"Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *136*"

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Va multumesc mult, fetelor! Puiul meu are multe mese de laptic, noaptea papa foarte des.De adormit seara asa adormi, de trezit, asa ne trezim. In timpul zilei mai papa de cateva ori. Doar ca ieri incercam sa gasesc o explicatie logica pentru care nu vrea sa manance si papica, plus ca tot citesc de bebei care papa 150-200-300 de grame la o masa. I-am dat eu legumele acu vreo ora jumate, dar ma tot tragea de tricou si nu am rezistat si i-am dat acu un pic de tzitzi...Ce greu e sa fii mamica! Dar si dulce cand zambeste bebe!

--------------------------------------------

Am scos capul in lume!!
Mamica mandra de Rares-Costin : 4 oct 2009
Poze RARES
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Raluk uite ca la faza cu ce scrie in carti nu prea sunt de acord.Stii foarte bine ca nu functioneaza la toti copii.Uite de ex al meu la 5 luni si jumate al meu inca nu papa vreo masa fara lapte completare plus ca intre mesele cu solide mai papa si lapte praf(240ml).Ei bine el plangea, se vedea ca il deranja ceva si normal ca am mers la doctor..Ei bine mi-a spus ca e prea mult lapte , mult prea mult care nu prea ii tine de foame dar el se umfla de il doare tare burtica dar inca ii era foame.Ei bine, mi-a spus sa ii dau dimineata si seara (260ml) un fel de lapte cu cereale(am mai spus ca e un lapte care arata ca un terci si e mai consistent).Si de atunci s-au linistit apele.Cu siguranta el putea så fie un copil care så nu renunte la lapte dupå masa de solide, chiar si intre mese, si så nu aibe nicio problema dar...sunt atat de diferiti copii.

Sunt sigura ca fiecare mama face ceea ce stie ea ca e mai bine pt copil.

www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE

Iuliana, Cea mai Fericitå de Bruce Nicholas (14.08.2009)

Bruce, minunea noastrå

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biaz29 spune:

Nu stiu daca asa e de obicei, dar, din ce am apucat sa spicuiesc, azi au intrat pe forum mai toate mamicile dragi mie.

Intreba cineva de olita, si am vazut ca Liliacul nostru drag sa raspuns deja cam ceea ce voiam sa zic si eu. Pentru mamicile care vor sa-si obisnuieasca bebelusii cu olita, sa nu se astepte ca pruncul va si face foarte repede. Ideea e sa-l pui din cand in cand ca sa stie ca exista asta si sa nu o trateze ca pe un obiect extraterestru atunci cand va veni vremea. Pe cavalerul meu cel mare l-am pus prima data la 8 luni si aveam noroc ca avea un program regulat de cacuta, asa ca il prindeam repede si il puneam (langa raftul de carti ). Asa ca impuscam doi iepuri. Se culturaliza baiatul si mai si scuteam un pampers. Dar controlul sfincterian la obtinut tot pe la doi ani, ca majoritatea copiilor. Numai ca tranzitia a fost usoara, de lunga durata si nu am avut deloc conflicte pe tema asta fiindca era obisnuit cu obiectul si la ce foloseste.

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)

Mergi la inceput

Cat despre constipatie si cereale, am mai spus deja (si si-a amintit si Dana ). I-am dat si puiului mare si acum si celui mic fulgi de cereale (ovaz, secara, mai tarziu grau #537;i orz) de la SanoVita (din aceia integrali, simpli, fara zahar si fara nici un adaos) fierti si apoi dati la blender cu un fruct. Efectul este garantat chiar daca trebuie sa perseverati cateva zile.
Dupa 8 luni (nu ami stiu sigur)am inceput sa-i dau celui mare muesli de la SanoVita (adica toti fulgii astia amestecati cu ceva stafide si fructe uscate) fierti si dati la blender cu sau fara fructe sau lapte. A fost indragostit pur si simplu de ei.

_

Mergi la inceput

Hm, Monica, si eu care credeam ca nu vrei sa vorbesti cu mine pe mess fiindca te plictisesc. Suntem bine, multumesc. Ochisorul se pare ca i-a trecut de vreo luna. Multumesc lui Dumnezeu pentru asta, ca tare nu voiam sa ajung la interventie. Sa stii ca eu admir tot felul de pozici cu ochi albastri pe care le afisezi pe mess.

Am fugit la lucru! Va imbratisez pe toate cu mare drag!

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

bia ma bucur så te citesc..Esti o simpaticå..Ma bucur ca a trecut si ochisorul.te admir foarte mult cum reuseti tu så te imparti intre copilasi si munca.Spor la muncå!

