Fulguleti de nov-dec 2006 (230)
Raspunsuri - Pagina 11
iulia-stefy spune:
va ofer o
....
Fetelor, eu aseara am reusit sa vorbesc cu Mihaela (dastefa), intre timp vorbisem cu cineva, care are o cunostinta cu baietel ceva mai mare decat fulguletii, cu acelasi diagnostic, dar pus la 1,5 ani si care pana la 4 ani e recuperat in proportie de 90%..... I-am dat Mihaelei ce date aveam despre mamica respectiva, sa o indrume la ce medic a mers....si sa-i spuna ce e de facut..... Ea e cu moralul la pamant, isa va multumeste pentru sustinerea atat morala cat si financiara.... ca nu a reusit sa intre sa o faca ea.... de cand s-a intors acasa numai la asta se gandeste si plange ... I-a pauza doar in prezenta Darriei.... care si ea a observat ca Miruna nu coopereaza.... Si i-a spus sa o lase in pace ca e mofturoasa.... Sa dea DD sa fie bine.
pentru Miruna .
flore26 spune:
Bine v/am regasit! Sincer....mi/a fost dor de voi...de lacrimi si zambete...de poze...de bucuriile dar si de tristetile voastre.
E aproape o luna de cand e stricat calculatorul...abia ieri s/a reparat...si cand sa/i dam drumul...surpriza!...taiat netu
flore26 spune:
De ce m/am hotarat sa scriu...
Nu imi mai dau cu parerea despre mersul la gradinita...stiti parerea mea...in plus, alessia s/a adaptat fff repede si bine...nu a zis niciodata ca nu mai vrea....asa ca e f simplu sa/mi spun parerea, dar foarte greu sa simt ce simt mamele ale caror copii nu se adapteaza. Am revenit pentru LAURA...si... ma tot gandesc....si scriu si sterg...e greu, pt ea trebuie sa fie groaznic...doar ca , probabil spre surprinderea multora, te rog nu/l mai duce la gradi...cel putin pana in toamna...nu te gandi ca o veti lua de la zero cu acomodarea...oricum sunteti la zero, din punctul meu de vedere...pur si simplu nu/l mai du. zic si eu ca DANDUSA, mobilizeaza lumea, trebuie sa existe o solutie. Poate totusi nici doamna nu e chiar pe gustul lui...sau colegii . Eu lucrez din 2000 si tin minte ca am avut o fetita care a venit la gradi pt prima data la 5 ani...mai, a fost ingrozitor primele zile...plangea de la 8 pana la 3 cand veneau dupa ea...la 3 veneau toti 4 bunici si parintii. Efectiv nu stiam c esa fac, cum sa fac....pana am descoperit: i/am oferit rolul de doamna educatoare...statea cu mine la catedra...impartea jucariile, alinia copiii, ma ajuta la activitati....asa uita...era importanta...o iubeau copiii...era in centru atentiei, ca acasa. Poate asa e Dani...are nevoie sa fie dragalit si la gradi, iubit, tinut in brate....Am multe in cap, putine pe pagina...greu mi/e sa scriu...si sa nu/mi fie auzit tonul, vocea...sa nu/mi fie vazuta fata...Oricum te pup, si de azi sunt pe mess...daca ai nevoie de ceva.
dandusa spune:
Aka,
felicitariii,sa va traiasca,sa creasca mare!
Roxanica,
cred ca nici cu o mie de poze de-ale vostre,nu m-as satura!sant deliciosi!cu totii,santeti tareee frumosi!
Donia,Flore,
ma bucur ca ati revenit!
tema:
eu vad privilegiati copii care nu au nici un prg.nimic organizat,nimic ce 'trebuie sa'.de cate ori vb despre 'trebuie sa',imi aduc aminte de tema Dianei de acu mult timp,m-a marcat se pare
.copii care-si traiesc copilaria cum majoritatea dintre noi am facut-o,fara lectii de pian,fara lectii de balet.la noi,nimic
.si-a manifestat intentia de a merge la dans si balet dar nu m-a convins.daca vrea ceva,stie cum sa-l obtina in cel mai scurt timp posibil,de cele mai multe ori atunci
asa ca ma gandesc ca-i place mai mult sa joace sotronul,sa alerge pescarusii,sa-si umple buzunarelele de pietre...de-ale copilariei,inca
mami de Crinuta si Raducu
Donia spune:
aka, felicitari pentru bebe 2!
diamat, sunteti mai bine acum?
Dia, multumesc de lamuririle cu geaca, eram si mai tare in ceata de cand ma lamurise chinico ![]()
roxanica, v-am visat azi noapte, se facea ca am fost in vizita la voi, copiii tai erau mai mari, baietii nostri se jucau impreuna, iar Roxanica mea se minuna de Maria. Diseara bag un ochi la poze sa vad daca sunteti ca in vis
Plus ca in vis aveai un casoi... ma pierdeam in el!
acs, se pare ca si tu ai avut vacanta faina. Ati fost in Portugalia? Astept pozele!
La mine dureaza pana le sortez, am facut aproape 1500... si n-am tiiiiimp!!! 
Tot citind de prin urma am remarcat ca lizzy n-am mai aparut de mult. Stie cineva, e bine?
| Citat: |
| citat din mesajul lui dandusa tema: eu vad privilegiati copii care nu au nici un prg.nimic organizat,nimic ce 'trebuie sa'. |
E posibil sa vorbim aici despre mere si pere
Acum eu nu mai stiu nimic despre activitatile din Romania, insa cel putin unde traiesc eu nu e vorba de nici un "trebuie' sa" atunci cad e vorba de activitati.
Pai cand aude de piscina, Cristi e in stare sa iasa pe usa in chiloti, doar, doar ajunge mai repede. Imi e si teama sa ii spun cu cateva zile inainte, pentru ca daca intelege conceptul de "maine", si are rabdare sa astepte, in schimb "peste cateva zile" pentru el echivaleaza cu "la anul" si e o tragedie daca mergem la piscina peste cateva zile si nu acum
La inot totul e o joaca - e drept, condusa de un adult, dar e joaca. Canta, se stropesc, fac bulbuci, si pe ici, pe colo, se mai introduce cate un element nou. Si in ciclul urmator tot asa, totul se face treptat, dureaza 1-2 ani pana cand copilul invata sa inoate. Daca nu poate sa bage capul in apa acum, nici o problema, mai incercam in ciclul urmator. Copilul e de fapt stapan pe ritmul lui de invatare.
Gimnastica la care mi-as dor sa-l duc pe Cristi daca as avea vreme e tot la fel. Copiii au tot felul de aparate accesibile varstelor mici, si nu mai povestesc cat de incantat era Cristi sa se agate de inele, sa sara in groapa de bureti, sa mearga pe o barna mititica etc. Ok, poate sa mearga in echilibru si pe o bordura, si pe un bustean, insa daca am sala asta safe si pot sa ii ofer o ora in care sa se atarne de toate aparatele, pe ploaie sau ninsoare, la un pret foarte accesibil, de ce nu?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
chinico spune:
bea se uita la biene maja, io ma delectez pe net, burta-i plina de clatite, afara parca-i noiembrie, piroamanul se indoapa la mama cu sarmale, donia-i lamurita, aka are doi bebei, crinuta joaca sotron (tre sa incercam si noi iar, am incercat acu ceva vreme si de atunci a ramas bea fixata pe aruncat cu pietre), maiiii si plouuuuaaaa, si uite ca degeaba e liber azi p'acilea, de atata potop nu poti sa faci nimic...mosafirul a zburat acasa..noroc ca ploua, altfel mergea pe jos ![]()
am fost la bise azi,am ramas uimita ce fetita micamare am..v-am spus eu ca gradi ei e catolica, si de cate ori e o sarbatoare mai babana, ca azi de ex (aici e si inaltarea si ziua tatalui..adica a tatilor, nu, nu a TATALUI :)) )se aduna pruncimea cu educatoarele si au un fel de program artistic :) in timpul slujbei..si a cantat oaca mea cu patos haleluia
, a tropait si a batut din palme de mi-au dat lacrimile si nu stiam cat mai tine chestia cu prefacutul, ba ca as casca, ba ca mi-a intrat un par in ochi
eeee...voi aveti serbari, chestii...in fine. am dat apa la soareci.
iote flore
cum le zice!
cat despre necazurile dastefei, nu pot decat sa-i doresc sa aiba putere sa treaca cu bine peste toate.
nu am stiut ca se poate detecta autismul la o varsta atat de mica. chiar nu am stiut. si nici ca o audiograma se face sub narcoza...o sa ma documentez, aici, parca la un an sau doi dupa aparitia beei au introdus astia si (parca) o audiograma ca investigatie imediat dupa nastere...parca asa era. o sa citesc. si de aia...ma indoiesc ca are ceva de-a face cu vreun fel de anestezie...poate nu-i audiograma..poate-i alt soi..
na ca-am citit. chiar se face, inainte ca mama cu nou nascutul sa paraseasca spitalul. si nu zice nimeni nimic de nici o anestezie, bebeul tre sa stea cuminte..sa faca nani..hm.
roxanica dupa scribaleala ma uit si eu la poze. sa va vad cat sunteti de frumosi!!
iulia-stefy spune:
Va ofer o
fierbinte....
Flore, ma bucur ca ai scris....si ca sunteti bine.
Aseara nu aveam nici un chef sa spal vasele.... "si s-au spalat singure".... Adica nici n-am deschis bine gura ca s-a si infiintat Stefy cu scaunul la chiuveta... intai n-am vrut s-o las, sa nu se ude, apoi i-am pus sortuletul ei si s-o fi vazut cu buretele in mana ce le lustruia.... Si explica ca acum da cu detergent..., acum le clateste... pana la urma le-am clatit eu... ca sa fiu sigura ca-s spalate ca lumea, dar daca nu venea ea, eu nu aveam nici un chef.... Dar asa a fost o joaca si s-au spalat si vasele.... Vad ca a inceput sa priceapa ca sunt obosita si cand ma vede picata pe pat vine si ma pupa sa-mi treaca oboseala.... Chiar mi-e mila de ea uneori... Eu nu-mi aduc aminte sa o fi auzit pe mama vreodata spunand ca e obosita si nu face ceva din ce voiam noi. Chiar ma simt vinovata uneori....
Eu nu am mai putut dormi, ca pe la 4 Stefy canta de zor in somn ceva cu niste pui care vor ajunge cocosi si vor ave agrija de gaini.... Cred ca tot de pe la cresa, ca pana acum n-am mai auzit-o.... si eu daca ma trezesc.... greu mai adorm.... asa ca ...pas.... Ma asteapta o zi grea azi, asa ca va las.....
ruxandra_sb spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui chinico nu am stiut ca se poate detecta autismul la o varsta atat de mica. chiar nu am stiut. si nici ca o audiograma se face sub narcoza...o sa ma documentez, aici, parca la un an sau doi dupa aparitia beei au introdus astia si (parca) o audiograma ca investigatie imediat dupa nastere...parca asa era. o sa citesc. si de aia...ma indoiesc ca are ceva de-a face cu vreun fel de anestezie...poate nu-i audiograma..poate-i alt soi.. |
Noroc cu tine, Chinico.
.. stiam ca mai vroiam sa zic ceva..

Deci.. nu se poate vorbi de autism la sub 1 an, 1 an si. De fapt si mai incolo. Dar, asta nu inseamna ca nu poate fi alta problema.. si luata cat mai din pripa.. cu atat mai bine.
Si ma minunez si io cu audiograma si anestezia generala..
Lui M cand i-au facut-o nu i-au pus decat niste chestii mici in urechi si se uita dr. intr-un calculator. Totul a durat nici cateva minute. N-a durut si nu l-a deranjat nimic.
..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)
ruxandra_sb spune:

Felicitari mami Aka!

Santate lui d.
Roxanica, ptiu, ptiu sa nu va deochi.
Ce mi place la mine cum povestesti tu de Maria.. dulce, feminina, delicata 
Dia, pupam mosafirul. ![]()
Da asa-i nici vb sa murim de foame... educatia inoculata si-o spune.. cumva, cuvantul. Dar lasa.. si cand oi scoate io parleala..
Chinico.. de mi-au dat lacrimile si nu stiam cat mai tine chestia cu prefacutul, ba ca as casca, ba ca mi-a intrat un par in ochi eeee...voi aveti serbari, chestii...in fine. am dat apa la soareci...mai pot zice ceva?
.
Donia, si unde anume e Disneyland-ul in Florida??
Ca sa stiu sa nu-l mai visez la Paris.. poate mergem direct la mama lui
. Poze, vrem poze.
Idem Acs
POZE!POZE!POZE!
Flore, pupa doamna si gogoasa! 
Lacramioara, io nu ma simt vinovata.. le si spun si ii rog sa tina cont. Nu sunt robotel si nu ma sacrific.. Ba chiar mi se pare important sa invete de mici sa tina cont si de ceilalti.. nu pot avea o mama non-stop vesela, puternica si disponibila. Asta poate ii va ajuta si pe ei sa admita, cand vor ajunge adulti, ca ai zile mai bune, zile mai proaste.. nu poti fi mereu in priza. Sa fie ingaduitori si buni cu ei insisi. Bine.. asta nu inseamna sa te jelesti mai mereu si sa cauti pretexte.. un echilibru..
..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)

La multi ani, Adinazot!