Copilul captiv (3)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

LauraNicolae si eu la fel, mi-am spus oful si parca s-a golit sacul...eu nu aveam intrebari la care sa astept un raspuns, eu aveam o piatra pe suflet ca si tine

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

TextConchita, nici eu nu am scris despre iubirea mamei tale. Eu cred ca intelegerea asta vine treptat si ca numai persoana in cauza o poate descrifra.
Rrox, cum iti poti da seama daca parintii te-au iubit? La mine, m-am simtit mereu singura si nevoita sa ma bazez numai pe mine. Mai tarziu, de cand am inceput terapia, am reusit sa inteleg mai bine si sa simt sentimentele astea care erau nediferentiate (undifferentiated).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ba te mai contrazic Nelia. Sigur ca exista oameni care par sa nu fi facut mare lucru in viata... dar totul e relativ aici. Si mai e ceva, poate sensul existentei lor nu le este accesibil, desi el exista. Nu stiu, poate pur si simpli intr-o zi au spus o vorba cuiva fara sa-si dea seama ca tocmai vorba aia i-a schimbat existenta respectivului. Sau poate doar au cazut pe o banca inghetati iarna si cineva s-a oprit sa-i ajute si acel cineva a avut o revelatie. Sau..., sau..., scenariile sunt infinite si eu nu cred ca exista cineva degeaba. Fiecare are un rost si fiecare viata are un sens. Fie ca il stim, fie ca nu il stim. Sa nu lasam aparentele sa ne pacaleasca. Cumva suntem cu totii interconectati si ne influentam, ca un mecanism cu multe rotite. E nevoie de fiecare rotita.
Problema este cu cei care nu-si cunosc rostul, nu se vad in mecanism, nu stiu ca si ei conteaza. Unii aleg chiar sa ajunga brusc la final. Si d-asta te-am contrazis. Sa le spun ca nu-i asa.

In rest, sensul vietii l-au cautat si-l mai cauta multi. Putem discuta despre asta muuult si biiine...

Si da, moartea face parte din viata intotdeauna. Nu ar exista notiunea de viata, daca nu ar exista moartea.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Gina eu cred ca o pot descifra si altii, ba chiar mai bine, ca nu le este atat de greu sa accepte ce vad. Dar, desigur, nimeni nu trebuie sa ia de bun ce descifreaza altii.
Eu zic ca-ti dai seama dupa faptele lor. Si-ti mai dai seama dupa pattern-urile pe care le ai sau nu le ai. Stii, urmele lasate in tine. Faci un pas inapoi, uiti ca-i vorba de tine, si analizezi. De obicei se vede limpede si clar. Numai sa poti accepta ce vezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ah, ce-mi place cum scrii si ce bine ar fi sa fie asa cum spui tu. Eu nu vreau sa am dreptate, dar nu uita ca eu am un in familie un tata care s-a sinucis! Si de patru ani tot despre oameni de genul acesta citesc, care se razbuna cumva ei si pe propria lor viata. E greu de inteles de ce, e greu de inteles de ce aleg aceasta cale? Asta e scopul, sensul lor? Cind s-a intimplat in familia mea, cumva a trebuit sa-i inteleg viata tatalui meu, ca sa-i pot intelege moartea... Nu stiu daca am inteles vreuna, dar de impacat ma simt impacata, m-am linistit. Nu de mult, dar acum e bine!

Nu sint trista sau deprimata cind spun ca ne-am trezit ca sa murim sau ca ne-am nascut si murim, cum spui tu... Si nici nu cred ca unele existente nu conteaza, adica oamenii aia nu fac nimic in viata, dar stiu ca sint oameni care isi irosesc aceasta viata, in loc sa o traiasca. Si unul din ei am fost chiar eu, am irosit vreo 4-5 ani si acum imi pare rau nu dupa ei, ci dupa ceea ce puteam face in ei... O fi asa cum spui tu si cum cred si eu, da, fiecare un om are un scop, un sens, dar daca nu faci eforturi sa ti-l gasesti, sa te impaci cu tine insuti si cu lumea din jur, cu trecutul tau, ca sa traiesti prezentul... aproape ca nici nu mai conteaza daca te-ai nascut ca sa mori sau daca te-ai nascut si mori. Pentru ceilalti da, dar pentru tine insuti... nu.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

LauraNicole si eu la fel, mi-am spus oful si parca s-a golit sacul...eu nu aveam intrebari la care sa astept un raspuns, eu aveam o piatra pe suflet ca si tine

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

rrox, gina, scuze, n-am fost clara - ati vorbit despre iubire, nu despre iubirea mamei mele pentru mine, la asta m-am referit.

nu m-am referit la toti parintii ca recipiente de carne pentru boala. dar nu-mi ies din cap cazurile cu totul dramatice, cel putin al Sybillei nu-mi iese din cap si nici nu m-am putut aduna emotional pana acum sa-i raspund, atat mi se pare de socant. sau al LaureiNicolae.

