Copilul captiv (3)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Citat:
citat din mesajul lui nelia
nu vreau sa contrazic, dar eu nu pot uita si nu pot accepta daca nu inteleg. Sint roaba intelegerii! Adevarul meu este format din adevarul tuturor celor care au fost inaintea mea, tuturor faptelor si actelor acestora... nu pot accepta nimic daca nu inteleg ce a fost cu adevarat.


Si eu am nevoie da inteleg ca sa pot accepta, ca, probabil, foarte multi oameni.
Dar la un moment dat, fiind prins intr-o poveste, nu ai decat reperele din contextul ala disponibile sa rationezi cu ele si sa intelegi. Si poti intelege deformat sau deloc. E nevoie de altcineva, din-afara povestii, sa-ti arate ca exista si alt context si alta perspectiva si sa te indrume intr-acolo. Si asa updatezi reperele si poti gandi si intelege mult mai bine.
Cum te convinge sa-l iei in seama si sa descoperi perspectiva, e alta poveste.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)



Roxana, pentru mesajul asta trebuie sa te pup de 1000 de ori.
Ca am scris mai inainte, ma cam luase ameteala citind-o pe Gina-Raluca cum ca intelegera trecutului poate duce la intelectualizare /compartimentare = blocaje si ca doar terapeutul te poate duce mai departe de atat.
Cand te-am citit cu "schimbarea perspectivei" am zis Bingo!
Pai asta facem noi aici! Fiecare poveste poate produce un declic pentru ca-s incredibil de multe elemente comune puse in alte perspective. Si eu nu stiam de ce mi-o luase mintea inainte rasnind conexiuni si explicatii, ca dac-as fi fost in stare sa le si exprim cu viteza corespunzatoare as ajunge singura la capitolul 100!

Laura-nicole, habar n-aveam!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Olympia, eu am scris despre mecanismele mele de protectie Adica eu am "trecut" peste ce s-a intamplat in copilarie intelectualizand si compartmentalizand. Asta m-a ajutat pe mine, sa ma detasz emotional. Dar desi detasarea m-a ajutat in anumite contexte, gen scoala sau servici, exista acum un blocaj sentimental la care lucrez sa-l adresez. Sper ca am explicat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Laura-nicole, habar n-aveam!




Pai nu aveai cum sa stii pentru ca este una din regulile pe care psihologii le invata in scoala .Eu le-am invatat la cursuri .Multe chestii care le-as fi trecut cu vederea acum le vad intr-o alta lumina .
Psihologul,consilierul,nu are voie sa "te traga de limba" ,sa te judece ,sa dea sfaturi pentru ca fara voie iti impune parerea lui/ei si asta nu e etic ,sa nu trateze membrii familiei separat pentru ca i-ar trata in functie de celalalt si nu ar mai fi in stare sa judece logic (situatie deosebita de consilierea familiala ) ,sa nu judece situatiile altor persoane aduse in discutie ci numai sa afle parerea pacientului in legatura cu acestea si sa canalizeze discutia spre subiectul principal fara a face pacientul sa se simta incomod,fara a-l forta sa vorbeasca despre subiectul respectiv .

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Andruskandu, plangi daca simti nevoia, scrie aici tot ce simti, pune genunchii in pamant si plangi. De asta ai nevoie acum. Toate care am citit mesajul tau am vrut sa te imbratisam. Toate
Fetelor, nu va contrazic, dar simt ca Andruskandu are acum nevoie de atentie pentru ea, nu pentru ea ca mama. Are nevoie de atentie si simte nevoia sa planga pentru fetita din ea care nu a primit atentia mamei si pentru care a trebuit sa lupte si sa se gandeasca sa se imbolnaveasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Gina-Raluca, acum am inteles.
Mi mi se parea un progres urias etapa intelegerii si credeam ca asta te duce automat aproape de vindecare. Si priveam prin prisma experientelor mele...

Tu ai reusit sa ajungi pe drumul care-ti va aduce maxim de intelegere si informatii, te admir mult pentru asta! Citindu-te iti simt si generozitatea si puterea, stiu ca oricat ar fi de greu, vei gasi si calea spre vindecare!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Multumesc, Olympia. Chiar ma simt pregatita sa lucrez mai mult la blocajul meu.

LauraNicolae, tu ai dreptate in tot ce scrii despre codul etic al psihologilor, dar multe dintre "legi" sunt flexibile. De exemplu, eu sunt intr-un orasel universitar si pentru ca avem un program de doctorat in psihologie clinica, avem o clinica unde noi lucram cu oamenii din comunitate, sub supervizare. Pentru ca e "training," pretul e de 10 dolari/ora si lucram in special cu persoanele indigente din comunitate. Persoanele astea se cunosc intre ele, chiar s-a intamplat sa avem terapeuti care se intalneau in acelasi timp cu clienti care erau prieteni buni. Eu am lucrat cu un sot pentru cateva luni, si la 6 luni dupa terminarea tratamentului, a venit si sotia la tratament si supervizoarea mi-a repartizat-o mie. Fara clinica noastra, oamenii nu si-ar permite sa plateasca 130 de dolari pe sedinta cu altcineva. Principal e sa lucram mereu in interesul clientului si sa le respectam intimitatea tuturor.

Psihologii dau sfaturi cateodata. Sunt situatii de criza si sunt tulburari de personalitate unde e nevoie de sfaturi pentru ca persoana sa aiba incredere in psiholog. Pe urma se lucreaza la independenta si la "empowerment" al clientului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Gina-raluca, poti sa ne spui cam cum e cu mecanismele astea de protectie? Negarea, cred, e unul dintre ele, sau doar minimalizarea intamplarii traumatice, tot o negare pana la urma si compartimentarea e ca in "pe aripile vantului" cu "ma gandesc la asta maine", adica da Doamne maine sa nu fie niciodata, un refuz, o amanare a confruntarii cu realitatea. Mai sunt si altele? Uitarea, amnezia, nu?
Iar compartimentarea poate fi sau nu precedata de intelectualizare, adica pot sa refuz sa ma gandesc, chiar daca n-am inteles , refuz sa ma gandesc la ce imi face rau sau ma gandesc, infrunt astfel problema, gasesc posibile explicatii si gata o bag la sertar! Dar daca inca doare, inseamna ca nu-i rezolvata, nu?
Sau mai exact care-s criteriile dupa care stii ca s-a petrecut vindecarea?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Deus, copilul captiv este unul care a fost abuzat emotional, neglijat, abandonat, abuzat fizic, ignorat,.... Self-esteemul lui este in consecinta jos. Daca proprii parinti nu l-au iubit, nu l-au valorizat, nu l-au facut sa simta ca []conteaza, ba chiar dimpotriva, el nu are cum sa se vindece, fara a realiza nedreptatea. Va trai cu ceea ce i-au indus parintii. Si cand realizezi ca cei care ar fi trebuit sa te iubeasca, sa te construiasca[]ca om, de fapt te-au betegit, nu se poate sa nu te intrebi de ce? Pt ca sunt ai tai .Si te doare.

Daca tu ai ajuns sa fii ok inseamna ca nu mai ai de ce sa mai intorci placinta. Eu scriam referindu-ma la "Pana cand ajungi sa te simti tu impacat cu tine insuti" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

mi-a placut modul cum abordeaza aici felul in care vedem lucrurile
http://www.oprah.com/spirit/Testing-the-Work-of-Byron-Katie



devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Nu stiu sa dau quote, dar Olympia, am vazut intrebarea ta. Revin peste cateva zile cu raspunsul. E ultima saptamana din anul scolar si trebuie sa termin niste proiecte.

Mergi la inceput