameni care au murit purtati de la un spital la altul, pentru ca medicul de garda nu a avut chef sa-l interneze, si cate si mai cate cazuri cutremuratoare stiute . NU este posibil sa se intample atat de multe tragedii din cauza neglijentei unora , acum un secolul 21.
viviana spune:
Din Romania Libera de azi:
Forumurile de specialitate sunt insa pline cu astfel de cazuri dramatice intamplate la CF 2. Pe site-ul desprecopii.com, o tanara cu pseudonimul magghyc isi expune povestea:
Aici este tot articolul: www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/povesti-de-groaza-din-spitalul-cf-2-184614.html" target="_blank">http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/povesti-de-groaza-din-spitalul-cf-2-184614.html
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Guestus spune:
"Seful sectiei de obstretica-ginecologie a Spitalului CF2, Cristian Gherase, a fost demis, luni dimineata. La putin timp, alti trei sefi de sectii si-au pierdut si ei functiile.
Si directorul spitalului CF2, Constantin T#259;nase, a fost demis, vineri, de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu."
uite xio...e normal sa nu ne respectam valorile? ..daca ne pleaca inteligenta in alte tari....oameni care isi tocesc coatele si stau vara la aer conditonat si iarna la caldura. e ceva incredibil...sa fie oamenii de vina si nu "sistemul"
viviana spune:
Da, mai ce ti-e si cu sistemul asta!
Prin multele ziare ce le-am citit de dimineata un director de spital spunea asa: sunt unii directori care nu raporteaza datele exacte de infectii intraspitalicesti pentru ca daca au prea multe sunt penalizati. Dom'le sistemul e de vina! Cum isi permite sistemul asta sa ma penalizeze pe mine! Ditai diorectoru'! Sa vina sistemu' asta sa sterilizeze cum trebuie. Eu ce treaba am?
Ati citit in ce conditii insalubre se facea sterilizarea? Ca nu se respecta timpul?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
conchita spune:
Xio, nu gresesc, dar stii si tu asta. tu ai asa o prea mare speranta ca floricica din timisoara o sa faca iarasi primavara in toata tara. la tine la spital si colegii tai si profii or fi dedicati, se sacrifica, inca mai cred in idealisme. inteleg ca de aceea te doare o generalizare, pentru ca tu ai ca reper pe dr. cutarescu pe care il cunosti tu si e plin de eroism. insa intelege ca povestea din deschidere e reala, la fel ca si celelalte povesti. interpreteaza-le asa: alte xio, un fel de alter-ego de-al tau, sunt la fel de decise sa se apere contra generalizarilor tale cu medicii romani care sunt scosi cu forta din tara sa lucreze in alte parti, desi nu stiu nici macar limba (asta e reala? ca e comica rau. si cum vorbesc aia cu pacientii strainezi, ca buzunareala nu e limba oficiala pe nicaieri altundeva in europa). cand povestile astea reale ale celorlalti nu se termina holiudian cu happy end cum se termina la spitalul din timisoara. intelegi? timisoara nu e toata tara. si nici macar spitalul tau nu e toata timisoara, e doar un cartier. juma de cartier. o cladire numa. de fapt, o sectie. si mai de fapt, o grupa de studenti. ca sa mergem pana la capat cu adevarul, din grupa aia de studenti noi te cunoastem doar pe tine si parerea ta - in fond, o generalizare daca nu le cunoastem si pe restul.
directorul e vinovat in mod direct, nu indirect cum zici tu. ca director, el trebuie sa iasa din biroul unde il incuiasi si-l pusesi sa semneze hartii (asta face secretara) si sa managerieze institutia. prin asta se intelege ca deleaga responsabilitati spre oameni responsabili si-i controleaza daca isi fac treaba pentru care sunt platiti, ca pentru asta e si el platit. daca asistenta xulescu nu sterilizeaza instrumentele, este vinovata ea si seful ei si seful sefului pana la director si chiar ministrul sanatatii. a fi director nu inseamna ca esti cocotat in nori si ai atributii disjuncte de restul subordonatilor, ci in conjunctie cu ei. daca directorul si-ar fi facut datoria, asistenta ar fi sterilizat instrumentarul. sper ca e mai simplu acum. modelul tau de argument functioneaza doar intr-o societate haotica, in care e fiecare de capul lui, deci doar asistenta e de vina.
hannen, multa sanatate mamei tale.
hannen spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Hanen, imi pare rau pt. experienta ta , daca se duce la spital in Policlinica si are trimitere plateste foarte putin sau chiar deloc. |
Xio,mama mea umbla prin spitale de vreo 11 ani si cred ca stie mai bine decit mine unde sa se duca .Din pacate la noi unde te duci,unde te intorci trebuie sa viri in buzunare ca altfel nu se uita nimeni la tine.
Cind imi ies din sarite si o intreb pe mama cum de suporta sa fie tratata ca ultimul gunoi,sa se tipe la ea,sa se duca bou si sa iasa vaca (scuzati expresia,dar chiar asa se intimpla)din cabinet ...cind ii zic sa mearga in alta parte ,sa caute alti doctori ,alte spitale in alte localitati...e convinsa ca imi bat joc de ea si ca am impresia ca tot ce zboara se maninca!Sau si mai rau,ca nu o cred ca se confrunta cu aceste mizerii.Si se supara si plinge! si zice ca dupa ce ca o fac doctorii destul sa plinga,o mai fac si eu!Ca eu habar nu am ca nu ai unde sa te duci,ca toti sunt la fel!S-a rugat cu cerul si pamintul sa o primeasca o mare duamna oftalmolog sa-i fie pacient(pt. glaucom) .Maica-mea plingea si-i indesa in buzunar si pe masa flori,parfum si ciocolata in punguta si cretina urla la ea "Nu auziti ca nu va primesc?Nu va primesc si gata ,ca am destui pacienti,nu am locuri!"
Si mama plingea "si eu ce sa fac doamna doctor,eu unde sa ma duc ?"Fii atenta,singura doctorita care cica "urmareste2 pacientii cu glaucom din oras!O gonea pe mama,sa se duca unde`o sti!!
Am mai zis,pina a ajuns la mine mama habar nu a avut ce inseamna boala asta!Stia tot felul de chestii aflate de la pacientii care asteptau la usa "faimoasei" doctorite!
Si stii ce-a facut mama?La sfatul asistentei care este o tinara din cartier care o cunoaste si o place pe mama ,a stat pina a terminat programul si dai iar plinsete si umilinte sa o accepte ca pacient!
Tu iti dai seama cit de disperat este un om bolnav pe care doctorul il refuza .Uiti de umilinta si de tot si plingi om batrin in fata unui dr. care ar putea sa-ti fie copil!Care "copil" urla la tine atunci cind esti sfisiat de durere ,speriat de necunoscut si de boala care te-a lovit!
Acum trecem prin ceva si mai grav si mama crede ca mi-a luat dumnezeu mintile de o trimit in alte localitati!La altii in oras unde,ca toti is la fel.In alt oras cum?Cine plateste cazare undeva cit dureaza tratamentul,transportul...operatie?Ea din pensie de mizerie care nu-i ajunge nici jumate de luna sa se hraneasca decent?
conchita,sa te auda Cel De Sus!Ca multa nevoie are!
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
viviana spune:
Hannen, te rog nu te mai ambala. Sarmana Xio, studenta fiind, (ea zice) e sigur tinuta departe de astfel de practici. Pai cum i-ar putea atrage pe tineri spre frumoasa meserie de medic decat stimulandu-le naivitatea? Cred ca nu exista coleg caruia sa nu i se laude cum pune ea la punct formistii.
Hannen, sanatate mamei! E departe de Bucuresti sau de un alt oras unde are sanse sa gaseasca medici mai buni?
vivi