Fulguleti de nov-dec 2006 (230)
Raspunsuri - Pagina 5
aelita spune:
cumva se schimba educatorii,nu mai stiu exact daca nu cumva la 4 ani au alta educatoare..apoi ca la noi la cls 1 ..la cls 5-a cred,cand vin profesori cu alte materii..
Dar scoala in general nu se schimba,ncii colegii.
nu toate,dar cam asa sunt multe,vorbesc si despre cele de stat,ca nu sunt mari diferente,se cam tin toti dupa acelasi sistem de invatamant.
unele sunt aceleasi institutii pana la 18 ani,cu clase diferite,curti de joac adiferite,normal ii separa cumva,dar e tot acolo.
altele au pana la 13 ani ,clasa a 7a parca cand trec la "liceu" cum ar fi la noi
in final tot 12 ani de scoala se fac.doar ca se numesc si se impart difderit,dar tot aia.
in majoritatea e ca la armata,da,si in foarte putine sunt mai maleabili si accepta sa discute mai mult cu parintii.
chestia e ca lumea s-a invatat asa,se uita ciudat la mine ca de ce nu o duc de unde apartin,si o duc cu autocarul la privat !ca adica e un moft,ce daca o forteaza sa manance,mce vreau sa vina nemancata acasa? pai eu de-aia platesc,sa vina nemancata?lasa ca asa se face!
m-a interogat una in parc de nici nu imi venea sa zic unde o duc ca deja a facut o fatza ca de ce nu o duc in cartier unde merge si fii-su ,adica asa priviri ca ce mofturi pe capul meu !
eu as fi dus-o si aici pana la urma,in cartier,dar am cantarit pro si contra si imi ies mai multe avantaje dincolo.nu mai zic de siguranta!
cand imi spune cumnata-.mea,care lucreeaza la un colegiu,ca daca una din ele spune ceva parintilor de ce s eintampla acolo ,daca spune despre vreo greseala a vreunei colege ,o da afara !
ca tot ce se face acolo se spune directoarei,niciodata parintelui!!
ei i s.a intamplat sa piarda un copil din sir indian,l-a gasit o alta profesoara,si era exact cand venisera parintii.parintii la poarta,ca nu au acces.si profesoara i-l duce parintelui si ii spune ca l-.a gasit singur pe hol,ca se pierduse(nu avea unde sa se duca,portile sunt incuiate,dar era nesupravegheat).mama a facut scandal.
directoarea i-a zis acelei profesoare ca data viitoare vine si ii spune ei,ca daca mai incalca regula e AFARA ! ca parintii nu trebuie sa afle ce se intampla acolo!
zicea ca daca unul il bate pe altul,de multe ori sunt profesoare care ii instiga ! si ca mama intreaba ce s-a intamplat,ele cica afiseaza un zambet laaaaaaarg :stiiiti,s-au certat pe o jucarie,sunt copii ! (chiar daca nu a fost pe jucarie,ele spun asa mereu) si mama intreaba cine e copilul si li se spune zambind " ce mai conteaza?sunt copii.nici nu maistiu care a fost ".
mai spunea ca fiecare profesoara are un favorit si un nesuferit .
pe favorit il scapa de la orice,pe nesuferit il pedepseste continuu.
pe restul ii lasa mai in indiferenta.
deci nu toti o duc rau,doar "nesuferitul" clasei.
si cica nu exista criteriu de a nu suferi,pica pur si simplu sau nu la inima un copil !
eu povestesc dintr.o gradinita,nu de toate,sa nu va speriati !
24+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)
iulia-stefy spune:
Va ofer o fierbinte si ma duc.... ca ieri am avut niste evenimente.....
Abia astept sa merg acasa, azi e invitata la o petrecere la ziua unui baietel de 5 ani.... cu karaoke.... cu.... cu.... si sunt tare curioasa cum va reactiona. De cand i-am zis ca mergem ma inebuneste.... si-a pregatit rochita pantofi.... abia asteapta....
danutz spune:
Neatza va zic si eu...daca vreti va invit la o cana de ceai am disponibil de menta, indian, negru, verde, de fructe de padure si de lamaie ...yamii
Lacramioara, karaoke, foarte interesant ce zici tu acolo. sa vii sa ne povestesti cum a fost!
Aelita, pai cum sa nu ne speriem fata draga! pai chiar ca e ca la cazarma...
iar apropo de mofturi, nu le lua in seama, spune-le ca fiecare mama stie ce-i mai bine pt copilul ei, iar tu stii ca acolo ii este Sofiei mai bine decat la voi in cartier!
Pot sa-ti zic ca mie chiar o buna prietena (i-am fost nasi la nunta si nasi de botez) mi-a zis zilele trecute ca de ce anul asta nu-l dau pe Rares la gradi de stat. Ca am una chiar langa noi, ca ce atatea mofturi cu privatul, ca e mai bine la stat ca nu sta nimeni dupa el sa manance si sa-l schimbe si cu ocazia asta ar invata sa manance singur si sa faca la WC. M-am uitat lung la ea, nu-mi venea sa cred, i-am zis in final ca pe mine nu ma deranjeaza ca Rares face in scutec pana la 5 ani (realitatea este ca ma deranjeaza dar nu l-as forta pt nimic in lume) si nici ca educatoarele il mai ajuta cu mancatul...are tot timpul din lume sa invete...in fine, repet, fiecare stie ce-i mai bine pt propriul coopil.
In alta ordine de idei...plecati undeva de 1 mai? Noi voiam sa dam o fuga la munte, dar fiindca Rares e inca consemnat la domiciliu nu cred ca avem cum...
ruxandra_sb spune:
Danutz, vezi cu scutecul.. io aici o vad cu dus si intors... [omulet scarpinandu-si scafarlia]
pe de-o parte a fosta taaaaare comod cu scutecele de unica folosinta.. fata de cele clasice..
pe de alta parte, in afara de poluarea masiva a planetei, cred ca, confortul pe care il ofera aceste scutece moderne, actioneaza -de la un punct- in detrimentul copiiilor
adica deloc nu-i mobilizeaza sa renunte la el.. ma rog, pe multi dintre ei
vazut la amandoi.. nu dadeau nici un semn cum c-ar vrea sa fie "baieti mari".. pur si simplu a tb sa il scoatem noi. Si daca M a avut 2-3 saptamani de antrenament, G a fost curat intr-o singura zi. Deci el era pregatit de mult sa renunte la scutec.. numa ca nu voia muschii lui.
Asta cred ca face acu si cu scutecul de somn.. il gasesc (dupa-masa) deseori uscat.. da nu vrea sa nu i-l mai pun. Il mai las o leaca si apoi basta, il scot. Numa ca tare mi-e lene sa ma deranjez noaptea .
Deci un pic de push a fost/este nevoie.
Nu mai spun ca, baieti fiind, este tare nesanatos sa stea cu motoasca.
Mihaela, Lory bine ati revenit.
..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)
danutz spune:
Ruxandra, chestia asta cu push-ing-ul e ca la unii functioneaza la altii nu.
la Rares nu functioneaza, adica chiar daca l-as impinge eu putin, oricum nu as rezolva nimic. In toamna era clar nepregatit, adica am avut o tentativa si l-am lasat fara scutec in casa dar se tinea si cel putin kk nu facea si pace. Si ori se ascundea de mine, gasea un loc ferit pe undeva si presta acolo, ori tinea si tinea si cand puneam scutec (la somn) facea imediat. Doctorul mi-a zis atunci ca nu are rost sa insist fiindca mai rau ii fac, plus ca asta cu tinutul nu-i deloc ok. Afara, daca nu avea scutec, facea pe el si nu dadea nici un semn ca-l deranja cu ceva.
La gradi educatoarea tot timpul il ia la WC sa vada cum fac ceilalti acolo, dar nu e interesat deloc, nu sta.
Plus ca nu ar spune ceva pt nimic in lume, daca il intrebi ce a facut in scutec, iti zambeste smechereste si o tuleste de langa tine.
Deci in toamna am lasat-o balta. Acu' astept sa se faca mai cald in casa, sa-l las iar la popoul gol, sa vad ce se mai intampla. Dar nu vreau sa-l fortez deloc...o sa vedem!
Bafta cu G cu scutecul de la somn
aelita spune:
uf,ziceti de scutece,eu am inceput acum cu Andres,si face continuu...e greu..
24+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)
saryta spune:
Salutare ... am avut o sapt de cosmar, Tony a avut rosu in gat... a vomat 2 zile, nu a mancat nimic numai apa si limonada - a slabit e iar sub 12 kg ...e mai bine acum, a inceput sa manance.Sper sa fie totul ok.
Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)
iulia-stefy spune:
La multi ani, Ioana!
La multi ani, Irina!
Va ofer o fierbinte....
Saryta, multa sanatate Antoniei.
Ruxandra, danutz, spor la scos Pampers-ul....
La petrecere a fost fain, a si cantat, a si dansat, a fost si pictata pe fata, avea si balon catel, din ala rasucit... nu-mi vine acum cum se cheama.... Animatorii au fost Printul si Sinbad si au facut echipe, cu jocuri.... a fost super....
ruxandra_sb spune:
Da, Danutz ..prea mult push nu-i bun.. am auzit si eu de copii care se-ascundeau pe dupa canapele..
Multa sanatate Antoniei.
..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)