Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010! (40)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

CAPITOLUL IV: Concediul si indemnizatia de maternitate
Art. 23
(1)Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina #351;i lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
(2)De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, īn una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc īn termen de 9 luni de la data pierderii calit#259;tii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de c#259;tre angajatori sau asimilatii acestora.
(3)In situatiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.
Art. 24
(1)Concediul pentru sarcina se acord#259; pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dup#259; nastere.
(2)Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului #351;i de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
(3)Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.
(4)In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toat#259; durata acestuia.
Art. 25
(1)Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilit#259; conform art. 10.
(2)Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
Art. 10
(1)Baza de calcul a indemnizatiilor prev#259;zute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni pe baza carora se calculeaza, conform legii, contributia pentru concedii #351;i indemnizatii, din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.
(2)Īn situa#355;ia īn care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1), se constituie baza de calcul a indemnizatiilor, se utilizeaza perioade asimilate stagiului de cotizare sau perioade dintre cele prevazute la art. 8 alin. (1) lit. b) #351;i c), veniturile ce se iau īn considerare sunt:
a)cuantumul indemniza#355;iilor, pentru situa#355;iile prev#259;zute la art. 8 alin. (1) lit. c) #351;i alin. (2);
b)salariul de baz#259; minim brut pe #355;ara, din perioadele respective, pentru situatiile prev#259;zute la art. 8 alin. (1) lit. b) #351;i alin. (3).
(3)Prevederile alin. (1) se aplic#259; #351;i īn cazul pensionarilor de invaliditate gradul III, al pensionarilor nev#259;z#259;tori, pe perioada īn care se afl#259; īn situa#355;iile prev#259;zute la art. 1 alin. (1) lit. A #351;i B #351;i alin. (2) lit. c) #351;i d).
(4)Īn cazul īn care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni, pentru situa#355;iile prev#259;zute la art. 9 #351;i 31, baza de calcul a indemniza#355;iilor o constituie media veniturilor lunare la care s-a calculat contribu#355;ia pentru concedii #351;i indemniza#355;ii, din lunile respective sau, dup#259; caz, venitul lunar din prima lun#259; de activitate pentru care s-a stabilit s#259; se pl#259;teasc#259; contribu#355;ia, cu respectarea prevederilor alin. (2).
(5)Din duratele de acordare a concediilor medicale, exprimate īn zile calendaristice, se pl#259;tesc zilele lucr#259;toare.
(6)La stabilirea num#259;rului de zile ce urmeaz#259; a fi pl#259;tite se au īn vedere prevederile legale cu privire la zilele de s#259;rb#259;toare declarate nelucr#259;toare, precum #351;i cele referitoare la stabilirea programului de lucru, prev#259;zute prin contractele colective de munc#259;.

mamica de fetita si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui tanamera

Buna dimineata!

Lara tot gasesti o clinica ca lumea pana la urma pentru eco de 20w.Incearca sa nu te stresezi prea tare.A propos ti-am admirat pozele,sunt tare frumoase.

Fulguta spor la cumparaturi.

Nastasie trebuie sa te simti privilegiata ca vei naste prima.Felicitari pentru eco.

Fetele care sunt la munca va doresc mult spor.

O zi frumoasa!

http://lbdf.lilypie.com/QU3kp2.png

Voi incerca...Multumesc pt compliment!!

Si tie iti doresc o zi frumoasa si tuturor fetelor..

Lara w19+ Jamie and Errie 18mths

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali * India*Nepal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Indemnizatia pentru concediul de maternitate este de 85% din salariu brut, care nu se impoziteaza, dar se platesc asigurarile sociale.

mamica de fetita si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui oramona

Indemnizatia pentru concediul de maternitate este de 85% din salariu brut, care nu se impoziteaza, dar se platesc asigurarile sociale.

mamica de fetita si 16+

daaa? pai atunci luam mai ulti bani daca nu se mai impoziteaza nu?

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Deci concediul prenatal e 85% din brut din care se scad asigurarile sociale si cel postnatal e 85% din salariul net?

Am inteles bine?

Salariul net, adica doar banii luati in mana, nu? Fara alte beneficii

--------------------------------------------------
In al , sunt in 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Salutare!

O sa trimit cartea lui Spock pe mailul comun,in cursul zilei de azi.Nu e mai bine asa?!

pentru Crina! Nu stiu de ce i-au administrat sulfatul de magneziu..Mie mi-au facut pt.ca aveam HTA,risc de eclampsie,contractii-actioneaza bine asupra muschiului neted,probabil din cauza asta i-au facut PEV,ca sa fie linistit uterasul azi,la cerclaj.

Magdy si eu sunt tot singura cu Mihai si nu-l mai ridic deloc in brate. De fapt,il tin in brate,dar numai din sezut si singurele ridicari sunt atunci cand il asez in scaunul de la masina..O sa fie bine mami!!

toata gasca de mamici si-mi cer scuze ca-s asa telegrafica,dar am coada dupa mine..Trebuie sa iesim afara

lui Mihai si cu !!
Copil zdravan, plin de viata, cu par balai si ochi albastri, ca si maica-sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:
citat din mesajul lui RalucaElenaM

Mie nu-mi raspunde nimeni? sau ...n-a facut nimeni triplu test pana acum??
"POATE NU SE VEDE CE SCRIU??!!

Raluca, bine ai venit printre noi.
Pana nu ai 10 postari vei fi moderata si nu-ti va aparea in timp real ceea ce scrii...scrie repede 10 mesaje ca sa ne intelegem mai bine.
Care era intrebarea ta legata de TT?

16+ si mamica de Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Neata tuturor . Ca sa vedeti aici o graviduta ametita: in loc sa intru la odiseea noastra am intrat by mistake la cea de iulie-august. Incep eu sa citesc acolo si fetele tot discutau de nastere, si ca a inceput AMR pt ele; ma gandesc eu: mai dar ati luat-o cam din timp cu nasterea si AMR ca te plictisesti sa numeri invers de la 20... Dupa vad ca niste fete aveau varsta sarcinii 30s si ma gandesc eu: mai dar ce mari sunt diferentele intre noi, eu am abia 18 s maine. Ma uit pe la nume, nu imi suna nimic si atunci ma prind si eu ca am intrat aiurea. Ma simteam ca in zona crepusculara si nu intelegeam nimic..

Cori 17 s cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionela.n

Deci concediul prenatal e 85% din brut din care se scad asigurarile sociale si cel postnatal e 85% din salariul net?

Am inteles bine?

Salariul net, adica doar banii luati in mana, nu? Fara alte beneficii

--------------------------------------------------
In al , sunt in 15+

Concediul de sarcina si lehuzie, cel de 126 de zile (obligatoriu cel putin 42 dupa ce nasti) este 85% din media bruturilor pe ultimele 6 luni din care se scad asigurarile sociale la nivelul unui salariu minim pe economie...una peste alta in cele 126 zile sigur iei mai mult decat luai daca mergeai la servici.

Pentru concediul de crestere copil in varsta de pana la 2 ani, care incepe de fapt din momentul in care ai terminat concediul de sarcina si lehuzie, deci in el nu vei intra mai devreme de 42 zile dupa ce ai nascut (chiar si mai mult, depinde cat ai stat in concediu inainte sa nasti) si care se termina cand a implint copilul 2 ani - vei lua 85% din media veniturilor nete (ce ai luat in mana, da) din ultimul an. E bine ca pe langa salariu sa ai si dovada unor venituri suplimentare...asa ar fi ideal. Daca nu ai, iar 85% din netul tau e mai putin de 600 lei poti opta pentru varianta de 600 lei.

16+ si mamica de Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui RalucaElenaM

Salut, imi pare bine c-am gasit gravidutzele din 2010 ca m-am tot uitat pe aici si nu va gaseam! Eu sunt in saptamana 17 si maine merg la triplu test la Romar-DR. Maria Bari.
Imi poate da si mie cineva detalii despre cum decurge acest triplu test?, eu ca sa scap de emotii ma gandesc ca merg maine numai la o eco si sunt incantata cand ma gandesc ca voi afla sexul bebelului...insa nici macar nu stiu daca as putea afla asta la triplu test...
Astept raspunsul vostru celor care l-au facut deja!
Multumesc

Bine ai venit Raluca. Iti raspund si eu cum ma pricep pentru ca nu am facut decat dublu test, nu a mai fost nevoie de TT la mine. Din cate stiu singura diferenta este faptul ca in analiza sangelui, pe langa BHCG si estriolul neconjugat masurate la 2T aici se masoara si alfa-fetoproteinele din sange. Acestea conform varstei sarcinii si verificate cu rezultatul ecografiei pe care o vei face trebuie sa se inscrie in niste limite de valori. Dar stai calma pentru ca ei nu spun daca bebele are sau nu ceva ci spun ceva de genul : exista 2 la 2000 sanse ca bebele sa sufere de nu stiu ce si tot asa, adica iti fac niste probabilitati matematice . Si da, poti sa afli sexul la eco daca bebe vrea sa iti arate .

Cori 17 s cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput