"Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *136*"

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Sal'tare si de la noi!

Citat:

Salutare!

Am intrat numai putin pe fuga sa intreb...

Liliac, Fragutza...si care mai stiati de iaurtul asta facut in casa.

Ieri dimineata am fiert 500 ml lapte, l-am lasat sa se raceasca un pic, apoi am pus peste el 500 ml crud (nefiert), dupa care l-am transferat intr-un vas pe care l-am acoperit (adica i-am pus deasupra o farfurie) si l-am lasat in bucatarie la temperatura camerei. Ce trebuie sa ma astept sa iasa? Iaurt sau lapte batut? Si cat mai astept? Acum arata asa mai grosut, dar lichid bine, si miroase usor a acru. Fac bine ce fac sau...? Sigur va fi bun de mancat ?

Multumesc .

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

Ma, iti iese sigur lapte batut De fapt s-a cam facut daca nu l-ai tinut la rece. Eu am pus aseara la prins si diseara il am numai bun.
Este excelent de baut

..ma liliac...pai eu vroiam iaurt . ca din iaurtul asta sa-i fac maiei iaurt . nu asta am obtinut? adica vroiam sa evit iaurtul din comert care se amesteca acasa cu lapte ca sa se faca iaurt.
acum ce fac? ca noi nu bem lapte batut...doamne fereste !
nu l-am tinut la rece. l-am tinut in bucatarie. nu se face iaurt totusi ? te mai gandesti...?

h.

Multumesc lui DD.

Hepi, mamis, e lapte batut, dar e bun, ma, pe cuvant. Nu e ca ala de la alimentara. Daca-l faci in ol de lut e bun ca ala de la bunici, si daca-l mai tii si la beci e yammi rau de tot.
Iaurtul se pregateste cu niste culturi de ceva. Sunt niste granule mici-mici...ca bomboanele "cip" mie-mi aducea ODATA o tatica de-astea...dar acum nu-mi mai aduce
Iar pentru Kefir sunt altfel de culturi/ciuperci...
Deci, e lapte batut si e delicios

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

liliac, te cred ca o fi bun, dar nu merge din asta + lapte sa fac iaurt pentru maia nu ? hai, cred ca mori de ras acum...

scopul meu era altul. sa obtin iaurt pentru iaurt .

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uve_got_mail spune:

La multi ani, Radu, Karolina, Mattia si Razvan!

Elle, nu stiam ca ai operat fetita, ma bucur ca este mai bine acum!
Suede, sper sa aveti succes de data asta cu diversificarea, eu am ascultat dr, acum mai astept sa faca si 7-8 luni sa scap de restrictia la gluten si incep sa ii dau si din papica noastra...
Fiica-mea mananca legume si carnita doar daca mananc si eu cu ea, mancare obisnuita evident, eu iau o lingura de-a mea, ea una de-a ei... Si azi i-am dat, adica am incercat iaurt din ala bio, dar in Angst nu am gasit decat cu afine...si fii-mea m-a refuzat categoric, plus ca nu stiu daca era o idee asa buna cu afinele... Oricum pana acum a mancat mar, para, caisa, nectarina si daca se pune, si lamaia din branzica.

Mergi la inceput

Eu stiam ca iaurtul se face cumva din lapte fiert in care se pune niste iaurt din comert, nu stiu cat, cum....

Mergi la inceput

Anamaria, Biaz,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:

liliac, te cred ca o fi bun, dar nu merge din asta + lapte sa fac iaurt pentru maia nu ? hai, cred ca mori de ras acum...

h.

Multumesc lui DD.

Nu stie fata cu de-astea robotizate
Eu stiu doar asa, batraneste, clasic, retro...
Si fac cu borcanelul de 200gr...ca n-am ol de lut decat de-ala mare si gras si pun in el sa fac bors de casa.
Chiar asa...ca mi-am amintit, oare de la ce varsta se poate inacri supica cu bors??

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

alex uite ca nu am stat sa compar, insa, mi se parea mai mare si incapator cel cu sertare de congelator jos. il astept pe nenea sa vada ce are frigi si sa vedem ce facem .. eu sper sa se repare ca altfel .. e jale. asteptam pozutele cu noul aparat cel smecheros.

Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Citat:

h.

Multumesc lui DD.

Duamna, stati asa, nu va agitati

Deci, metodic, cand facea mamaia mea, folosea lapte de la vaca si era f gras. Ti-am zis, se facea deasupra un strat de smantana iar dedesubt era laptele ala prins care avea consistenta de iaurt si mai jos zerul. Mie imi placea sa nu-l amestec cu zerul ala si sa iau cu lingura partea aia mai groasa de sus. Acum nu stiu cum iese cu asta din comert, banuiesc ca nu e asa gras.
Si poti incerca sa vezi dc masina aia face iaurt cu enzimele de la laptele asta.
Dc nu iese il amesteci cu un pic de colica si-l bei tu

If your baby is "beautiful and perfect, never cries or fusses, sleeps on schedule and burps on demand, an angel all the time," you're the grandma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Citat:

h.

Multumesc lui DD.

Nu stie fata cu de-astea robotizate
Eu stiu doar asa, batraneste, clasic, retro...
Si fac cu borcanelul de 200gr...ca n-am ol de lut decat de-ala mare si gras si pun in el sa fac bors de casa.
Chiar asa...ca mi-am amintit, oare de la ce varsta se poate inacri supica cu bors??

D'ale Andrei

Vremuri

..da chestia asta pe care am obtinut-o eu, ca e nedefinita inca, nu e buna pentru maia, nu? adica tu faci lapte batut dupa reteta asta pentru restul familiei...nu pentru radu?

adica nu se exista iaurt facut in casa pt ca-ti trebuiesc culturile alea de care zicei tu....?

da' mamaia lu' fragutza cum obtinea din lapte combi iaurt?

hai ca am ajuns de unde am plecat. cumpar un iaurt si-un lapte si fac iaurt. dar de ce sa fac asa iaurt, daca il pot cumpara si gasesc fara LP?

uka, tu de ce faci iaurt in casa? adica daca tot cumperi de la magazin cele 2 ingrediente (lapte + iaurt)...imi scapa mie ceva?

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

Liliac noua chiar ne-a zis acum dr la care am fost ca de la 7 luni putem sa-i punem si bors de casa.....asta cum se mai face??? daca oi mai avea timp, ca intre piureuri, branzica, iaurt, plus mancare pt noi, nu stiu ce mai intra

raportez ca spanacul a fost esec total...mai incerc maine, poate azi nu era in apele ei....

Hepi uite asa mi-ai rasp si mie, ca cerealele fara lapte se pot pune in fructe

si ca sa va mai zic ce ne-a zis dr: ca putem introduce spanac/loboda/stevie/salata verde de la 7 luni juma, sa-i pun si ulei de masline, ceapa, brocolli, putin cartof (asta in plus fata de ce i-am zis eu ca folosesc deja), iar de la 8 luni, se poate pune si zeama de la carnita, sa-i dau alternativ carne, ficatel si ou, sa-i dau zilnic iaurt, si ca pot sa-i dai si mamaliga....
pt dupa 9 luni, mai vorbim, ca deja se largeste gama....

de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!

POZE URSULICA 0-6 luni
POZE URSULICA 6 LUNI +
nunta

Mergi la inceput