"BRAVO MURICA! Liliac de mai-iun 2010 (73)"
Raspunsuri - Pagina 4
Vivela spune:
Sorana .
sper doctorul sa aiba mana buna de "gadilat" colul , dr meu l-a gadilat vreo saptamana zilnic si nu s-a intamplat nimic, decat disconfort maxim pt mine. tot medicamentos mi-a provocat travaliul.
ah, ce ma oftic ca nu pot si eu sa vad poze, calculatorul asta imi face figuri si se blocheaza ... sper sa le pot vedea de acasa.
murica, curaj pentru maine la marea intalnire .
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) + 32+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
pisi-pis spune:
Cristina, multumesc. Adevarul e ca eu prefer sa ma pregatesc sufleteste, decat sa am acolo un soc ca nu pot face epidurala. Ba chiar cochetez uneori cu ideea ca poate nici nu cer epidurala daca nu sunt durerile foarte mari, nu ma incanta deloc ideea unui ac introdus in coloana. Dar imi place sa stiu ca daca o sa doara rau am totusi aceasta posibilitate.
Iubirisca, ma bucur ca te-ai mai linistit, poate doctorul a avut numai o zi proasta.
Fetele care luati fier, luati preventiv sau pt ca aveti anemie? Ieri doctoritza care ma urmareste nu a fost, si am avut o doctorita tinerica la consultatie, ma tem ca era stagiara. Totul a decurs bine, dar mi-a dat fier preventiv, desi ultimele analize de la 28 de saptamani iesisera bune, iar rezultatul celor pe care le-am facut ieri inca nu e cunoscut. Si parca n-am nici o tragere de inima sa iau preventiv, mai ales ca stiu ca poate da constipatie , numai de asta n-as avea nevoie. Iar urmatoarea consultatie o am abia peste 3 saptamani.
Ana 32+ cu Laura
NicoletaB spune:
Murica-tinem pumnii pt maine!
Iubirisca- nasol cu doctorul! Te-a "incurajat" de te-a rupt!
Eu am venit de la cardiolog. Tensiune 14/8, EKG si ecograf la inima ok pt situatia mea. Mi-a spus ca daca ajunge tensiunea la 16 sau imi creste rezistenta pe artere trecem la medicamentatie.
Asa ca ziua de eco din 5 mai va fi ffff importanta si esentiala!
In rest toate cele bune!
30+
aly_ spune:
Si eu nasc natural cu epidurala.Nu stiu cum este in Romania dar aici de la 4 cm primesti epidurala pt ca cica atunci incepe intr-adevar travaliul.Insa multe fac greseala sa nu ia epidurala pe ideea ca durerile sunt suportabile iar de la 6,7 cm nu se mai face injectia exact cand durerile devin .Deci epidurala= CEA MAI BUNA PRIETENA A MEA
31+ Larissa
anamariam79 spune:
Pisi, da, eu cel putin iau fier pt. ca anemia e o veche si foaaaarte buna prietena de-a mea. Chiar si cu fier tot nue cum trebuie.
Iubirisca, nu te mai necaji, cum zic si fetele, poate era intr-o pasa proasta. Vezi ce zice data viitoare, poate daca te apuca noaptea il suna de la spital. Uneori doctorii astia mai incearca cate o glumitza, cate o replica fara sa-si dea seama ca noi interpretam, sau lasa discutia in aer asteptandu-se ca noi sa subaintelegem (nu ii iau apararea, doar incerc sa gasesc explicatii). Si oricum, chiar si cu medicul de garda, tot ok o sa fie. Trebuie sa gandim pozitiv si sa nu ne stresam sau sa ne fie frica, ca doar ne intalnim cu puii nostri. O sa fie bine. Si daca or sa vada, fie el medicul tau sau ala de garda ca nu poti si nu poti natural, or sa faca ei ceva, ca trebuie sa scoata bebelina cumva, nu?
Fruntea sus si cu Dumnezeu inainte. Asta e valabil nu doar pentru Iubirisca.
Eu intre timp am facut bagajul, asa ca sa stau eu linistita. Mai bine ma duc la ora programata decat sa ma apuce panica ca n-am pus nik in geanta. Numai ca mi se pare cam maricica. Initial am vrut sa le pun in alta geanta, dar nu incapeau. Si n-am pus decat pijamale pentru mine, prosoape, haine pt. bebe, Pampersi, chestii de spalat bebelu, medicamentele care le-au cerut pentru cezariana, tampoane, papuci, ceai de lactatie si de colici si alte maruntzisuri mici mici (pasta, periutza...). Kitul de celule nu incape, ca e ditamai cutia, si nu trebuie sa o desfac. Or sa sa zica aia ca mi-am pus pentru o mini-vacantza. Of.
Ana 36+ Miruna-Nicola sau Alexandru-Nicolae AMR 2+ saptamani
bebica mea mica si scumpica
ticker
Onana spune:
Uff, Iubirisca, imi pare rau de ce povestesti cu dr tau. Poate o fi avut o zi proasta, daca e prima figura de genul asta pe care o face pana acum. Probabil ca daca se intampla dupa ora 22 tre sa mergi la spital si va fi anuntat de cei de acolo, de ex dr meu nu da pacientelor nr de telefon, cand te apuca (zi sau noapte) mergi la spital si este anuntat.
Uite, o de la mine, poate-ti mai trece supararea. Si la multi ani pt astazi!
Ana, felicitari si tie pt rezultatele bune la eco, cu epidurala e bine ca nu te-ai panicat, mie mi-a zis anestezistul ca se poate pune chiar si pana la 8 cm dilatatie, daca nu rezist si nu rezist. O sa treaca repede si durerile si vom ramane cu cele mai frumoase amintiri.
Si multumim de aprecieri
Vivela, gadilatul asta e ceva tare dureros, nu? din cate imi amintesc stiu ca mi-au dat pur si simplu lacrimile de durere, chiar daca nu am zis nici pis, si apoi tot medicamentos (calciu intravenos, parca) au indus travaliul. Acum nu stiu exact cum o sa fie, nu inteleg de ce tre sa ma duc intai la Giulesti sa ne ocupam de col si apoi unde o sa nasc. Nici dr nu mi-a explicat, nici eu nu l-am intrebat, eram asa bulversata cand am auzit ca sambata asta ne apucam de nascut ca am plecat de-acolo fara sa mai intreb ceva, parca aveam creierul spalat
Murica multumim de incurajari, pana una-alta tu ai mai mare nevoie ca noi, mult curaj iti doresc si o zi superba maine, cand iti vei intalni printesa. Cred ca vom scoate motatele din seara asta
Cu lucrusoarele, eu le-am spalat la 40 de grade si le-am calcat si pe fata si pe dos, la inceput, acum le calc normal.
Mira, pe unde esti?, ca nu zici nimik, sper ca e totul ok..
Incerc sa intru mai pe seara sa vad ce mai faceti..
Sorana, mami de Matei si 38 fix cu Tudor
AMR...3 zile
Onana spune:
Ah, uitasem, intrebati de fier, mie mi-a zis dr din trim 3 sa iau zilnic, preventiv, ca stau bine cu analizele, insa nu am facut asa, adica am luat cand imi aminteam, din 2 in 7, mai ales avand si pb cu constipatia. de vreo luna nu mai iau deloc, si cand i-am zis dr a zis ca..ma rog..acum e ok, dar daca hemoglobina o sa scada mult va trebui totusi sa iau. Deocamdata e ok, dar probabil dupa nastere o sa incep sa iau.
Sorana, mami de Matei si 38 fix cu Tudor
AMR...3 zile
pisi-pis spune:
Ali, asa ne-au spus si noua la curs, ca inainte de 3 cm nu se face epidurala. Si de "impins" cica cer sa incepi sa impingi numai dupa dilatatie de 10 cm, inainte nu e indicat ca se poate re-inchide colul. Si ea ne tot invata cum sa suportam contractiile fara sa impingem inainte de 10 cm, iar cele care au sarcina mai mare de 36 de saptamani se antreneaza si la impins. Deci se cam intelege ca epidurala se face intre 3 si 10 cm de dilatatie, dar clar ca daca ai deja 10 nu mai sta nimeni sa piarda timpul sa te intepe, esti pe ultima suta de metri. Chiar o sa intreb special daca de ex nu rezisti la 8 cm de dilatatie daca inca mai fac epidurala, sa stiu cum stau.
Oricum, dubiile mele daca sa cer de la inceput sau nu tin de faptul ca dilatatia se face mai greu dupa epidurala, pentru ca practic stai in pat si astepti, pe cand inainte de epidurala te poti plimba.
Ce m-am bucurat e ca mi-au spus ca de taiat nu taie decat in caz de necesitate , poate am noroc si scap fara sa taie sau sa ma rup.
Acum astept sa fac si 35 de saptamani sa cer si chitul pt cordon, m-am hotarat pentru sistemul national, desi se duc celulele la cei care au nevoi, nu se pastreaza pt propriul bebe.
Ana 32+ cu Laura
taty_ana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana81 FELICITARI ROXY,BINE AI VENIT DIANA!!! Discordia multumim pentru detaliu la bagajel,mi-am mai notat cate ceva Sorana ce putin mai e...scoatem agitatele!!!Asa sa vina si baieteii. Taty ana tu vei naste natural? 30+RIANA MAMI de CLARA 06.08.08 |
dana dr inclina spre cezariana ca e sarcina obtinuta prin fiv dar daca ma apuca nasterea si am dilatatie mare nasc natural
asaa si acum vestea cea mai tare pe ziua de azi(pt mine)...maternitatea elias se renoveaza!!!azi au facut ultimile cezariene,duminica externeaza toti bebeii si incepe renovarea...a venit dr la mine azi si mi-a zis sa nu ma apuce nasterea pana pe 2 mai(cica atunci se termina)altfel ma transfera la polizu...tare nu? off ...sper sa stea bb cuminte inca vreo 10 zile
...si fetelor nu mai am rabdare pana maine....imi vine sa strig in gura mea....maine facem 35 saptsunt atat de fericita c-am ajuns aici
35 fara 1 zicuEmma Antonia
NicoletaB spune:
Tatyana- lasa ca incet incet ajungi tu la cel putin 37 de saptamani!
Rezistenta sporita pe perioada renovarilor!
30+