nelia, contul comun nu este safe si tot degringolada o sa fie. Deus a inteles bine ce m-am oferit sa construiesc. sunt cateva probleme care trebuie acoperite: toti copiii activi sa aiba grup de suport ca sa evitam ce s-a intamplat aici, ca din cauza abundentei de emotii coplesitoare asupra celor care citesc, multe persoane au ramas fara raspuns, deci rejectate in aparenta. suntem oameni si nu trebuie sa se simta nimeni vinovat, insa exista o solutie; apoi, asa cum am spus, sunt multe persoane care nu vor sa se deconspire aici, am zis ca am primit povesti pe privat, deci si asta trebuie rezolvat; plus, ca in orice actiune de genul asta, ideea "sponsorului", sau cum se cheama in AA groups, mi se pare vitala. cineva care sa te tina raspunzator pentru pasii pe care-i faci spre eliberare. in viziunea holistica, sufletul functioneaza bine daca trupul functioneaza bine, deci nu doar terapeutica e importanta. sunt niste directii de actiune care, ca si in depresie si anxietate (si noi, copiii captivi, suferim consecintele astea chiar daca unii doar ca si crize temporare), grabesc "vindecarea", eliberarea de povara. deci proiectul meu e cuprinzator, ia in considerare cat mai multe aspecte, plus ca ofera si solutii. bineinteles ca vom lucra ca un grup, sper sa doriti asta, chiar va rog.

Llaura, eu am scris de la inceput ca partea frumoasa a intrecut-o pe cea urata, dar aici se discuta de sursa suferintei noastre actuale. este logic ca nu poti uita de-o bataie crunta doar pentru ca parintii tai au stat la coada la lapte. desi, daca ma gandesc bine, cred ca am stat la cozi mai mult decat ei, de multe ori toata noaptea, luam o cutie de carton si ma rezemam de ea la coada la lapte sau faceam corturi din paturi la coada la butelii cu ceilalti copii - parintii nostri mergeau la job a doua zi, nu puteau pierde noptile la cozi. am relevat si aspectele sociale, contextul vremii, deci nu desconsidera nimeni contextul si nu le neaga nimeni viata grea. intrebarea este, daca au avut viata grea, deci au stiut ce inseamna suferinta, ce declic s-a produs in mintea sau inima lor sa o perpetueze asupra propriilor copii, cand reactia normala parinteasca este sa protejeze! ma bucur pentru tine ca ai avut parinti normali care te-au iubit si nu te-au ranit niciodata. noi nu am avut astfel de parinti, deci pentru mine, sa ma gandesc ca mama nu a calatorit decat pana in bulgaria nu scuza si nu vindeca nimic.

Mergi la inceput

O sa postez luni lista cu cartile pe care le am in format electronic. Cele mai multe insa le am in biblioteca, tiparite frumos. Asa prefer sa citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

LauraNicolae si eu la fel, mi-am spus oful si parca s-a golit sacul...eu nu aveam intrebari la care sa astept un raspuns, eu aveam o piatra pe suflet ca si tine

da, este incredibil ce putere are confesiunea, verbalizarea trecutului cu suferintele lui. si eu sunt uimita ce pace (nu e totala, dar orisicat) am acum legat de fratele meu, pace pe care am jinduit-o ani si ani si ani de zile. nu-mi vine sa cred ca a fost suficient atat, sa povestesc despre asta. sunt constienta ca e doar inceputul, dar e un inceput bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Mey , eu nu am spus ca ai mei nu m-au iubit .M-au iubit in felul lor violent pentru ca atat s-au priceput .Pentru ei sa ne bumbaceasca insemna educatie ,sa le stim de frica insemna respect ,sa ii ascultam orbeste insemna dragostea noastra fata de ei .Nu a fost vina lor .Atat s-au priceput,atata au facut .Ce au gresit a fost ca nu si-au asumat greselile .Noi eu,eu ,eram acuzate/acuzata de orice se intampla aiurea in casa .Daca ne inunda vecina de deasupra era ca nu mai necazuri aveau din cauza noastra .Daca s-a spart teava din baie era din cauza mea ca le-am adus ghinionul in casa .Se innecau in bautura ca erau suparati din cauza noastra .
Mi-a fost greu sa inteleg ca in lume exista razboaie si necazuri din cauze naturale si nu ca mi-am vandut eu casa,ca am nascut un copil din flori (eu spun ca am nascut copil din zane ca prea e frumoasa si buna ),ca nu din cauza ca am renuntat eu la facultate exista cutremure in Haiti .
Si sunt mandra de mine ca nu m-am innecat in bautura,nu m-am apucat nici de droguri ci mi-am vazut de viata mea si mi-am crescut copilul mai bine decat multe familii complete si "normale" pot creste un copil .
Singura mea teama este ca fiica mea sa nu aibe urmarile acestei vieti mai tarziu si eu sa nu stiu cum s-o ajut .Dar voi avea grija ca sa gasesc pe cineva care sa faca ceea ce eu nu pot .

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput