Copilul captiv (3)
Raspunsuri - Pagina 11
LauraNicole spune:
Ce va fi de acum inainte nu stiu dar in putinul timp petrecut aici m-am ridicat cat pentru toti anii din urma .Am terminat Level 1 si 2 studiind sa devin consilier psihologic si am reusit sa dau examenele pentru ambele nivele in acelasi timp iar in septembrie incep Level3 ,am deja un job oferit de la administratora Pub-ului unde obisnuim sa mergem si care ma considera fiica sa ,copilul meu a luat ieri diploma de "Pupil of the week ",e cea mai buna din anul ei si se dezvolta atat de frumos si s-a schimbat atat de mult incat nu-mi vine sa cred .
Parintii mei?Vor ramane toata viata frustrati si ...probabil singuri .
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita suferinta extrema poate aduce un om in pragul pierderii mintilor si asa inteleg eu de ce mamele si tatii nostri care au suferit la randul lor, pur si simplu au ramas cu neuronii distrusi, nu s-au mai facut conectiile, s-au dezumanizat, ca altfel nu pricep ce s-a intamplat. asa ca nu mai putem vorbi de "mama" si de "tata" sau de sora, fratele, ci de recipientul de carne al unei boli, care o fi fost aceea, dupa caz. ............... LadyJ, gina, rrox ziceau despre asta ca daca am simtit ca m-a iubit mama, atunci m-a iubit. |
Nu cred ca oamenii pot fi trasati atat de radical, parinti buni sau recipiente de carne ale unor boli. Cred ca parintii abuzatori isi traiesc propriul scenariu in care atribuie diverse roluri-proiectii propriilor copii. Cred ca scenariul ii mentine captivi, nu-i lasa sa acceada si la alta perspectiva. Dar in nici un caz nu-s recipientele de care vorbeai. Sunt umani, doar ca umanitatea lor se manifesta doar in anumite directii, cele vizibile prin ochelarii de cal.
Ce-ai zis in partea a doua citata de mine nu-mi apartine. Eu cred ca fiecare copil se simte iubit chiar daca nu este iubit. Va crede ca asta inseamna sa fi iubit, indiferent ce-i fac parintii. Se va simti vinovat si multe altele, orice, pentru a putea crede ca este iubit.
Nu asa iti poti da seama daca te-au iubit.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
LauraNicole spune:
Stiu ca intotdeauna voi purta ranile acelea in mine si desi le voi acoperi cu sarutari si plasturi , nu vor disparea dar mai stiu si ca viata merita traita,ca am un copil perfect pentru mine ,ca printre toate cele negre am avut si momente fericite si ca ,poate,daca nu as fi dus viata pe care as fi dus-o nu as fi fost omul de azi .
Am uitat sa va spun ca in ziua in care am hotarat sa fiu cu Mousi am renuntat la fumat si nici n-am mai pus tigare in gura de atunci .Nu am fost nici la psiholog , nici la psihiatru ci m-am autoeducat si "tratat" cu dragostea copilului meu si acum Mousi .Zilnic ma ajuta sa traiesc .
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
LauraNicole spune:
Parintii mei m-au iubit dar nu au stiut sa iubeasca .Asa au considerat ei ca e bine .Nu-i mai urasc de mult .Pur si simplu ii accept asa cum sunt , asa cum accepti un fir alb de par , ceva .
Restul il stiti din postarile mele pe acest forum si de ceea ce fac .
nelia spune:
rrox, daca ma contrazici inseamna ca ideea mea are valoare si te-a pus pe ginduri, asa ca, te rog, contrazi-ma!
Da, asa este cum spui tu... cu conditia sa gasesti acel scop, acel sens pentru care te-ai nascut. Atunci da, ecuatia se schimba: te nasti, te descoperi si iti gasesti sensul vietii, traiesti pentru el... si mori, dar mori frumos daca se poate spune asa, adica atunci cercul este inchis si moartea nu este decit sfirsitul vietii. Dar daca nu-l gasesti? Daca nu faci nici un efort pentru asta? Daca te nasti si mori... iar la mijloc nu faci mare lucru si nu descoperi nici un sens, nici un scop... si nici nu faci nici un efort in acest sens, ba mai mult, nici macar nu-ti pui problema din acest unghi de vedere. Atunci moartea mai face parte din viata? Nu, nasterea si moartea sint doua puncte, un inceput si un sfirsit... si intre ele este ceva care nu se poate defini, numit viata, dar cu indulgenta. Asta am gindit cind am vrut sa spun ca te nasti ca sa mori si fiecare descoperim asta cind sintem copii, mici chiar, pe la 3 vedem, pe la 4 intrebam de ce? Pentru mine a fost si mai este inca, Lisandru inca nu a aflat... un moment cumplit! Ce faci intre aceste doua puncte, asta e important!!! Acolo este esenta vietii si a mortii deopotriva! Si unii oameni, din pacate nu putini, nu fac prea mult, aici nu ma poti contrazice, as vrea sa o faci, dar nu cred ca ai destule argumente, din pacate.