Multå sånåtate la toti dovlecutii bolnaviori!

www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE

Iuliana, Cea mai Fericitå de Bruce Nicholas (14.08.2009)

Bruce, minunea noastrå

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna ziua dragi mamici si scumpi bebelusi,

Azi Mattia face 6 luni. Nu am mai scris de mult....nu prea stiu de ce....lipsa de timp...de chef....de orisice....dar suntem bine.Crestem, ne dezvoltam, mancam bine, ne place iaurtul si marul mult. Sunt un copil cu pielea alba si cu ochii ca doi carbuni. suntem foarte vesel. Radem la orisicine...important e ca ma face sa rad. Dormim cat de cat bine doar ca unoeri ne mai chinuie o basinutza. Suntem innebunit dupa fratiorul Alessio care cum il vedem suntem in stare sa sarim din brate de la mami numai ca sa il prindem pe Alessio.....Cum e viata cu 2 copii? E minunata. E grea dar iti da toate satisfactiile posibile aceasta viata si de aceea greutatile vin si pleaca. Depresia ne mai da tarcoale dar noi dam drumul la trambitze si o alungam!! Doresc tuturor mamicilor ceea ce simt eu acum.Sunt satsifacuta din toate punctele de vedere.....si de aceea va pot spune ca sunt o mama si o persoana super fericita ceea ce va doresc tuturor.
Umil va cer scuze ca nu am intrat sa mai urez la cat mai multe lunite bebelusilor, dar mereu ma gandesc la voi si mai intru si va mai citesc. Va pup pe toate si va doresc un infinit de bine tuturor!La cat mai multe lunite scumpul meu copil, painea lui d-zeu!!e iubesc!!

S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

LILIAC la cat mai multe lunite ptr Raducu.

S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

asa deci, am retinut cu pestele....cred ca o pun pe mama sa-mi faca niste pungulite cu salau, ca si-asa in w/e ma duc la ei si am facut comanda de salau cu maioneza

Iulika eu stiam ca margarina nu e prea sanatoasa, nici macar pt adulti....mancam si noi intr-un timp, dar am renuntat complet, folosesc doar unt....mai documenteaza-te, nu ma crede pe mine pe cuvant, ca eu nu mai stiu exact de ce nu e sanatoasa

Dana eu cand ii dadeam fructele cu cereale (multicereale) ii placeau tare mult, si am gustat si eu si aveau asa, un gust de biscuiti...eu zic sa incerci....
si eu am ratat pozele

fetelor, apropo de cereale, cele care sunt fara lapte, se pot prepara doar cu lapte?? sau pot fi folosite si asa, in apa calduta, cu fructele?

Bia multumim de sfaturi, o sa incerc si eu...dar noua ne-a zis dr asta ca fara gluten pana nu-i ies dintii....de ce??? nu stiu, n-am intrebat asa ca avem voie doar la orez...

azi si eu i-am facut spanac, cu putin orez, rosii si ceapa...o s-o amestec cu ou si iaurt...sa vedem daca ii place....

de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!

POZE URSULICA 0-6 luni
POZE URSULICA 6 LUNI +
nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Catalina de ce sa nu-i mai dai laptic? In toate cartile scrie ca trebuie sa aiba 5 mese de lapte pana la 9-10 luni, doar o masa sa fie inlocuita.

Raluk - draga mea, hai sa fim un pic mai selectivi. Hai sa mai vorbim si cu un doc, hai sa ne mai mulam si dupa copil, hai sa ne mai ascultam si instinctele si hai sa vedem ce anume are copilul nevoie la varsta asta : fructe / legume / carne / oua....
Sa fim serisosi, pana mai ieri spuneai ca scrie mai peste tot ca copilul poate fi alaptat exclusiv pana spre un an, dupa noile reglementari ale OMS (le-am citit si eu). Sigur ca poate...de ce nu? Ai vreun exemplu concret? Sigur ca un copil va vrea tzitzi oricat si oricum (oare?), dar scopul nostru si obligatia noastra este sa-l crestem intr-un mod cat mai sanatos si echilibrat si fiecare asa cum crede.
Iti spun, ceea ce stiu deja toate mamicile care au inceput diversificarea , copilului ii vei da 2 mese de solide + lapte. Solidele sunt: fructe si legume +/- carne/ou in fctie de varsta. Daca tu vei astepta conform lui Capraru sau altor carti sa inlocuiesti definitiv o masa ca sa o incepi pe cealalata, cred ca vei avea ceva de asteptat.... spre 2 ani (nepotul meu de aproape 6 ani bea si acum lapte dupa o masa). Si poate nu asta e problema (ca trebuie sa astepti sa se intample minunea), ci aceea ca un copil isi ia vitamine/minerale/proteine...etc...din fructe/legume/carne...diferite alimente pe care trebuie sa i le dai, are nevoie de ele. Intelegi? Dar cred ca asa te va sfatui si pediatrul tau cand vei incepe diversificarea. O sa vezi.
Eu cel putin asa am auzit la toate mamicile si la toti medicii...

Refuz sa iau de bun tot ce scrie peste tot. Sunt atat de multe controverse si pareri incat instinctele noastre de mamici ne dicteaza de cele mai multe ori corect ce trebuie sa facem si de aceea fiecare avem un medic pentru copiii nostri. Zau.

Sunt sigura ca toate mamicile stiu foarte bine ce fac atunci cand fac .

Hai, te pup! Abia astept sa incepi diversificarea cu Alexutu'. Promit sa fiu aici si pe la 1 an jumate .

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput