Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (155)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Lorich e bun de ceva compeedul ala?, ca eu in reclame nu prea cred...
Merci de raspuns.
Sper sa nu fie nevoie de supozitor la Robert. Pupam sa treaca.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Lily zicea ca e bun..eu am uitat sa cumpar..momentan ma dau cu zovirax..da' nu stiu cat ajuta...ma rog, ajuta ca e antiviral aciclovirul. Si

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Lorich e bun de ceva compeedul ala?, ca eu in reclame nu prea cred...
Merci de raspuns.
Sper sa nu fie nevoie de supozitor la Robert. Pupam sa treaca.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Lily zicea ca e bun..eu am uitat sa cumpar..momentan ma dau cu zovirax..da' nu stiu cat ajuta...ma rog, ajuta ca e antiviral aciclovirul. Si

Merci, pupi.

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ALEX SARA cred ca e o minunatie la tine cu trei !! succes cu operatia !cum e ,se recupereaza repede?

SIMONIX asculta-ti instinctul ,urmareste bine ca daca ti s-a parut ceva nu e de trecut cu vederea ! nu te inseli,ceva simti !sa nu le dea ceva de somn..daca zice ca a dormit atat.

aici au fost iar cazuri..intr-o cresa le dadea somnifere,i-a prins dupa ce au spitalizat cativa copii in acelasi timp cu somnolenta(asa au numit ei dar cred ca nu se mai trezeau de i-au dus in spital deja) si asa i-au controlat ..le dadeau tutror sa doarma.bine ca nu a fost mai grav,sa moara vreun copilas..desi ma gandesc de cat timp le-o da si ce urmari or fi.

alta tot zilele astea:3 profesoare denuntau ca de fata cu ele directoarea era sa omoare un copil la masa.ii baga cu forta spaghete pe gat,el scuipa,ea lua cu mana si ii indesa la loc si copilul era cu muci si nu respira pe nas si s-a inecat rau,spuneau ca i s-au spart vinisoarele de pe fatza de la efort si l-au luat profesoarele celalalte la baie si l-au salvat..putea sa moara daca ii intrau spaghetele pe caile respiratorii ! si cand au venit cu el de la baie,una din ele aruncase deja spaghetele,si directoarea intreba crizata:unde sunt spaghetele??????????
vroia sa ii dea iar cu forta !
adica femeiea era in crize de nervi,si incape un copil pe mana uneia din asta...

nu vreau sa va sperii,dar trebuie sa fim foarte atenti,parintii aia nu stiau nimic daca nu denuntau profesoarele astea,si singura lor proba e ca sunt 3 !

mama a lucrat aici intr-o gradinita,si la fel imi povestea,aceeasi imagine cu un copil caruia ii dadea una asa cu forta,si el plangea si vomita,si aia mai rau se enerva si aducea o alta farfurie si ii baga iar pe gat !

sunt multe care vad asa ceva,si daca denunta nici nu sunt luate in seama,cum probezi asa ceva daca nu se baga nimeni??
alea erau trei si poate reusesc,dar una singura faci degeaba,pt ca celelalte se aliza si spun ca defapt te dadusera afara si de-aia spui minciuni ,din razbunare,si ramane cazul asa...

uneori ma gandesc UNDE NU SE INTAMPLA ASA CEVA,SI CUM AFLAM CA SA FIM SIGURI?

de asta imi e frica inca sa il dau pe Andres,pt ca nu cunosc pe nimeni care duce copiii undeva anume,nici educatoare..

incerc anul asta la un colegiu particular pt Sofia,unde a fost nepoata mea pana a terminat liceul,acum are 19 ani si spunea ca e f bine acolo comparativ cu celalalte ...sa vedem daca mi-o primesc acolo..

daca o dau aici langa mine,daca nu o las si la ora de masa e foparte greu ca programul ar fi asa:la 1.30 e masa,pana la 2.30 cred,si daca o iei acasa ora aia,trebuie sa o aduci inapoi pana la 15-30.adica sa faci 6 drumuri pe zi pt o gradinita ??
deci nu poti sa o iei mai devreme,ori o lasi la masa,ori faci drumuri sa o duci inapoi..
si asta nu prea imi convine.

23+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Aelita Doamne, ce lucruri de groaza!!!! Mi-am facut "nota mentala" sa le spun alora la gradi cand vom incepe ca daca nu papa sa-l lase in voia lui ..eu am patit-o personal cu fortatul, stiu ca Robert e asa de hotarat cand nu vrea ceva ca se ineaca la sigur.
Cu gradinitele oricum am citit atatea lucruri de groaza, dar vorba ta, cum probezi? Plus ca multe mamici ai coror copii au patit ceva sau altceva in loc sa mearga la politie, inspectorat etc au preferat sa mute copilul si sa nu-si mai bata capul cu birocratia romaneasca, asa ca cei ramasi in urma...uff

Alex@sara si @Daria bafta multa la a doua operatie, recuperare rapida!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Aelita, haide mai ca mi-ai batut niste cuie in cap... Ce naiba, chiar acolo se intampla asa ceva? Ii credeam mai educati, mai evoluati, cum de se intampla asa barbarii pe acolo? Si ce masuri se iau? Ma rog, eu de multe ori am impresia ca sunt prea naiva pentru lumea asta, imi vine greu sa cred ca oamenii pot fii atat de rai si nu inteleg ceea ce eu nu as face niciodata. Cum de se poate ca astfel de oameni sa lucreze cu copii? In fine... Dumnezeule, sper sa nu fie cazuri de genul asta si aici... sa, ma rog, mereu sper ca noua sa nu ni se intample sa intalnim asemenea oameni... Aia cu somniferele e ingrozitoare. Aici s-au auzit cazuri de bone care dadeau somnifere, dar sa se intample asa ceva intr-o institutie deja mi se pare revoltator. Iti dai seama ca atata timp cat copiii nu stiu sa povesteasca ceea ce e in neregula, nu putem stii niciodata ce li se intampla cu adevarat. La naiba...

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

ce micuta e Ilinca si parca seamana la botic cu Mirci.
Laura, asteptam vesti de la tine

Aelita, da de ce trebuie sa o iei pe Sofia la dupa masa? nu poate sta program intreg?

Lorich, sanatate lui Robert! sper sa ne vedem in curand in parc

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Salutare,

in primul rand Cosmin de Cadina. Sa cresti frumos si curajos. Ne bucuram sa primim vesti bune de la o mama curajoasa ca tine Cadina.

Maria Alexandra sa cresti mare si frumoasa.

Am vazut un bebica mic, mic si frumos. Seamana si cu matusica si cu mamica si cu Mirci.
Voiam sa va zic ca am si eu o nepotica mica tare frumoasa si roscata la mii de km.

Lorich: E tare aiurea cu virozele astea. Eu am momente de disperare cand cred ca nu se va sfarsi niciodata. Noroc ca sunt copilasii curajosi si puternici. Cred ca orice ai face nu te poti feri. Eu tin fata cu bona(din cauza asta nu am dus-o la gradi) o chinui pe cea mare sa respecte conditii stricte de igiena, nu mai zic de noi dar chiar nu ne reuseste. Macar sper sa o duc la gradi complet imunizata. Ieri iar am gasit-o infundata pe cea mica. Nu mai zic de mine ca am nasul infundat de mai mult de o saptamana. Am luat si antibiotic de vreo 2 zile crezand ca-mi va trece dar nu, sunt tot asa. Incer sa ma stapanesc sa nu cred in teorii ale conspiratiei si alte alea ca logic n-am explicatii. Cred ca maimuta mea mica a probat toti virusii din iarna-primavara asta.
A si sa nu credeti ca ea se streseaza cumva. Doar noi parintii..

Mergi la inceput

Alex@Sara: Multa sanatate puiutei Daria. Va tinem pumnii sa fie operatia un succes!!!!
Si a mea este uneori sasaita si asa e de haioasa. Cu degetul nu stiu cum sa te sfatuiesc, dar albastrul de metil se curata greu si s-ar putea sa se supere.

Adriana: Bine ai revenit!!!

Mergi la inceput

Parca vorbeati voi de o dr homeopata la un moment dat; imi puteti recomanda pe cineva? Ma gandesc sa o duc la un homeopat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Adriana,ba da,eu vreau sa o las la program intreg,numai ma gandeam daca or fi asa probleme cu masa cum am auzit la alte gradinite..ca asta imi voi da seama probabil in timp,dupa ce imi spune ea acasa..Dar ea e mare,spune,sper eu ! dar ceilalti mici...Andres nu cred ca ar sti sa spuna decat daca l-ar batea direct,dar asa batai de joc nu sunt ei capabili sa povesteasca...

uf,asa ma ingrozesc ca speram ca aici sa fie altfel,dar cand aud cazuri...

mama mi-a povestit ce a vazut cu ochii ei,cumnata.-mea lucreaza la o gradinita particulara de 1000 pe luna,si spunea ca nu a vazut sa ii bata celelalte profesoare,dar mi-a spus ca " daca vor sa isi bata joc de un copil,o fac fara sa stie sa spuna acasa !"
va dati seama cum am ramas ?? la O MIE pe luna???????

sora-mea a facut practica la crese,nu a vazut abuzuri,dar spunea ca pe astia mici de cateva luni ii lua pe o mana ,culcati,si le indesa piureul cu cealalta mana brusc ,asa jumate fortat,si ii spuneau ca asta e metoda,ca TREBUIE sa manance TOT.
normal,fiind in practica a zis ca nu au facut in fatza ei nimic,dar si asta i s-a parut o metoda brusca pt copii de 5-6 luni.
apoi ea ii tinea in brate,pe cei care plangeau,si i-au spus sa se lase de asta ca ii invata asa !

pe nepotul meu de 4 ani il intreb cum o cheama pe educatoare,nu e chip sa imi spuna,se schimba la fatza cand il intreb de ea,apoi se lumineazala fatza cand il intreb de copii,de cum se joaca acolo,imi povestestte,apoi eu iar revin cu intrebarea:si cum o cheama pe educatoarea ta? Si el iar se schimba la fatza,lasa capul in jos,devine nervos si nu raspunde ! l-am terorizat cu intrebarea asta si nimic !!
cu greu a raspuns ca da,ii pedepseste.cand am intrebat daca si pe el si ce anume ii face iar lasa capul in jos,iar nu raspundea.iar il intrebam de copii,de prieteni,de jucarii,se lumina la fatza...
cand reveneam parca ii dadeam una in cap !

eu nu zic ca sa va sperii,eu inca sper ca sunt rare cazurile,spun doar ca sa va ascultati instinctul,si cum vedeti ceva ciudat sa incercati sa aflati cauza ,sa nu credeti ca vi se pare !

eu am fost unul din copiii care nu au spus nimic acasa de ceea ce seintampla la gradinita! mama a aflat cand eram mari si a zis ca nu a putut sa se gandeasca o clipa la asa ceva ca cica noi veneam acasa innebuniti de dragul educatoarei si spuneam ca o iubim si muream dupa ea !Ca sa vedeti cu ce masca veneam noi acasa,si ce amintiri avem defapt.
pt ca da,imi amintesc SI ca o iubeam ! dar si ca ne lasa singuri in clasa si pleca,si cand se intorcea ne alinia pe toti si ne dadea cu un bat mare la palme de ne amorteau palmele,le simteam paralizate multa vreme si cu furnicaturi pana in coate ! ca vezi doamne gasea galagie in clasa cu 30 de copii singuri !!! si chiar daca noi stateam cuminti,unii,o luam toti !
si palme peste obraz din orice.
si hai ca sa va si amuz,domleee,mi-a furat bomboana !!!! pe care i-am cerut-o cu nesimtire zile la rand si nu mi-o mai dadea

si nu ama vut asa caz grav,ca ma iubea totusi educatoarea aia,si eu pe ea...dar asa era ea.
ce chestie sa spui asa ceva acum!!
in fine,ca sa intelegeti ca nu am luat-o chiar asa grav...doar fac paralela si ma intreb DE CE nu spuneam acasa?TOCMAI pt ca o iubeam si pt ca ,mai grav,MI SE PAREA NORMAL sa ne mai si bata,ca ne explica ca e din cauza noastra !

eu cred ca daca urmarim si discutam cu ele,nu se intampla.cred ca fac si ele cand vad ca nu se afla...

23+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)

Mergi la inceput