Pufuleti de ianuarie - februarie 2010 (41)
Raspunsuri - Pagina 13
Andre_lina spune:
am pus poze de la tzara
=============================================================================
Andreea, de BEBE PATRIOT Tudor Andrei, grabitul odiseei (01.12.2009)
Doamne, iti multumesc pentru fiecare zi in care sunt mama!
poze - Viata de Patriot
cristies spune:
Va invit pe toate la un pahar de ayran cu menta. (din lapte si iaurt degresat ofc)
_
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
Cresc
oani_2002 spune:
Felicitari pt cat a crescut Tudor, andre_lina! Eu sunt de acord cu pediatra ta si as continua inca cu laptic de la mami, cel putin pana la 6 luni. Si si in ceea ce priveste alimentatia ta. Vitamine naturale cat mai multe. Dar evident ca tu stii cel mai bine cum e ok pt puiul tau.
Si daca tot mi-am dat cu parerea azi, ca tot nu ies inca la plimbare, sa-mi dau cu parerea si despre diversificare. Sunt pt diversificarea tardiva, peste 6 luni, la un bb alimentat exclusiv la san si dupa 4 luni la un bb alimentat mixt. In ceea ce priveste introducerea alimentelor, am facut-o lent, dar nu cu incetinitorul. Un aliment nou la 4-5 zile, in ritmul: o lingurita in prima zi, doua in a doua, 4-5 in a treia, jumate d eportie in a patra, portie intreaga in a cincea. Un singur aliment o data, fara sare pana la un an, fara capsuni, arahida, fructe de mare pana la 1 an jumate. Din pacate nu pot sa respect intru-totul ceea ce cred, pt ca Luc va merge la cresa de la 5 luni si ceva, moment in care va trebui sa fie cat de cat obisnuit cu bibele, asa ca pe la 5 luni, incep sa bag LP (daca ii ajunge LM pana atunci, daca nu mai repede, cand o sa fie nevoie) si incep si diversificarea cu supa sau papa de legume, apoi suculet de morcov si de mar.
Azi m-am bagat tare de tot in seama...
Mami de Lucas (06.02.2010) + André (30.01.2006)
miremia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui larisel Chiar va intalniti? Acum am vazut pe prima pagina...vrem si noi sa vedem pufuletzi frumoshi ... Cine are timp sa puna linkurile de la capitolele precedente pe prima pagina? Sau nu le-am vazut eu? Parca ramasese la 30 ...Si suntem la 41? din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena Albume: L0-3; L4; L5 |
Imi cer scuze....am scris eu 30 cand de fapt era 40. Era dimineata tare pt mine.
Te invit eu la o plimbare prin cartier daca nu te muti pana in jur de 1 mai.
Mirela fericita de Mara Ioana
miremia spune:
citat din mesajul lui larisel miremia Mai pui o data poza cu colacul de baie? Sau te confund cumva... sper sa nu... din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena Albume: L0-3; L4; L5 |
Pozele sunt pe contul comun de webshots, in albumul Mara de miremia.
Editez sa-i multumesc alexutzei, nu vazusem raspunsul tau.
Si da...merita drumul pana in parc. Si micki_mica vine de la iancului (cel putin asa am inteles).
Mirela fericita de Mara Ioana
Andre_lina spune:
Multumim pentru laude...
sigur ca vorbim de diversificare dupa 6 luni, doar ca pediatra zicea sa nu diversific nici dupa 6 luni, asta e controversa...
ma voi informa si voi decide... voi ce ziceti?
=============================================================================
Andreea, de BEBE PATRIOT Tudor Andrei, grabitul odiseei (01.12.2009)
Doamne, iti multumesc pentru fiecare zi in care sunt mama!
poze - Viata de Patriot
ratusca_mica spune:
citat din mesajul lui cristies Vroiam sa adaug ca la capitolul pampersi trebuia sa zic ca las lista deschisa. Decenuela a zis de happy ca sunt mai scortosi. Mai folositi si alte feluri? Ce recomandati? (Eu as fi interesata de pampers premium care, am avut primul pachet d-ala dar pe atunci nu prea aveam eu timp de statistici). _ Cristina, de gargaritz Alexis. Povestea zilei de 6.01.2010 Cresc |
Daca Premium Care sunt aia in punga alba, cu nu'stiu ce cotton bla-bla, am folosit eu numarul 3 si sunt minunate pentru simplul fapt ca nu put a porcaria aia de aloe vera!!!! Din pacate nu am mai gasit cand am fost in Cora sa iau.
Eu am tras o super teapa cu pampersii nr 3: prima punga mare luata putea a aloe (de fapt a detergent!!!) foarte foarte rau, cred ca a fost un lot ratat, habar n-am, dar imputisem toata casa. Am cautat de am innebunit nr 3 fara picatura verde () si, in sfarsit, am gasit in Cora cu galben in loc de picatura verde. Zic: URAAAAA!!!! Asta e! Si bag repede doua pungi a cate 96 bucati...sa fie, ca pana la 9 kile avem tot timpul! Si cand ajung acasa si desfac pachetul... STUPOARE!! miroseau a aloe vera! Noroc ca era foarte vag mirosul fata de punga anterioara, ca altfel ma urcam pe pereti!
Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010)
AMR 7 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!
oani_2002 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristies
Scumpa, nu ma supar, eu trebuie sa-mi cer scuze ca m-am aprins pe subiectul asta! Nu tin sa conving ca am dreptate, dar nu vreau sa stiu cum e un copil in vremurile astea cu aceeasi alergie pe care o aveam eu. Atunci nu se gasea nimic la magazine, dar acum? Eu de la o ciocolata cu rom ajungeam la urgente si asta acum 30 de ani, cand nu erau alergenii de azi... Si clorocalcin aveam permanent in frigider sa nu cumva sa nu ajung repede la spital... Si intr-adevar s-a dus alergia respectiva, dar am dezvoltat alergie solara si mai ales primavara am accese de stranutat (nu stiu exact la ce...). De asta cand am auzit ca inceperea dupa 6 luni a diversificarii previne alergiile digestive am strigat sus si tare, la fel incerc sa gasesc o solutie dezinfectanta care sa nu-l afecteze in niciun fel pe bebe care duce totul la gura... nu stiu daca il vor ajuta sau nu, dar nu mi-as ierta sa stiu ca n-am facut ceva in sensul asta, cand sunt atatea surse de informare... Iar m-am aprins, de data asta pe mama careia i-am zis ca am inceput dieta si repede a zis sa incep sa-i dau si lui bebe mancare. Scuze Oani. Ce atent e Andre cu Lucas. _ Cristina, de gargaritz Alexis. Povestea zilei de 6.01.2010 Cresc |
Scumpa, n-ai de ce sa ceri scuze! Suntem aici sa invatam si sa luam idei una de la alta, nimic din ce scriem nu-i litera de lege Biata de tine ce-ai mai tras cu alergiile. Evident ca in cazut tau si eu as sufla si in iaurt! Repet, eu mi-am spus parerea despre un copil fara factori de risc. De fapt, si eu sunt destul de atenta cu alergenii alimentari...mai putin cu cei ambientali.
Da, Anducu e destul de atent si il iubeste tare pe fratiorul mai mic
haircut spune:
citat din mesajul lui Nik0le oani, ce bine ca doarme Lucas! Ma bucur mereu cand ne mai scrii, imi place stilul tau, poate reusesti cumva sa o faci mai des! haircut, sa va fie de bine vaccinul! Nu ne-ai spus, cat cantareste Maia acum? Edit ca am uitat sa-mi dau cu parerea: eu n-as trezi-o, pentru o masa in plus. Nici pe a mea n-o trezesc, in ultimul timp a inceput sa doarma noaptea binisor. Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010) |
Multumim, Nic0le! lunea trecuta avea 5150, de la 3900, pe 29 face 3 luni...Nici mie nu-mi vine s-o trezesc noaptea, dar oare 10--11 ore fara papa nu-s prea mult pentru ei???Ma bucur ca a inceput sa doarma Irina mai bine iar adormitu singura seara e o adevarata reusita
Cristies, mai cer pareri ca nu-s prea convinsa de diagnosticele si tratamentele dr de familie...Felicitari pentru cura...orez cu sos???ce sos?cum?vreau si eu reteta, te rog
de Maia Ilinca (29.01.10)
oani_2002 spune:
citat din mesajul lui haircut Nic0le, Cataluta si noi tot la nr 2 suntem, desi ne-am nascut cu 3900g nu vrea sa creasca si gata, nu stiu ce sa ma mai fac cu ea...nu vrea sa puna gura pe LP(nici eu nu i-l ofer cu prea multa incredere, probabil), incerc s-o pun mai des la san, altceva nu stiu ce sa fac...A papat aseara la 9,30-10, apoi somn pana la 8,30 dimi cand a haplait amandoi sanii...a inceput sa doarma muuult noaptea oare s-o trezesc sa-i mai dau o masa? Miercuri am facut vaccinul(tetraxim si hepavax) a fost putin maraita, dar toata ziua a fost asa(si inainte de intepaturi), nu cred ca de la vaccin i s-a tras, ieri a dormit toata ziua, a facut 37,8 dar a scazut dupa baita si se pare ca azi dormim la fel de mult, fara febra Iar m-a bombardat dr ca nu ia in greutate, ca nu arata bine, ca are diastaza de drepti abdominali, palme transpirate, nu face Moro, are contractura pe muchii flexori...ca toate astea indica o lipsa de calciu si mi-a dat calciu gluconic 5ml/zi, 3 zile/sapt, Vigantoletten de 1000mg si un sirop cu complex de B-uri....am stat in dubiu, astept o programare la un pediatru(sper sa fie bun si sa putem comunica) dar pana la urma azi i-am facut un cocktail cu cele de mai sus(vigantoletten i-am dat 500mg) pe care l-a papat rapid cu lingurita... sper din tot sufletul sa nu-i fac nimic rau copilului Sper sa ajung si eu la intalnire De Miruna ce mai stiti????de David??? de Maia Ilinca (29.01.10) |
haircut, nu o trezi, las-o sa doarma ca stie ea cat ii e de foame. Crezi ca daca i-ar fi foame nu ar plange? Si ar lua LP mai cu poftam ca instinct de conservare au. Noi, la consultatii, ne uitam mult la curbele de crestere ale copiilor. Nu-ti spun cati am vazut care au stagnat sau au scazut dupa un "stres": o boala mai serioasa, o interventie chirurgicala...maia a trecut prin multe, e normal mititica. Eu zic ca o sa recupereze pe masura ce creste.
Nu mai bine ar fi recomandat o calcemie intai? Desi nu-i f placut s arecoltezi sange la un bb asa de mic...