"Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *136*"
Raspunsuri - Pagina 11
hepilica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Fragutza
Duamna, stati asa, nu va agitati Deci, metodic, cand facea mamaia mea, folosea lapte de la vaca si era f gras. Ti-am zis, se facea deasupra un strat de smantana iar dedesubt era laptele ala prins care avea consistenta de iaurt si mai jos zerul. Mie imi placea sa nu-l amestec cu zerul ala si sa iau cu lingura partea aia mai groasa de sus. Acum nu stiu cum iese cu asta din comert, banuiesc ca nu e asa gras. Si poti incerca sa vezi dc masina aia face iaurt cu enzimele de la laptele asta. Dc nu iese il amesteci cu un pic de colica si-l bei tu |
...laptele meu a fost foarte slab, de 1,5 ca d-asta aveam in casa.
io n-am bre markete in sat .
bai, daca nu iese, nu iese si gata. vad eu ce fac. important este ca mi-am luat aparat de facut iaurt si o sa il arat maiei , povestind pe marginea lui.
colica eu nu o amestec cu nimic, niciodata in viata mea, nici pentru cele mai nobile cauze. e pacat sa strici asa un aliment sanatos cu altele daunatoare .
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui selen80 Hepi uite asa mi-ai rasp si mie, ca cerealele fara lapte se pot pune in fructe |
...pentru Ebru ...oricand, oricand!
auzi, da' tu cum faci iaurtul ?
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
Fragutza spune:
Hepilica, incearca cu lapte d-ala de vaca, trebuie sa gasesti la tine in sat vreo vacuta cu sanii curgatori. Eu ma gandesc sa incerc cu lapte d-ala ambalat in pungi, stii de care zic?
If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.
selen80 spune:
citat din mesajul lui hepilica
...pentru Ebru ...oricand, oricand! auzi, da' tu cum faci iaurtul ? h. de minunata (22.09.2009). Multumesc lui DD. |
asta-i din aia cu substrat, de-a Ukai, nu? dar iti raspund totusi
si eu fac din lapte gras, de la sursa, si iese bun..
eu am mai facut si cu smantana, mai ales daca ne-a zis dr ca putem sa folosim smantana la piure, ma gandeam ca nici la iaurt ni strica, nu? ca nu are nici un ingredient dubios...si iese un iaurt duuulce si grosut....asta daca esti de acord cu smantana....ca pana la urma ajungi tot la dilema daca-s ambele cumparate, care-i rostul?
te-am lamurit bustean
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA 0-6 luni
POZE URSULICA 6 LUNI +
nunta
monikus spune:
Citat: | ||||
...laptele meu a fost foarte slab, de 1,5 ca d-asta aveam in casa. io n-am bre markete in sat . bai, daca nu iese, nu iese si gata. vad eu ce fac. important este ca mi-am luat aparat de facut iaurt si o sa il arat maiei , povestind pe marginea lui. colica eu nu o amestec cu nimic, niciodata in viata mea, nici pentru cele mai nobile cauze. e pacat sa strici asa un aliment sanatos cu altele daunatoare . h. de minunata (22.09.2009). Multumesc lui DD. |
Mie una mi s-a parut foarte constructiva discutia. Am ras cum nu am mai ras demult. Eu cred ca ma rezum la cumparat iaurt de la magazin ca tare e grele treburile astea. Apropo de cand pot sa-i dau si eu oare iaurt?
Monica, mami fericita de RARES ANDREI (16.10.2009) BEBE
povestea nasterii micutului Rares Andrei
raluk16 spune:
citat din mesajul lui Dana15 Raluk mami, te pup! acum am vazut ca ai scris...cum mai este Alexutul? Offf, nu am cereale fara lapte praf! am ales varianta asta pentru ca nu pot scoate de la mine 130-150 ml lapte mi-a dat Bia zilele trecute o idee, dar nu am reusit sa o pun inca in pratica: cerele integrale de secara si ovaz, parca, fierte si blenduite cu un fruct; |
mi-am gasit iar vreo 4 minute sa mai dau doua raspunsuri, sper sa nu pic aiurea in ce discutati voi acolo la pagina 11 .
Eu ma gandeam ca ii voi pune cereale in fructe si legume, simple, fara lapte in ele si fara lapte adaugat de la mine. Oare gandeam aiureli?
Si nu-i prea devreme gluten? Stiu ca am implinit 6 luni, dar as mai amana, de ce nu vrei sa faci cu orez fiert si blenduit?
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
raluk16 spune:
citat din mesajul lui Iulika29 Raluk uite ca la faza cu ce scrie in carti nu prea sunt de acord.Stii foarte bine ca nu functioneaza la toti copii.Uite de ex al meu la 5 luni si jumate al meu inca nu papa vreo masa fara lapte completare plus ca intre mesele cu solide mai papa si lapte praf(240ml).Ei bine el plangea, se vedea ca il deranja ceva si normal ca am mers la doctor..Ei bine mi-a spus ca e prea mult lapte , mult prea mult care nu prea ii tine de foame dar el se umfla de il doare tare burtica dar inca ii era foame.Ei bine, mi-a spus sa ii dau dimineata si seara (260ml) un fel de lapte cu cereale(am mai spus ca e un lapte care arata ca un terci si e mai consistent).Si de atunci s-au linistit apele.Cu siguranta el putea så fie un copil care så nu renunte la lapte dupå masa de solide, chiar si intre mese, si så nu aibe nicio problema dar...sunt atat de diferiti copii. Sunt sigura ca fiecare mama face ceea ce stie ea ca e mai bine pt copil. www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE Iuliana, Cea mai Fericitå de Bruce Nicholas (14.08.2009) Bruce, minunea noastrå |
Iulika multumesc mult ca ma mai aduci cu picioarele pe pamant din cand in cand . Intr-adevar, cartile zic multe si nu le da nimeni de la ceva organizatie de sanatate aviz de publicare, si eu as putea scrie una . Si se contrazic intre ele si de multe ori se contrazic si inauntrul lor ca sa zic asa (v-am mai dat o data exemplul asta, am o carte care zice ca e interzis orice produs lactat de vaca pana la 1 an, dar in retete da de la inceput unt).
Ai mare dreptate, de cele mai multe ori experienta noastra si a mamicilor din jur e mult mai importanta si de fapt e mult mai adevarata decat ce scriu astia in carti. Nici nu vreau sa ma gandesc de cate ori m-am enervat la ce prostii scria Capraru, si atunci de ce sa nu ma gandesc ca multi altii pot gresi cand scriu carti.
Cred ca de fapt eu eram derutata ca baiatul voia lapte, laptele ii facea bine, si nu-i dadea.
Dana15 spune:
Ralu, te-am prins! studiez acum problema cu glutenul..nu f intens, ca ma vrea si Ana..cam peste tot pe unde am citit despre gluten se spune ca ar fi bine sa ne abtinem sa-l introducem "macar pana la 6 luni"..dar nu spun "de la 6 luni incolo este ok"..deci, te lasa un pic in ceata..faci ce crezi, cum crezi!
tu mai ai ceva informatii?
am fost acum la un magazin din zona cu chestii bune si mi-am luat faina de orez...parca ne spunea Sabina ca ii facea Lisei..o sa incerc sa vad cum iese;
nu mai stiu ce vroiam sa spun...
Hepi multumesc pentru raspuns!
Mamica de minune scumpa Ana Elisa -16.octombrie.2009
Nasterea unei prichindute
Thank God I'm a woman!
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi
raluk16 spune:
Raluk - draga mea, hai sa fim un pic mai selectivi. Hai sa mai vorbim si cu un doc, hai sa ne mai mulam si dupa copil, hai sa ne mai ascultam si instinctele si hai sa vedem ce anume are copilul nevoie la varsta asta : fructe / legume / carne / oua.... Sa fim serisosi, pana mai ieri spuneai ca scrie mai peste tot ca copilul poate fi alaptat exclusiv pana spre un an, dupa noile reglementari ale OMS (le-am citit si eu). Sigur ca poate...de ce nu? Ai vreun exemplu concret? Sigur ca un copil va vrea tzitzi oricat si oricum (oare?), dar scopul nostru si obligatia noastra este sa-l crestem intr-un mod cat mai sanatos si echilibrat si fiecare asa cum crede. Iti spun, ceea ce stiu deja toate mamicile care au inceput diversificarea , copilului ii vei da 2 mese de solide + lapte. Solidele sunt: fructe si legume +/- carne/ou in fctie de varsta. Daca tu vei astepta conform lui Capraru sau altor carti sa inlocuiesti definitiv o masa ca sa o incepi pe cealalata, cred ca vei avea ceva de asteptat.... spre 2 ani (nepotul meu de aproape 6 ani bea si acum lapte dupa o masa). Si poate nu asta e problema (ca trebuie sa astepti sa se intample minunea), ci aceea ca un copil isi ia vitamine/minerale/proteine...etc...din fructe/legume/carne...diferite alimente pe care trebuie sa i le dai, are nevoie de ele. Intelegi? Dar cred ca asa te va sfatui si pediatrul tau cand vei incepe diversificarea. O sa vezi. Eu cel putin asa am auzit la toate mamicile si la toti medicii... Refuz sa iau de bun tot ce scrie peste tot. Sunt atat de multe controverse si pareri incat instinctele noastre de mamici ne dicteaza de cele mai multe ori corect ce trebuie sa facem si de aceea fiecare avem un medic pentru copiii nostri. Zau. Sunt sigura ca toate mamicile stiu foarte bine ce fac atunci cand fac . Hai, te pup! Abia astept sa incepi diversificarea cu Alexutu'. Promit sa fiu aici si pe la 1 an jumate . h. de minunata (22.09.2009). Multumesc lui DD. |
M-ai distrat cu ultimul aliniat
Nu mai repet, am zis mai sus pentru Iulika. Eu eram derutata de ce nu-i da laptic cand lui ii e foame si nu papa mancarica.
Cu treaba cu inlocuitul definitv al unei mese pana o incepi pe cealalta si eu am intrebat atunci (nu mai stiu, alaltaieri, sau mai demult?), ca mi se parea anormal. Nu am zis ca ar fi bine.
raluk16 spune:
Trebuie sa fug.
Am apucat sa citesc ca a intrat Bia
si sa o imbratisez pe Elle, am citit de scosu firelor . Nu-mi pot imagina cat este de greu pentru o mama...