"Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *137*"

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamideandrei spune:

dupa 2 zile, azi sunt bucuroasa iar ... bebe respira bine din nou... batista bebelushului RULZ, cum umbla vorba pe aici...

POZE
TOT ANDREI DAR PE PICASA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex25 spune:

Mamideandrei nu toate suntem niste fericite ca tine sa pap puii la fel de bine, sa nu mai vorbim de bucatele mici... Bravo voua!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamideandrei spune:

ok; promit sa nu mai zic nimic de cum papa andrei, nu vreau sa supar pe nimeni ; discut despre orice altceva numai de mancare nu...am zis

POZE
TOT ANDREI DAR PE PICASA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

La multi ani tuturor celor care poarta numele Sfantului Gheorghe!
Sa fiti sanatosi, fericiti si iubiti!

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

buna fetele

azi i-am dat annei pe langa morcov si un pic de pastranac si telina. i-a placut mai mult decat morcovul simplu. duminica ii pun si dovlecel sa vedem ce spune ..

imi place covorasul de la mothercare, poate ii iau si eu annei.

lali Doamne ce om .. imi pare tare rau pentru situatia asta .. cred ca nu va merita tatal tau .. e mai bine ca ai clarificat situatia, acum te poti elibera si poate nici sufletul tau nu mai este atat de chinuit ..

mamideandrei ma bucur ca e mai bine pitix!

selen mai am niste retete, sa vad cand imi gasesc timp sa le scriu .. faza tare ar fi sa ma caznesc atata si zuza sa nu vrea sa pape ..

alex nici eu nu am scos-o pe anna azi .. prea batea vantul si trebuie sa-i fac vaccinul de 6 luni si n-am chef de surrpize .. nu stiu ce sa spun de scaderea in greutate .. poate din cauza dintilor nu are apetit si de aici si scaderea ..

uka pufa .. bine ca nu s-a intamplat nimic .. ce de cretini circula pe strazi, incredibil ..

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
bio bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Salutare!

Mai, n-am mai intrat ca am stat mai mult pe-afara, na! E cald si frumos, Maia a dormit in livada bine merci. Am intrat acum 15 minute in casa, peste vreo 40 minute papam fructele si iesim din nou.

Incep spunandu-i lui Lali ceea ce i-a zis si fragutza: focus pe familie. Ai un copil minunat, incerci din toate puterile sa fiti o familie fericita, asa ca ai pentru ce sa traiesti si sa te bucuri. De acum da-le-ncolo de necazuri. Te-ai racorit, ai spus ce aveai de spus, ti-ai usurat sufletul...foarte bine. Paulica cu 4 dintisori are nevoie de o mamica fericita si cu zambetul pe buze si sunt sigura ca asa vei fi pentru el. Te imbratisez cu drag si iti doresc sa fie totul asa cum visezi .

Alex, mie Zeina mi se pare un super copil (arata foarte bine si e activa, tonica, din cate am vazut eu...). Poate e numai o perioada...
Chestia asta cu schimbatul laptelui atat de des, sincer iti spun, mie nu imi suna bine. Daaar, pana la urma important este sa te ghidezi dupa copil. Si asa cum prima oara ti-ai ascultat instinctul si a fost ok, eu zic sa mai astepti un pic si cu noul lapte.... N-am prea citit despre schimbarile astea...., dar n-ar trebui o perioada de acomodare...nu stiu...zic si eu. Nu cred ca Zeina va renunta la lapte deocamdata. Dar oare de ce doc nu ti-a dat ok la branzica si iaurt? Vorba ta, isi mai lua din ele cele necesare...

Mamideandrei - ce experta in ale gatitului esti. Ce sfaturi minunate ai dat tu ieri la mamici. Mi-a placut... Esti foarte tare! Hai ca tb sa treceti si de perioada asta cu mucutii.
Eu nu am umidificator, am 3 recipiente d-ale care se agata pe calorifer si le tin tot timpul pline cu apa. Am un aparat electronic la Maia in camera care indica temperatura de afara, din casa, timpul probabil si umiditatea din camera. Am vazut ca in permanenta are intre 45-50% umiditate in camera. Adica ok. Si aerisesc foooooarte des. Tot timpul. Si asta iarna la fel faceam, indiferent cat era de frig afara. La Maia in camera e tot timpul aer proaspat, inclusiv dupa ce papa seara, sot o plimba prn casa vreo 5 minute si eu tin geamul deschis la ea in camera. Cand o aduce la nanica, in camera ei e un aer proaspat si curat.
Iti spun asta, pt ca ziceai tu ca nu iesiti afara pentru ca Andrei are mucuti. Eu am iesit cu Maia si cand avea o astfel de perioada. Asta iarna am iesit cu ea intr-o dimineata, fara sa-mi dau seama ca e ceata si 2 saptamani a avut mucuti...nu in disperare, cum spui tu, e adevarat (nici nu am batista bebelusului). Dar am continuat in alea 2 saptamani sa iesim afara. Cui pe cui se scoate, nu e nimic grav si sigur aerul curat ii face bine (nu vantul!) mancaciosului Andrei.

Uka - ce tare esti cu coaforul. of, of... ca bune obiceiuri mai aveam si acum parca am uitat de tot de mine...
Abia astept sa te vad. Si abia astept sa ne spui daca a plans...tatal tau .

Fragutza - da mami, maia a bagat, nu un vinulet, ci o tuicuta de caise de ziua ei. Ne-am cherchelit toata familia si ne-am culcat.

Mami, trebuie sa recunosc cu Maia a luat din prima nu una, ci multe lingurite. Eu o intrebasem pe doc "daca mai vrea sa pape, ce fac, ma opresc azi la o lingurita, maine la 2....?" mi-a zis sa-i dau cat cere, dar sa nu o fortez sub nicio forma. Uite, imi amintesc ca Maia a papat din prima, aproape o banana...
Eu nu am inceput asa cu 1 lingurita, 2...., pt ca Maia deschidea gurita sa-i mai dau...si ii dadeam. La fel face si acum. Nu mananca spectaculos, ca andrei de mamideandrei, dar papa. In special fructe. Uite de 2 zile papa fructe cate 290 gr (mere, pere, mango, nectarina, banana + cerale). Si nu iti imagina ca ia in greutate... nici vorba. Nici nu cred ca are mai mult de 7 kg.
Eu am introdus cate un fruct, simplu, apoi in combinatie cu altele si tot timpul am folosit si cereale. I-au placut ei fructele...na. N-am o explicatie.

M-am tot gandit...,stii ca Maia nu a fost o mancaciosa...si aveam tot timpul probleme cu cantitatea de lapte pe care o bea..., ce anume a determinat-o sa pape cat de cat bine solide...
Nu am un raspuns. Poate pt ca am inceput cu un aliment pe care l-a placut din prima, iti amintesti - cerealele de la milupa - , habar nu am.
Nu a papat de la inceput cat papa acum...dar, a luat progresiv 40, 60, 90 gr....pana a ajuns la cat papa acum. Legume cam 120-150 + lapte, fructe...zilnic peste 220 g...si nu mai vrea lapte. Si am inceput la 4 luni jumatate.

Poate vei avea o surpriza tocmai cu legumele. Uite cum e Ana de Dana, ii plac legumele, fructele mai putin.
Cand vei incepe cu legume?

Aaaa...si am sunat-o ieri pe doc s-o intreb de...iaurt si branzica . Mi-a zis ca pana la un an sa nu folosesc lapte de la sursa, nici de vaca, nici de capra... doar procesat. Iar branzica o pot face cu lamaie, daca nu e ok cu calciu.

Ioanna - chiar ma intrebam care sunt proportiile de lapte si lamaie. Am aflat acum de la tine. Multumesc .

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Fetelor multumesc pentru felul in care mi-ati scris!M-ati facut sa zambesc,sa zic "uite,cuiva ii pasa de mine desi nu ne-am vazut niciodata".Va pup si va imbratisez pe toate.Sigur ca am sa fiu vesela si in forma pentru puii mei(ca eu am doi cupchii,unul mic si unul mare ,de 100 kg),o sa incep ziua zambind si o a adorm la fel pentru ca am o grija in minus. Mare parte din caderile mele in butoiul cu melancolie erau dupa convorbiri telefonice cu tata sau plecari pe la tara,dupa procese de constiinta si de vinovatie ca l-am lasat pe tata singur si nu pot sa il ajut mereu.Acum ca am realizat ca nu merita eforturile mele pentru ca nu apreciaza nimic,nu ii pasa de noi,nu il intereseaza daca ni se intampla ceva,mie de ce mi-ar pasa atat de mult? De ce m-as duce eu sa ii fac de toate cand el se poarta de parca le-ar face un dusman? Nu-i mai bine sa imi vad eu de ale mele si sa ii dau ignore total?Nu-i mai bine sa imi vad eu de cei care apreciaza eforturile mele? Pai decat sa dau la sapa o zi intreaga la el si nici macar sa dea multumit din cap,nu sa imi zica "multumesc",mai bine stau o zi intreaga cu voi aici si dau F5 pana ma doare degetul sau va intoarceti toate din plimbari.
Ioana,scump,dom'le,scump 500 de mii. Atunci am super-iepurica ,sa nu mai fie plagiat.

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

mama lui andrei iti multumes cmult pentru raspuns. cum o sa ma supar ca mi-ai spus cum faci tu. maine incerc si eu. v-am zis ca azi am avut 3 feluri diferite de combinatii d elegume? nu v-am zis! nu te mai supara ca zic fetele de felul cum papa Andrei. sunt convinsa ca nu este nici un pic de rautate la mijloc. eu chiar te rog sa maispui ce-i faci domnisorului ca sa ne inspiram si noi.

Ioana mama lui Carol Ioan

Pataniile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Da mamideandrei te rugam,mai scrie,mai da-ne si ponturi,ca tu se pare ca stii multe sa faci la bebic,tu si Ellenuta,fara voi am cauta peste tot sa stim unde facem buba cand nu papa bebicii . Si eu zic ca nu e pic de rautate in cuvintele lor,e ciuda aia pe propria persoana,ca poate nu faci ceva bine de nu papa cum trebuie.Nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie,chestia e ca nu deranjezi cu postarile tale ,dimpotriva.

Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Scuze, Ioana abia acu am vazut mesajul tau. Ca mamideAndrei fac si eu : brocoli + cartof dulce la steamer, azi am subtiat cu apa ramasa de la aburi+ o lg de ulei de masline. La carne nu ma bag inca. Am pus mai mult brocoli decat cartof dulce si a papat binisor. Cam 120-130 de gr.
Wow Hepi, 290 de grame de fructe?? Super! Si noua ne plac fructele, dar nu suntem nici macar pe aproape cu asa performanta!

--------------------------------------------

Am scos capul in lume!!
Mamica mandra de Rares-Costin : 4 oct 2009
Poze RARES
Povestea nasterii

Mergi la inceput