Vremea in Cuba si Rp.Dominicana in septembrie

Vremea in Cuba si Rp.Dominicana in septembrie | Autor: iarina

Link direct la acest mesaj

Neata fetelor,

am si eu o intrebare pen tru cei care au fost in august -septembrie in Cuba, respectiv Rep. Dominicana. Cum este de fapt vremea? Am facut research pe net, am inteles ca cea mai buna perioada este din noiembrie pana in aprilie, iar vara ar putea fi furtuni, uragane si ploi. Acum eu ma intreb daca or fi furtuni si uragane chiar in fiecare zi...ca parca totusi n-am auzit. A fost cineva in perioada asta? Cum este, ploua des sau mai rar si se insenineaza rapid?

M-as bucura sa aud cateva impresii, caci sincer suntem indecisi, pe net scrie ca n-ar fi cea mai buna perioada de vizitat, astia la agentii cica nu ploua mult...da' nu-mi vine sa-i cred.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Pe mine m-ar interesa vremea in iunie, cand as vrea sa mergem in Dominicana, daca ne-o lasa vulcanul cu nume de nepronuntat! Acum, eu nu sint o incepatoare in ale apelor de Caraibe , am tot fost 7 ani de zile in mai multe insule din Insulele Virgine Britanice/ BVI, in perioada mai-iunie-iulie-august-septembrie, intotdeauna a fost o vreme impecabila, clima tropicala, undeva intre 26-28 de grade C in apa, afara nu mai mult de 30-33 C, am prins si ploi, dar nu-i bai, ca vin si pleaca in cateva minute (timp in care, de obicei, stateam in apa), iar dupa poti face plaja in continuare, nisipul se usuca imediat, deci nu e ca in Ro, cand stai cu ochii pe cer non-stop si daca ai prins un front, s-a dus vacanta; am prins de ex. si cate o zi mai noroasa, dar iarasi nu te impiedica prea mult sau am prins perioade, in special august, cand ploua noaptea de ziceai ca te ia apa (aveam casuta la 3 m de apa si in spate gradina tropicala) iar ziua era absolut superb. De obicei, cam din august incep sa se formeze uraganele care vin din coasta Africii si care lovesc, in general, Cuba....si Florida. Astept si eu si alte informatii sau experiente proprii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Din mai pina in octombrie in zona e anontimpul ploilor. Daca nu sunt uragane (e mai probabil in septembrie), ploaia nu dureaza mult.

(off topic : Cuba e o destinatie mai scumpa decit ceea ce normal ar trebui sa fie si decit pretul anuntat. enjoy !)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Mik merci mult de raspuns, deci in septembrie n-ar fi indicat? Si cu ploile cum e, banuiesc ca nu-i ca pe la noi, sa-ti strice intreaga zi...ploua cateva ore si apoi se face la fel de cald.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yolande spune:

Nu stiu daca va mai intereseaza.
Aici puteti gasi mai multe informatii - http://www.met.inf.cu/asp/genesis.asp?TB0=PLANTILLAS&TB1=INICIAL.
Iulie - noiembrie nu sint luni prea bune de mers in Caraibe. Sezonul de Caraibe este 15/20 noiembrie - 1/15 iunie. Prin iulie incep sa se formeze furtunile, uraganele, este ff cald si ff umed. Si da, ploua cam mult si des. Dar, dupa noroc...

Cuba ca si destinatie de vacanta este putin cam...plictisitoare. Resorturile sunt faine, conditii bune dar nu exceleaza. Activitati destul de putine, servicii nu prea grozave, asa mai stil comunist. Nu exagereaza cu "customer service".
Se promoveaza mult excursiile organizate, in group, mai putin turismul individual. In schimb, plaje superbe cu nisip fin si apa calda.

Dominicana cam la fel; desi parca resorturi mai frumoase, conditii mai bune, activitati mai multe.
Va recomand Mexic - Mayan Riviera daca tot ajungeti in partea aia de Caraibe.

Vacanta placuta si fara uragane.

Mergi la inceput