Soacra

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

ellej, nici al tau nu e bine imbracat? . Uof, la naiba, ca io sa zic sotului ca nu e bine imbracat - apai ma da afara din casa .
Mie mi-a zis soacra ca a slabit . Si pe cand ii explicam ca uite, cu noua alimentatie, i-a scazut colesterolul de la 250 la 180 si ceva.. soacra mea repede " lasa ca ii fac eu prajit ". Data viitoare o sa ai atrag atentia ca ea e obeza si cu ficatul praf ...

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Iti dai seama ca si al meu e slab ca gardul , tras la fata si nemancat saracu':)

maria58, tu numai prin simplu fapt ca te pui in locul celuilalt si admiti ca poate faci greseli (nu din reavointa, ci pentru ca toti facem greseli) esti o soacra "luminata" :). Problema e ca multe nu concep in ruptul capului ca ar putea gresi in vreun fel si nici nu vor sa-si puna mintea la contrbutie. E mai simplu sa ai certitudini decat indoieli, se consuma mai putini neuroni :)

Ai dreptate cand zici ca nu se stie cum vom fi nici noi peste x ani. Stii vorba aia: Cand iti ia Dumnezeu mintile nu-ti spune si tie, tu zici ca esti bun si ailalti nebuni

Mama de pilda imi spunea cand eram adolescenta si aveam divergente : sunt cu 33 de ani mai batrana decat tine, nu am cum sa te inteleg 100%, ma lasa si pe mine nervii, asta este. Cand fiu-meu va fi mare, sper macar sa pot si eu recunoste ca desi nu-i inteleg pe tineri intr-o masura mai mare sau mai mica, asta nu-i face pe ei mai prosti si pe mine mai desteapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria58 spune:

stiti acum ma maninca limba asta de soacra de un sfat:incercati mai multa diplomatie,nu le vb de rau in fata sotilor vostri,ei le iubesc asa cum sunt chiar daca voua va declara altceva pentru ca va iubesc si vor sa va faca o placere ei sunt undeva la mijloc intre dragostea de mama si cea de sotie,acceptati ca atunci cind sta cu ei ,copilul doar in proportie de 10%VA urma regulile de acasa,pentru ca rolul bunicilor este sa-si rasfete nepotii,citeodata gresind mai mult sau mai putin,dar asta nu va avea o influenta neaparat grava asupra opilului,el va creste si va sti ca la bunici face cevrea el atita timp cit nu-i pune viata si sanatatea in pericol,iar cu mami si cu tati exista reguli.de fapt este ca o defulare un loc unde se descarca de tensiunea acumulata de impunere.Nu va ginditi ca -si va iubi bunicii mai mult decit pe voi este atita loc in sufletelele acestea pure de iubire!invatati-i iubirea pentru a -i fae fericiti ,nu le umbriti sufletelele cu tensiunile voastre,lasati-i sa se bucure si unii si ceilalti,nu vor fi prea mult timp impreuna.atunci cind soacrele voastre gresesc spuneti sotului vostru sa le spuna ,nu ca un repros si nu ca venind de la voi ci de la el .Stiti noi am scapat de responsabilitatea educatiei ,si chiar daca doare sau nu pentru nepoti exista o iubire mult mai intensa decit am avut-o pentru proprii nostri copii,pentru ca acum avem timp,ne-am relaxat de atitea responsabilitati care apasa in tinerete,munca ,gospodarie si copii,sau grja zilei de miine.AVEM TIMP PENTRU IUBIRE DAR SI PENTRU A FI CIRCOTASE ,PENTRU AVEDEA GRESELILE ALTORA NOI FIIND PERFETIUNEA INTRUCHIPATA!cu suzele de rigoare ca nu afost numai un sfat astept pietrele dar autatile si voi pe cele mai mici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Citat:
acceptati ca atunci cind sta cu ei ,copilul doar in proportie de 10%VA urma regulile de acasa,pentru ca rolul bunicilor este sa-si rasfete nepotii,citeodata gresind mai mult sau mai putin,dar asta nu va avea o influenta neaparat grava asupra opilului,el va creste si va sti ca la bunici face cevrea el atita timp cit nu-i pune viata si sanatatea in pericol,iar cu mami si cu tati exista reguli.de fapt este ca o defulare un loc unde se descarca de tensiunea acumulata de impunere.Nu va ginditi ca -si va iubi bunicii mai mult decit pe voi este atita loc in sufletelele acestea pure de iubire!invatati-i iubirea pentru a -i fae fericiti ,nu le umbriti sufletelele cu tensiunile voastre,lasati-i sa se bucure si unii si ceilalti,nu vor fi prea mult timp impreuna.

Asta mi-a spus si mie o psiholoaga, cand ma plangeam ca al meu copil are voie prea multe acolo si ca bea fanta (nu bea el atat cat sa-l imbolnaveasca)

Eu am avut si am inca probleme enorme cu socrul, dar egal ce s-ar intampla, chiar de as divorta eu nu mi-as priva copilul de ei, dar asta pt ca stiu ca nu il vor intoarce in veci impotriva mea. Sunt socri care manipuleaza copilul, deci la asa oameni nu as calca nici eu in casa. Eu am invatat sa ma impun, ne-am certat, ne-am injurat si au invatat ca eu nu-s carpa de sters pe jos, dar am avut tupeu. am invatat sa iau fraiele in mana si sa nu-i mai spun sotului, cand ma deranjeaza ceva zic direct si soacramea e la fel.
Am observat ca daca le bati apropouri, nu inteleg, asa ca atunci incepem cu gura. Ultima oara, venise soacramea sa-l ia pe cel mare la plimbare si dupa mergea la ei pt cateva ore (copii mei nu au inoptat niciodata altundeva si nici nu vor avea voie curand), si Tony vazuse cola la noi si ca vrea si el si am spus tare si raspicat, cola nu e pt copii si e cafea rece asa ca sa nu mai aud comentarii despre cola. Ei ce credeti ca aflu a doua zi de la copil, ca a baut cola!!!!. Eram la o prietena ce avea cola pe masa si el a cerut, ca ieri bunica i-a dat si el are voie.! Atunci sotul s-a certat cu ei ca nu ne respecta deciziile si ca noi suntem aici parintii si egal ce cred ei, (incepusera ca vai dar nu are zahar e cu zaharina, de cofeina cred ca nu stiu ) NOI hotaram.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

maria, jos palaria ca te-ai relaxat la batranatete!

nu toti sunt insa ca tine. Stii si tu, e multa lume in varsta, bolnava, care se cearta permanent: cu administratorul, cu vecinii, cu oamenii la biserica, cu gunoierii, cu vanzatorii, etc - si mai ales cu copiii. Tu nu esti din Ro -in Buc. in ultimile luni viata a devenit f. complicata - si mult mai stresanta. Eu am crescut la bunici, la tara, dar e o maaare diferenta ...

Stii, la mine la tara, preotul zicea ca Dumnezeu inseamna iubire - iar iubirea o aratzi in primul rand in cel de alaturi - si mai ales in copil. Cand imi gasesc sotul de 1-2 ori pe sapt. cu lacrimi in ochi - ca iar i-a zis soacra nu stiu ce ....

De cat timp ai plecat din Ro?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui maria58

stiti acum ma maninca limba asta de soacra de un sfat:incercati mai multa diplomatie,nu le vb de rau in fata sotilor vostri,ei le iubesc asa cum sunt chiar daca voua va declara altceva pentru ca va iubesc si vor sa va faca o placere ei sunt undeva la mijloc intre dragostea de mama si cea de sotie,acceptati ca atunci cind sta cu ei ,copilul doar in proportie de 10%VA urma regulile de acasa,pentru ca rolul bunicilor este sa-si rasfete nepotii,citeodata gresind mai mult sau mai putin,dar asta nu va avea o influenta neaparat grava asupra opilului,el va creste si va sti ca la bunici face cevrea el atita timp cit nu-i pune viata si sanatatea in pericol,iar cu mami si cu tati exista reguli.de fapt este ca o defulare un loc unde se descarca de tensiunea acumulata de impunere.Nu va ginditi ca -si va iubi bunicii mai mult decit pe voi este atita loc in sufletelele acestea pure de iubire!invatati-i iubirea pentru a -i fae fericiti ,nu le umbriti sufletelele cu tensiunile voastre,lasati-i sa se bucure si unii si ceilalti,nu vor fi prea mult timp impreuna.atunci cind soacrele voastre gresesc spuneti sotului vostru sa le spuna ,nu ca un repros si nu ca venind de la voi ci de la el .Stiti noi am scapat de responsabilitatea educatiei ,si chiar daca doare sau nu pentru nepoti exista o iubire mult mai intensa decit am avut-o pentru proprii nostri copii,pentru ca acum avem timp,ne-am relaxat de atitea responsabilitati care apasa in tinerete,munca ,gospodarie si copii,sau grja zilei de miine.AVEM TIMP PENTRU IUBIRE DAR SI PENTRU A FI CIRCOTASE ,PENTRU AVEDEA GRESELILE ALTORA NOI FIIND PERFETIUNEA INTRUCHIPATA!cu suzele de rigoare ca nu afost numai un sfat astept pietrele dar autatile si voi pe cele mai mici!

Asta depinde de gravitatea greselilor. Sunt de acord ca nu e un capat de tara sa-i dea ceva de baut, gen fanta, care acasa este interzis. Insa sa-i barfesti pe parintii copilului in fata lui va avea repercusiuni asupra modului cum va percepe el relatiile parinte-copil. Si eu una nu sunt dispusa sa fac experimente pe copilul meu doar pentru ca soacra nu e in stare sa judece putin. Ea nu-si vede decat propriul interes - n-are nicio responsabilitate de a-l educa, doar privilegiul de a-l rasfata. Si daca Doamne fereste o ia pe cai gresite la adolescenta, e strict vina parintilor, nu, ca ei l-au crescut, doar nu a ei.

Daca nu vrea sa priceapa de vorba buna trebuie sa iau masuri. Nu scandal (din asta face sotul oricum dar tot degeaba, n-are cu cine discuta), nu privarea copilului de bunici, dar limitarea vizitelor ca durata si frecventa, in proportie de 90% sa-l vada in prezenta mea sau a sotului... cam asta incerc sa fac.

Mergi la inceput

Citat:
Insa sa-i barfesti pe parintii copilului in fata lui va avea repercusiuni asupra modului cum va percepe el relatiile parinte-copil.

Eu asa ceva nu as accepta, sub nici o forma.Mai bine mi-as priva copilul de asa bunici sau ca sa nu fie prea drastic as rari vizitele si in nici un caz mai mult decat cateva ore
. nu are ce invata de la ei. pai ce faci, te trezesti ca nu te mai respecta copilul sau ca-ti urla ca nu te mai iubeste ca uite buni ce face pt mine. Ei, micutii nu stiu inca sa deosebeasca binele de rau

Mergi la inceput

Nu sunt plecata de mult de un an si jumatate dar revin periodic cel putin la trei luni stiu si stresul cunosc si asemenea caractere ,nu sunt de acord sub nici o forma sa birfesti parintii in fata copilului ,pentru mine asta este egal cu a nu-ti iubi nici copii nici nepotii,pentru ca eu o sa mor intr-o zi iar nepotul sau nepoatele mele ce vor gindi ca au ramas pe mina unor nepriceputi si ei ce se fac acum?!nu sunt de acord nici macar copii sa asiste la o discutie in contradictoriu intre mine si parinti.Copii iubesc neconditionat ,si-i ranim orideciteori vb de o persoana draga lor!Dar nici nu cred ca o zi petrecuta cu bunicii si facind mai tot ce le place ,rasfatati de bunici le strica educatia!da sunt sigura ca dupa ce se intorc de la bunici continua cu nazdravaniile o ora doua,ca intimpinati opozitii pentru aceasi perioada in a reveni la normal dar de aici pina la a le strica educatia este drum lung.V-am spus ca nici eu nu sunt nici soacra perfecta si nici mama perfecta si sunt dispusa sa invat pina voi muri si de la copii mei si de la ginere si de la nora chiar si de la nepoti!

Mergi la inceput

Nici nu pot intelege de fapt cum as putea sa-i spun eu norei mele de ce ai cumparat cutare lucru sau ginerelui meu.Care-i problema mea ce fac ei cu banii lor?!Iar daca am vreo nemultumire o discut strict cu copii mei ,iar ei daca au vreo problema in ceea ce ma priveste mi-o spun direct,asta i-am rugat sa discutam cinstit!NIMENI NU ESTE PERFECT!Sunt de acord ca atunci cind soacrele va vb de rau in fata propriului copil ,sau chiar mamele se le fie interzis a mai ramine singure cu copilul,dupa ce a-ti avut odiscutie intre voi adultii ,pe aceasta tema si spunindu-i direct ca de acum isi va vedea nepotul numai in prezenta unuia din parinti.Dar nu creati tensiuni in familia voastra tinara din vina noastra.Fiti voi uniti si incercati sa rezolvati problemele mai cu calm nu patimas.Nu este si asa destula tensiune de ce sa ne mai amarim si din lucruri care au o rezolvare!

Mergi la inceput

maria 58
asa este si soacra mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

maria, jos palaria la adresa ta! socrii mei nu sunt asa.

Claudi@, deja fata trece peste ce zicem noi... si daca ii atrag atentia, sau interzic, plange si striga mamaia, daca nu o iau in brate cand vrea ea, urla dupa tataia (de 1 an de cand am facut discopatie lombara ma rog de ei sa nu o mai tina in brate... evident ca ei o iau numai in brate, sa taca fata, ca e rushine de ce zic vecinii ca se murdareste)...
Nici nu sunt in stare sa interzic bunicilor prezenta in viata copilului.... si ma sperie ca banui ca sunt iar insarcinata.... desi ne dorim enorm, dar conflictul asta se va accentua cand apare bebe 2.

Mergi la inceput