Si nu numai ce faci, ci si cum faci... si care este mesajul pe care il lasi mai departe, in copiii tai, in prietenii tai, in oamenii alaturi de care ti-ai dus viata. Pentru ca, de fapt, despre asta este vorba la acest subiect. Eu nu cred ca parintii vostri, ai nostri, nu ne-au iubit... ar fi impotriva naturii sa cred asta. Dar sint sigura ca nu au reusit, din diverse motive, sa transmita acel mesaj mai departe... Iar generatiile care vin au nevoie de acest mesaj sau cod sau nu stiu cum sa-i spun ca sa descifreze viata. O fac si fara, dar mai greu...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
LauraNicole spune:
Relatia mea cu copilul meu?
Desi are 13 in mai , inca o invelesc seara la culcare , nu exista zi sa nu-i spun cat de mult o iubesc , o incurajez,ii ridic moralul ,ii spun cat de frumoasa,desteapta si incredibila este ,nu ii asigur numai ceea ce are nevoie material.Un copil nu se creste numai cu mancare,haine si jucarii .Eu am avut jucarii.Si haine.Si mancare .Dar aveam nevoie de mai mult .
LauraNicole spune:
Acum imbratisez strans toti copiii captivi de aici,de unde or fi !Nu stiu cat de mult am sa mai postez aici dar voi citi .Voi citi in continuare si,daca pot ajuta cu ceva,o voi face .
Laura ,fost copil,acum adult
Deus spune:
nelia - eu cred ca deja Conchita lucreaza la un proiect pt noi toate si pt cele care nu au avut curajul sa scrie aici ( a spus-o cateva pagini mai devreme)...sa-i lasam putintica vreme sa ne spuna ideea ei, care eu simt ca o sa fie plina de suflet
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
nelia spune:
rrox, daca ma contrazici inseamna ca ideea mea are valoare si te-a pus pe ginduri, asa ca, te rog, contrazi-ma!
Da, asa este cum spui tu... cu conditia sa gasesti acel scop, acel sens pentru care te-ai nascut. Atunci da, ecuatia se schimba: te nasti, te descoperi si iti gasesti sensul vietii, traiesti pentru el... si mori, dar mori frumos daca se poate spune asa, adica atunci cercul este inchis si moartea nu este decit sfirsitul vietii. Dar daca nu-l gasesti? Daca nu faci nici un efort pentru asta? Daca te nasti si mori... iar la mijloc nu faci mare lucru si nu descoperi nici un sens, nici un scop... si nici nu faci nici un efort in acest sens, ba mai mult, nici macar nu-ti pui problema din acest unghi de vedere. Atunci moartea mai face parte din viata? Nu, nasterea si moartea sint doua puncte, un inceput si un sfirsit... si intre ele este ceva care nu se poate defini, numit viata, dar cu indulgenta. Asta am gindit cind am vrut sa spun ca te nasti ca sa mori si fiecare descoperim asta cind sintem copii, mici chiar, pe la 3 vedem, pe la 4 intrebam de ce? Pentru mine a fost si mai este inca, Lisandru inca nu a aflat... un moment cumplit! Ce faci intre aceste doua puncte, asta e important!!! Acolo este esenta vietii si a mortii deopotriva! Si unii oameni, din pacate nu putini, nu fac prea mult, aici nu ma poti contrazice, as vrea sa o faci, dar nu cred ca ai destule argumente, din pacate.
Si nu numai ce faci, ci si cum faci... si care este mesajul pe care il lasi mai departe, in copiii tai, in prietenii tai, in oamenii alaturi de care ti-ai dus viata. Pentru ca, de fapt, despre asta este vorba la acest subiect. Eu nu cred ca parintii vostri, ai nostri, nu ne-au iubit... ar fi impotriva naturii sa cred asta. Dar sint sigura ca nu au reusit, din diverse motive, sa transmita acel mesaj mai departe... Iar generatiile care vin au nevoie de acest mesaj sau cod sau nu stiu cum sa-i spun ca sa descifreze viata. O fac si fara, dar mai greu...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ladyJ spune:
As vrea sa inteleg de ce multe din doamnele de aici considera ca este imposibil ca parintii sa nu iubeasca copilul. De ce? Nelia, tu ai pomenit ultima despre asta.