insuficienta coronariana
Salut! Revin cu intrebari ... nu este vorba despre catzelul pe care-l avem acasa, din fericire Sasha e sanatos.
Cu 9 ani in urma am primit un puiutz, metis de pitbull. Pentru ca nu aveam timp sa ne ingrijim de el si la talia la care stiam ca va ajunge nu prea era chip de tinut in casa, l-am dus la bunica. A fost un caine extraordinar de bun, inteligent, frumos ... tot. Duminica a inceput sa nu mai manance si fie letargic, el, care tot timpul era plin de energie. Bunica a chemat veterinarul din sat care a spus c a fost otravit si ca nu mai are nicio sansa. Am mers acolo, l-am adus la oras, i-am facut analize si ... doctorul de aici sustine ca are o insuficienta coronariana grava din care cauza, printr-un fel de osmoza, sangele din vasele care alimenteaza inima a inundat cavitatea toracica. La eco spune el ca se observa clar lichidul hemoragic din torace. I-a facut si o punctie si lichidul e aproape sange gol. In prima zi i-a facut o injectie care trebuia sa ajute la resorbtia lichidului respectiv. Astazi Patrocle era putin mai vioi, a mancat si doua felioare de parizer, am fost din nou la tratament, injectie + vitamine + antibiotic (asta din urma pentru ca spunea ca e slabit si predispus la infectii) si pastile care i le-am dat noi oral. Maine suntem programati din nou la injectie ... Ideea este ca aceasta insuficienta coronariana trebuie tratata medicamentos permanent. Bunica mea nu cred sa reuseasca sa-i dea zilnic pastilele, pe ea o lasa rau de tot memoria si sigur va uita iar noi nu putem merge zilnica acolo, e destul de departe, nu avem nici timp si nici bani de deplasare.
V-ati mai intalnit careva cu o astfel de boala la caine? Ce stiti despre evolutia ei? credeti ca poate fi vindecat? Ma intereseaza orice amanunte ....
Raspunsuri
Mariana_D spune:
Danitin Am si eu o intrebare cam cat te-a costat tot tratamentul pana cum? Am povestit si in alt forum si eu am un caine care refuza cu desavarsire sa manance. Pana acum manca din mana, apoi numai pedigree, apoi numai salam si intr-un sfarsit nu m-ai vrea sa bage pic de mancare in gura. I-am pus lapte ,am zis poate o sa-i curete stomacul , a lins putin si gata. I-am facut si ceiut, bea dar nici o ameliorare. La noi nici nu vine doctorul acasa . Si tot asa cainele e la bunica, ea din pensie nu-si permite sa duca, catelul la doctor. Si unde mai punem ca nu e mic sa-l duca in brate e caine rasa Collie si are pe putin 20 kg. Iar el saracu abia se tine, nu are putere sa mearga iar veterinarul e cam departe. Masina nu am, iar taximetristi nici nu vor sa auda. Nici eu nu ma pot lauda ca am multi bani, m-ai ales ca nu sunt salariata. Danitin, ce fel de injectii ai luat? poate le gasesc si eu la farmacie ? As vrea sa-mi zici si mie cum se numesc medicamentele pe care i le-ai dat. Multumesc
danitin spune:
Mariana, a fost foarte scump. In total vreo 4 milioane. Doua am dat scurt in prima zi, cand i-au facut analize de sange - ca sa excluda o posibila otravire, noi asta credeam ca are - si eco. Ideea e ca, din cauza bolii de inima, sangele nu mai circula bine prin vene si artere si, asa ne-a explicat veterinarul, a trecut prin peretii vaselor de sange, inundand cavitatea toracica - de aici si tusea. I-au facut niste injectii (dar n-am retinut denumirea) ca sa favorizeze eliminarea lichidului din cavitatea toracica, si tot injectabil, medicament pentru boala de inima.Plus un antibiotic pentru ca, spuneau ei, fiind foarte salbit, era predispus la imbolnaviri. Practic, timp de trei zile, l-am adus zilnic de la sat - 80 de km, la Timisoara, la veterinar. Si in ziua a doua si a treia am dat cate 70 de lei pe medicamentele injectabile si pe pastilele pe care ni le-au dat pentru acasa. Nu mai retin numele lor, si cutiile sunt la bunica la sat, o sa intreb si-ti scriu maine dar, sunt pentru inima, daca tu nu ai un diagnostic sigur s-ar putea sa nu-ti foloseasca la nimic. A fost foarte scump, acum se simte mai bine dar trebuie adus din nou la control si daca se constata ca e ok trebuie sa ia medicamentele de inima constant.
Am vorbit cu o cunostiinta din Galati - de acolo am retinut ca esti tu, si mi-a spus de un dr veterinar Dr Dan Georgescu
Urgente:0744 659 949.
Str George Cosbuc Bl M1.
Tel: 0236-318 406.
eu nu stiu cum e, dar poate merita sa incerci sa vezi daca e bun. Sa ma tii la curent, o sa-ti spun numele medicamentelor pe care le ia Patrocle ....
danitin spune:
Medicamentul pentru inima se numeste Enalapril, e de uz uman dar se foloseste si la caini, costa in jur de 7 lei cutia cu 20 de pastile, Patrocle a luat in prima faza 2 comprimate de 10 mg, iar acum trebuie sa ia 1 pe zi. Injectiile pentru evacuarea fluidelor din cavitatea toracica nu stiu cum se numesc, nu ma am ambalajul, incerc sa aflu....